Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 11:43
Σενέκας έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 11:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 11:24
Τα δημόσια σχολεία δουλεύουν, ας ξεκινήσουμε από εκεί. Αυτό πάρα τις καταλήψεις κλπ. Δίνουν δηλαδή τις βασικές γνώσεις για κάποια πράγματα. Τα φροντιστήρια το μόνο που κάνουν είναι laser focus στα θέματα των Πανελληνίων, δεν δίνουν εκπαίδευση.
Αν έχετε προτάσεις για το πως θα εξυπηρετηθουν εντός του σχολικού συστήματος οι πολλαπλες ανάγκες που εξυπηρετεί μια κατάληψη (πολιτική έκφραση, λούφα, έξοδος από τη ρουτίνα) πείτε τες. Σε άλλες χώρες πχ υπάρχουν συχνές αθλητικές και κοινωνικές και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει όλο το σχολείο και όχι μόνο η ομάδα. Αν υπήρχαν τέτοιες θα χάνονταν μαζί με την κατάληψη επομένως θα ήταν ένα κίνητρο. Επιπλέον οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να ειναι themed ώστε να εξυπηρετούν την πολιτική έκφραση.
Χρήσιμες προτάσεις θέλουμε όχι άλλη γκρίνια, κλαψομουνιασμα και μπουμερισμο.
Εγώ δεν πιστεύω ότι οι καταλήψεις είναι απόρροια κάποιας ιδιαίτερης ανάγκης για λούφα, πέρα τουλάχιστον απο τη βασική ανθρώπινη τάση να μην θέλει να κάνει κάτι που του επιβάλλεται να κάνει. Απο κει και πέρα είναι καθαρά ζήτημα ανοχής. Έχει επιτραπεί στην κατάληψη να γίνει έθιμο απο τη μία, και απο την άλλη υποκινείται και απο τους εκάστοτε ενηλίκους που έχουν συμφέρον(διαφορετικούς ενηλίκους κάθε φορά και διαφορετικό συμφέρον, ξαναλέω. Δεν είναι δεξιό ή αριστερό πρόβλημα, είναι απλά πρόβλημα).
Οπότε δε βλέπω γιατί θα πρέπει να να τις υποκαταστήσουμε με κάποιο τρόπο. Πρέπει να γίνει κατανοητό απο τους μαθητές ότι οι πράξεις έχουν συνέπιες, και εννοώ συνέπειες, όχι χαζομαρίτσες τύπου "θα σας κόψουμε 1 περίπτατο", και αυτή είναι η εμπειρία μου γενικότερα απο το ελληνικό σχολείο(και την ελληνική κοινωνία βασικά): ότι πάει κατα διαόλου γιατί έχουμε καταργήσει εντελώς την έννοια ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες, με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ο,τι του κατέβει
Ποτέ δεν πολυπίστεψα στους υποκινητές. Πάντα κατά 90% η ανάγκη πηγάζει από μέσα από τα ίδια τα άτομα.
Επομένως δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Ναι οι πράξεις έχουν συνέπειες και οι μαθητές κρίνουν ότι οι συνέπεις είναι κατά βάση θετικές. Και όσο μεγάλες αρνητικές συνέπεις και να βάλεις, οι μαθητές θα κρίνουν ότι "αν το κάνουμε όλοι, δεν μπορούν να μας τιμωρήσουν όλους". Επομένως το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να γκρινιάζεις μαζί με τις θείτσες και να σε εκμεταλλεύεται ο πατησιώτης και οι λοιποί που επιτίθενται στη δωρεάν παιδεία για να ρίξουν την κοινωνική κινητικότητα σε επίπεδα ΗΠΑ.
τώρα που το λες, εν προκειμέννω, μου θυμίζεις λίγο αμερικάνους πατησιώτηδες μετά απο school shooting. Υπο την έννοια ότι μιλάμε για μοναδικό φαινόμενο, που προφανώς έχει συγκεκριμένα κοινωνικά αίτια, αλλά παριστάνουμε ότι είναι φυσικό, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα απο thoughts and prayers και να βάλουμε ένα καλό τύπο με όπλο να φυλάει για την επόμενη φορά που θα συμβεί.
Κατα τα άλλα, ο εδώ πατησιώτης έχει την αντιδραστική ατζέντα του, η οποία φυσικά είναι επαίσχυντη, αλλά δε θεωρώ ότι έχω ευθύνη που βρήκε εδώ βήμα να την εκφράσει. θα το έκανε ούτως ή άλλως.
Ακόμα και ν α μην ήταν έτσι, θεωρώ παράπλευρή απώλεια, όχι πολύ μεγάλης σημασίας το να ταϊστεί για 1 λεπτό η παράνοια του πατησιώτη μπροστά στο να λυθεί το πραγματικό ζήτημα