Ήταν η Παναγία όντως Παρθένος ή όλα ήταν από ένα λάθος;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ήταν η Παναγία όντως Παρθένος ή όλα ήταν από ένα λάθος;
η διαφορά μας είναι ότι δεν καταπίνω τίποτα αμάσητο
Δεν έχω ιδέα.
Υποθέτω ότι είναι αυτή που σας σερβίρουν στο πιάτο.
Μία ακόμη κονσέρβα πολλών χρήσεων, μηδενικού ενδιαφέροντος ως άποψη και τίποτα περισσότερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα φτερά και το φωτοστέφανο, μια χαρά τα κατάπιες.
Ακόμη φτύνεις τα πούπουλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
... Ή όχι;
Και δεν είσαι ο μόνος.
Και δεν είσαι ο μόνος.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οκ, έπαθα υπαρξιακό σοκ με την αμφισβήτηση σας.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Α, οι συμβολισμοι ειναι δεδομενοι λοιπον. Ποια απο τα παρακατω ειναι συμβολισμοι και ποια ειναι ιστορικα γεγονοτα -ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 16:37Όχι καλό μου, οι συμβολισμοί είναι κάτι δεδομένο και δεν είναι κάλυψη.Navis έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 16:34Μιλαμε για μι συγκεκριμενη θρησκεια, χωρις να περνει κανενας το μερος καποιας αλλης.
Γιατι ειναι "παιδαριωδη" αυτα τα σημεία (που ανεφεραμε πιο πανω); τι τα κανουν να ειναι παιδαριωδη, το οτι ειναι
1) Προφανως ιστορικες ανακριβειες, αλλα με καποιο μαγικο ραβδακι εγιναν απο ιστορικα γεγονοτα "συμβολισμοι". Κατι για το οποιο οι χριστιανοι μεταξυ τους δε φαινεται να συμφωνουν (ουτε καν σε αυτο το φορουμ).
2) Ιστορικες ακριβειες που ομως παραβιαζουν την επιστημονικη λογικη - στην περιπτωση αυτη, το παιδαριωδες κολλαει στην επιστημονικη λογικη?
3) Παιδαριωδης προσεγγιση του θεματος απο τους κριτικους - το οποιο ομως ενδεχεται μονο δυο λογικες καταληξεις, συμβολισμος η' ιστορικη αλήθεια, για κατι το οποιο η' εγινε η' δεν έγινε, αν και αναφερεται πολυ καθαρα στις γραφες,
4) Οι γραφες εχουν παραποιηθεί.
Τι απο αυτα συμβαινει η΄κατι αλλο;
Ξεστραβωθείτε στα βασικά και μετά παίξτε τους ορθολογιστές.
1) Δημιουργία Αδαμ/Ευας πριν 6000 χρονια (η΄και ολοκληρου του συμπαντος, κατα πατριαρχειου)
2) Αειπαρθενια Παναγιας
3) Νεκροι βγηκαν απο τον ταφο τους την ωρα του θανατου του Ιησου
4) Κατακλυσμος - Νωε μαζευει ζευγαρια απο ολα τα έμβια όντα (ναι, και βακτηρια/ιούς)
5) Ιωνας και κητος
και στα πιο δυσκολα
6) Κολαση και παραδεισος (απο περιγραφη του Χριστου)
Προτείνω να συνεχίσετε το ξέπλυμα των άπλυτων σώβρακων των άλλων θρησκειών και όταν τελειώσετε, τα ξαναλέμε.
Προχωκαγκούρια.
Προχωκαγκούρια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
γιατί μιλάς στον πληθυντικό συνέχεια?πως πάει δλδ,οι χριστιανοί και οι άλλοι?
Αδαμάντινη διαλεκτικη.
Πρωτη πρόταση κατι ανερματιστο και ασχετο με την κουβεντα. Δευτερη προταση ενα γενικο και ασχετο μπινελικι.
Goto 10
Πρωτη πρόταση κατι ανερματιστο και ασχετο με την κουβεντα. Δευτερη προταση ενα γενικο και ασχετο μπινελικι.
Goto 10
Σαφώς και όχι. Το οι "χριστιανοί" και οι "άλλοι" είναι δικό σας κόνσεπτ.
Η δική μου επιλογή παίζει στο αμιγώς κυνικό πλαίσιο, που ήδη έχω αναφέρει.
Μεταξύ "άλλων" και "χριστιανών" επιλέγω ξεκάθαρα να στηρίξω χριστιανούς για καθαρά κοινωνικοπολιτικούς λόγους.
Και στο θεωρητικό επίπεδο, βρίσκω μια συνέχεια που με καλύπτει.
Το τι κάνουν οι "άλλοι", το υποθέτω αλλά δεν το θεωρώ καθόλου σημαντικό, γιατί το βρίσκω ως μια μηχανιστική αντίδραση άσχετων τυπάκων, που προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους θέση ή τα επαρχιώτικα απωθημένα τους με κλισεδάτες παπαριές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πάλι το έκανες.τέλος πάντων,πες ποιοί είναι οι άλλοι και γιατί είναι ομάδα να καταλάβω τι λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 17:07Σαφώς και όχι. Το οι "χριστιανοί" και οι "άλλοι" είναι δικό σας κόνσεπτ.
