Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Οκτ 2020, 21:26

Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις συμβαίνουν, δεν τις πληρώνει κάποιος για να γίνουν. Δεν συμβαίνουν κατά παραγγελία. Και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ΦΠΑ για να τις φέρνεις στην συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Sothan
Phorum.gr user: Galactic DM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sothan » 13 Οκτ 2020, 21:31

hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2020, 21:26
Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις συμβαίνουν, δεν τις πληρώνει κάποιος για να γίνουν. Δεν συμβαίνουν κατά παραγγελία. Και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ΦΠΑ για να τις φέρνεις στην συζήτηση.
Ετσι νομίζεις. Αλλά τόσοι και τόσοι έχυσαν ιδρώτα και έφαγαν θάνατο για να συμβούν. Αλλά εδώ δεν έχεις επίγνωση τι είναι κόλαση. Οπότε...ας το αφήσουμε.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Οκτ 2020, 21:53

Mansko έγραψε:
13 Οκτ 2020, 21:31
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2020, 21:26
Ετσι νομίζεις. Αλλά τόσοι και τόσοι έχυσαν ιδρώτα και έφαγαν θάνατο για να συμβούν. Αλλά εδώ δεν έχεις επίγνωση τι είναι κόλαση. Οπότε...ας το αφήσουμε.
Έτσι είναι. Ξέρω πολύ καλύτερα ιστορία της επιστήμης. Μπορώ να σου απαγγείλω σε ποίημα όλους τους σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της φυσικής, κάθε γυναίκα και κάθε άντρα, κάθε αιώνα και κάθε χώρας. Πράγματα που καμμιά σχέση δεν έχουν με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η Σεσίλια Πέιν δεν ανακάλυψε την σύσταση των αστεριών επειδή εσύ πληρώνεις 20 λεπτά στο κράτος για κάθε προϊόν αξίας 1 ευρώ που αγοράζεις. Το θεώρημα της Νέτερ δεν απαίτησε κανέναν θάνατο και κανέναν ιδρώτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 » 14 Οκτ 2020, 00:25

EKPLIKTIKOS έγραψε:
22 Σεπ 2020, 12:55
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
22 Σεπ 2020, 12:51

Τότε θα πρέπει τα βασικά προϊόντα να μην έχουν καν ΦΠΑ και τα υπόλοιπα, τα είδη πολυτελείας να έχουν ΦΠΑ 40%. !
Ναι, κατα τη γνωμη μου βασικα αγαθα δε θα πρεπει να εχουν, ή να έχουν πολυ πολυ χαμηλο. Οταν θες να κάνεις τη μεγαλη ζωη, αυτο ειναι κατι που σου επιτρέπει η ιδια η σύσταση της κοινωνιας. Κ μετα ειναι και τα ζητήματα περιβάλλοντος. Χεστηκα πατόκορφα που θες να πας τη γκομενα σου διακοπες στο Παρισι, αυτο καταστρέφει το περιβάλλον μου, πληρωνε λοιπον. 1500 ευρώ εισιτήριο ρε μουνι, να στρωσεις χαρακτήρα. :g030:
Ομως με τα 1500 δε θα φτιαξεις το περιβαλλον σου :lol::lol:
Κλεισε απλα τα συνορα κιμ
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough

pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 » 14 Οκτ 2020, 00:28

nowhere έγραψε:
22 Σεπ 2020, 13:16
συζητάτε στα σοβαρά γιατί είναι δίκαιοι οι φόροι που πληρώνουν ακόμα και όσοι δεν έχουν εισόδημα πχ ένα βρέφος για πάνες ή ένας ζητιάνος για ένα σουβλάκι.οκ
φυσικα, τζαμπα σουβλακια και τζαμπα πανες δε διδομε

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 14 Οκτ 2020, 00:33

Καραμελίτσα έγραψε:
22 Σεπ 2020, 13:49
Τις μέρες μας που πληρώνουμε με κάρτες, μπορεί άνετα να φτιαχτεί πρόγραμμα που να κρατά φπα ανάλογα με το εισόδημα σου.
Υπάρχει ο φόρος εισοδήματος γι΄αυτό.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 14 Οκτ 2020, 00:37

foscilis έγραψε:
23 Σεπ 2020, 09:46
Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).
Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός. :lol:

pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 » 14 Οκτ 2020, 00:54

sharp έγραψε:
14 Οκτ 2020, 00:37
foscilis έγραψε:
Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).
Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός. :lol:
Θα τα δωσει οταν ερθει για διακοπες. Νταξει μικρη σημασια εχει αν το λενε ΦΠΑ, κεφαλικο φορο, φορο καταναλωσης
το θεμα ειναι το ποσοστο και που πανε αυτα τα λεφτα

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 14 Οκτ 2020, 07:17

sharp έγραψε:
foscilis έγραψε:
Έχει φόρο πωλήσεων που είναι το ίδιο για τους σκοπούς της συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 14 Οκτ 2020, 07:40

Οι έμμεσοι φόροι συλλέγονται σχετικά πιο εύκολα (εξορισμού δεν εισπράττονται ευθέως από όλο τον πληθυσμό) και είναι ο μόνος τρόπος να φορολογηθεί όποιος δεν αποκτά εισόδημα εντός χώρας (άρα δεν φορολογείται άμεσα) αλλά επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως μπορούν να παίρνουν επιδόματα και να λένε ευχαριστώ. Θεωρητικά, οι φτωχότεροι πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, με πολύ μικρότερη δυνατότητα να τον αποφύγουν όμως, στον βαθμό που είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι έμμεσοι φόροι είναι καλοί για το κράτος.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Οκτ 2020, 08:12

foscilis έγραψε:
14 Οκτ 2020, 07:17
sharp έγραψε:
foscilis έγραψε:
Μόνο στην λιανική και είναι πολύ μικρός φόρος, χώρια που έχει πολλές εξαιρέσεις, ας πούμε πρακτικά όλα τα τρόφιμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Οκτ 2020, 08:13

Rakomelofronas έγραψε:
14 Οκτ 2020, 07:40
Οι έμμεσοι φόροι συλλέγονται σχετικά πιο εύκολα (εξορισμού δεν εισπράττονται ευθέως από όλο τον πληθυσμό) και είναι ο μόνος τρόπος να φορολογηθεί όποιος δεν αποκτά εισόδημα εντός χώρας (άρα δεν φορολογείται άμεσα) αλλά επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως μπορούν να παίρνουν επιδόματα και να λένε ευχαριστώ. Θεωρητικά, οι φτωχότεροι πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, με πολύ μικρότερη δυνατότητα να τον αποφύγουν όμως, στον βαθμό που είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι έμμεσοι φόροι είναι καλοί για το κράτος.
Ρεαλιστικά, πολλούς και υψηλούς έμμεσους φόρους έχουν τα κράτη που έχουν πρόβλημα να ελέγξουν την φοροδιαφυγή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 14 Οκτ 2020, 09:19

hellegennes έγραψε:
14 Οκτ 2020, 08:12
foscilis έγραψε:
14 Οκτ 2020, 07:17
sharp έγραψε:

Μόνο στην λιανική και είναι πολύ μικρός φόρος, χώρια που έχει πολλές εξαιρέσεις, ας πούμε πρακτικά όλα τα τρόφιμα.
Και όχι σε όλες τις πολιτείες.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 14 Οκτ 2020, 09:36

Εγώ λέω να πιάσουμε και συζήτηση αν αρχίζει από Φ το όνομα και πώς γράφεται το Φ και ό,τι άλλη μαλακία κατέβει το κομπλεξικού Χελληγένη που τρώει απανωτές κατραπακιές στο διπλανό νήμα για τον κορωνοϊό ενώ η ουσία είναι ότι πρόκειται για έμμεσο φόρο στην κατανάλωση που είναι και το θέμα μας.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Οκτ 2020, 09:41

Ναι και ο φόρος μπαταρίας στην Ελλάδα έμμεσος φόρος είναι, άρα είναι το ίδιο πράγμα με τον ΦΠΑ. Άλλο ότι είναι 2 λεπτά για κάθε τετράδα μπαταρίας. Σημασία έχει το ταμπελάκι που θα του κολλήσει ο foscilis, για τον οποίο σημασία δεν έχει η ουσία ενός πράγματος αλλά τι ετικέτα θα του βάλει.

Καλέ μου φίλε, που νομίζεις ότι με μια γκουγκλιά γίνεσαι έξυπνος, όταν μιλάς για 1% φόρο κατανάλωσης σε 1000 δολάρια που θα καταναλώσει ατομικά ο Μπέζος που είναι φορολογήσιμα από τον συγκεκριμένο φόρο, είσαι για γέλια.

Μπράβο, τού πήρες 10 δολάρια. Τι 10 δολάρια τι 200 του ελληνικού ΦΠΑ. Άλλωστε έχεις αποδείξει ότι για σένα οι αριθμοί είναι αόριστες έννοιες και οι τάξεις μεγεθών είναι στραγάλια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών