μην αρνειστε την προοδο. τα παιδια θα εχουν φεις. τελος. το πως θα το χρησιμοποιουν ειναι συζητησιμο, μονο. το να μην εχουν ειναι κοινωνικος αποκλεισμος.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 12:59
Οι γονείς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουν τεράστια ευθύνη που επιτρέπουν, γενικότερα, στα ανήλικα να έχουν φεις και αλλες μλκίες.
Μια φίλη με δυο παιδιά στο δημοτικό, ουδέποτε επέτρεψε στα μικρά να έχουν φέισμπουκ, στο σχολείο έχουν οργανωθεί γονείς και σύλλογος με κάποιους καθηγητές και έχουν καλέσει πανεπιστημιακή ομάδα ψυχολόγων να ενημερώσει και να συμβουλέψει σχετικά με το θέμα του μπούλινγκ καθώς υπήρξαν περιστατικά, από παιδιά και κυρίως παιδιά μεταναστών, ακόμα και άσκησης σωματικής βίας.
τον εκφοβιζαν στο σχολειο,
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Cecily Anne έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:14Και να φανταστείς τόσα χρόνια νόμιζα ότι ο άντρας μου είναι γκάου που προπονιόταν στο βγάλσιμο με πιέσεις αντίχειρα πάνω στα καρπούζια.
Ω θεοί. Ειναι εκτεταμένο το πρόβλημα.

FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Cecily Anne
Πωωωω, τον μάρανες. Πάω να φέρω τα χάπια της πίεσης.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Πολύ ωραία τα περιγράφειςΠολίτης έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:18Θυμάμαι πως όταν πήγαινα για δύο χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο (πρώτη κα ιδευτέρα γυμνασίου), ήταν 2 κωλόπαιδα που με σάπιζαν στο ξύλο κάθε μέρα (και 3-4 μαθητές ακόμη). Η ψυχολογική βία επίσης καθημερινό φαινόμενο. Χωρίς να τους έχει κάνει κανείς τίποτα. Απλώς μας έβλεπαν πιο συνεσταλμένους και του δίνανε όσο δεν πάει.
Μετα από ενάμισυ χρόνο, δεν άντεξα. Τους είπα αν με ξανα ακουμπήσουν θα τους τσακίσω. Και όντως αυτό έγινε. Πήγαμε εκδρομή στην Πάρνηθα. Έπιασα δύο πάρα πολυ σπάνια έντομα και τα έβαλα σε φιαλίδιο. Αυτοί τότε ήρθαν, μου το πήραν και το πέταξαν σε μια χαράδρα και μου έδωσαν μια κλωτσιά στα αχαμνά. Αυτό ήταν πολύ "ελαφρύ" περιστατικό, αλλά εκπροσωπούσε το κερασάκι στην τούρτα. Θόλωσα, τους έδειρα, και έστειλα τον έναν από αυτούς στο νοσοκομείο, με σπασμένη μύτη.
Την άλλη μέρα στο σχολείο, η Αγέλη με χειροκροτούσε, και οι δευτεροκλασάτοι τραμπούκοι ξαφνικά ήθελαν να γίνω φίλος τους, μιας και τα ηγετικά τους στελέχη είχαν κατατροπωθεί. Οι καθηγητές από την άλλη (οι οποίοι ήξεραν τι γινόταν από την πρώτη μέρα), γνωρίζοντας πως οι γονείς του νοσηλευθέντος τραμπούκου έκαναν μεγάλες δωρεές στο σχολείο, έκαναν την ζωή μου κόλαση - τραμπουκισμός all over again. Σε κάθε διάλλειμα μου έλεγαν "Θα πληρώσεις γι'αυτό που έκανες".
H κορύφωση έφτασε στην πρωινή προσευχή, όταν ένας καθηγητής ανήγγειλε πως η τριήμερη σχολική εκδρομή ακυρώνεται, για παραδειγματισμό λόγω της συμπεριφοράς ενός μαθητή του Τμήματος Χ. Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν στους γονείς μου ή στις αστυνομικές αρχές αν οι τώρα αφηνιασμένοι μαθητές έστελναν τον αποδιοπομπαίο τράγο (εμένα) στο νοσοκομείο, ή στον άλλο κόσμο.
Άλλη μία καταπληκτική εξέλιξη ήταν πως οι καθηγητές με πέρασαν από από "πειθαρχικό", ενώπιον όλων των δασκάλων, και κάλεσαν "μάρτυρες" από την δική μου πλευρά και από την πλευρά των τραμπούκων. Οι περισσότεροι μαθητές τάχθηκαν υπέρ μου, ενώ η "υπεράσπιση" των τραμπούκων αποτελείτο από τις τότε κοπέλες τους, και μερικούς από τους followers του έργου τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ο αρχιτραμπούκος, με τις γάζες στην μύτη, στο τέλος της δακρύβρεχτης απολογίας του, είπε "Aν αυτό το παιδί χτυπάει στο γυμνάσιο, τότε στο Λύκειο θα βγάλει μαχαίρι", εμφανώς παπαγαλίζοντας τα λεγόμενα των γονιών του. Πολλοί δάσκαλοι κούνησαν το κεφάλι τους καταφατικά.
Την άλλη μέρα πήρα τριήμερη αποβολή και έπρεπε να γράψω έκθεση ...για τον τραμπουκισμό και γιατί πρέπει να εξαλειφθεί από το σχολέιο, καθώς και ένα μικρότερο άρθρο εξηγώντας γιατί επιτέθηκα σε έναν ανυπεράσπιστο μαθητή χωρίς λόγο. Εκεί, εξιστόρησα για άλλη μία φορά όλο το χρονικό των γεγονότων, αλλά μάλλον δεν τους άρεσε, και μου είπαν πως πρέπει να επιλέξω αν θα φύγω από το σχολείο άμεσα (Φεβρουάριος), ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Μετά πήγα στο Δημόσιο. Δεν ξέρω αν ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά η ποιότητα των συμμαθητών μου ως Άνθρωποι ήταν μακράν καλύτερη, δεν αντιμετώπισα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα, οι περισσότεροι δάσκαλοι ήταν πραγματικοί ήρωες, και γενικά το κλίμα που επικρατούσε ήταν πως "όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε". Οι εγκαταστάσεις και η διδασκαλία ήταν γενικά χαμηλότερες από το ιδιωτικό, αλλά υπήρχε ανθρωπιά. Και οι δάσκαλοι πραγματικά προσπαθούσαν.
Συγγνώμη για το κατεβατό, αλλά γιατί το γράφω αυτο; Γιατί πιστεύω πως όταν υπάρχει συνεχιζόμενος τραμπουκισμός, και κανείς δεν κάνει τίποτα, καθηγητές, γονείς και τραμπούκοι είναι όλοι συνυπεύθυνοι μέχρι ενός βαθμού. Δεν γίνεται ένας γονέας να μην έχει ιδέα πως το τέκνο του είναι τραμπούκος - απεναντίας, οι τραμπούκοι συνήθως αντικατοπτρίζουν προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Και οι καθηγητές είναι αδικαιολόγητοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζουν.
Επίσης να σου πω οτι μου ήλθε στο μυαλό η ταινία, Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- YouOnlyLiveOnce
Μα ο νταης συνηθως εχει φαει και ο ιδιος ξυλο,
και ξεσπαει εκει που μπορει.Ναι με το ξυλο που
του εδωσε,ας πουμε, ο πατερας του τον φοβαται αυτον.
Αλλα την οργη που εχει μεσα του την ξεσπαει στον αδυναμο.
Δεν γινεται δουλεια ετσι
Δεν γινεται δουλεια ετσι

Ελπίζω να τα τρώγατε μετά, έτσι; Δεν τα πετάγατε να πάνε χαμένα.Lugozzi έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:29Cecily Anne έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:14Και να φανταστείς τόσα χρόνια νόμιζα ότι ο άντρας μου είναι γκάου που προπονιόταν στο βγάλσιμο με πιέσεις αντίχειρα πάνω στα καρπούζια.
Ω θεοί. Ειναι εκτεταμένο το πρόβλημα.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται, ξέρει τι λέω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Διαφωνώ κάθετα, καταλαβαίνω τί λες για το κοινωνικός αποκλεισμός πρακτικά αλλά:Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:28μην αρνειστε την προοδο. τα παιδια θα εχουν φεις. τελος. το πως θα το χρησιμοποιουν ειναι συζητησιμο, μονο. το να μην εχουν ειναι κοινωνικος αποκλεισμος.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 12:59
Οι γονείς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουν τεράστια ευθύνη που επιτρέπουν, γενικότερα, στα ανήλικα να έχουν φεις και αλλες μλκίες.
Μια φίλη με δυο παιδιά στο δημοτικό, ουδέποτε επέτρεψε στα μικρά να έχουν φέισμπουκ, στο σχολείο έχουν οργανωθεί γονείς και σύλλογος με κάποιους καθηγητές και έχουν καλέσει πανεπιστημιακή ομάδα ψυχολόγων να ενημερώσει και να συμβουλέψει σχετικά με το θέμα του μπούλινγκ καθώς υπήρξαν περιστατικά, από παιδιά και κυρίως παιδιά μεταναστών, ακόμα και άσκησης σωματικής βίας.
τα ανήλικα γενικότερα τα έχεις υπο την προστασία και την επίβλεψη, στην οικογενεια, στο σχολείο, και δεν τα εκθέτεις σε χώρους και πρόσωπα που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις τον έλεγχο.
Ένας τέτοιος χώρος είναι και το φέισμπουκ (ή οποιοδήποτε σόσιαλ), είναι εκτεθειμένα σε άλλους ανθρώπους, ομάδες ανθρώπων, παρέες και καταστάσεις.
Το φέισμπουκ λοιπόν δεν ελέγχεται. Πολύ δύσκολα ελέγχεται.
Είναι λάθος να λέμε οτι δεν γινεται να τους απαγορεύσουμε να έχουν σοσιαλ, η κατεύθυνση και η προσπάθεια θα έπρεπε να είναι στο οτι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν σόσιαλ, αλλο τί κάνει η κάθε κυρα κατίνα με το παιδί της και τί του επιτρέπει
Παραπάνω, έδωσα παράδειγμα φίλης από σχολείο που κάλεσε ειδικούς ψυχολόγους να μιλησουν για το θέμα, η θέση τους ήταν κάθετη: όχι τα παιδιά στα σόσιαλ
δεν καταλαβαίνω τί θες να πεις με το παραπάνω
τέρατα υπάρχουν, πχ σίριαλ κίλλερς
- Βινόσαυρος
αντε πες ότι σε κάποια περιβάλλοντα υπάρχει αυτός ο φόβος, μόλις βρει όμως την ευκαιρία ξέρεις τι έχει να γίνει
ποιες εξυπναδες; σοβαρα μιλαωCustom_F έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:27Υποθεση κανω και τωρα μιλαμε για παιδι. Σταματα τις εξυπναδες.Βινόσαυρος έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:23
καταταλλα η νεοελληνική κοινωνία δεν είναι σαπια ούτε συντηρητική,
οι ομοφυλοφιλοι κανουν κουμαντο κτλπ κτλπ
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αυτό νομίζω ότι είναι μύθος.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:31Μα ο νταης συνηθως εχει φαει και ο ιδιος ξυλο,
Δεν γινεται δουλεια ετσι
Και ο πατερας του θα ειχε φαει απο τον δικο του και εκεινος απο τον δικο του κοκ. Καποια στιγμη η αλυσιδα αυτη πρεπει να κοπει. Απο τη μια δε μας αρεσει αυτο που μας κανει καποιος, απο την αλλη το κανουμε σε αλλον...YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 13:31Μα ο νταης συνηθως εχει φαει και ο ιδιος ξυλο,
Δεν γινεται δουλεια ετσι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
11 Μαρ 2025, 18:33
-
-
Νέα δημοσίευση Μακελειό με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Σουηδία...
από student » 04 Φεβ 2025, 19:40 » σε Εγκληματικότητα - 195 Απαντήσεις
- 3549 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
05 Φεβ 2025, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση 2 γυφταιοι θώπευσαν 5χρονο παιδι σε σχολειο
από Vardos » 29 Μαρ 2025, 19:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 153 Προβολές
-