ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Σεπ 2020, 12:30

πήζον bot έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:24
Αναρχορεφόρμας έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:16
Μια χαρά συνηθίζεται, αν είσαι όλη μέρα σπίτι και τα ξυνεις. Όποιος θέλει να μας πει πως δούλεψε μια χαρά 8ωρο μέσα στη ζέστη φορώντας συνέχεια μάσκα χρησιμοποιώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, πρέπει να είναι ψυχαναγκαστικος σε παρανοϊκό επίπεδο.
σου μοιαζει να εχει δουλεψει ο σατανικος ποτε στη ζωη του? :smt005:

σχολειο κορελκο νδ. τελος :smt005:
Μεσημέρι με 35+ στο δρόμο, ήταν κάπως ζόρι. Σταμάτησα 1-2 φορές μακρυά από άλλους, την έβγαλα από τη μια μεριά να στεγνώσει λίγο και σε μια φάση έβαλα την εφεδρική. Στο γραφείο την βγάζω όταν δεν είναι άλλοι συνάδελφοι. Χθες απορροφήθηκα από κάποιες επείγουσες εργασίες και την ξέχασα κάνα πεντάωρο. Μια χαρά συνηθίζεται. Νομίζω το θέμα είναι περισσότερο στο μυαλό σας, παρά οτιδήποτε άλλο.

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 12 Σεπ 2020, 12:31

Οι Κορεατες και οι Χονγκ Κονγκεζοι που φορανε μασκες τα ξυνουν ολη μερα.Γνωστο σε ολους αυτο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Σεπ 2020, 12:32

dna replication έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:29
Δεν πρότεινε κανείς χρήση σε τέτοιες ηλικίες ούτε ξέρουμε αν τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που να απαιτεί τη χρήση της.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Σεπ 2020, 12:34

Otto Weininger έγραψε:
12 Σεπ 2020, 00:24
Τι να μας πούνε αυτές οι μάσκες. Όποιος δεν έχει κάνει cardio με elevation mask δεν ξέρει τι σημαίνει ασφυξία :lol:
Δεν θέλω να μάθω τι σημαίνει ασφυξία. Δεν είναι μέσα στα χόμπι μου. Τώρα γιατί αυτό είναι αστείο δεν ξέρω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Σεπ 2020, 12:36

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
12 Σεπ 2020, 09:09
Εμπεδοκλής έγραψε:
12 Σεπ 2020, 08:30
Για αρχή, αδερφάρα είναι όποιος φοβάται μην κολλήσει ιό και δεν έχει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα να τον αντιμετωπίσει...
Εμπεδόκλα..κάνε μπέαρμπακ έρωτα με τον οροθετικό Βαλιανάτο. Μην είσαι αδερφάρα, έχεις ντούκι ανοσοποιητικό.
Δεν ξέρω γιατί συγκρίνετε πράγματα που έχουν 2 τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη θνησιμότητα και όχι με την γρίπη, που είναι ίδιας τάξης.

Ίσως επειδή επιχειρήματα τύπου «είσαι εγκληματίας αν κολλήσεις κάποιον και πεθάνει» δεν έχει ιστορικό βάρος για την γρίπη, μιας και μέχρι χθες κανείς σας δεν νοιαζόταν και δεν έπαιρνε μέτρα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 12 Σεπ 2020, 12:38

παντως κατι αμερικανοι που βλεπω γιουτουμπ λενε "εχω προβλημα αναπνευστικο" δε φορανε μασκα και περναει, τους αφηνουν.
η μασκα κανει κακο. το ξερουν ολοι, το λεγαν και οι ιδιοι (τσιοδρας αδωνης κλπ).

Κανε κατι χειρονακτικο με μασκα ή τρεξε ή λαχανιασε με καποιο τροπο και θα δεις τι μλκια ειναι..

τι κι αν συνηθιζεται? τι μας νοιαζει? γιατι να συνηθισεις κατι που σου κανει κακο?

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 12 Σεπ 2020, 12:38

Αρχιδια συνηθίζεται. Το μειωμένο οξυγόνο που αναπνέετε χωρις να το καταλαβαινετε θα εχει μακροχρόνιες συνέπειες κυρίως στο μυαλο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Σεπ 2020, 12:40

Yochanan έγραψε:
12 Σεπ 2020, 11:59
Εϊχα διαβασει οτι η μασκα ειναι για τον αλλο κυριως και το ειχανε πει ως εξης: αμα σε κατουρησει καποιος γυμνος θα παει σε σενα ακομα κι αν φορας εσυ παντελονι, απλως λιγοτερο απο αμα ησουν κι εσυ γυμνος. Αμα φοραει αυτος παντελονι θα τα λουστει ο ιδιος κυριως.
Θα ήταν μια καλή αναλογία αν αντί για στόμα είχαμε προβοσκίδα.
nowhere έγραψε:
12 Σεπ 2020, 11:47
να πούμε ότι οι μάσκες υπήρχαν και προ κόβιντ,λογικά κάποια χρησιμότητα θα έχουν
Ναι. Και τα βατραχοπέδιλα. Ας τα φοράμε λοιπόν στον δρόμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Αναρχορεφόρμας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αναρχορεφόρμας » 12 Σεπ 2020, 12:41

ST48410 έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:30
πήζον bot έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:24
Αναρχορεφόρμας έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:16
Μια χαρά συνηθίζεται, αν είσαι όλη μέρα σπίτι και τα ξυνεις. Όποιος θέλει να μας πει πως δούλεψε μια χαρά 8ωρο μέσα στη ζέστη φορώντας συνέχεια μάσκα χρησιμοποιώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, πρέπει να είναι ψυχαναγκαστικος σε παρανοϊκό επίπεδο.
σου μοιαζει να εχει δουλεψει ο σατανικος ποτε στη ζωη του? :smt005:

σχολειο κορελκο νδ. τελος :smt005:
Μεσημέρι με 35+ στο δρόμο, ήταν κάπως ζόρι. Σταμάτησα 1-2 φορές μακρυά από άλλους, την έβγαλα από τη μια μεριά να στεγνώσει λίγο και σε μια φάση έβαλα την εφεδρική. Στο γραφείο την βγάζω όταν δεν είναι άλλοι συνάδελφοι. Χθες απορροφήθηκα από κάποιες επείγουσες εργασίες και την ξέχασα κάνα πεντάωρο. Μια χαρά συνηθίζεται. Νομίζω το θέμα είναι περισσότερο στο μυαλό σας, παρά οτιδήποτε άλλο.
Ναι, οι δουλειές σε καταστήματα δεν είναι δουλειά γραφείου. Κι εγώ που φορούσα χάρτινη στο ΚΤΕΛ, μια χαρά ημουν. Οι υφασμάτινες δεν παλεύονται πάνω από 20 λεπτά. Οταν από την άλλη αναγκάστηκα να τη φορέσω για να μοιράσω φυλλάδια για να μπαίνω στα μαγαζιά και με βαραγε ο ήλιος, όχι, δεν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί είχα γίνει λούτσα στον βρώμικο ιδρώτα κι εγώ, και η μάσκα, και τα χέρια μου. Και φαντάζομαι το ίδιο και σε άλλους που κάνουν κουραστικες εργασίες, όπως και σε όσους δουλεύουν σε γραφεία που δεν ξεχνιούνται, και την έχουν συνέχεια μέσα έξω. Αν ο ιός μένει ελάχιστα έως καθόλου σε επιφάνειες, δεν είναι επικίνδυνη και μπορεί να προστατεύσει καπως.Αν ο ιός μένει στις επιφάνειες, απλά το πιθανότερο είναι να πέσεις αλτρουιστικα.

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 12 Σεπ 2020, 12:43

hellegennes έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:36

Δεν ξέρω γιατί συγκρίνετε πράγματα που έχουν 2 τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη θνησιμότητα και όχι με την γρίπη, που είναι ίδιας τάξης.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 12 Σεπ 2020, 12:44

NewModelArmy έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:43
hellegennes έγραψε:

Εικόνα
:lol::lol:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Σεπ 2020, 12:46

πήζον bot έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:38
τι κι αν συνηθιζεται? τι μας νοιαζει? γιατι να συνηθισεις κατι που σου κανει κακο?
Γιατί όταν θα μπεις σε λεωφορείο ή τρένο και φτερνιστεί ο άλλος στο ένα μέτρο δίπλα σου θα τρέχεις για εξετάσεις αν δεν φοράει. Γενικώς οι επιδημιολόγοι θα μπορούσαν να έχουν δώσει αναλυτικές οδηγίες που χρειάζεται και που όχι, αλλά τους πείσαμε ότι είμαστε ζώα και δεν μπορούμε πολλά πολλά και είπαν φορέστε παντού.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Σεπ 2020, 12:47

Αναρχορεφόρμας έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:41
Αν ο ιός μένει ελάχιστα έως καθόλου σε επιφάνειες, δεν είναι επικίνδυνη και μπορεί να προστατεύσει καπως.Αν ο ιός μένει στις επιφάνειες, απλά το πιθανότερο είναι να πέσεις αλτρουιστικα.
Το ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από επιφάνειες το λένε μόνο ψεκασμένοι. Υπάρχουν δεκαετίες μελετών ιών της γρίπης και του αναπνευστικού γενικότερα και κολλάνε μια χαρά από επιφάνειες. Είναι από τους κύριους τρόπους μετάδοσης. Ο κορωνοϊός δεν είναι κάποια νέα μαγική οντότητα, τους ίδιους νόμους φυσικής υπακούει, σε σταγονίδια εμπεριέχεται.

Εννοείται πως ο ΠΟΥ λέει ότι μεταδίδεται κανονικά από επιφάνειες και το αν μεταδίδεται ως αεροζόλ ελέγχεται, παρότι και παλιότερες έρευνες για την γρίπη δεν έχουν καταλήξει ποτέ σε τέτοιο συμπέρασμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Σεπ 2020, 12:51

NewModelArmy έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:43
hellegennes έγραψε:

Εικόνα
Δεν βρίσκεις δηλαδή παρανοϊκό να συγκρίνει κάποιος έναν ιό με θνησιμότητα 0,5-1% με έναν άλλον που έχει 90-99%, αλλά βρίσκεις παράλογο να τον συγκρίνει με ιό που έχει θνησιμότητα 0,1-0,2% και που λειτουργεί ακριβώς μα ακριβώς με τον ίδιον τρόπο, έχει ίδιο τρόπο μετάδοσης, ίδια συμπτώματα και ίδιες επιπτώσεις.

Στο μεταξύ κανείς επιστήμονας ποτέ δεν βγήκε να πει ότι ο κορωνοϊός και η γρίπη έχουν σημαντικές διαφορές. Μόνο στην θνησιμότητα διαφέρουν, που είναι ίδιας τάξης μεγέθους, και στον χρόνο επώασης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 12 Σεπ 2020, 12:54

nick έγραψε:
12 Σεπ 2020, 12:38
Αρχιδια συνηθίζεται. Το μειωμένο οξυγόνο που αναπνέετε χωρις να το καταλαβαινετε θα εχει μακροχρόνιες συνέπειες κυρίως στο μυαλο.
Ε ναι, ως γνωστον οι χειρουργοί που την φορανε 6 ωρες την ημερα 3 φορες την βδομάδα για 30 χρόνια, εχουν ολοι αλτζαχαιμερ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών