Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιούλ 2018, 01:25
Εγώ δεν διαφωνώ επι της ουσίας οτι η θρησκεία αποτελεί μέσον χειραγώησης εξουσίας κτλ
Από την άλλη όμως, μιλάμε για θρησκείες, για χριστιανισμούς, για -ισμούς
Εγώ δεν θα επαναλάβω πάλι οτι η Ορθοδοξία δεν είναι -ισμός, θα πω οτι, μαζι με το νερό δεν πετάμε και το παιδι.
Εντάξει αυτό είναι άποψη σου.Η μήτρα ωστόσο είναι η ίδια.Αν εννοείς πως η ορθοδοξια δεν είναι θρησκεία με την έννοια ότι δεν είναι-ισμος τότε πρέπει απλα να σου πω πως είσαι επηρεασμένη από την νεοπατερικη θεολογία.Ουσιαστικα πρόκειται για εξέλιξη. Προς τον καθολικισμό μιας και αυτή η νοοτροπία από εκεί ξεκίνησε.
ΔΗλαδή τί να κάνουμε όταν η κοσμοθεωρία χρησιμοποιείται για αλλότριους λόγους, να επιβάλλουμε σε μια κοινωνία ακοινωνησία?
Για αρχή στους εκπροσώπους. Όταν βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο και καλομαθουν ότι θέλουν κάνουν. Δεν μπα να ναι παπάδες δεν μπα να ναι πολιτικός....βέβαια τώρα θ μου πεις σε τι χώρα ζούμε....
Μπλέκεις πολλά όμως στο παράδειγμά σου, εν προκειμένω, η ίδια η Εσφιγμένου (χωρίς να υποστηρίζω ούτε την μονή ούτε τους παλαιοημερολογίτες καθώς για εμένα είναι σχισματικοί, άρα μη αποδεκτοί στα πιστεύω τους) διώκεται λυσσαλέα από το παρόν θρησκευτικό ηγετικό κατεστημένο με ποινές που δεν δίνονται ούτε σε βαρυποινήτες κατ'αναλογία..
Από τον Βαρθολομαίο.Γνωστα αυτα. Δεν λύνεις ωστοσο τις διάφορες σου με την βία.
Κοίτα, μετά, μην ακούσω κανέναν να παραπονιέται γιατί βομβαρδίζει η Αμερική το Ιρακ πχ, έτσι εν συντομία σχολιάζω το συγκεκριμένο [/color]
Είπαμε η βία δεν είναι λύση.
Οι αμερικανοί είναι μλκες και εσύ περισσότερο Ταλιμπάν από εμένα!

Μάλλον δεν παρακολουθείς τα εκκλησιαστικά (τουλάχιστον τα σημερινά) για να καταλάβεις ποιός δεν μιλά και τί παίζει.
Στην ουσία, όσοι ειναι υπερ του Δόγματος και της Εκκλησίας (ως σώματος Χριστού) έχουν βγάλει τις αμυγδαλές τους να φωνάζουν για τα ευτράπελα και για τα επικίνδυνα.
Φυσικά, ειναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι κεφαλές οργιάζουν και η μάζα αγρόν ηγόραζε
Γενικά, αυτό που εσύ υποστηρίζεις, επιχειρείται από την Διοικούσα Εκκλησία (και πάντα στην ιστορία την Εκκλησιαστική συνέβαινε αυτό, είχαμε πολλούς διωγμούς πιστών-είτε αρχιερέων είτε ιερέων είτε απλών μοναχών είτε λαικών από τα μεγάλα κεφάλια της εποχής, κάποιοι εξ αυτών είναι και Άγιοι και μάλιστα μεγάλοι Άγιοι, βλέπε πχ Χρυσόστομος)
Αυτά που εσύ υποστηρίζεις ως αναθεώρηση και εξέλιξη και μπλα μπλα αυτά ακριβώς ακολουθούνται από την σημερινή ΕΞΟΥΣΙΑ [/color]
Ε απλά μιλάνε. Μιλάνε για να έχουν τον κ...λο τους καλυμμένο.
Δεν λέει κάτι αυτό.
Αυτό που έγω υποστηρίζω δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή εξουσία.
Αυτοί επιδιώκουν παγκοσμιοποίηση με προϋπόθεση την ισοπέδωση αναιξερετως εγώ θέλω ξήλωμα παθογενειων και όχι να φτιάξω παγκόσμια διακυβέρνηση με ανθρώπους μπαρ code...
Αλλά αφού δεν με θελτε και δεν με ψηφιζτε εκεί τσιπρας για αλλα 100 χρόνια μπουχαχαχα