Πάνας έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 19:33
Niki έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 19:26
Δεν ξέρω αλλά έχετε μια πολύ περιορισμένη αντίληψη για το σάντουιτς.
Το σάντουιτς είναι ο τρόπος να κάνεις κάτι εξπρεσιονιστικό στην μαγειρική.
Δεν πρέπει ποτέ να είναι πάντα το ίδιο.
Αν έχεις χτεσινό φαγητό και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να φτιάξεις ένα σάντουιτς με προσθήκη νέων υλικών μαζί με ότι σου έμεινε είσαι στον σωστό δρόμο.
Αν περιορίζεσαι σε όρια στο σάντουιτς σου τότε είσαι κάτι από το παρελθόν.
Μόνο ένα κανόνα έχει το σάντουιτς φρέσκο ψωμί.
Έχω φάει πολύ ωραία σάντουιτς που τα εκτίμησα ένα πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό είχε μέσα ρόκα ,ρόδι ,μαρούλι ,χτεσινό κοτόπουλο ,αβοκάντο ,τριμμένο καρότο αλατάκι πιπεράκι.
Όλα αυτά όχι ισορροπημένα αντιθέτως με διάφορες εξάψεις και πινελιές γεύσεις αντικρουόμενες που σε έκαναν να μην το βαριέσαι.
Αυτό δεν είναι σάντουιτς, είναι:
μην πετάξεις το χθεσινό φαΐ στα ζωντανά!
Κοίτα τα πιο ωραία , ακριβά σάντουιτς είναι αυτά που φτιάχνονται με φρέσκα υλικά χωρίς συντηρητικά.
Μάγειροι δουλεύουν και ψήνουν κοτόπουλα και χοιρινά και γαλοπούλες σωρό.
Όμως για να φτιάξεις το ρόστ χοιρινό μπούτι και να το κόψεις σε λεπτές φέτες πρέπει να το φτιάξεις και να το βάλεις στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα.
Το ίδιο με το μοσχάρι ,γαλοπούλα ,κοτόπουλο, μπούτι από αρνί.
Έτσι θα δέσουν και τα αρώματα.
Όλα γίνονται από την προηγούμενη μέρα για να μπορείς να τα κόψεις σε ψιλές φέτες.
Δηλαδή το πετυχημένο σου χτεσινό κοτόπουλο είναι πρώτη ύλη για σάντουιτς.
Το πετυχημένο σου αρνί στην σούβλα πάλι είναι πρώτη ύλη για σάντουιτς.
Δεν είναι για να μην το πετάξεις.
Έχεις πάντα τον δρόμο της κατάψυξης.
Απλά δεν μπορεί να έχεις την πρώτη ύλη έτοιμη και να μην μπεις στον πειρασμό να φτιάξεις ένα ωραίο σάντουιτς.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.