*** σαντουιτς ***
- Καραμελίτσα
Re: *** σαντουιτς ***
και που βρίσκεις σπερμα αλβανου μαγειρα να βάλεις για να ειναι το ίδιο με το αγοραστό;the Bachelor έγραψε: ↑11 Νοέμ 2020, 15:17πλέον αποφεύγω να τρώω απ έξω έτοιμο φαγητό,κυρίως επειδή οι αλυσίδες έτοιμου φαγητού απασχολούν αλβανους
και προτιμώ να φτιάχνω τοστ στο σπίτι
προτείνεται συνταγές
βάλτε και φώτο αν θέτε
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Πως δε προκύπτει, σλαβοαλβανική πατέντα ειναι οι πατάτες, οι μουσταλευριές, οι μαρμελάδες μέσα.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 15:35Όχι, ελληνικό έδεσμα, που ανήκει στα σάντουιτς. Το ότι το λέτε αλβανικό τα τελευταία χρόνια, όταν έχει πατάτες, μού φαίνεται τελείως γελοίο. Δεν προκύπτει από πουθενά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Καραμελίτσα
Από που προκύπτει αυτό;
Έχεις κάνει έρευνα και έχεις αποδείξεις πως κάτι τέτοιο ισχύει;
- περαστικος
αμφιψωμο
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
Εμένα όταν έχω κέφια και υλικά μου αρέσει να βάζω μέσα ομελέτα και αβοκάντο.
Το καλύτερο μακράν σάντουιτς της αθήνας πάντως το φτιάχνει το guarantee στον νέο κόσμο. Πρέπει να πας νωρίς όμως γιατί τα απογεύματα είναι κλειστό.
Το καλύτερο μακράν σάντουιτς της αθήνας πάντως το φτιάχνει το guarantee στον νέο κόσμο. Πρέπει να πας νωρίς όμως γιατί τα απογεύματα είναι κλειστό.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Αυτό ξεκαθαρίζει ότι η πίτα σουβλάκι δεν είναι σάντουιτς καθώς αντί για αμφίψωμο είναι ενδόψωμο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Προκύπτει απο το γεγονός οτι τα παλιά σουβλατζίδικα στην αθήνα είχανε μια πολυ συγκεκριμένη συνταγή που δεν περιλάμβανε πατάτες. Δεν νομίζω οτι πρώτοι οι Αλβανοί σουβλατζήδες βάλανε πατάτες αλλά σίγουρα αρχίσανε να τα μεγαλώνουν πολύ σε μέγεθος και να βάζουν και περίεργα (για σουβλάκι) υλικά όπως κέτσαπ, τυροκαυτερή κτλ....hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 15:35Όχι, ελληνικό έδεσμα, που ανήκει στα σάντουιτς. Το ότι το λέτε αλβανικό τα τελευταία χρόνια, όταν έχει πατάτες, μού φαίνεται τελείως γελοίο. Δεν προκύπτει από πουθενά.
Αμφίαρτο.
Όχι. Ενδόψωμο είναι αυτό που έχει το ψωμί μέσα. Το σουβλάκι είναι το αντίθετο, δηλαδή περίψωμο.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Ότι και να φτιάξεις ψωμί θα έχει. Το ζητούμενο είναι λοιπόν η γέμιση, συνεπώς το ενδο δεν παραπέμπει στο ψωμί.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Δεν ξέρω αλλά έχετε μια πολύ περιορισμένη αντίληψη για το σάντουιτς.
Το σάντουιτς είναι ο τρόπος να κάνεις κάτι εξπρεσιονιστικό στην μαγειρική.
Δεν πρέπει ποτέ να είναι πάντα το ίδιο.
Αν έχεις χτεσινό φαγητό και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να φτιάξεις ένα σάντουιτς με προσθήκη νέων υλικών μαζί με ότι σου έμεινε είσαι στον σωστό δρόμο.
Αν περιορίζεσαι σε όρια στο σάντουιτς σου τότε είσαι κάτι από το παρελθόν.
Μόνο ένα κανόνα έχει το σάντουιτς φρέσκο ψωμί.
Έχω φάει πολύ ωραία σάντουιτς που τα εκτίμησα ένα πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό είχε μέσα ρόκα ,ρόδι ,μαρούλι ,χτεσινό κοτόπουλο ,αβοκάντο ,τριμμένο καρότο αλατάκι πιπεράκι.
Όλα αυτά όχι ισορροπημένα αντιθέτως με διάφορες εξάψεις και πινελιές γεύσεις αντικρουόμενες που σε έκαναν να μην το βαριέσαι.
Το σάντουιτς είναι ο τρόπος να κάνεις κάτι εξπρεσιονιστικό στην μαγειρική.
Δεν πρέπει ποτέ να είναι πάντα το ίδιο.
Αν έχεις χτεσινό φαγητό και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να φτιάξεις ένα σάντουιτς με προσθήκη νέων υλικών μαζί με ότι σου έμεινε είσαι στον σωστό δρόμο.
Αν περιορίζεσαι σε όρια στο σάντουιτς σου τότε είσαι κάτι από το παρελθόν.
Μόνο ένα κανόνα έχει το σάντουιτς φρέσκο ψωμί.
Έχω φάει πολύ ωραία σάντουιτς που τα εκτίμησα ένα πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό είχε μέσα ρόκα ,ρόδι ,μαρούλι ,χτεσινό κοτόπουλο ,αβοκάντο ,τριμμένο καρότο αλατάκι πιπεράκι.
Όλα αυτά όχι ισορροπημένα αντιθέτως με διάφορες εξάψεις και πινελιές γεύσεις αντικρουόμενες που σε έκαναν να μην το βαριέσαι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Στο στρατό το λέγαμε απλώς Στεργίου
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Δυο σάντουιτς θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε παλιά φοιτητικά ταξίδια, ίσως γιατί ήταν σε μαγαζιά που δεν περίμενες να βρεις εκεί...
Το ένα σε ένα αλλαντοπωλείο στην Αγγλία, με ψωμί από το διπλανό αρτοποιείο, ham, cheese και -πρώτη φορά δοκίμασα- δικιά τους picalilly, που θυμάμαι μου είχε αρέσει ιδιαίτερα..
Το άλλο ήταν ένα μικρό συνοικιακό μπακάλικο στο Καμερίνο, που ζήτησα ένα πανίνο και μου έφτιαξε ο άνθρωπος εκεί, κόβοντας δυο φέτες ψωμί και βάζοντας μέσα πεκορίνο και λόντζα..
Το ένα σε ένα αλλαντοπωλείο στην Αγγλία, με ψωμί από το διπλανό αρτοποιείο, ham, cheese και -πρώτη φορά δοκίμασα- δικιά τους picalilly, που θυμάμαι μου είχε αρέσει ιδιαίτερα..
Το άλλο ήταν ένα μικρό συνοικιακό μπακάλικο στο Καμερίνο, που ζήτησα ένα πανίνο και μου έφτιαξε ο άνθρωπος εκεί, κόβοντας δυο φέτες ψωμί και βάζοντας μέσα πεκορίνο και λόντζα..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 1270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 521 Απαντήσεις
- 8925 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
03 Απρ 2025, 20:09
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1301 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-