Προφανώς έγινε αυτό που περιέγραψες γλωσσικά. Όχι όμως επειδή υπήρξε στην Αθήνα του σουβλάκι από παλαιότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν είναι αυτή η αιτία, ούτε είναι αλήθεια ότι είχε περισσότερο χρόνο στην Αθήνα ώστε να εξελιχθεί η λέξη.
*** σαντουιτς ***
- Λίνο Βεντούρα
Re: *** σαντουιτς ***
Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:22Μοντεκρίστο λέγεται;; Στο σπίτι το έχω μάθει ως ποντιακό τοστ.
Εντάξει μπορεί να μην έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο ο χρόνος μπορεί να έγινε και τυχαία.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:25Προφανώς έγινε αυτό που περιέγραψες γλωσσικά. Όχι όμως επειδή υπήρξε στην Αθήνα του σουβλάκι από παλαιότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν είναι αυτή η αιτία, ούτε είναι αλήθεια ότι είχε περισσότερο χρόνο στην Αθήνα ώστε να εξελιχθεί η λέξη.
Στην Αθήνα καθιερώθηκε μια λέξη για να περιγράψει ένα καινούριο πράγμα και στην βόρεια Ελλάδα καθιερώθηκε μια άλλη, αλλά νομίζω οτι η λογική είναι αυτή που περιέγραψα.
Οχι ουτε σουβλάκι με πίτα λέμε.
Λέμε παγωτό και σουβλάκι.
- Λίνο Βεντούρα
- Λίνο Βεντούρα
Adidas έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:26Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:22Μοντεκρίστο λέγεται;; Στο σπίτι το έχω μάθει ως ποντιακό τοστ.

- Λίνο Βεντούρα
βάλε ένα κρέας με κιμά
Μισό κιλό κιμά με σακούλα παρακαλώ
Εχει εξελιχθεί ο εγκέφαλος μας σε σημείο να μπορούμε να πράττουμε ανά περίπτωση.
https://akispetretzikis.com/el/categori ... o-sandwichΚαραμελίτσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:22Μοντεκρίστο λέγεται;; Στο σπίτι το έχω μάθει ως ποντιακό τοστ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 10:29
Kαι το ένα φαί που θα έφτιαχνα θα ήταν σάντουιτς ΜόντεΚρίστο
Αν δε θες να το φας αυτό να πας να σε δει γιατρός.
Εδώ λέει 600 θερμίδες η μερίδα
Λίγες μου φαίνονται για αυτό που βλέπω
Εκτός αν εννοεί στο τοστ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jason την 17 Νοέμ 2020, 14:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όχι φίλε μου, μία στρώση καλό αγελαδινό βούτυρο,καμμιά λεπτοκομμένη φετούλα ΑΓΓΟΥΡΙ και από πάνω τα αλλαντικά, έτσι το κάνουν οι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ.Daje έγραψε: ↑12 Νοέμ 2020, 13:44Αγνοησε τις βλακειες που βαζει μεσα ο τυπος-βαρβαρος.Prepon έγραψε: ↑12 Νοέμ 2020, 13:34Τι είναι αυτό; Τι περιέχει;Daje έγραψε: ↑12 Νοέμ 2020, 13:27Οσο και αν φαινεται φτωχο, το καλυτερο σαντουιτς που εχω φαει στη ζωη μου ειναι αυτο τη φωτογραφιας που ειναι και ενα απο τα αγαπημενα των Ρωμαιων.
Μου πηρε καποια χρονια για να καταλαβω την αξια του -ερχομενος απο την Ελλαδα της εποχης των σαντουιτσαδικων με το Everest να διανυει τα πρωτα χρονια δοξας του- αλλα τελικα υποκλιθηκα.
Δεν περιμενω εσεις οι βαρβαροι να καταλαβετε οσα γραφω, αλλα θεωρω χρεος μου να αποτυπωθει η σοφια μου σε ενα ποστ στο διαδικτυο.
Από ότι βλέπω στηρίζεται στη μεγάλη δόση του.αλλαντικου
Μονο ψωμι και αλαντικο.
Τα πρωτα χρονια που εβλεπα τους Ιταλους να το τρωνε ελεγα ποσο χαζοι ειναι που δεν βαζουν μεσα πχ και τυρι.
Μετα απο 3 χρονια (τοσο μου πηρε να δω το φως το αληθινο), καταλαβα οτι ο βαρβαρος ημουν εγω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Ναι, μόνο που οι πόντιοι το λένε "Μωτηνπίστης".Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 14:22Μοντεκρίστο λέγεται;; Στο σπίτι το έχω μάθει ως ποντιακό τοστ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Νοέμ 2020, 10:29
Kαι το ένα φαί που θα έφτιαχνα θα ήταν σάντουιτς ΜόντεΚρίστο
Αν δε θες να το φας αυτό να πας να σε δει γιατρός.

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 1266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 521 Απαντήσεις
- 8854 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
03 Απρ 2025, 20:09
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-