Κι ο Αινστάιν πομπώδης ήτανε για τους καθυστέρες δικούς της εποχής και τον οχλούσαν. Οτιδήποτε έχει μια στάλα συνθετότητας σας φαίνεται πομπώδες, χελώνες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:45Κάποια βιβλία του που διάβασα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά τελικά πρόκειται για ακόμη έναν πομπώδη αριστερό μαλάκα
Η φανερή γοητεία του Βασίλη Ραφαηλίδη
Re: Η φανερή γοητεία του Βασίλη Ραφαηλίδη
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Τα βιβλία του Ραφαηλίδη έχουν επηρεάσει πολύ την προσωπικότητα και το στυλ μου ως ΑΙΝΕΙΑΝ..
Τα βιβλία με τις κριτικές ταινιών ήταν όλα τα λεφτά. Για ένα διάστημα μαζευόμασταν με φίλους και βλέπαμε ταινίες για τις οποίες είχε γράψει κριτική. Την κριτική τη διαβάζαμε μετά το τέλος της ταινίας, και πραγματικά σου άνοιγε τα μάτια.
Στο ξεκατινιασμα Σαββοπουλου-Ραφαηλιδη ποιος πιστευεις πως κερδισε?Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:22Κι ο Αινστάιν πομπώδης ήτανε για τους καθυστέρες δικούς της εποχής και τον οχλούσαν. Οτιδήποτε έχει μια στάλα συνθετότητας σας φαίνεται πομπώδες, χελώνες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:45Κάποια βιβλία του που διάβασα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά τελικά πρόκειται για ακόμη έναν πομπώδη αριστερό μαλάκα
Bazoomba έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:34Στο ξεκατινιασμα Σαββοπουλου-Ραφαηλιδη ποιος πιστευεις πως κερδισε?Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:22Κι ο Αινστάιν πομπώδης ήτανε για τους καθυστέρες δικούς της εποχής και τον οχλούσαν. Οτιδήποτε έχει μια στάλα συνθετότητας σας φαίνεται πομπώδες, χελώνες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:45Κάποια βιβλία του που διάβασα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά τελικά πρόκειται για ακόμη έναν πομπώδη αριστερό μαλάκα
Κέρδισε;

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
η τέχνηBazoomba έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:34Στο ξεκατινιασμα Σαββοπουλου-Ραφαηλιδη ποιος πιστευεις πως κερδισε?Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:22Κι ο Αινστάιν πομπώδης ήτανε για τους καθυστέρες δικούς της εποχής και τον οχλούσαν. Οτιδήποτε έχει μια στάλα συνθετότητας σας φαίνεται πομπώδες, χελώνες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:45Κάποια βιβλία του που διάβασα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά τελικά πρόκειται για ακόμη έναν πομπώδη αριστερό μαλάκα
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 00:22Κι ο Αινστάιν πομπώδης ήτανε για τους καθυστέρες δικούς της εποχής και τον οχλούσαν. Οτιδήποτε έχει μια στάλα συνθετότητας σας φαίνεται πομπώδες, χελώνες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:45Κάποια βιβλία του που διάβασα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά τελικά πρόκειται για ακόμη έναν πομπώδη αριστερό μαλάκα
o αισταιν ηταν επιστημονας.ενας απο τους τρεις μεγαλυτερους ολων των εποχων(και καθολου πομπωδης,αν και οι θεωρητικοι φυσικοι το χουν αυτο. )
- Golden Age
Ενδιαφέρον έχει και η κριτική του προς τους πάλαι ποτέ "Ιούς της Ελευθεροτυπίας" (αυτούς που έχουν σήμερα την Εφημερίδα των Συντακτών)
Αναμνήσεις από τον σύντροφο Βασίλη Ραφαηλίδη
26/03/2005
Ο σύντροφος Βασίλης Ραφαηλίδης υπήρξε μία εμβληματική μορφή της ελληνικής αριστεράς . Η ελεύθερη σκέψη του , η ανένταχτη αριστερή θέση του ενοχλούσε πολλούς. Οταν ο σύντροφος Βασίλης Ραφαηλίδης κάλεσε στην εκπομπή του τον Ροζέ Γκαρωντύ , τα τσιράκια του συστήματος τον κατηγόρησαν ως φασίστα ! και συνοδοιπόρο του ΠΛΕΎΡΗ ! Ιδού η απάντηση του σύντροφου Βασίλη . Προς τον Ιό της Ελευθεροτυπίας . <<Με καθυστέρηση διάβασα το ιοβόλο κείμενό σας για τον Γκαροντί. Τώρα ξέρω αυτό που ήδη υποπτευόμουν από χρόνια για σας. Πως είστε γκεμπελίσκοι και σταλινίσκοι . Εφαρμόζετε με απόλυτη συνέπεια το δόγμα του Μουσολίνι (1919) σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προστατεύεται κανείς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, αρκεί να μην αντιλαμβάνεται τα πράγματα ταξικά. Τα φάτσιο λειτουργούν απολύτως αυτόνομα, αλλά ο βέργες δένονται απ' έξω, από έναν ηγέτη, ή έναν <<ιδεολόγο>> ή μια ομάδα. Θέλω να πω πως είστε φασίστες - κυριολεκτικά και μπορώ να το αποδείξω μέσα από τα κείμενά σας. Μην ξεχνάτε πως οι ναρόντνικοι με τους οποίους ο Λένιν συγκρούστηκε άγρια, ήταν το ιστορικό πρότυπο για τον πρώην μαρξιστή Μουσολίνι τον στενό φίλο και κακό μαθητή της Βέρας Ζασούλιτς. Με τα βλακώδη που γράψατε για μένα και την ιδεολογική μου σχέση με τον... Πλεύρη(!!) κα με τη γελοία κα παραπλανητική φωτογραφία μου που δημοσιεύσατε (με την ακόμη πιο παραπλανητική λεζάντα) μου κηρύξατε τον πόλεμο. Σας βεβαιώ, ο χαμένος δεν θα είμαι εγώ. Είμαι πολύ καλύτερα από σας πληροφορημένος και ξέρω από πού προέρχεστε, πού το πάτε, με ποιούς συνεργάζεστε εντός και εκτός Ελλάδας.»
https://athens.indymedia.org/post/345615/
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Έχω διαβάσει κάποια βιβλία του Ραφαηλίδη. Τελευταίο που διάβασα ήταν το "Καπιταλισμός: Η Κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας" το οποίο μάλιστα διάβαζα στο στρατό παρότι δεν επιτρέπονταν τα πολιτικού χρώματος έντυπα. Μου άρεσε ο ειρωνικός, γλαφυρός τρόπος που περιέγραφε τα ιστορικά δεδομένα. Αν μη τι άλλο είχε δική του ταυτότητα στη συγγραφή και κάθε ανάγνωσμα ήταν ενδιαφέρον και ευχάριστο. Από επιστημονική εγκυρότητα όμως υστερεί και λογικό μιας και ήταν δημοσιογράφος και όχι ιστορικός ή κοινωνικός επιστήμονας. Ορισμένα από αυτά που έχει γράψει θεωρούνται πλέον outdated. Π.χ. στο βιβλίο του "Λαοί της Ευρώπης", έγραφε ότι η κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων είναι η Λιθουανία, άποψη που πλέον έχει εγκαταλειφθεί από τους επιστήμονες.
Τα βιβλία του είναι καλά για εισαγωγή σε ένα ιστορικό θέμα, αλλά για βαθύτερη ανάλυση ο αναγνώστης πρέπει να ψαχτεί περαιτέρω.
Τα βιβλία του είναι καλά για εισαγωγή σε ένα ιστορικό θέμα, αλλά για βαθύτερη ανάλυση ο αναγνώστης πρέπει να ψαχτεί περαιτέρω.
Ναι, την ροή εννοούσα. Η θεματολογία της συζήτησης είναι όντως λίγο trash και μεσημεριανή εκπομπή στις αρχές του 2000. Αλλά η ροή είναι εξαιρετική. Δηλαδή πόσα χρόνια έχουμε να δούμε τηλεοπτικούς διαλόγους όπου δεν διακόπτουν οι συνομιλητές ο ένας τον άλλο;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 22:23Από την άποψη της ροής του διαλόγου,ναι. Γενικά, η συζήτηση ήταν τραγική. Ο Ραφαηλίδης, εκτός τόπου και χρόνου, να λέει παπαριές στο Σαββόπουλο που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις ιδεολογικές του κωλοτούμπες λέγοντας τις δικές του παπαριές.Άσε που μου έβγαλε και κάτι κατινίστικο όλη αυτή σύγκρουση."Πόσα παιδιά έχεις Ραφαηλίδη?" "Πόσα παίρνεις από το Mega, Δοξιάδη" κλπ.
Όταν ο πλεύρης πετάει την επική ατάκα "οι συνέπειες του αυνανισμού κλπ κλπ", δείτε το ύφος του Ραφαηλίδη.Nostalgia έγραψε: ↑08 Σεπ 2020, 17:42Και μονο το λεκτικο μπουνιδι που επεφτε μεταξυ τους στις εκπομπες και παλι ξαναεβγαιναν μαζι δειχνει μια οικειοτητα. Εαν προσεξεις στις περισσοτερες κοντρες τους δεν υπαρχουν νευρα αλλα "βρισιες" με χαμογελα, ειναι περισσοτερο σαν παιγνιδι ποιος θα νευριασει τον αλλον. Το θυμαμαι πολυ καλα σε μια εκπομπη στην τηλεοραση οπου μετα το θανατο του Ραφαηλιδη ο δημοσιογραφος κατι του ειχε πει γι'αυτον και ο Πλευρης στεναχωρημενος ειχε απαντησει "ξερετε ητο φιλος μου". Και ο Ερμής παλαιοτερα εδω μεσα ειχε κανει μια αντιστοιχη αναφορα.
Ναι υπήρχε η φήμη οτι τα έλεγαν μεταξύ τους μια χαρά, δεν είχαν και οι δύο σχέση με μπαχαλαυγίτες.
Παρά το χάσμα τους υπήρχε ένας αλληλοσεβασμός. Φαίνεται άλλωστε και στις μεταξύ τους τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Κι εγώ τον έβρισκα πομπώδη αλλά το σίγουρο είναι ότι ήταν διαβασμένος, εύστροφος και είχε χιούμορ, πράγμα που σήμαινε ότι ακόμη και οι συγκρούσεις που είχε ήταν ενδιαφέρουσες.
Ένας ακόμη από τους αιρετικούς της αριστεράς όπως ο Ρένος Αποστολίδης.
Καμμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση που προβάλλεται ως δημόσιος διάλογος ενώ είναι μέθοδος καταπολέμησης της αϋπνίας.
Καμμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση που προβάλλεται ως δημόσιος διάλογος ενώ είναι μέθοδος καταπολέμησης της αϋπνίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ιστορία δεν πρέπει να διαβάζεις ποτέ απο κομμουνιστές(σαν τον Ραφαηλίδη άλλωστε).Πάντα γράφουν και ερμηνεύουν την ιστορία υπο την σκοπιά των ιδεολογικών τους παρωπίδων.Jimmy81 έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 04:54Έχω διαβάσει κάποια βιβλία του Ραφαηλίδη. Τελευταίο που διάβασα ήταν το "Καπιταλισμός: Η Κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας" το οποίο μάλιστα διάβαζα στο στρατό παρότι δεν επιτρέπονταν τα πολιτικού χρώματος έντυπα. Μου άρεσε ο ειρωνικός, γλαφυρός τρόπος που περιέγραφε τα ιστορικά δεδομένα. Αν μη τι άλλο είχε δική του ταυτότητα στη συγγραφή και κάθε ανάγνωσμα ήταν ενδιαφέρον και ευχάριστο. Από επιστημονική εγκυρότητα όμως υστερεί και λογικό μιας και ήταν δημοσιογράφος και όχι ιστορικός ή κοινωνικός επιστήμονας. Ορισμένα από αυτά που έχει γράψει θεωρούνται πλέον outdated. Π.χ. στο βιβλίο του "Λαοί της Ευρώπης", έγραφε ότι η κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων είναι η Λιθουανία, άποψη που πλέον έχει εγκαταλειφθεί από τους επιστήμονες.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Καλα τα καταφερε ,ο πατερας μου επρεπε να φυγειβαπι το χωριο του για γλυτωσει απο τους ραφαηλιδηδες.
Πεθανε στην δουλεια απο 11 χρονων.
Πεθανε στην δουλεια απο 11 χρονων.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Καλά και τώρα, υπάρχουν τηλεδιάλογοι που εξάπτουν τα πάθη, αλλά είναι μηδαμινής χρηστικής αξίας εις ότι αφορά την ενημέρωσηΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 10:30Κι εγώ τον έβρισκα πομπώδη αλλά το σίγουρο είναι ότι ήταν διαβασμένος, εύστροφος και είχε χιούμορ, πράγμα που σήμαινε ότι ακόμη και οι συγκρούσεις που είχε ήταν ενδιαφέρουσες.
του κοινού που τους παρακολουθεί. Δε μπαίνω στο κόπο να αναφερθώ στις εκπομπές της trash tv αλλά και σε εκείνες της mainstream
δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Οι διαφοροι Ραφαηλίδιδες δεν αποτελούσαν εξαίρεση στο κανόνα. Εύστροφος ήταν ο μακαρίτης,
καλός χειρΙστής του λόγου και χιουμορίστας επίσης. Αλλά σαν πανελίστας ήταν τραγικός. Η συζήτηση με το Σββόπουλο αποτελεί ένα επιχείρημα υπερ όσων λέω. Πολύ μπλα μπλα και ελάχιστη ουσία έβγαζε ο Β.Ρ, χώρια ότι ξεκατινιάζοταν κάποιες φορές. Ίσως σαν συγγραφέας να ήταν καλός,επιφυλάσσομαι για αυτό.
Υ.Γ Ο Ρένος Αποστολίδης ήταν καραδεξιός του κερατά. Μη κάνουμε λάστιχο τις έννοιες. Η εκπομπή του ήταν τραγική, παρόλα αυτά μπορεί
να ήταν και αυτός καλός σα συγγραφέας ή φιλόλογος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Χαλούμι και Γοητεία
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 20 Οκτ 2023, 16:33 » σε Κοινωνικά θέματα - 101 Απαντήσεις
- 2984 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vagabondo
22 Οκτ 2023, 12:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χαρούλη και Γοητεία
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 20 Οκτ 2023, 23:28 » σε Μουσική - 4 Απαντήσεις
- 275 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από aLiCat
17 Φεβ 2024, 15:33
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 411 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
21 Δεκ 2024, 21:38
-
-
Νέα δημοσίευση Τι να ζητήσετε από τον άγιο Βασίλη.
από Μαδουραίος » 03 Δεκ 2023, 12:42 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 7 Απαντήσεις
- 331 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
03 Δεκ 2023, 14:32
-