Δε νομίζω να φταίνε οι Αλβανοί. Απλά από τότε ξεκίνησε να ξεχειλώνει το στομάχι μας και ζητούσαμε πιο χορταστικές μερίδες. Βάλε και διπλή πίτα, βάλε και πατάτες, βάλε και δυο τρεις σως - αλοιφές, βάλε και της Παναγιάς τα μάτια.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;Ερμής έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:19Ακριβώς. Το ίδιο λέμε. Αφού τότε κατέβηκαν.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:15
Παπαριές. Όσο θυμάμαι την ζωή μου είχε πατάτες μέσα και θυμάμαι την ζωή μου από το 1986 και μετά. Κυριολεκτικά είναι ουρανοκατέβατη αυτή η πίστη ότι σχετίζεται με Αλβανούς. Απλά στην Αθήνα μπορεί να μην ήταν σύνηθες πριν την δεκαετία του '90.
*** σαντουιτς ***
Re: *** σαντουιτς ***
- Καραμελίτσα
Καλά, δε θα συζητήσω τι πράγματα έχει εδώ ως σάντουιτς. Οκ, εκτός από αυτό

με τη λογική τους, όλες οι πίτες οι ελληνικές είναι σάντουιτς.
Αλλά το σουβλάκι που έχουν σε φωτογραφία για ελληνικό έχει μέσα μαρούλι!!!!!! Συν το ότι το λινκ souvlaki που δίνουν σε πάει σε καλαμάκια κι όχι σ' αυτό που έχουν στη φωτογραφία.
Z
Μήπως σου φταίει το ΠΑΣΟΚ που λάδωσε το αντεράκι σου, τύπισσα;stella έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:06Δε νομίζω να φταίνε οι Αλβανοί. Απλά από τότε ξεκίνησε να ξεχειλώνει το στομάχι μας και ζητούσαμε πιο χορταστικές μερίδες. Βάλε και διπλή πίτα, βάλε και πατάτες, βάλε και δυο τρεις σως - αλοιφές, βάλε και της Παναγιάς τα μάτια.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Καραμελίτσα
Εμένα μου έχουν πει ότι οι πατάτες στο σουβλάκι ξεκίνησαν από επαρχία, σε σουβλατζίδικα για φοιτητές ή φαντάρους, δεκαετία του 70, αρχές 80 για να χορταίνουν κι από κει διαδόθηκαν.stella έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:06Δε νομίζω να φταίνε οι Αλβανοί. Απλά από τότε ξεκίνησε να ξεχειλώνει το στομάχι μας και ζητούσαμε πιο χορταστικές μερίδες. Βάλε και διπλή πίτα, βάλε και πατάτες, βάλε και δυο τρεις σως - αλοιφές, βάλε και της Παναγιάς τα μάτια.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
Z
- hellegennes
Αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα ΔΕΝ ήταν το σύνηθες οι πατάτες. Σε όλην την υπόλοιπη Ελλάδα πάντα πήγαινε με πατάτες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:17Εμένα μου έχουν πει ότι οι πατάτες στο σουβλάκι ξεκίνησαν από επαρχία, σε σουβλατζίδικα για φοιτητές ή φαντάρους, δεκαετία του 70, αρχές 80 για να χορταίνουν κι από κει διαδόθηκαν.stella έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:06Δε νομίζω να φταίνε οι Αλβανοί. Απλά από τότε ξεκίνησε να ξεχειλώνει το στομάχι μας και ζητούσαμε πιο χορταστικές μερίδες. Βάλε και διπλή πίτα, βάλε και πατάτες, βάλε και δυο τρεις σως - αλοιφές, βάλε και της Παναγιάς τα μάτια.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52
Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είπαμε καλέ να λαδώσει, όχι να στουμπώσει από την πολλή πατάτα και τις ψωμάρες.Feindflug έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:15Μήπως σου φταίει το ΠΑΣΟΚ που λάδωσε το αντεράκι σου, τύπισσα;stella έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:06Δε νομίζω να φταίνε οι Αλβανοί. Απλά από τότε ξεκίνησε να ξεχειλώνει το στομάχι μας και ζητούσαμε πιο χορταστικές μερίδες. Βάλε και διπλή πίτα, βάλε και πατάτες, βάλε και δυο τρεις σως - αλοιφές, βάλε και της Παναγιάς τα μάτια.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52
Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
Τους πείραξαν οι πατάτες τους χαμουτζηδες, τους αλλοιώνει την γάτα με τζατζίκι που τρώνε
- Cecily Anne
Και σε εμάς με πατάτες ήρθε. Επίσης, σε εμάς ήρθε ως πιτόγυρο και όχι ως σουβλάκι ή σάντουιτς ή κάτι άλλο.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:23Αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα ΔΕΝ ήταν το σύνηθες οι πατάτες. Σε όλην την υπόλοιπη Ελλάδα πάντα πήγαινε με πατάτες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:17Εμένα μου έχουν πει ότι οι πατάτες στο σουβλάκι ξεκίνησαν από επαρχία, σε σουβλατζίδικα για φοιτητές ή φαντάρους, δεκαετία του 70, αρχές 80 για να χορταίνουν κι από κει διαδόθηκαν.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Λοιπόν αφιέρωσα 20 λεπτά διάβασμα.
Τελικά το πιττόγυρο δεν είναι σάντουιτς το σάντουιτς είναι η προσπάθεια του κόμη για αντιγραφή του πιττόγυρου.
Το πιττόγυρο ήτανε ο στόχος αλλά δεν είχε τα υλικά να το φτιάξει.
Έτσι έφτιαξε μια φτηνή απομίμηση.
Στην πραγματικότητα ήθελε να τρώει πιττόγυρο και να παίζει χαρτιά.
Τελικά το πιττόγυρο δεν είναι σάντουιτς το σάντουιτς είναι η προσπάθεια του κόμη για αντιγραφή του πιττόγυρου.
Το πιττόγυρο ήτανε ο στόχος αλλά δεν είχε τα υλικά να το φτιάξει.
Έτσι έφτιαξε μια φτηνή απομίμηση.

Στην πραγματικότητα ήθελε να τρώει πιττόγυρο και να παίζει χαρτιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 13 Νοέμ 2020, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Cecily Anne
Του Κόμη το πιτόγυρο πατάτα είχε; Δεν μάθαμε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Όχι. Όπως είπα και πιο πριν, το σάντουιτς είναι έδεσμα με υλικά και είδος ζύμης που έχουν ψηθεί ξεχωριστά. Οι πίτες είναι πίτες, pies στα αγγλικά.
Γι' αυτό και το σκέτο ή με γέμιση κρουασάν θεωρείται απλώς αρτοσκεύασμα, αλλά το ψημένο κρουασάν που ανοίγεις και βάζεις μέσα υλικά θεωρείται σάντουιτς.
Όποιος έχει αμφιβολία, ας γκουγκλίσει croissant sandwich.
Μόνο στο κεφαλοχώρι της υπερβόρειας Αφρικής -την Αθήνα- το σάντουιτς είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα, με συγκεκριμένη ζύμη και συγκεκριμένα υλικά. Στον υπόλοιπο κόσμο είναι χίλια-δυο διαφορετικά πράγματα, που περιγράφονται απ' αυτό που είπα: «μαγειρεμένα ή μη υλικά, που τοποθετούνται σε είδος ζύμης που έχει ψηθεί ξεχωριστά».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
σίγουρα δεν είχε.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
- Cecily Anne
Άγγλοι, πεταμένα λεφτά, δεν ξέρουν να τρώνε.Niki έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:33σίγουρα δεν είχε.
- Καραμελίτσα
Θα ρωτήσω να το επιβεβαιώσω, αλλά θυμάμαι να μου λένε ότι ούτε στην Πελοπόννησο υπήρχε η πατάτα στο σουβλάκι.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:23Αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα ΔΕΝ ήταν το σύνηθες οι πατάτες. Σε όλην την υπόλοιπη Ελλάδα πάντα πήγαινε με πατάτες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 22:17Εμένα μου έχουν πει ότι οι πατάτες στο σουβλάκι ξεκίνησαν από επαρχία, σε σουβλατζίδικα για φοιτητές ή φαντάρους, δεκαετία του 70, αρχές 80 για να χορταίνουν κι από κει διαδόθηκαν.
Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 1266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 521 Απαντήσεις
- 8901 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
03 Απρ 2025, 20:09
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-