Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
- Dwarven Blacksmith
Re: Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
Οι έμμεσοι φόροι είναι εξ ορισμού μη προοδευτικοί. Ακόμα και αν πας να τους κάνεις προοδευτικούς, να πεις δηλαδή ότι το γκολφ φορολογείται πιο πολύ από το 5x5, απλά βοηθάς να ενισχυθεί το caste system.
Άσε που γεμίζεις τον κώδικα με εξαιρέσεις, που δεν είναι καλό.
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλοί ως αντικίνητρο. Π.χ. Gasoline tax, Smoking tax, sugar tax
Άσε που γεμίζεις τον κώδικα με εξαιρέσεις, που δεν είναι καλό.
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλοί ως αντικίνητρο. Π.χ. Gasoline tax, Smoking tax, sugar tax

- unholydiver
Άρα επί της ουσίας συμφωνούμεEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:55Ναι, κατα τη γνωμη μου βασικα αγαθα δε θα πρεπει να εχουν, ή να έχουν πολυ πολυ χαμηλο. Οταν θες να κάνεις τη μεγαλη ζωη, αυτο ειναι κατι που σου επιτρέπει η ιδια η σύσταση της κοινωνιας. Κ μετα ειναι και τα ζητήματα περιβάλλοντος. Χεστηκα πατόκορφα που θες να πας τη γκομενα σου διακοπες στο Παρισι, αυτο καταστρέφει το περιβάλλον μου, πληρωνε λοιπον. 1500 ευρώ εισιτήριο ρε μουνι, να στρωσεις χαρακτήρα.

Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 

Ακριβώς γι' αυτό έγραψα για τη διαφοροποίηση στην τιμή. Γιατί ένα κινητό πχ που είναι σήμερα είδος πρώτης ανάγκης, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί είδος πολυτελείας. Το λογικό θα ήταν ένα κινητό αξίας χ να έχει χαμηλό φπα και ένα κινητό αξίας ψ μεγαλύτερο. Και αυτό ισχύει για το οτιδήποτε που μπορεί να διαχωρισθεί η βασική ανάγκη από το "πολυτελές".ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:51Τότε θα πρέπει τα βασικά προϊόντα να μην έχουν καν ΦΠΑ και τα υπόλοιπα, τα είδη πολυτελείας να έχουν ΦΠΑ 40%. !EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:39Δεν καταναλώνουν το ιδιο. Ο ΦΠΑ μπορεί να εχει διαφοροποιησεις βάσει του είδους του προϊόντος. Αυτος με τα 3000 θα θέλει να τα ξοδέψει, να αγοράσει αυτοκίνητα, κινητα κ τετοια. Στηρίζω κριτικα νηματοθετηunholydiver έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 06:39Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Ένας που με το ζόρι καλύπτει τις ανάγκες του με π.χ 500€ ο ΦΠΑ τον σκίζει, ενώ κάποιος με εισόδημα 3.000€ στα @@ του για τον ΦΠΑ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
συζητάτε στα σοβαρά γιατί είναι δίκαιοι οι φόροι που πληρώνουν ακόμα και όσοι δεν έχουν εισόδημα πχ ένα βρέφος για πάνες ή ένας ζητιάνος για ένα σουβλάκι.οκ
Δε ξέρω. Απλά έχω ένα φίλο που φροντίζει αυτούς που δεν έχουν απάντηση.unholydiver έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 13:01Ντεν ξέρω παλλουκάρι μου. Όνταν ήρθαν απού τ' πόλιν στου χωριόμ αποούλα είχεν...... Τώραν να σου αποδείξων γιατί αξίζουμεν και εμείς οι χουριάτες να απολαμβάνουμεν τα καλά και τα κακά του πουλιτισμού, απάντησιν ντεν έχω ......
Εσύ γιατί τα αξίζεις?????????????????
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
πληρώνουν αυτοί που το έχουν χρεωθεί.προτείνεις να του βάζουν παλιά κουρέλια για πάνες και να το ταίζουν ξεροκομματόκρεμα αν δεν μπορούν να πληρώσουν φόρο πολυτελείας?
Κέρδισα ρε συ. Για 10.000 χρόνια. Και αρνούνται να μου το αναγνωρίσουν. Τι να τους κάνεις...EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:39Δεν καταναλώνουν το ιδιο. Ο ΦΠΑ μπορεί να εχει διαφοροποιησεις βάσει του είδους του προϊόντος. Αυτος με τα 3000 θα θέλει να τα ξοδέψει, να αγοράσει αυτοκίνητα, κινητα κ τετοια. Στηρίζω κριτικα νηματοθετηunholydiver έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 06:39Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Ένας που με το ζόρι καλύπτει τις ανάγκες του με π.χ 500€ ο ΦΠΑ τον σκίζει, ενώ κάποιος με εισόδημα 3.000€ στα @@ του για τον ΦΠΑ.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- Eθνικοκοινωνιστης
οι εμμεσοι φοροι ειναι ο καλυτερος τροπος κλοπης του πληθυσμου απο την κεφαλαιοκρατια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Καραμελίτσα
Τις μέρες μας που πληρώνουμε με κάρτες, μπορεί άνετα να φτιαχτεί πρόγραμμα που να κρατά φπα ανάλογα με το εισόδημα σου. Αυτός είναι ο δίκαιος έμμεσος φόρος.
εισόδημα κάτω των 10000: φπα 5%
εισόδημα άνω των 200000: φπα 105%
Z
ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕΚαραμελίτσα έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 13:49Τις μέρες μας που πληρώνουμε με κάρτες, μπορεί άνετα να φτιαχτεί πρόγραμμα που να κρατά φπα ανάλογα με το εισόδημα σου. Αυτός είναι ο δίκαιος έμμεσος φόρος.
με εκτίμηση,
για το Υπουργείο Οικονομικών
Λάκης Λαλάκης.
Η δικαιοσυνη αυτου του τυπου υλοποιειται με την τιμη που πρεπει να πληρωσει ο φτωχος με τον πλουσιο και η οποια ειναι η ιδια και για τους δυο.Mansko έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 02:37Οι έμμεσοι φόροι, δηλαδή ο Φ.Π.Α έχουν απείχηση σε όλον τον πληθυσμό ακόμα και αν πρόκειται για λαθραίους ή αλλιώς λαθροέποικους. Ολοι όσοι βρίσκονται στη χώρα πληρώνουν τον ίδιο φόρο για να πιούν μια Amstel. Αν θέλεις μάλιστα να μην σε φορολογούνε μπορείς απλά να μη πίνεις μπύρες. Ενω τον φόρο εισοδήματος δεν τον γλιτώνεις έτσι.
Ο φορος ειναι προσφορα στην κοινωνια, και κατα συνεπεια πρεπει να ειναι αναλογικος των δυνατοτητων του φορολογουμενου.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Οι φοροι ειναι αδικοι διοτι λειτουργουν με την λογικη "οσα μου λεοπουν"
- wooded glade
Δεν είναι δίκαιοι φυσικά οι έμμεσοι φόροι εφ' όσον δεν κατανέμονται με βάση το εισόδημα.
Γιατί να πληρώνω εγώ τον ίδιο φόρο για μία μπύρα με αυτόν που πληρώνει ο Ωνάσης ;
Άρα δεν έπρεπε να υπάρχουν, να υπάρχει μόνο εισόδημα.
Εγώ δεν είπα ποτέ κατά του φόρου εισοδήματος και του ΙΚΑ με τη διαφορά ότι πρέπει να αποτελεί κλάσμα των όσων λεφτών βγάζω. Όχι το διπλάσιο όπως ισχύει σήμερα για τους φτωχούς, που αναγκαστικά παραμένουν άνεργοι.
Γιατί να πληρώνω εγώ τον ίδιο φόρο για μία μπύρα με αυτόν που πληρώνει ο Ωνάσης ;
Άρα δεν έπρεπε να υπάρχουν, να υπάρχει μόνο εισόδημα.
Εγώ δεν είπα ποτέ κατά του φόρου εισοδήματος και του ΙΚΑ με τη διαφορά ότι πρέπει να αποτελεί κλάσμα των όσων λεφτών βγάζω. Όχι το διπλάσιο όπως ισχύει σήμερα για τους φτωχούς, που αναγκαστικά παραμένουν άνεργοι.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Η συγκεκριμένη πρακτική είναι άδικη, όχι η έννοια της φορολόγησης. Δεν είναι άδικο το "συνεισφέρω για να έχω παιδεία, υγεία, δρομους, αστυνομία, στρατό κλπ".
Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί άλλος τρόπος χρηματοδότησης του δημοσιου, πουθενά στον κοσμο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 180 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
20 Νοέμ 2024, 03:45
-
-
Νέα δημοσίευση 13 δις Αναβαλλόμενοι φόροι τραπεζών
από Ληστοσυμμορίτης » 15 Δεκ 2024, 18:22 » σε Οικονομία - 4 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
19 Δεκ 2024, 15:54
-
-
- 14 Απαντήσεις
- 418 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
01 Φεβ 2024, 23:11
-
-
Νέα δημοσίευση Φόροι αξίας 58,8 δισ. ευρώ έχουν χαριστεί στους servicers το διάστημα 2016 - 2022
από Kauldron » 02 Απρ 2025, 00:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 550 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
03 Απρ 2025, 07:26
-