Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;
Εμένα ο δικός μου γέλαγε σα να τον έκαναν μπάνιο. Βέβαια όπως είπα ο συγκεκριμένος παπάς είναι πολύ ωραίος τυπος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- John Brown Gun Club
Η ιστορια με το τσιμπημα, σε ενα παιδι που το πηρε χαλαρα οπως ο δικος σου εγινε. Ελπιζω να ειναι η εξαιρεση αυτοι παπαδες που τα κανουν αυτα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Δεν ειναι κακοποιηση γιατι απλουστατα δεν κανει καποιο κακο ο παπας. Το βρεφος δεν παθαινει καποιο ψυχικο τραυμα ουτε εχει καποιο σωματικο "ενθυμιο". Το τσιμπημα δεν ειναι μεσα στην τελετη επισημως.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 16:23Προσπαθηστε να φανταστειτε πως το αντιλαμβανεται το βρεφος ολο αυτο ο πραγμα: ενας αγνωστος με πολυ παραξενη εμφανιση, σε ενα παραξενο μερος με πολυ κοσμο, με πολλους ηλικιωμενους, σε αρπαζει απο τα χερια των γονιων σου, σε αγγιζει, και μετα παει να σε πνιξει. Και μετα σε σωζει.
Εχω ακουσει ιστοριες για παπαδες που τσιμπανε δυνατα το βρεφος γιατι "αμα δεν κλαψει, δεν γινεται σωστα η βαπτιση". Προκειται δηλαδη για μια ειδικα σχεδισμενη τελετη που εχει σοπο να προκαλεσει τρομο θανατου σε τοσο ευαισθητη ηλικια.
Εαν αυτο δεν ειναι κακοποιηση, τοτε δεν ξερω τι αλλο ειναι.
Εχω δει και βαπτισεις οπου το μωρο δεν αντιδρα καθολου στον παπα και χαμογελαει, και μαλιστα οταν μπαινει στο νερο του αρεσει κιολας.
Δε τον τσίμπησε τον δικό μου, αυτό έλειπε. Ωραίος τύπος ρε μπλακι. Πιάσαμε κουβέντα για αμάξια, ίππους κλπ κλπ αυτός βέβαια ήταν χανουμι και είχε ενα βελτιωμένο celica του 80 στα νιάτα του αλλά οκ, το παραβλέπουμε ότι έκανε πλακα για του Ιταλούς και το κοκκινοπρασινο χρώμα που κυριαρχούσε στο στολισμό ολουθεJohn Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 16:37Η ιστορια με το τσιμπημα, σε ενα παιδι που το πηρε χαλαρα οπως ο δικος σου εγινε. Ελπιζω να ειναι η εξαιρεση αυτοι παπαδες που τα κανουν αυτα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- unholydiver
Το νήμα μου θύμισε έναν παπάρα που έκανε μήνυση στους γονείς του γιατί τον γέννησαν χωρίς την άδεια του!!!!!!!!!!
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 

Aκροαριστερές περιθωριακές παρλαπίπες που έγινε προσπάθεια ανεπιτυχώς να εφαρμοστούν στα κομμουνιστικά κράτη μόνο.Το δικαίωμα των γονιών ή κηδεμόνων να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με βάση την θρησκευτική και εθνική συνήδειση που θέλουν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και κατοχυρωμένο.foscilis έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 13:25Επειδή οι θρησκείες είναι πολύ ισχυρές. Για παρόμοιο λόγο η Ισλανδία πήρε πίσω την απαγόρευση της περιτομής. Και δεν αμφιβάλλω ότι αργά ή γρήγορα κάποια ευρωπαϊκή χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχτεί τους γάμους 9χρονων ή τις κλειτοριδεκτομές. Ήδη μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ αν είσαι τετραπληγικός πρέπει να στηθείς 6-7 φορές στην ουρά του στρατιωτικού νοσοκομείου και να περάσεις ανάκριση για να απαλλαγείς από τη στρατιωτική υποχρέωση, ενώ αν είσαι άγιος άνθρωπος της "επίσημης" θρησκείας (μοναχός, παπάς, ραββίνος, κοτσιδάκιας) γλιτώνεις κατευθείαν. Αυτό τα λέει όλα για το πόση δύναμη έχουν οι παπάδες και το κοπάδι τους.
Αλλά ότι είναι έγκλημα να προσηλυτίζεις μωρά πριν καν μπορέσουν να μιλήσουν, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Η δύναμη δε σε κάνει να έχεις δίκιο, σε κάνει απλά περισσότερο καθίκι αν έχεις άδικο. Αρκεί να σκεφτείς μουσουλμάνους να το κάνουν στο παιδί σου για να καταλάβεις πόσο σιχαμένο είναι. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γινόταν αποδεκτό σαν πρακτική αν οι θρησκείες αυτές ξεκινούσαν την ύπαρξή τους τώρα και όχι σε μια εποχή που οι ατομικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην εκλείψει αυτή η πρακτική με την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Εννοείτε ότι το να βαπτιστείς είναι ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου άλλωστε λέει στην Αγία Γραφή στο Κατά Μαρκο 16:16 Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή. Δηλάδη ο άνθρωπος χρειάζετε να είναι σε μια ηλικία όπου θα μπορεί να πιστέψει και να το αποφασίσει ο ίδιος και όχι να του το επίβαλουν τρίτοι.
Στ' αρχίδια μας. Εμείς το σωστό κοιτάμε όχι το τι ισχύει σ τα κράτη το οποίο το ανάγεις σε επιχείρημα. Ο άνθρωπος αν θέλει να βαφτιστεί να επιτρέπεται μόνο στα 18 του.Marios έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 20:10Aκροαριστερές περιθωριακές παρλαπίπες που έγινε προσπάθεια ανεπιτυχώς να εφαρμοστούν στα κομμουνιστικά κράτη μόνο.Το δικαίωμα των γονιών ή κηδεμόνων να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με βάση την θρησκευτική και εθνική συνήδειση που θέλουν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και κατοχυρωμένο.foscilis έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 13:25Επειδή οι θρησκείες είναι πολύ ισχυρές. Για παρόμοιο λόγο η Ισλανδία πήρε πίσω την απαγόρευση της περιτομής. Και δεν αμφιβάλλω ότι αργά ή γρήγορα κάποια ευρωπαϊκή χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχτεί τους γάμους 9χρονων ή τις κλειτοριδεκτομές. Ήδη μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ αν είσαι τετραπληγικός πρέπει να στηθείς 6-7 φορές στην ουρά του στρατιωτικού νοσοκομείου και να περάσεις ανάκριση για να απαλλαγείς από τη στρατιωτική υποχρέωση, ενώ αν είσαι άγιος άνθρωπος της "επίσημης" θρησκείας (μοναχός, παπάς, ραββίνος, κοτσιδάκιας) γλιτώνεις κατευθείαν. Αυτό τα λέει όλα για το πόση δύναμη έχουν οι παπάδες και το κοπάδι τους.
Αλλά ότι είναι έγκλημα να προσηλυτίζεις μωρά πριν καν μπορέσουν να μιλήσουν, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Η δύναμη δε σε κάνει να έχεις δίκιο, σε κάνει απλά περισσότερο καθίκι αν έχεις άδικο. Αρκεί να σκεφτείς μουσουλμάνους να το κάνουν στο παιδί σου για να καταλάβεις πόσο σιχαμένο είναι. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γινόταν αποδεκτό σαν πρακτική αν οι θρησκείες αυτές ξεκινούσαν την ύπαρξή τους τώρα και όχι σε μια εποχή που οι ατομικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην εκλείψει αυτή η πρακτική με την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Στην περίπτωση μας ήταν κακοποίηση γιατί ο πάπας που τέλεσε τη βάπτιση ήταν τριτοκοσμικός μπαγλαμάς (και λίγα λέω). Το παιδί ήταν ήρεμο και χαμογελαστό μέχρι που αποφάσισε να το πνίξει. Την τρίτη φορά που το έβγαλε από την κολυμπήθρα είχε τυλιχτεί η αλυσίδα γύρω απ' τον λαιμό του. Δεν έφτανε αυτό, αντί να του κόψει 5-6 τρίχες του έκοψε ολόκληρες τούφες. Μας είπε κιόλας πως το κούρεμα ήταν δωρεάν απ' αυτόν. Δεν θέλω να τον ξαναδώ στη ζωή μου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Κύπρος: Απίστευτες εικόνες από βάφτιση, προκλήθηκαν μώλωπες στο μωρό (vid)
Φάκελο για την επεισοδιακή βάπτιση καταθέτει η δικηγόρος στην Μητρόπολη Λεμεσού.
Ένα βίντεο από βάφτιση παιδιού στην Κύπρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μάλιστα έγινε θέμα και σε Μέσα του εξωτερικού όπως η Daily Mail.
Το βίντεο από την τέλεση του μυστηρίου δεν άργησε να κοινοποιηθεί παντού αφήνοντας άναυδους όσους το είδαν. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας που συνοδεύει την σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, ο ιερέας χτύπησε το παιδί που από το σοκ που υπέστη δεν σταμάτησε να κλαίει, αναφέρει το sigmalive.com.
«Αυτός ο πάτερ χτύπησε το μωρό μου, του φωνάζαμε όλοι και του λέγαμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ! Το μωρό εννοείται ότι μετά ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ! Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικά απαίσιος», ανέφερε η μητέρα.
Ψάχνοντας το δίκιο τους οι γονείς του παιδιού λίγες ώρες μετά την βάπτιση ανήρτησαν το βίντεο στο διαδίκτυο.
Στην προσπάθεια του ΣΙΓΜΑ να επικοινωνήσει με την μητέρα του παιδιού, αυτή ευγενικά μας ανέφερε ότι την υπόθεση χειρίζεται πλέον δικηγόρος και η ίδια δεν θα ήθελε να προβεί σε καμία δήλωση.
Όπως ανέφερε, η υπόθεση θα καταγγελθεί σε όλα τα αρμόδια σώματα.
Στην αντίπερα όχθη ο ιερέας κάνει λόγο για υπερβολική και εκδικητική συμπεριφορά απέναντί του από τους συγγενείς. «Δεν υπήρχε καμία πρόθεση από μόνος μου να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα και άλλη είναι η αιτία».
Όπως ανέφερε, αυτό αποδίδεται στις αυστηρές συστάσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έκανε στην οικογένεια και τους παρευρισκόμενους λίγο πριν το μυστήριο και πιθανό να ενόχλησαν τους συγγενείς.
Το παιδάκι εξετάστηκε και από παιδίατρο που διαπίστωσε μώλωπες σε σημεία του σώματος του, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ιερά μητρόπολη Λεμεσού, αναφέρει το sigmalive.com.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιληφθούν του θέματος όταν ο Μητροπολίτης Λεμεσού επιστρέψει από το εξωτερικό.
https://www.gazzetta.gr/plus/perierga/a ... xqpu7NEzlg
-
- Phorum.gr user: Ali Al-Yunani
- Επικοινωνία:
Σημασία δεν έχει αν την επιτρέπει ή όχι το Ισλανδικό κράτος. Σημασία έχει ότι είναι κομμάτι της θρησκείας μας. Οπότε οι μουσουλμάνοι θα την κάνουμε είτε μας την επιτρέπει το χ κράτος είτε όχι.
μια χαρα. ιδανικα θα την κανετε και αμεσως μετα θα καταληγετε στη μπουζου, και το παιδακι σε αναδοχους γονεις.Ali Al-Yunani έγραψε: ↑01 Φεβ 2021, 04:06Σημασία δεν έχει αν την επιτρέπει ή όχι το Ισλανδικό κράτος. Σημασία έχει ότι είναι κομμάτι της θρησκείας μας. Οπότε οι μουσουλμάνοι θα την κάνουμε είτε μας την επιτρέπει το χ κράτος είτε όχι.
να μια καλη λυση για το ισλαμικο προβλημα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σέβονται το κράτος και τους νόμους του.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Πολύ ευαισθησία.Gherschaagk έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 00:08Στην περίπτωση μας ήταν κακοποίηση γιατί ο πάπας που τέλεσε τη βάπτιση ήταν τριτοκοσμικός μπαγλαμάς (και λίγα λέω). Το παιδί ήταν ήρεμο και χαμογελαστό μέχρι που αποφάσισε να το πνίξει. Την τρίτη φορά που το έβγαλε από την κολυμπήθρα είχε τυλιχτεί η αλυσίδα γύρω απ' τον λαιμό του. Δεν έφτανε αυτό, αντί να του κόψει 5-6 τρίχες του έκοψε ολόκληρες τούφες. Μας είπε κιόλας πως το κούρεμα ήταν δωρεάν απ' αυτόν. Δεν θέλω να τον ξαναδώ στη ζωή μου.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πετάχτηκαν οι γριές πάνω και φώναζαν "τι κάνεις πάτερ;" Εγώ ψύχραιμη δεν κούνησα βλέφαρο, αλλά ξέρω τι είδα γιατί 3 μέρες μετά που πήγα να βγάλω το μύρο απ' το παιδί, ήταν τόσο φοβισμένο που ούρλιαζε στα χέρια μου. Οπότε και λίγα λέω για τον ξεφτίλα πρώην παλαιστή.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑01 Φεβ 2021, 09:30Πολύ ευαισθησία.Gherschaagk έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 00:08Στην περίπτωση μας ήταν κακοποίηση γιατί ο πάπας που τέλεσε τη βάπτιση ήταν τριτοκοσμικός μπαγλαμάς (και λίγα λέω). Το παιδί ήταν ήρεμο και χαμογελαστό μέχρι που αποφάσισε να το πνίξει. Την τρίτη φορά που το έβγαλε από την κολυμπήθρα είχε τυλιχτεί η αλυσίδα γύρω απ' τον λαιμό του. Δεν έφτανε αυτό, αντί να του κόψει 5-6 τρίχες του έκοψε ολόκληρες τούφες. Μας είπε κιόλας πως το κούρεμα ήταν δωρεάν απ' αυτόν. Δεν θέλω να τον ξαναδώ στη ζωή μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η εκκλησία και οι παραδόσεις είναι απάνθρωπες και στην κηδεία ενός βρέφους
από Μαδουραίος » 13 Μάιος 2023, 11:45 » σε Κοινωνικά θέματα - 12 Απαντήσεις
- 616 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
20 Σεπ 2023, 21:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτός εδώ τώρα θεωρείται καλλιτέχνης;
από Μαδουραίος » 05 Ιούλ 2023, 21:20 » σε Κοινωνικά θέματα - 199 Απαντήσεις
- 8014 Προβολές
-