Μεταξύ "άλλων" και "χριστιανών" επιλέγω ξεκάθαρα να στηρίξω χριστιανούς για καθαρά κοινωνικοπολιτικούς λόγους.
Το τι κάνουν οι "άλλοι", το υποθέτω αλλά δεν το θεωρώ καθόλου σημαντικό, γιατί το βρίσκω ως μια μηχανιστική αντίδραση άσχετων τυπάκων, που προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους θέση ή τα επαρχιώτικα απωθημένα τους με κλισεδάτες παπαριές.
-
Ναι. Μάζεψε και τον Η1Ν1 και τον covid 19.. Σε έχει χαζέψει μαλακία σου και κλαίγεσαι που δεν σε παίρνουμε και στα σοβαρά...Navis έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 16:54Α, οι συμβολισμοι ειναι δεδομενοι λοιπον. Ποια απο τα παρακατω ειναι συμβολισμοι και ποια ειναι ιστορικα γεγονοτα -ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 16:37Όχι καλό μου, οι συμβολισμοί είναι κάτι δεδομένο και δεν είναι κάλυψη.Navis έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 16:34Μιλαμε για μι συγκεκριμενη θρησκεια, χωρις να περνει κανενας το μερος καποιας αλλης.
Γιατι ειναι "παιδαριωδη" αυτα τα σημεία (που ανεφεραμε πιο πανω); τι τα κανουν να ειναι παιδαριωδη, το οτι ειναι
1) Προφανως ιστορικες ανακριβειες, αλλα με καποιο μαγικο ραβδακι εγιναν απο ιστορικα γεγονοτα "συμβολισμοι". Κατι για το οποιο οι χριστιανοι μεταξυ τους δε φαινεται να συμφωνουν (ουτε καν σε αυτο το φορουμ).
2) Ιστορικες ακριβειες που ομως παραβιαζουν την επιστημονικη λογικη - στην περιπτωση αυτη, το παιδαριωδες κολλαει στην επιστημονικη λογικη?
3) Παιδαριωδης προσεγγιση του θεματος απο τους κριτικους - το οποιο ομως ενδεχεται μονο δυο λογικες καταληξεις, συμβολισμος η' ιστορικη αλήθεια, για κατι το οποιο η' εγινε η' δεν έγινε, αν και αναφερεται πολυ καθαρα στις γραφες,
4) Οι γραφες εχουν παραποιηθεί.
Τι απο αυτα συμβαινει η΄κατι αλλο;
Ξεστραβωθείτε στα βασικά και μετά παίξτε τους ορθολογιστές.
1) Δημιουργία Αδαμ/Ευας πριν 6000 χρονια (η΄και ολοκληρου του συμπαντος, κατα πατριαρχειου)
2) Αειπαρθενια Παναγιας
3) Νεκροι βγηκαν απο τον ταφο τους την ωρα του θανατου του Ιησου
4) Κατακλυσμος - Νωε μαζευει ζευγαρια απο ολα τα έμβια όντα (ναι, και βακτηρια/ιούς)
5) Ιωνας και κητος
και στα πιο δυσκολα
6) Κολαση και παραδεισος (απο περιγραφη του Χριστου)
Η διαφορά μας είναι, ότι δεν μ' ενδιαφέρει το να γίνει κατανοητό αυτό που λέω γιατί το τι μπορείτε να κατανοήσετε βάσει των γνώσεων και βιωμάτων σας, το έχω ήδη καταλάβει.nowhere έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 17:17πάλι το έκανες.τέλος πάντων,πες ποιοί είναι οι άλλοι και γιατί είναι ομάδα να καταλάβω τι λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2020, 17:07Σαφώς και όχι. Το οι "χριστιανοί" και οι "άλλοι" είναι δικό σας κόνσεπτ.
Αυτό είναι αμιγώς κυνική* και όχι θεολογική προσέγγιση, έτσι;
*Την οποία έχω ήδη προτείνει ως κοσμοθέαση των πραγμάτων.
Μία έτσι και μία αλλιώς, δε λέει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για άλλη μια φορά η Γαλή εκτροχιάζει και καταστρέφει μια συζήτηση στην οποία δεν μπορεί να συμμετάσχει, και άρα δεν θέλει με τίποτα να γίνει.
Αν μπορούσε να συμμετάσχει, δεν θα μείωνε με κάθε τρόπο τους συνομιλητές της, λέγοντας τους με κάθε ποστ της ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την γνώμη τους.
Αν μπορούσε να συμμετάσχει, δεν θα μείωνε με κάθε τρόπο τους συνομιλητές της, λέγοντας τους με κάθε ποστ της ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την γνώμη τους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πιστεύετε ότι ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός ήταν παρθένος πριν τη Σίσσυ;
από Εκτωρ » 19 Οκτ 2023, 11:52 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 3 Απαντήσεις
- 542 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
19 Νοέμ 2023, 00:25
-
-
- 57 Απαντήσεις
- 1341 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
02 Ιούλ 2024, 11:02