Αντισοβιετική Ψευδοιστορία

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Re: Αντισοβιετική Ψευδοιστορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi » 23 Νοέμ 2020, 15:10

Πτολεμαίος έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:02

Οχι σχεδόν. Αγγέλοι γιναν οι άνθρωποι αφού πέταξαν ψηλά στον ουρανό.

Σε σύμπαντα παράλληλα και σ'αστρικα νεφέλη
Μες την Καμπότζη έγιναν, οι άνθρωποι αγγέλοι
Σωστα.Στη δε Καμποτζη ειχαμε και το μοναδικο γεγονος να εκτελουνται και βρεφη μηπως γινουν κουλακοι στο μελλον.

Δειγμα Πολποτικου Punk.

Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 23 Νοέμ 2020, 15:11

sman5 έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:08
Πτολεμαίος έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:02

Οχι σχεδόν. Αγγέλοι γιναν οι άνθρωποι αφού πέταξαν ψηλά στον ουρανό.

Σε σύμπαντα παράλληλα και σ'αστρικα νεφέλη
Μες την Καμπότζη έγιναν, οι άνθρωποι αγγέλοι
Είχες από μικρός ταλέντο στην ποίηση;
Ζακυνθινος ειμαι
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 23 Νοέμ 2020, 15:49

πατησιωτης έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:12
Βλήμα έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 13:11
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι έγινε ή δεν έγινε κάτι που αφορά σε εποχές πολύ προγενέστερες της γέννησής του.
Ασφαλώς.Όσοι όμως από εμάς έχουμε κάποια ηλικία μπορούσαμε πριν το 1990 απλώς να περάσουμε τα σύνορα για να δούμε κάποια ας πούμε αντίγραφα.Και πήγαν πολλοί.
Χώρες που τις είχε εκδικητικά απομονώσει οικονομικά ο υπόλοιπος καπιταλιστικός κόσμος είδατε.
Χώρες ηττημένες στον ψυχρό πόλεμο είδατε.

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Νοέμ 2020, 15:55

Obi Wan Iakobi έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:45
pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:40
Ας μας απαντήσει ο Fluffy, καλύτερα σε αυτά.Το πιο ακραίο παράδειγμα δεν είναι η Βόρεια Κορέα αλλά η Καμπότζη.
Μακαρι αλλα δυσκολα.

Η Καμποτζη ειναι το καλυτερο παραδειγμα για τον ανθρωπισμο του κομμουνισμου.Σχεδον κοινωνια αγγελων.
Έχει κάνει ποτέ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σοβαρή κριτική για Μάο, Πολ Ποτ, δυναστεία Κιμ κ.τ.λ.; Έχει πάρει επισημη θέση; Νομίζω πως αποφεύγει να τοποθετηθεί. Και αν έχει πάρει τουλάχιστον εγώ δεν την γνωρίζω αλλά θα ήθελα πολύ να την μάθω.

Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi » 23 Νοέμ 2020, 15:58

pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:55

Έχει κάνει ποτέ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σοβαρή κριτική για Μάο, Πολ Ποτ, δυναστεία Κιμ κ.τ.λ.; Έχει πάρει επισημη θέση; Νομίζω πως αποφεύγει να τοποθετηθεί. Και αν έχει πάρει τουλάχιστον εγώ δεν την γνωρίζω αλλά θα ήθελα πολύ να την μάθω.
Μαλλον τους επανεξεταζει οπως και τον Σταλιν.Θελει καποια χρονια να αξιολογησεις τα επιτευγματα του Πολ Ποτ και οπως ολοι ξερουμε το ΚΚΕ μετραει τα λογια του.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Νοέμ 2020, 16:15

John Brown Gun Club έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:28
pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:17
Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Ότι αγαπάνε την ΕΣΣΔ αλλά έχουνε μπερδέψει την μπατανόβουρτσα με την οδοντόβουρτσα. Και οι δυο είναι βούρτσες αλλά η μία βάφει τοίχους και ταβάνια η άλλη καθαρίζει δόντια. Πολλοί νοσταλγούν στην Ρωσία τον σοσιαλισμό αλλά δεν τους νοιάζει ούτε ο διαλεκτικός υλισμός ,ούτε ο προλεταριακός διεθνισμός, συνδικαλισμός κ.τ.λ. Απλά νοσταλγούν την εποχή που η ΕΣΣΔ τσάκισε την Ναζιστική Γερμανία ,που η ΕΣΣΔ ήταν υπερδύναμη και είχε σφαίρες επιρροής.Το βλέπουν στην καλύτερη περίπτωση σαν κάτι το φολκλορικό -πατριωτικό και στην χειρότερη περίπτωση είναι ναζισμός με σήμα το σφυροδρέπανο. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο εάν κάποιος μεγαλοκαπιταλιστής στην Ρωσία έχει στο γραφείο του σφυροδρέπανο, εικόνα του Λένιν και του Στάλιν .Θα είναι εξάλλου και η μόνη χώρα που θα συνέβαινε αυτό. Μιλάμε για την ολοκληρωτική διαστρέβλωση του Μαρξισμού Λενινισμού .
ενδιαφερον, αλλα καπως ΟΑΚΚΕ ακουστηκαν αυτα.
Ρε συ , ειλικρινά πες μου τώρα. Ποιος ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό; Ποιος ασχολείται με προλεταριακό διεθνισμό; Πιστεύεις πως όταν οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Σερβία ,ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε επειδή τόσο πολύ λόγω προλεταριακού διεθνισμού ή μήπως επειδή είναι οι Ορθόδοξοι γείτονές μας μες τους οποίους έχουμε συμμαχία από το 1912;Εκτός από τους κομμουνιστές κανένας δεν ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό και προλεταριακό διεθνισμό. Για να μην σου πω ότι υπάρχουν και μέλη που ούτε αυτά τα γνωρίζουν όλα αυτά. Η μήπως αυτοί που κατεβαίνουν στις απεργίες ,οργανώνονται στα σωματεία κ.τ.λ. (όσοι είναι τέλος πάντων, αυτοί οι λίγοι που ειναι),τους ενδιαφέρει που μέσω των συνδικαλιστικών αγώνων θα αποκτήσουν ταξική συνείδηση; Ο κόσμος ψηφίζει ΚΚΕ για διαφόρους λόγους .Το έχει συνδέσει στην συνείδησή του με διάφορες καταστάσεις. Άλλος το έχει συνδέσει με εξορίες, φυλακές, αντάρτες κ.τ.λ. Άλλοι μπορεί να το ψηφίζουν επειδή φερ'ειπείν ,το ταξικό σωματείο του ΠΑΜΕ τους βοήθησε σε κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην επιχείρηση που δούλευαν.

Έτσι και στην Ρωσία έχουν συνδέσει τον σοσιαλισμό με την ευημερία του κράτους. Αυτή όμως η νοοτροπία είναι πλήρης διαστρέβλωση του Μαρξισμού επειδή το σοσιαλιστικό κράτος είναι θνησιγενές κράτος. Με το που γεννιέται πρέπει από κάποια στιγμή και μετά να αρχίσει και να καταστρέφεται σταδιακά. Εδώ οι Κομμουνιστές θα μου πουν ότι ίσως ήταν πολύ νωρίς για την ΕΣΣΔ να περάσει στο στάδιο του κομμουνισμού. Δεν ξέρω, δεν έχω άποψη. Πάντως ο Πολ Ποτ προσπαθώντας να περάσει απ'ευθείας στον κομμουνισμό νέκρωσε ολόκληρη την οικονομική παραγωγή της Καμπότζης. Μόνο χωράφια υπήρχαν. Ούτε σχολεία, ούτε εργοστάσια, τίποτα.

Αντί στην ΕΣΣΔ να γαλουχηθούν επαναστάτες ,προλεταριακοί διεθνιστές ,βγήκαν πατριώτες κρατικολάγνοι. Βέβαια δεν είναι κακός ο πατριωτισμός.

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Νοέμ 2020, 16:27

Obi Wan Iakobi έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:58
pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 15:55

Μαλλον τους επανεξεταζει οπως και τον Σταλιν.Θελει καποια χρονια να αξιολογησεις τα επιτευγματα του Πολ Ποτ και οπως ολοι ξερουμε το ΚΚΕ μετραει τα λογια του.
Αναμένουμε...
Με το ΚΚΕ υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Τα Ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά Κόμματα έγιναν ευρωκομμουνιστικά /σοσιαλδημοκρατικά τύπου ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ ή όσα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη έχουν ασήμαντη επιρροή.Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας είναι επαναστατικό σαν το ΚΚΕ αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή.

Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi » 23 Νοέμ 2020, 16:31

pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:27

Αναμένουμε...
Με το ΚΚΕ υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Τα Ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά Κόμματα έγιναν ευρωκομμουνιστικά /σοσιαλδημοκρατικά τύπου ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ ή όσα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη έχουν ασήμαντη επιρροή.Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας είναι επαναστατικό σαν το ΚΚΕ αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή.
Εχω την υποψια οτι γιαυτο αποσυρθηκε απο την ηγεσια και η Σιδηρα Παπαρηγα για να αφοσιωθει εξ ολοκληρου στην ερευνα.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 23 Νοέμ 2020, 16:35

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Νοέμ 2020, 16:54

Obi Wan Iakobi έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:31
pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:27

Αναμένουμε...
Εχω την υποψια οτι γιαυτο αποσυρθηκε απο την ηγεσια και η Σιδηρα Παπαρηγα για να αφοσιωθει εξ ολοκληρου στην ερευνα.
Για να ασχολείται με την επίδοση της κόρης της στο Αμερικάνικο κολλέγιο...
Υπ'όψιν η Παπαρήγα είναι 70 χρονών. Η κόρη της πρέπει να έχει περάσει τα 40.Έχει και εγγόνι η Παπαρήγα από την κόρη της.

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 23 Νοέμ 2020, 17:05

μαζέφτε τον ρεεεε
αἰέν ἀριστεύειν

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 23 Νοέμ 2020, 17:09

pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:15
23 Νοέμ 2020, 14:28
pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 14:17
Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Ότι αγαπάνε την ΕΣΣΔ αλλά έχουνε μπερδέψει την μπατανόβουρτσα με την οδοντόβουρτσα. Και οι δυο είναι βούρτσες αλλά η μία βάφει τοίχους και ταβάνια η άλλη καθαρίζει δόντια. Πολλοί νοσταλγούν στην Ρωσία τον σοσιαλισμό αλλά δεν τους νοιάζει ούτε ο διαλεκτικός υλισμός ,ούτε ο προλεταριακός διεθνισμός, συνδικαλισμός κ.τ.λ. Απλά νοσταλγούν την εποχή που η ΕΣΣΔ τσάκισε την Ναζιστική Γερμανία ,που η ΕΣΣΔ ήταν υπερδύναμη και είχε σφαίρες επιρροής.Το βλέπουν στην καλύτερη περίπτωση σαν κάτι το φολκλορικό -πατριωτικό και στην χειρότερη περίπτωση είναι ναζισμός με σήμα το σφυροδρέπανο. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο εάν κάποιος μεγαλοκαπιταλιστής στην Ρωσία έχει στο γραφείο του σφυροδρέπανο, εικόνα του Λένιν και του Στάλιν .Θα είναι εξάλλου και η μόνη χώρα που θα συνέβαινε αυτό. Μιλάμε για την ολοκληρωτική διαστρέβλωση του Μαρξισμού Λενινισμού .
ενδιαφερον, αλλα καπως ΟΑΚΚΕ ακουστηκαν αυτα.
Ρε συ , ειλικρινά πες μου τώρα. Ποιος ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό; Ποιος ασχολείται με προλεταριακό διεθνισμό; Πιστεύεις πως όταν οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Σερβία ,ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε επειδή τόσο πολύ λόγω προλεταριακού διεθνισμού ή μήπως επειδή είναι οι Ορθόδοξοι γείτονές μας μες τους οποίους έχουμε συμμαχία από το 1912;Εκτός από τους κομμουνιστές κανένας δεν ασχολείται με διαλεκτικό υλισμό και προλεταριακό διεθνισμό. Για να μην σου πω ότι υπάρχουν και μέλη που ούτε αυτά τα γνωρίζουν όλα αυτά. Η μήπως αυτοί που κατεβαίνουν στις απεργίες ,οργανώνονται στα σωματεία κ.τ.λ. (όσοι είναι τέλος πάντων, αυτοί οι λίγοι που ειναι),τους ενδιαφέρει που μέσω των συνδικαλιστικών αγώνων θα αποκτήσουν ταξική συνείδηση; Ο κόσμος ψηφίζει ΚΚΕ για διαφόρους λόγους .Το έχει συνδέσει στην συνείδησή του με διάφορες καταστάσεις. Άλλος το έχει συνδέσει με εξορίες, φυλακές, αντάρτες κ.τ.λ. Άλλοι μπορεί να το ψηφίζουν επειδή φερ'ειπείν ,το ταξικό σωματείο του ΠΑΜΕ τους βοήθησε σε κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην επιχείρηση που δούλευαν.

Έτσι και στην Ρωσία έχουν συνδέσει τον σοσιαλισμό με την ευημερία του κράτους. Αυτή όμως η νοοτροπία είναι πλήρης διαστρέβλωση του Μαρξισμού επειδή το σοσιαλιστικό κράτος είναι θνησιγενές κράτος. Με το που γεννιέται πρέπει από κάποια στιγμή και μετά να αρχίσει και να καταστρέφεται σταδιακά. Εδώ οι Κομμουνιστές θα μου πουν ότι ίσως ήταν πολύ νωρίς για την ΕΣΣΔ να περάσει στο στάδιο του κομμουνισμού. Δεν ξέρω, δεν έχω άποψη. Πάντως ο Πολ Ποτ προσπαθώντας να περάσει απ'ευθείας στον κομμουνισμό νέκρωσε ολόκληρη την οικονομική παραγωγή της Καμπότζης. Μόνο χωράφια υπήρχαν. Ούτε σχολεία, ούτε εργοστάσια, τίποτα.

Αντί στην ΕΣΣΔ να γαλουχηθούν επαναστάτες ,προλεταριακοί διεθνιστές ,βγήκαν πατριώτες κρατικολάγνοι. Βέβαια δεν είναι κακός ο πατριωτισμός.
Aυτοι που ειναι να ασχοληθουν, θα το κανουν. Για ολους τους υπολοιπους που λες, τα κριτηρια τους δεν ειναι και τοσο ανυποληπτα: ειναι απτα ταξικα συμφεροντα. Εχεις δικιο ομως στο κομματι της κοινωνικης κληρονομιας των σοσιαλιστικων κρατων, ειναι πολυ λυπηρο.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi » 23 Νοέμ 2020, 17:14

pylothess έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:54

Για να ασχολείται με την επίδοση της κόρης της στο Αμερικάνικο κολλέγιο...
Υπ'όψιν η Παπαρήγα είναι 70 χρονών. Η κόρη της πρέπει να έχει περάσει τα 40.Έχει και εγγόνι η Παπαρήγα από την κόρη της.
Τωρα θα τη δωσω στεγνα στον Eθνικοκοινωνιστης

Εχει συγγράψει βιβλίο σχετικά με τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση της γυναίκας

Εικόνα

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Νοέμ 2020, 17:29

23 Νοέμ 2020, 17:09

Aυτοι που ειναι να ασχοληθουν, θα το κανουν. Για ολους τους υπολοιπους που λες, τα κριτηρια τους δεν ειναι και τοσο ανυποληπτα: ειναι απτα ταξικα συμφεροντα. Εχεις δικιο ομως στο κομματι της κοινωνικης κληρονομιας των σοσιαλιστικων κρατων, ειναι πολυ λυπηρο.

Αυτό δεν είναι θεώρηση της ΟΑΚΚΕ. Ας καμαρώσουν οι κομμουνιστές τους Ρώσους συντρόφους τους. Η ΕΣΣΔ που έδωσε 20 εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα σήμερα στην Ρωσία ο φασισμός να κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κομμουνισμού.
Δεν νομίζω ο Μαρξ και ο Ένγκελς όταν ίδρυαν την πρώτη διεθνή ,τότε που αν θυμμάμαι καλά ξέσπασε η Παρισινή Κομμούνα, να είχαν αυτό κατά νου.
Αυτό το έκτρωμα ,που βλέπουμε στο βίντεο ούτε ο Μιχαήλ Μπακούνιν δεν το είχε φανταστεί όταν μιλούσε για το τέρας της γραφειοκρατίας, το εργατικό κράτος.

Ποια ταξικά κριτήρια ; Εγώ βλέπω καιροσκοπικά κριτήρια. Ενίοτε και συντεχνιακά κριτήρια. Είδες στους αγανακτισμένους ταξικά κριτήρια; Είδες το Δεκέμβρη του 2008 ταξικά κριτήρια;

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 23 Νοέμ 2020, 17:51

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 16:35
Εικόνα
χαχαχα λειπει η ΕΣΣΔ φυσικα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών