Είναι ο τουρκικός λαός, στη συντριπτική πλειοψηφία του, εχθρικός?

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Τί πιστεύετε επί του θέματος?

Είναι διαχρονικά εχθροί μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους.
32
56%
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
25
44%

Σύνολο ψήφων: 57

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Είναι ο τουρκικός λαός, στη συντριπτική πλειοψηφία του, εχθρικός?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Αύγ 2020, 16:25

Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:13

Να ξεστραβωθούν να μορφωθούν. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούνται απ' τα ΜΜΕ της χώρας τους, στην εποχή του ιντερνετ ζούμε. Δε μορφώνεσαι μέσω ίντερνετ, αλλά μπορείς να δείς και τις απόψεις των άλλων.
Αλλά όχι, αυτοί γουστάρουν ληστείες δολοφονίες, βιασμούς, κλπ. Ε, όποιος ζεί με το σπαθί, πρέπει να πεθαίνει απ' το σπαθί.
Μαλακία είπες. Στην Τουρκία σε βουτάνε για λάκα και σε σπαν στο ξύλο για πλάκα, θες δεν θες, θα ακούς ό,τι σου λέει η προπαγάνδα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 16:27

Cavaliere έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:25
Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:13

Να ξεστραβωθούν να μορφωθούν. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούνται απ' τα ΜΜΕ της χώρας τους, στην εποχή του ιντερνετ ζούμε. Δε μορφώνεσαι μέσω ίντερνετ, αλλά μπορείς να δείς και τις απόψεις των άλλων.
Αλλά όχι, αυτοί γουστάρουν ληστείες δολοφονίες, βιασμούς, κλπ. Ε, όποιος ζεί με το σπαθί, πρέπει να πεθαίνει απ' το σπαθί.
Μαλακία είπες. Στην Τουρκία σε βουτάνε για λάκα και σε σπαν στο ξύλο για πλάκα, θες δεν θες, θα ακούς ό,τι σου λέει η προπαγάνδα.
To να ξεστραβωθεί να μάθει κάποια πράγματα και να συζητήσει σαν άνθρωπος μ' άλλους ανθρώπους είναι κάτι που μπορεί να κάνει στο σπίτι του. Δε χρειάζεται να τα πεί στο δρόμο.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Αύγ 2020, 16:32

Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:27
To να ξεστραβωθεί να μάθει κάποια πράγματα και να συζητήσει σαν άνθρωπος μ' άλλους ανθρώπους είναι κάτι που μπορεί να κάνει στο σπίτι του. Δε χρειάζεται να τα πεί στο δρόμο.
Θες να βάλω τις φωνές; Τι να συζητήσεις σε ένα χωριό της Καππαδοκίας, ή σε μια συνοικία της Πόλης στριμωγμένος σε δέκα χαμόσπιτα, και οι τοίχοι να σε ακούνε;
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 16:37

Cavaliere έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:32
Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 16:27
Θες να βάλω τις φωνές; Τι να συζητήσεις σε ένα χωριό της Καππαδοκίας, ή σε μια συνοικία της Πόλης στριμωγμένος σε δέκα χαμόσπιτα, και οι τοίχοι να σε ακούνε;
Με τσάτ συζητάς μια χαρά. Δε χρειάζεται να μιλάς. Λίγα στοιχειώδη αγγλικά να ξέρουν, και μια χαρά μιλάνε (οι νέοι ξέρουν).
Αλλά με παρεξήγησες. Εγώ θέλω όλοι οι λαοί να προοδεύουν στον τόπο τους. Και ο Έλληνας στην Ελλάδα, και ο Ιταλός στην Ιταλία, και ο Γερμανός στη Γερμανία, και ο Τούρκος στο Καζακστάν. Τόσος κόσμος άλλωστε δε χωράει στην Ανατολία.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Interregnum
Phorum.gr user: outpost 7 / Κίρκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Interregnum » 24 Αύγ 2020, 16:40

Άραγε, υπάρχει αυτή η έννοια του «λαού» ή είναι ένας όρος πλασματικός;
Άραγε, ταυτίζεται η έννοια του «λαού» με την έννοια του "πληθυσμού"; Δηλαδή προκύπτει από γεωγραφικό χώρο ή από κουλτούρα & έθος;

Άραγε, ανήκει κάθε άνθρωπος σε "ανώτερες οντότητες" ή συλλογικότητες, και πόσο ταυτίζεται με ή καθορίζεται από τοιαύτες (ιδίως σε μια εποχή «μεγαλοπολιτική» όπως η σύγχρονη);

Ανώτερες οντότητες όπως θεός & θρησκεία (φώτιση), πνευματικότητα & έθος, πατρίδα & ιστορία (πεπρωμένο).
Συλλογικότητες όπως έθνος ή φυλή, κοινωνία & κουλτούρα, οικογένεια ή φατρία, κοινωνική ή οικονομική τάξη, ιδεολογικές ή κοινωνικές συλλογικότητες, πολιτικά ή κοινωνικά ή αρτιστικά κινήματα.

Μία προσέγγιση μπορεί να είναι η παρακάτω..
Interregnum έγραψε:
11 Φεβ 2019, 16:04
Όσον αφορά για τους Τούρκους, θεωρώ ότι ο ισλαμισμός έχει αρνητικές συνέπειες για τον τουρκικό ψυχισμό. Μόλις οι Τούρκοι πλήθυναν στο Βυζάντιο, το πολιόρκησαν και το κατέκτησαν. Και τότε σφαγές διέπραξαν και η πολυπολιτισμική τους πολιτική απέρρεε από το Κοράνι και την Σαρία.

Τώρα το περί "μουσουλμάνων, εβραίων, τσιγγάνων κτλ.." δεν μπορεί να χωρέσει σ' ένα συνθηματολογικό τσουβάλιασμα, παρομοίως και το περί εθνικισμού ή σωβινισμού.

Είτε είναι αρεστό, είτε όχι, η εθνικότητα είναι μια πραγματικότητα στην ανθρώπινη ύπαρξη, ότι δηλ. σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία, το ομότροπον ή έθος, τους προγόνους, την ιστορία, το πνεύμα, την αισθητική, αλλά και την ιδιοσυστασία, ανθρωπολογικά, γενετικά και μορφολογικά.
Η κοινωνία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία σύμβαση ή ένα "συμβόλαιο" κατοίκων μιας γεωγραφικής περιοχής, όπως και ο «άνθρωπος» κάτι πολύ περισσότερο από έναν παραγωγό ή καταναλωτή.
Οι παραπάνω ιδιότητες είναι όροι ιδρυτικοί, συνοχικοί και λειτουργικοί μιας κοινωνίας. Ναι μεν, υπάρχει η ανθρώπινη -γενική- ιδιότητα όμως υφίσταται και η επιμέρους ανθρωπολογική και εθνολογική ιδιότητα. Τυχόν όξυνση ή καταπίεση αυτών των ιδιοτήτων και η ισορροπία τους καταρρέει.
Υπάρχουν εθνότητες που είναι συγγενικές ή ομότροπες, που έχουν μία παρόμοια ιδιοσυγκρασία ή βρίσκονται σ' ένα ανάλογο διανοητικό ή πολιτισμικό επίπεδο· και υπάρχουν εθνότητες πολύ διαφορετικά στοιχεία.
Το ίδιο και με τις θρησκείες ή τις πνευματικές παραδόσεις, που μπορεί να είναι απόρροια πολύ εθνικών ιδιοσυγκρασιών ή μπορεί να τις διαμορφώνουν θετικά ή αρνητικά.

Η ανθρωπότητα, λοιπόν, ή το ανθρώπινο είδος, εκ φύσεως αποτελείται από φύλα, εθνότητες, έθνη, υποφυλές και φυλές, όπως και τα διάφορα είδη της πανίδας και της χλωρίδας. Η «διαφοροποίηση» είναι ένας τρόπος της Φύσεως να δημιουργεί, «εκ του ενός προέρχονται τα πολλά».
Η «ομογενοποίηση», λοιπόν, που επιχειρείται εκ του συστήματος της «παγκοσμιοποίησης» με έναν άκριτο "πολυπολιτισμό" και έναν γκρίζο-αστικό "διαπολιτισμό" είναι μία ενέργεια που δεν πρόκειται, αν σε αυτό πράγματι αποσκοπεί, να επιφέρει καταλλαγή και σταθερότητα· ιδίως με όρους υποκουλτούρας ή οικονομικού πολέμου.

Ο «άνθρωπος», λοιπόν, είναι ένα «σύστημα», μία αναζήτηση και μία δυνατότητα.
Interregnum έγραψε:
28 Φεβ 2019, 13:40
Επαναλαμβάνω και προσθέτω, κάθε φύλο, κάθε εθνότητα, έχει την ιδιοσυγκρασία της αλλά και το πνευματικό και διανοητικό επίπεδό της*, με τις ποιότητες αλλά και τα ελαττώματά της. Αυτά εκφράζονται από τους χαρακτήρες των ανθρώπων της αναλόγως του επιπέδου εκάστου, εκδηλώνοντας ποιότητες ή ελαττώματα.
Όταν, λοιπόν, ανακατεύονται φυλές, ιδιοσυγκρασίες, πεποιθήσεις και ποιότητες, φτιάχνεται ένα εκρηκτικό μείγμα.

Με το εθνικό κράτος είναι εφικτότερος ο εξανθρωπισμός, είναι δυνατότερη η παίδευση με βάση την εθνική ιδιοσυγκρασία (αναλόγως όμως και της ποιότητάς της).

*όπως κάθε εθνότητα πρέπει να έχει την πατρίδα της, τον τόπο της.

Τι θεωρώ θετικό πολυπολιτισμό; Το να είναι ανοικτή η χώρα για επισκέπτες και τουρίστες, για λόγιους και καλλιτέχνες, για σπουδαστές και έναν αριθμό επιβεβαιωμένων προσφύγων.

Φερ' ειπείν, το να έρχονται Κινέζοι για να μας γνωρίσουν το σινικό πολιτισμό, για να μας φέρουν την κινεζική τέχνη, τον Κομφούκιο και τον Τσουάνγκ Τσε, τις πολεμικές τέχνες, τους χορούς, το φαγητό, και να γνωρίσουν την Ελλάδα ως επισκέπτες, ως σπουδαστές ή κάνοντας αμοιβαίο εμπόριο, αυτό δεν είναι αρνητικό. Αρνητικό είναι το να έλθουν κινεζικοί πληθυσμοί, να καταλάβουν χώρο με τις τσάινατάουνς, να κάνουν επεκτατικό εμπόριο, και τα μεγάλα τους συμφέροντα να εξαγοράσουν λιμάνια, σιδηρόδρομους, ενέργεια.
Εικόνα
Εικόνα
“Ο πολιτισμός, η κοινωνική ιεραρχία που γεννάται από τις πολιτισμικές αξίες, είναι που προΐστανται στην απόδοση ρόλων προηγουμένων κάθε οικονομικής αναλύσεως της παραγωγής και του καταμερισμού.” (Francois Perroux)

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 24 Αύγ 2020, 17:26

Cavaliere έγραψε:
24 Αύγ 2020, 15:21
Kauldron έγραψε:
23 Αύγ 2020, 21:38
Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει οτι "οι λαγοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν" κι όλα τα σχετικά. Αλλά ξεχνάμε οτι όλες τις φιλοπόλεμες ηγεσίες (δηλαδή όλες τις τουρκικές ηγεσίες) ο λαός τις ψηφίζει. Είτε πρόκειται για νεοοθωμανάκια είτε πρόκειται για κεμαλιστάκια, τα ταγκαλάκια έχουν την ίδια δολοφονική στάση έναντι της Ελλάδας (και οχι μόνο). Άλλωστε, τις σφαγές αμάχων που διέπραξαν, ο λαός τους τις διέπραξε.
Δεν υποστηρίζω, βέβαια, να γίνει καμιά γενοκτονία :003: , αλλά, ας πούμε οτι αν συνέβαινε κάποια, εχμ... φυσική καταστροφή... :8) και οι Τούρκοι (ή "Τούρκοι") ήταν δραστικά λιγότεροι, θα στεναχωριόταν κανένας?
Υπόψη, υπάρχουν και κάποια πολύ καλά παιδιά, και οχι μόνο οι κουρδικής καταγωγής. Αλλά είναι πολύ λίγοι αριθμητικά, που να πάρει. Αυτούς και τους δικούς τους, θα ήταν καλό να τους... προσπεράσει η φυσική καταστροφή.
Ψηφίστε, ρουφιανέψτε.
Οι Τούρκοι είναι στην πλειοψηφία αμόρφωτοι, καημένοι είναι. Φανατισμένοι, φυσικά, και καθόλου φιλικοί. Μονάχα που είναι πονηροί και κάνουν τον φίλο.
Και τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς. Μόνο όταν είναι 3-4 εναντίον ενός ή έχουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ξεκάθαρα την υπεροχή, τότε πουλάνε μαγκιές και νταηλίκια χωρίς λόγο και χωρίς να τους έχει προκαλέσει κανένας.
Ήμουν στη Γερμανία, 9-10 χρονών κι έπαιζα με δύο Γερμανάκια της γειτονιάς, συνομήλικά μου. Κάποια στιγμή έρχεται ένα Τουρκάκι εμφανώς μεγαλύτερό μας, 13-14 κι αρχίζει τις γυφτομαγκιές. Πειράζει πότε τον ένα, πότε τον άλλο, μας χαλάει το παιχνίδι, προκαλεί άσχημα κι όσο βλέπει πως δεν αντιδράει κανένας (μιας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση καυγά "μας έχει" άνετα και τους τρεις λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας), τόσο περισσότερο αποθρασύνεται.
Το σπίτι μας ήταν απέναντι, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30-40 μέτρων. Κάποια στιγμή βλέπω στο παράθυρο τον πατέρα μου, ο οποίος φαίνεται παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, να μου φωνάζει:
-Κόψ' τουν μια μπατσαριά κι πλάλι ίσα στου σπιτ'! Θα έχου ανοιχτή ντ' μπόρτα.
(Ρίξ' του μια σφαλιάρα και τρέχα αμέσως στο σπίτι. Θα έχω ανοιχτή την πόρτα).
Δεν δίνω σημασία στην αρχή, όμως καθώς η ώρα περνάει η συμπεριφορά του Τούρκου γίνεται εξοργιστικότατη. Στην τρίτη-τέταρτη φορά που μου φωνάζει ο πατέρας μου να σφαλιαρίσω τον Τούρκο, το παίρνω απόφαση. Το μελετάω από δω, το μελετάω από κει, βρίσκω το κατάλληλο σημείο που να διευκολύνει τη διαφυγή και σε μια στιγμή που ο Τούρκος δεν το περιμένει του ρίχνω μια γερή σφαλιάρα που τη φχαριστήθηκε ολόκληρη η παλάμη μου κι αμέσως αρχίζω να τρέχω προς το σπίτι. Ο Τούρκος με κυνηγάει, φτάνω στην εξώπορτα, ανεβαίνω τη σκάλα (μέναμε στον πρώτο) κι π@στης με ακολούθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή που μπήκα στο σπίτι κι έκλεισε η πόρτα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 24 Αύγ 2020, 17:35

Νταρνάκας έγραψε:
24 Αύγ 2020, 17:26
Και τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς. Μόνο όταν είναι 3-4 εναντίον ενός ή έχουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ξεκάθαρα την υπεροχή, τότε πουλάνε μαγκιές και νταηλίκια χωρίς λόγο και χωρίς να τους έχει προκαλέσει κανένας.
Ήμουν στη Γερμανία, 9-10 χρονών κι έπαιζα με δύο Γερμανάκια της γειτονιάς, συνομήλικά μου. Κάποια στιγμή έρχεται ένα Τουρκάκι εμφανώς μεγαλύτερό μας, 13-14 κι αρχίζει τις γυφτομαγκιές. Πειράζει πότε τον ένα, πότε τον άλλο, μας χαλάει το παιχνίδι, προκαλεί άσχημα κι όσο βλέπει πως δεν αντιδράει κανένας (μιας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση καυγά "μας έχει" άνετα και τους τρεις λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας), τόσο περισσότερο αποθρασύνεται.
Το σπίτι μας ήταν απέναντι, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30-40 μέτρων. Κάποια στιγμή βλέπω στο παράθυρο τον πατέρα μου, ο οποίος φαίνεται παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, να μου φωνάζει:
-Κόψ' τουν μια μπατσαριά κι πλάλι ίσα στου σπιτ'! Θα έχου ανοιχτή ντ' μπόρτα.
(Ρίξ' του μια σφαλιάρα και τρέχα αμέσως στο σπίτι. Θα έχω ανοιχτή την πόρτα).
Δεν δίνω σημασία στην αρχή, όμως καθώς η ώρα περνάει η συμπεριφορά του Τούρκου γίνεται εξοργιστικότατη. Στην τρίτη-τέταρτη φορά που μου φωνάζει ο πατέρας μου να σφαλιαρίσω τον Τούρκο, το παίρνω απόφαση. Το μελετάω από δω, το μελετάω από κει, βρίσκω το κατάλληλο σημείο που να διευκολύνει τη διαφυγή και σε μια στιγμή που ο Τούρκος δεν το περιμένει του ρίχνω μια γερή σφαλιάρα που τη φχαριστήθηκε ολόκληρη η παλάμη μου κι αμέσως αρχίζω να τρέχω προς το σπίτι. Ο Τούρκος με κυνηγάει, φτάνω στην εξώπορτα, ανεβαίνω τη σκάλα (μέναμε στον πρώτο) κι π@στης με ακολούθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή που μπήκα στο σπίτι κι έκλεισε η πόρτα.
Ξέρεις ποιά είναι η ανάλυση του Μεμέτη στο συμβάν:
Έχουν μπέσα, μωρέ, οι γκιαούρηδες; Μας θεωρούν πως είμαστε αναξιόπιστοι. Και ύπουλοι.
:lol:
Εδώ τα Τουρκάκια κάνουν κλίκες και φτιάχνουν τον μάγκα. Αλλά στην περιοχή μας είναι και τα Σιτσιλιανάκια, που τους γαμάνε στο ξύλο.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 24 Αύγ 2020, 17:43

Cavaliere έγραψε:
24 Αύγ 2020, 17:35
Εδώ τα Τουρκάκια κάνουν κλίκες και φτιάχνουν τον μάγκα. Αλλά στην περιοχή μας είναι και τα Σιτσιλιανάκια, που τους γαμάνε στο ξύλο.
Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν; :P
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 19:45

Γενοκτονίες, 400 χρόνια σκλαβιάς, διαρκείς εχθρικές δηλώσεις, παραβιάσεις εναερίου χώρου και τώρα και θαλασσίου, και χίλια δυο άλλα, και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν γούτσου γούτσου. Ερωτευμένοι με τους βιαστές τους μερικοί.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 24 Αύγ 2020, 20:27

runner έγραψε:
24 Αύγ 2020, 15:17
- Casper - έγραψε:
24 Αύγ 2020, 00:53
Όλοι μου έλεγαν πως είναι ύπουλοι, ο καθένας είχε και από ένα παράδειγμα από γνωστό του κτλ.
Το αιώνιο κλασικό επιχείρημα μεγάλου ποσοστού Ελληναράδων.
Όλοι έχουν έναν συγγενή ή φίλο που έχει προσωπική εμπειρία σε κάτι κακό.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω λέξη σε συζητήσεις τέτοιου είδους (για εξωτερικό γενικά) με Έλληνες.
Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας είναι γαλουχημένος με προκαταλήψεις όσον αφορά τους ξένους και τις ξένες χώρες.
Δίκαιο έχεις. Και για τους Αλβανούς εκνευρίζομαι να ακούω διάφορα από τους Έλληνες.

Γενικά σκέφτομαι πιο ρομαντικά, πως όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο και όχι από την φυλή του.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 20:31

- Casper - έγραψε:
24 Αύγ 2020, 20:27
runner έγραψε:
- Casper - έγραψε:
Όλοι μου έλεγαν πως είναι ύπουλοι, ο καθένας είχε και από ένα παράδειγμα από γνωστό του κτλ.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω λέξη σε συζητήσεις τέτοιου είδους (για εξωτερικό γενικά) με Έλληνες.
Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας είναι γαλουχημένος με προκαταλήψεις όσον αφορά τους ξένους και τις ξένες χώρες.
Δίκαιο έχεις. Και για τους Αλβανούς εκνευρίζομαι να ακούω διάφορα από τους Έλληνες.

Γενικά σκέφτομαι πιο ρομαντικά, πως όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο και όχι από την φυλή του.
Όταν ο άνθρωπος έχει μεγαλώσει με μια συγκεκριμένη νοοτροπία που μας έχει έρθει όπως είναι από τη μογγολική στέππα και τον μισανθρωπισμό του ισλάμ, προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει απ' αυτήν.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 24 Αύγ 2020, 20:32

- Casper - έγραψε:
runner έγραψε:
- Casper - έγραψε:

ισως οχι ολα αλλα για μενα η διαφορες μεταξυ ανθρωπων στην ιδια εθνοτικη ομαδα ειναι ταξεις μεγεθους μεγαλυτερες απο τις διαφορες των εθνοτικων ομαδων μεταξυ τους. δλδ η σουμα των ΕΛ δινει ενα μεσο ορο αλλα η διακυμανση ΕΛ με ΕΛ ειναι ταξεις μεγεθους μεγαλυτερη απο τη διακυμανση μεσου ορου ΕΛ και ΤΟΥΡ
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 24 Αύγ 2020, 20:34

Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 20:31
- Casper - έγραψε:
runner έγραψε:

Όταν ο άνθρωπος έχει μεγαλώσει με μια συγκεκριμένη νοοτροπία που μας έχει έρθει όπως είναι από τη μογγολική στέππα και τον μισανθρωπισμό του ισλάμ, προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει απ' αυτήν.
Υπάρχουν και χριστιανοί φασίστες και σκατάνθρωποι.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 24 Αύγ 2020, 20:40

- Casper - έγραψε:
runner έγραψε:
- Casper - έγραψε:

οι Αλβανοί που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν σαν τους Έλληνες της δεκαετίας του '50 (και παλιότερα), που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό.
με όρεξη για δουλειά, με όρεξη για δύσκολη δουλειά, με όρεξη να φτιάξουν την ζωή τους.
η βασική διαφορά όμως, είναι ότι ενώ οι Έλληνες πήγαν σε πολυπολιτισμικές δυτικές χώρες, με άλλες νοοτροπίες, οι Αλβανοί ήρθαν... στην Ελλάδα... :e040:

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 20:41

- Casper - έγραψε:
24 Αύγ 2020, 20:34
Kauldron έγραψε:
24 Αύγ 2020, 20:31
- Casper - έγραψε:

Υπάρχουν και χριστιανοί φασίστες και σκατάνθρωποι.
Ναι.
Αλλά δεν είδα κανέναν να ζώνεται μ' εκρηκτικά και να σκοτώνει κόσμο.
Ούτε είδα κανέναν να βοηθάει αυτούς που το κάνουν.
οι Αλβανοί ήρθαν... στην Ελλάδα...
Δυστυχώς για την Ελλάδα. Ας πήγαιναν αλλού.
Όσο για το τί ήταν, το Αλβανικό κράτος είχε ανοίξει όλες τις φυλακές, και τους έστειλε όλους εδώ πέρα. Αυτό είχε γίνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kauldron την 24 Αύγ 2020, 20:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών