Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
- hellegennes
Re: Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις συμβαίνουν, δεν τις πληρώνει κάποιος για να γίνουν. Δεν συμβαίνουν κατά παραγγελία. Και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ΦΠΑ για να τις φέρνεις στην συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ετσι νομίζεις. Αλλά τόσοι και τόσοι έχυσαν ιδρώτα και έφαγαν θάνατο για να συμβούν. Αλλά εδώ δεν έχεις επίγνωση τι είναι κόλαση. Οπότε...ας το αφήσουμε.hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 21:26Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις συμβαίνουν, δεν τις πληρώνει κάποιος για να γίνουν. Δεν συμβαίνουν κατά παραγγελία. Και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ΦΠΑ για να τις φέρνεις στην συζήτηση.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- hellegennes
Έτσι είναι. Ξέρω πολύ καλύτερα ιστορία της επιστήμης. Μπορώ να σου απαγγείλω σε ποίημα όλους τους σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της φυσικής, κάθε γυναίκα και κάθε άντρα, κάθε αιώνα και κάθε χώρας. Πράγματα που καμμιά σχέση δεν έχουν με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η Σεσίλια Πέιν δεν ανακάλυψε την σύσταση των αστεριών επειδή εσύ πληρώνεις 20 λεπτά στο κράτος για κάθε προϊόν αξίας 1 ευρώ που αγοράζεις. Το θεώρημα της Νέτερ δεν απαίτησε κανέναν θάνατο και κανέναν ιδρώτα.Mansko έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 21:31Ετσι νομίζεις. Αλλά τόσοι και τόσοι έχυσαν ιδρώτα και έφαγαν θάνατο για να συμβούν. Αλλά εδώ δεν έχεις επίγνωση τι είναι κόλαση. Οπότε...ας το αφήσουμε.hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 21:26Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις συμβαίνουν, δεν τις πληρώνει κάποιος για να γίνουν. Δεν συμβαίνουν κατά παραγγελία. Και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ΦΠΑ για να τις φέρνεις στην συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ομως με τα 1500 δε θα φτιαξεις το περιβαλλον σουEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:55Ναι, κατα τη γνωμη μου βασικα αγαθα δε θα πρεπει να εχουν, ή να έχουν πολυ πολυ χαμηλο. Οταν θες να κάνεις τη μεγαλη ζωη, αυτο ειναι κατι που σου επιτρέπει η ιδια η σύσταση της κοινωνιας. Κ μετα ειναι και τα ζητήματα περιβάλλοντος. Χεστηκα πατόκορφα που θες να πας τη γκομενα σου διακοπες στο Παρισι, αυτο καταστρέφει το περιβάλλον μου, πληρωνε λοιπον. 1500 ευρώ εισιτήριο ρε μουνι, να στρωσεις χαρακτήρα.

Κλεισε απλα τα συνορα κιμ
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
SpoilerShow
φυσικα, τζαμπα σουβλακια και τζαμπα πανες δε διδομε
SpoilerShow
Υπάρχει ο φόρος εισοδήματος γι΄αυτό.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 13:49Τις μέρες μας που πληρώνουμε με κάρτες, μπορεί άνετα να φτιαχτεί πρόγραμμα που να κρατά φπα ανάλογα με το εισόδημα σου.
Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός.foscilis έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 09:46Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).

Θα τα δωσει οταν ερθει για διακοπες. Νταξει μικρη σημασια εχει αν το λενε ΦΠΑ, κεφαλικο φορο, φορο καταναλωσηςsharp έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 00:37Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός.foscilis έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 09:46Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).
το θεμα ειναι το ποσοστο και που πανε αυτα τα λεφτα
SpoilerShow
Έχει φόρο πωλήσεων που είναι το ίδιο για τους σκοπούς της συζήτησης.sharp έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 00:37Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός.foscilis έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 09:46Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Οι έμμεσοι φόροι συλλέγονται σχετικά πιο εύκολα (εξορισμού δεν εισπράττονται ευθέως από όλο τον πληθυσμό) και είναι ο μόνος τρόπος να φορολογηθεί όποιος δεν αποκτά εισόδημα εντός χώρας (άρα δεν φορολογείται άμεσα) αλλά επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως μπορούν να παίρνουν επιδόματα και να λένε ευχαριστώ. Θεωρητικά, οι φτωχότεροι πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, με πολύ μικρότερη δυνατότητα να τον αποφύγουν όμως, στον βαθμό που είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Οι έμμεσοι φόροι είναι καλοί για το κράτος.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
- hellegennes
Μόνο στην λιανική και είναι πολύ μικρός φόρος, χώρια που έχει πολλές εξαιρέσεις, ας πούμε πρακτικά όλα τα τρόφιμα.foscilis έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 07:17Έχει φόρο πωλήσεων που είναι το ίδιο για τους σκοπούς της συζήτησης.sharp έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 00:37Και μάλλον ούτε αυτό του παίρνεις, γιατί στις ΗΠΑ δεν έχει ΦΠΑ, αν και τον επινόησε Αμερικανός.foscilis έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 09:46Η λογική "να καταργηθεί εντελώς η φτώχεια και μετά φορολογήστε όποιον έχει λιγότερα από τον Τζεφ Μπέζος" στην ουσία λέει "μη φορολογείτε κανέναν" (άλλωστε ο Τζεφ δεν είναι μαλάκας να πληρώνει φόρο, τα έχει όλα σε διάφορα νησιά και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο μόνος φόρος που του παίρνεις και αυτουνού είναι ΦΠΑ σε ό,τι καταναλώνει. Αλλά ας μην πάμε εκεί).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ρεαλιστικά, πολλούς και υψηλούς έμμεσους φόρους έχουν τα κράτη που έχουν πρόβλημα να ελέγξουν την φοροδιαφυγή.Rakomelofronas έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 07:40Οι έμμεσοι φόροι συλλέγονται σχετικά πιο εύκολα (εξορισμού δεν εισπράττονται ευθέως από όλο τον πληθυσμό) και είναι ο μόνος τρόπος να φορολογηθεί όποιος δεν αποκτά εισόδημα εντός χώρας (άρα δεν φορολογείται άμεσα) αλλά επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως μπορούν να παίρνουν επιδόματα και να λένε ευχαριστώ. Θεωρητικά, οι φτωχότεροι πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, με πολύ μικρότερη δυνατότητα να τον αποφύγουν όμως, στον βαθμό που είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και όχι σε όλες τις πολιτείες.hellegennes έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 08:12Μόνο στην λιανική και είναι πολύ μικρός φόρος, χώρια που έχει πολλές εξαιρέσεις, ας πούμε πρακτικά όλα τα τρόφιμα.
Εγώ λέω να πιάσουμε και συζήτηση αν αρχίζει από Φ το όνομα και πώς γράφεται το Φ και ό,τι άλλη μαλακία κατέβει το κομπλεξικού Χελληγένη που τρώει απανωτές κατραπακιές στο διπλανό νήμα για τον κορωνοϊό ενώ η ουσία είναι ότι πρόκειται για έμμεσο φόρο στην κατανάλωση που είναι και το θέμα μας.
- hellegennes
Ναι και ο φόρος μπαταρίας στην Ελλάδα έμμεσος φόρος είναι, άρα είναι το ίδιο πράγμα με τον ΦΠΑ. Άλλο ότι είναι 2 λεπτά για κάθε τετράδα μπαταρίας. Σημασία έχει το ταμπελάκι που θα του κολλήσει ο foscilis, για τον οποίο σημασία δεν έχει η ουσία ενός πράγματος αλλά τι ετικέτα θα του βάλει.
Καλέ μου φίλε, που νομίζεις ότι με μια γκουγκλιά γίνεσαι έξυπνος, όταν μιλάς για 1% φόρο κατανάλωσης σε 1000 δολάρια που θα καταναλώσει ατομικά ο Μπέζος που είναι φορολογήσιμα από τον συγκεκριμένο φόρο, είσαι για γέλια.
Μπράβο, τού πήρες 10 δολάρια. Τι 10 δολάρια τι 200 του ελληνικού ΦΠΑ. Άλλωστε έχεις αποδείξει ότι για σένα οι αριθμοί είναι αόριστες έννοιες και οι τάξεις μεγεθών είναι στραγάλια.
Καλέ μου φίλε, που νομίζεις ότι με μια γκουγκλιά γίνεσαι έξυπνος, όταν μιλάς για 1% φόρο κατανάλωσης σε 1000 δολάρια που θα καταναλώσει ατομικά ο Μπέζος που είναι φορολογήσιμα από τον συγκεκριμένο φόρο, είσαι για γέλια.
Μπράβο, τού πήρες 10 δολάρια. Τι 10 δολάρια τι 200 του ελληνικού ΦΠΑ. Άλλωστε έχεις αποδείξει ότι για σένα οι αριθμοί είναι αόριστες έννοιες και οι τάξεις μεγεθών είναι στραγάλια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 180 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
20 Νοέμ 2024, 03:45
-
-
Νέα δημοσίευση 13 δις Αναβαλλόμενοι φόροι τραπεζών
από Ληστοσυμμορίτης » 15 Δεκ 2024, 18:22 » σε Οικονομία - 4 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
19 Δεκ 2024, 15:54
-
-
- 14 Απαντήσεις
- 418 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
01 Φεβ 2024, 23:11
-
-
Νέα δημοσίευση Φόροι αξίας 58,8 δισ. ευρώ έχουν χαριστεί στους servicers το διάστημα 2016 - 2022
από Kauldron » 02 Απρ 2025, 00:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 550 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
03 Απρ 2025, 07:26
-