Δεν διαφωνώ σε κάτι. Αλλά υπάρχουν και οι πτυχές πάντα (ή σχεδόν πάντα). Αυτές οι πτυχές δεν διέπονται από το γενικό κανόνα (αρκετά συχνά). έχουν μια αυτοτέλεια. Μπορεί να έχουν και μια ιδιότητα διαφορετική ή και αντίθετη από την κεντρική και γενική εκτίμηση που κάνεις για ένα θέμα.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 13:13Δε ξέρω επακριβώς τι είπε ο Ραφαηλίδης για το Βρακά,αλλά δε μπορείς να λες πως η πράξη του τελευταίου ήταν ένα απλό παιχνίδι.Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 12:55Το γιούζερ νέημ μου θα έπρεπε να σου λέει ακριβώς αυτό. ότι θα λειτουργήσω και σοφιστικέ θα λειτουργήσω και πρωτόγονα.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 12:37
O Ραφαηλίδης έβγαινε στα τηλεοπτικά πάνελ,με την ιδιότητα του διανοούμενου και βάση αυτής κρίνονταν και κρίνεται όχι μόνο από
τις θέσεις που εξέφραζε αλλά και από το τρόπο που τις εξέφραζε. Δε ζήτησε κανείς από τη Στικούδη ή το Ρουβά να διευκρινίσουν
σε ποιό βαθμό εκφράζονται από το Μαρξισμό. Δε θα είχε νόημα να το κάνει. Κατά τα άλλα, μου κάνει εντύπωση το ξέσπασμα
σου, εσύ ανήκεις στους "σοφιστικέ" φορουμίτες αν δε κάνω λάθος.Ίσως φταίει και το username σου που έχω διαμορφώσει λανθασμένη
εντύπωση.
Το ξέσπασμά μου είναι επίσης συνεπές με το νικ μου. Έτσι μου την έδωσε
Τον πήγαινα και τον πάω πολύ τον Ραφαηλίδη. Μη νομίσεις ότι δεν τον πάω. Αλλά ταυτόχρονα ενυπάρχει μέσα μου και το να πα να γαμηθεί.
Τι να κάνουμε τώρα; Αυτό με βοηθάει να βγάζω πιο πολύπλοκα συμπεράσματα και να τα καταφέρνω στη ζωή μου.
Άλλωστε ο Ραφαηλίδης μου έμαθε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κατευθύνονται από εγκατεστημένες, εμβόλιμες παπαροαρχές. Εξαιτίας της φωνής του και του λόγου του γενικά, μου έχει μείνει ο πιλότος Βρακάς. Τον εγκωμίασε. Ότι καλά έκανε αφού γούσταρε κι ένα παιχνίδι ήταν η πράξη του. Έδωσε και την πληροφορία ότι ο ίδιος ο Βρακάς του εξομολογήθηκε ότι "Μόνο εσύ ρε φίλε με κατάλαβες και μπράβο σου". Τώρα θα μου πεις που με βοηθάει ακριβώς όλο αυτό. Στο ότι υπάρχει κι άλλος που σκέφτεται λίγο πιο πα και δεν είναι ένοχο το να πεις καλά έκανε ο Βρακάς όταν κατακλύζεσαι από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα της κάθε πολιτικής ορθότητας και ηθικής. Αριστερής και δεξιάς. Το "κανονικό" τότε θα ήταν να καταδικάσεις τον πιλότο γιατί ... η άγια ιδεολογία μας αφού.
Αλλά στο προτείνω κι εσένα να ισοπεδώνεις που και που. Δεν ξέρω τι θα σου προσφέρει, έτσι διαισθητικά το λέω.
(Μην μου ξαναπείς ότι δεν είμαι σοφιστικέ σε παρακαλώ.
Δεν έχω ούτε μπράτσα ούτε λεφτά ούτε ομορφιά. Κάπως πρέπει να έχω πέραση στις γκόμενεςΜην με πλήττεις
)
Και δε ξέρω αν ο ίδιος ο Βρακάς συμφωνούσε με αυτό το ισχυρισμό.Ούτε μου φαίνεται φυσιολογικό να βρήκε ο Βρακάς, ο εθνικιστής
πιλότος, στο πρόσωπο του Ραφαηλίδη το μοναδικό του υποστηρικτή. Ο μόνος που κατάλαβε τη πράξη του Βρακά ήταν ο Ραφαηλίδης?
Όλα αυτά τα γράφω, για να δείξω εν τέλει πως οι ¨παπαροαρχές" καθοδηγούν όχι μόνο τους διανοούμενους αλλά και κάθε πολιτικό ον.
Υπάρχει και η απολιτίκ άποψη η οποία είναι καθόλα σεβαστή αλλά με τις δικές της αδυναμίες, όπως είναι φυσιολογικό. Μέρος του
απολιτικ,είναι και οι εκάστοτε "αρετικοί" διανοούμενοι οι οποίοι καλά κάνουν και αμφισβητούν τη σημασία κάποιων πραγμάτων, από την
άλλη όμως δε μπορούν να προσφέρουν απαντήσεις για μιά σειρά ζητημάτων. Είναι γουάου να λες ότι σε νοιάζει να τη βγάζεις σε ένα "ψαγμένο καφέ",γράφοντας "για τον άνθρωπο και όχι τη πολιτική" αλλά αν σκάσει μύτη το Υπουργείο Πολιτισμού και αλλάξει τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα π.χ δε θα ενδιαφερθείς? Ο "αιρετικός" κατά τα άλλα Ραφαηλίδης πάντως φαίνεται ότι νοιάζονταν εντόνως για τους συσχετισμούς εξουσίας στον ελληνικό κινηματογράφο...
Δηλαδή άλλο αυτό που συζητάμε εδώ κι έχουμε την ελευθερία να πιάσουμε όποια πτυχή θέλουμε κι άλλο να πρέπει να αποφασίσεις να τηρείς μία υπεύθυνη στάση για κάποιο ζήτημα.
Δεν είπαμε ότι δεν ήταν εθνικιστής ο Βρακάς. Αλλά ναι, του είπε ότι πιο πολύ σε αυτόν βρίσκει ικανοποίηση για τη στάση του. Μπορεί να ήταν βαρύ να πρέπει να επωμιστεί το ηρωιλίκι που οι εθνικιστές τείνουν να του προσάψουν.
Σου ξαναλέω ότι τον πάω με χίλια το Ραφαηλίδη. μην τείνεις να κλείνεις τις εκτιμήσεις. Χάος ρε. Χάος παντού.