John Brown Gun Club έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 14:28
pylothess έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 14:17
Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Ότι αγαπάνε την ΕΣΣΔ αλλά έχουνε μπερδέψει την μπατανόβουρτσα με την οδοντόβουρτσα. Και οι δυο είναι βούρτσες αλλά η μία βάφει τοίχους και ταβάνια η άλλη καθαρίζει δόντια. Πολλοί νοσταλγούν στην Ρωσία τον σοσιαλισμό αλλά δεν τους νοιάζει ούτε ο διαλεκτικός υλισμός ,ούτε ο προλεταριακός διεθνισμός, συνδικαλισμός κ.τ.λ. Απλά νοσταλγούν την εποχή που η ΕΣΣΔ τσάκισε την Ναζιστική Γερμανία ,που η ΕΣΣΔ ήταν υπερδύναμη και είχε σφαίρες επιρροής.Το βλέπουν στην καλύτερη περίπτωση σαν κάτι το φολκλορικό -πατριωτικό και στην χειρότερη περίπτωση είναι ναζισμός με σήμα το σφυροδρέπανο. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο εάν κάποιος μεγαλοκαπιταλιστής στην Ρωσία έχει στο γραφείο του σφυροδρέπανο, εικόνα του Λένιν και του Στάλιν .Θα είναι εξάλλου και η μόνη χώρα που θα συνέβαινε αυτό. Μιλάμε για την ολοκληρωτική διαστρέβλωση του Μαρξισμού Λενινισμού .
ενδιαφερον, αλλα καπως ΟΑΚΚΕ ακουστηκαν αυτα.
Ρε συ , ειλικρινά πες μου τώρα. Ποιος ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό; Ποιος ασχολείται με προλεταριακό διεθνισμό; Πιστεύεις πως όταν οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Σερβία ,ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε επειδή τόσο πολύ λόγω προλεταριακού διεθνισμού ή μήπως επειδή είναι οι Ορθόδοξοι γείτονές μας μες τους οποίους έχουμε συμμαχία από το 1912;Εκτός από τους κομμουνιστές κανένας δεν ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό και προλεταριακό διεθνισμό. Για να μην σου πω ότι υπάρχουν και μέλη που ούτε αυτά τα γνωρίζουν όλα αυτά. Η μήπως αυτοί που κατεβαίνουν στις απεργίες ,οργανώνονται στα σωματεία κ.τ.λ. (όσοι είναι τέλος πάντων, αυτοί οι λίγοι που ειναι),τους ενδιαφέρει που μέσω των συνδικαλιστικών αγώνων θα αποκτήσουν ταξική συνείδηση; Ο κόσμος ψηφίζει ΚΚΕ για διαφόρους λόγους .Το έχει συνδέσει στην συνείδησή του με διάφορες καταστάσεις. Άλλος το έχει συνδέσει με εξορίες, φυλακές, αντάρτες κ.τ.λ. Άλλοι μπορεί να το ψηφίζουν επειδή φερ'ειπείν ,το ταξικό σωματείο του ΠΑΜΕ τους βοήθησε σε κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην επιχείρηση που δούλευαν.
Έτσι και στην Ρωσία έχουν συνδέσει τον σοσιαλισμό με την ευημερία του κράτους. Αυτή όμως η νοοτροπία είναι πλήρης διαστρέβλωση του Μαρξισμού επειδή το σοσιαλιστικό κράτος είναι θνησιγενές κράτος. Με το που γεννιέται πρέπει από κάποια στιγμή και μετά να αρχίσει και να καταστρέφεται σταδιακά. Εδώ οι Κομμουνιστές θα μου πουν ότι ίσως ήταν πολύ νωρίς για την ΕΣΣΔ να περάσει στο στάδιο του κομμουνισμού. Δεν ξέρω, δεν έχω άποψη. Πάντως ο Πολ Ποτ προσπαθώντας να περάσει απ'ευθείας στον κομμουνισμό νέκρωσε ολόκληρη την οικονομική παραγωγή της Καμπότζης. Μόνο χωράφια υπήρχαν. Ούτε σχολεία, ούτε εργοστάσια, τίποτα.
Αντί στην ΕΣΣΔ να γαλουχηθούν επαναστάτες ,προλεταριακοί διεθνιστές ,βγήκαν πατριώτες κρατικολάγνοι. Βέβαια δεν είναι κακός ο πατριωτισμός.