Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Heritage86

Re: Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 17 Ιούλ 2018, 17:19

Ερμής έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:01
Heritage86 έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 16:52

Είναι πολύ μικρότερο το νούμερο.Δε γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ζουν μόνοι τους εντελώς και αποκλειστικά.Στην πραγματικότητα το νούμερο των ατόμων που δεν έχουν σπίτι είναι μικρότερο.Επαναλαμβάνω,σε περιοχές όχι πρώτης κατηγορίας είναι ξενοίκιαστα τα ακίνητα,από τα επαγγελματικά μέχρι τις κατοικίες.Δε θα πάω στο πόσοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει μισθώματα και πληρώσαν εφορία για χρήματα που δεν έλαβαν γιατί θα κλάψουνε μανούλες.
Αν νομίζεις ότι είναι καλύτερο ένα ακίνητο να κάθεται και να το χάσει κάποιος για δικούς σου λόγους,εμένα αυτό δε με βρίσκει σύμφωνο.Να πληρώσουν εφορία,να συνεισφέρουν στο κρατικό ταμείο αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτό που περιγράφουν εδώ οι αλητάμπουρες ψηφοφόροι του μητσοτάκη.
Στο θέμα οτι έχουν χάσει χρήματα και έχουν πληρώσει φόρο για αυτά, είναι κάτι που το φωνάζουμε χρόνια, έτσι είναι όμως οι επενδύσεις-επιχειρήσεις δυστυχώς, πληρώνεις φόρο για χρήματα που δε πήρες. Εδω μας ζητάνε να πληρώσουμε προκαταβολικά φόρο.

Πως να το χάσει ακριβώς; να το πάρει η τράπεζα;
Επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν έχω ακίνητο,δεν έχω τίποτα.Είμαι ένας από τους ξεβράκωτους που αποκαλούν λούμπεν και καρκίνωμα τόσο εσύ όσο και η καλή κοινωνία που πίνει καφέ με κρέμα,έτσι όπως το κάνουν στα κολωνάκι,μύκονο,βπ,ριβιέρα και πάει λέγοντας.
Το ότι δεν έχω εγώ ακίνητο όμως,δε σημαίνει ότι θα αποκτήσω αν το χάσουν οι άλλοι.Μιλάμε για ένα περουσιακό στοιχείο το οποίο έχει κτυπηθεί με πρωτοφανή τρόπο για τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα.Πληρώνεις φόρο όταν το φτιάχνεις,πληρώνεις φόρο για να το κληρονομήσεις,πληρώνεις φόρο επειδή απλά το έχεις δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το τι γίνεται σε οποιαδήποτε χώρα στο εξωτερικό και τελικό στάδιο είναι να το χάσεις έπειτα από ταπεινωτικά τηλέφωνα από μαγαζιά που ανήκουν σε επιχειρηματίες νεοδημοκρατικού τύπου.
Ανάμεσα στο τελευταίο και στο να κρατήσει ο ιδιοκτήτης το ακίνητό του,προσωπικά στέκομαι (έστω και μέσω πληκτρολογίου) υπέρ του ιδιοκτήτη.
Πιστεύω ακράδαντα ότι, επειδή οι αλητάμπουρες που κατεβαίνανε στα πανηγύρια του ναι,στα μένουμε ευρώπη,στις εσωκομματικές της νδ,καθώς και μεγάλο μέρος δεξιών πασόκων είναι οι 9 στους 10 φοροφυγάδες που απλά βρεθήκαν σε θέση ισχύος μετά την κρίση και γαμάνε τους υπόλοιπους,πρέπει με κάποιο τρόπο-ακόμα και με το airbnb-να προφυλαχθούν όλοι όσοι βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό και λεφτά για νερό-ρεύμα-ενφια από ένα ρημάδι ακίνητο.

Δε δέχομαι ότι πρέπει ένας φουκαράς που βρήκε ένα κεραμίδι από τον πατέρα του,να πρέπει να πληρώσει τη φοροδιαφυγή όλων των αληταράδων που τα βγάλανε έξω και σφυρίζουνε κλέφτικα ψηφίζοντας μέτωπο λογικής.Επαναλαμβάνω,να βρεθεί μια φόρμουλα να δηλώσουν το εισόδημα και να πληρώσουν κάτι λογικό,όχι όμως να τους οδηγήσουμε στην αυτοκτονία ξεκάθαρα επειδή ένας παχύσαρκος πράκτορας της δεξιάς εντός του πασοκ με 50 μύρια καταθέσεις αποφάσισε ότι δε θα κάνει τίποτα για τη φοροδιαφυγή για να προστατέψει τους αλήτες που τον ψηφίζουν.

Ναι στο να μπει έλεγχος στο τι γίνεται,όχι στο να στείλουμε στα τάρταρα ανθρώπους επειδή έκαναν το αμάρτημα να θέλουν να μη χάσουν αυτό το λίγο που βρήκαν από τους γονείς τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heritage86 την 17 Ιούλ 2018, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Ιούλ 2018, 17:22

Όσο είμαι εγώ της καλής κοινωνίας άλλο τόσο κόβω και εσένα να είσαι ξεβράκωτος.

btw ποιος είπε βρε αδερφέ να πληρώσει κάποιος για ένα κεραμύδι που βρήκε απο τους γονείς του; Όταν το κάνει μπίζνα λέμε να φορολογηθεί ανάλογα όπως φορολογούνται και οι άλλες μπίζνες. Γιατί δηλαδή κάποιος που βρήκε ακίνητα να φορολογείται λιγότερο (και με πιο ευνοϊκούς όρους) απο κάποιον που βρήκε μια ταβέρνα πχ

Αυτα περι ταρταρων, αυτοκτονιών, είναι της πλάκας σε σχέση με το θέμα που μιλάμε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Ιούλ 2018, 17:24

Επειδή είπε ο Μηχανικός ότι δεν το έχω στα επιχειρηματικά, τι συζητάμε;
Αν πρέπει να αφήσουν το AirBnB χωρίς φορολογία;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 17 Ιούλ 2018, 17:29

Beria έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:24
Εχει φορολογια 15% οπως εχει και περιορισμους που δεν εχουν τα ξενοδοχεια.Με βαση την λογικη που αναπτυσεται τοτε θα πρεπει και της μακροχρονιας μισθωσης να θεωρηθουν μπιζνα και να φορολογηθουν με 22%.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 17 Ιούλ 2018, 17:34

Ερμής έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:22
Όσο είμαι εγώ της καλής κοινωνίας άλλο τόσο κόβω και εσένα να είσαι ξεβράκωτος.

btw ποιος είπε βρε αδερφέ να πληρώσει κάποιος για ένα κεραμύδι που βρήκε απο τους γονείς του; Όταν το κάνει μπίζνα λέμε να φορολογηθεί ανάλογα όπως φορολογούνται και οι άλλες μπίζνες. Γιατί δηλαδή κάποιος που βρήκε ακίνητα να φορολογείται λιγότερο (και με πιο ευνοϊκούς όρους) απο κάποιον που βρήκε μια ταβέρνα πχ

Αυτα περι ταρταρων, αυτοκτονιών, είναι της πλάκας σε σχέση με το θέμα που μιλάμε.
Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις,δωρεάν είναι και προσωπικά δε όσο δε με απειλείς δε με απασχολεί.
Δεν είναι καθόλου της πλάκας.Εδώ ήδη βρέθηκε ένας ο ζτεο που δήλωσε ότι ζει από το ακίνητό του.
Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι η φύση της συναλλαγής τέτοια,που δε μπορεί να κάνεις τις μαλαγανιές που ξέρουμε ότι γίνονται στην ελληνική πιάτσα,με κατακράτηση φπα,διαφορετικό τρόπο δήλωσης προσωπικών δαπανών ως έξοδα επιχείρησης και πολλά άλλα.Ένας θείος μου χρηματιστής(κλασσικός νδ ρουφιάνος) δραστηριοποιείται στα της σοφοκλέους και 20 χρόνια κάνει μηδενική δήλωση.Νομίζω καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο μίσθωμα του 1,2,3 άντε 4 μηνών και ανάμεσα σε όλες τις άλλες πιο παραδοσιακές δραστηριότητες που προυπήρχαν του διαδικτυακού εμπορίου.

Ο κυριότερος όμως λόγος που θεωρώ το ακίνητο αδικημένο είναι επειδή δε μπορεί να κρυφτεί.Εσύ στην αντίστοιχη "ταβέρνα" που κληρονόμησες όμως κρύβεις και φανερώνεις ότι γουστάρεις,αν και πίστεψέ με έχω όλη την καλή διάθεση να πιστέψω ότι είσαι ένας πολίτης με φορολογική συνείδηση.Οι λοιποί αλητάμπουρες έχετε το μητσοτάκη για ελπίδα,εμείς οι υπόλοιποι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αποτρέψουμε.Αυτά για την ώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heritage86 την 17 Ιούλ 2018, 17:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte » 17 Ιούλ 2018, 17:34

zteo έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:29
Beria έγραψε:
Εχει φορολογια 15% οπως εχει και περιορισμους που δεν εχουν τα ξενοδοχεια.Με βαση την λογικη που αναπτυσεται τοτε θα πρεπει και της μακροχρονιας μισθωσης να θεωρηθουν μπιζνα και να φορολογηθουν με 22%.
Ολες οι ενοικιάσεις μπίζνα είναι, τι είναι, φιλανθρωπία;

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Ιούλ 2018, 17:37

zteo έγραψε:
Beria έγραψε:
Ο νόμος λέει ότι εφόσον η εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών συνοδεύεται αποκλειστικά από την παροχή κλινοσκεπασμάτων, λογίζεται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία και φορολογείται αυτοτελώς στο 15% μέχρι τις 12.000
Τι περιορισμούς έχει;

Επίσης ανεξάρτητα από αυτό καταλαβαίνεις την επίπτωση που έχει το Airbnb στις μισθώσεις κατοικιών μιας τουριστικής πόλης, όπως η Αθήνα
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Ιούλ 2018, 17:40

Μα όπως ζει κα ιο εισοδηματίας απο ένα ακίνητο, έτσι ζει και ο ταβερνιάρης ή ο ζαχαροπλάστης, γιατί ο ένας δλδ να έχει ευνοϊκούς όρους και ο άλλος όχι.
Στη Σοφοκλέους τα τελευταία 20 χρόνια τις ακριβώς κάνει; Μπαχαράδικο έχει;
Παντού γίνονται ρεμούλες, όπως και ο ταβερνιάρης μπορεί να μην κόψει απόδειξη, έτσι και ο εισοδηματίας μπορεί να έχει συμβόλαιο με 100€ το μήνα και να τσιμπάει 500. Παντού γίνονται αυτά. Δεν εξετάζουμε αυτό αλλά το γιατί το κράτος έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 17 Ιούλ 2018, 17:42

Beria έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:37
zteo έγραψε:
Beria έγραψε:
Ο νόμος λέει ότι εφόσον η εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών συνοδεύεται αποκλειστικά από την παροχή κλινοσκεπασμάτων, λογίζεται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία και φορολογείται αυτοτελώς στο 15% μέχρι τις 12.000
Τι περιορισμούς έχει;

Επίσης ανεξάρτητα από αυτό καταλαβαίνεις την επίπτωση που έχει το Airbnb στις μισθώσεις κατοικιών μιας τουριστικής πόλης, όπως η Αθήνα
Δεν μπορεις να το νοικιασεις πανω απο 90 μερες + αυτο που αναφερες+οτι δεν μπορεις να νοικιαζεις πανω απο 2 διαμερισματα.Καταλαβαινω αλλα οι επιπτωσεις ειναι αποτελεσμα του δογματισμου του καπιταλισμου οχι λογω airbnb.Εγραψα οτι απο την αρχη επρεπε να υπαρξει κρατικη παρεμβαση ωστε να διαχωριστουν ποια διαμερισματα θα ειναι στην μια η στην αλλη περιπτωση.Το αφησαν ομως στην αυτορυθμιση της αγορας και ιδου τα αποτελεσματα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος » 17 Ιούλ 2018, 17:43

Beria έγραψε:
...καταλαβαίνεις την επίπτωση που έχει το Airbnb στις μισθώσεις κατοικιών μιας τουριστικής πόλης, όπως η Αθήνα
Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν σπίτια για φοιτητές παρά μόνο κάτι studios των 20-25 m2. Όποιος θέλει ένα κανονικό σπίτι για να μείνει (και πιθανόν να συγκατοικήσει), τον ήπιε λόγω Airbnb.
God.exe is missing. Universe will restart.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Ιούλ 2018, 17:44

zteo έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:42
Beria έγραψε:
zteo έγραψε:

Τι περιορισμούς έχει;

Δεν μπορεις να το νοικιασεις πανω απο 90 μερες + αυτο που αναφερες+οτι δεν μπορεις να νοικιαζεις πανω απο 2 διαμερισματα.Καταλαβαινω αλλα οι επιπτωσεις ειναι αποτελεσμα του δογματισμου του καπιταλισμου οχι λογω airbnb.Εγραψα οτι απο την αρχη επρεπε να υπαρξει κρατικη παρεμβαση ωστε να διαχωριστουν ποια διαμερισματα θα ειναι στην μια η στην αλλη περιπτωση.Το αφησαν ομως στην αυτορυθμιση της αγορας και ιδου τα αποτελεσματα.
Θα έπαιρναν μια αμιγώς καπιταλιστική πλατφόρμα και θα της έβαζαν ρυθμίσεις κεντρικής οικονομίας;
Την πιάνεις την αντίφαση, φαντάζομαι;
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Ιούλ 2018, 17:44

Όχι τα airbnb πρέπει να φορολογηθούν και ΜΠΟΡΟΥΝ να λειτουργήσουν μια χαρά υπό περιορισμούς ! Αλλά οι περιορισμοί αυτοί πρέπει να είναι σχετικοί με τους υπόλοιπους πολίτες και ΟΧΙ με τον ανταγώνισμο των ξενοδόχων οι οποίοι έτσι κι αλλιώς σε μεγάλο βαθμό είναι παράτυποι και μάλιστα η παρατυπία τους είναι ανάλογη με την ποσότητα και την πολυτέλεια των υπηρεσιών τους.

Πόσα από τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη π.χ. που έβαλε κάποιος πιο πάνω είναι νόμιμα, με έναν πολιτικό μηχανικό στη πολεοδομία της Σαντορίνης ο οποίος παίζει να έχει γίνει και πάμπλουτος.

Αν είναι να καταργηθούν τα airbnb λόγω παρατυπιών και αθέμιτου ανταγωνισμού, τότε μαζί με τα airbnb πρέπει να καταργηθούν και πάνω από τα μισά ξενοδοχεία της χώρας για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Για παράδειγμα όλη η νότια Σαντορίνη τη τελευταία 10ετία βρίζει όλη την κεντρικη και βόρεια γιατί όλες ανεξαιρέτως οι υποδομές ξεκινάνε από αυτές δίνοντας τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος της βόρειας Σαντορίνης ! ουπς κάτι σαν το airbnb ! Να τα καταργήσουμε και αυτά τότε μαζί με τα airbnb.

Μάλιστα τα airbnb σε μεγαλύτερο ποσοστό θα βρίσκονται σε ΑΦΜ που ξοδεύουν εντός χώρας, σε αντίθεση π.χ. με πάνω από τα μισά ξενοδοχεία/καφετέριες κλπ της Σαντορίνης που δουλεύονται από Γερμανούς, Ρώσους, Ρουμάνους κλπ (και ξοδεύουν εκτός χώρας το κέρδος τους), έναντι είτε αγοράς είτε ενοικίου σε κάποιον ελ που κάθεται και τα ξύνει με τέχνη.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 17 Ιούλ 2018, 17:50

Ερμής έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:40
Μα όπως ζει κα ιο εισοδηματίας απο ένα ακίνητο, έτσι ζει και ο ταβερνιάρης ή ο ζαχαροπλάστης, γιατί ο ένας δλδ να έχει ευνοϊκούς όρους και ο άλλος όχι.
Στη Σοφοκλέους τα τελευταία 20 χρόνια τις ακριβώς κάνει; Μπαχαράδικο έχει;
Παντού γίνονται ρεμούλες, όπως και ο ταβερνιάρης μπορεί να μην κόψει απόδειξη, έτσι και ο εισοδηματίας μπορεί να έχει συμβόλαιο με 100€ το μήνα και να τσιμπάει 500. Παντού γίνονται αυτά. Δεν εξετάζουμε αυτό αλλά το γιατί το κράτος έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Αν δεν υπήρχε το ενφια δε θα έγραφα όλα τα παραπάνω,επειδή υπάρχει όμως και επειδή αυτή τη στιγμή φορολογούνται όχι για το εισόδημά τους αλλά για κάτι που έχουν ΗΔΗ φορολογηθεί πιο παλιά,το ακίνητό τους,πάρα πολλοί άνθρωποι από άνεργοι,άρρωστοι ανίκανοι για εργασία μέχρι μεροκαματιάρηδες,θεωρώ ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά το ζήτημα.
Θα στο πω αλλιώς,έστω ότι έχουμε δυο τίμιους ανθρώπους που έχουν ένα μικρό κομπόδεμα,ο ένας το έκανε ακίνητο για το παιδί του,ο άλλος το έχει στείλει έξω ή τα έχει στο κρεβάτι του και σφυρίζει κλέφτικα.Για ποιο λόγο να έχει τόσα χρόνια μετά το μνημόνιο ο δεύτερος προνομιακή μεταχείρηση και όχι ο πρώτος;

Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε το ενφια ελάχιστοι θα ασχολιόντουσαν σοβαρά με το airbnb.Γίνεται ξεκάθαρα λόγω του ενφια,και το ενφια υπάρχει στο βαθμό που υπάρχει,επειδή η αγορά απαρτίζεται από λαμόγια και φοροφυγάδες.Και τίμιος να είναι κάποιος,με τον καιρό καταλήγει και αυτός αλητάμπουρας γιατί άλλως θα νιώθει απλά μαλάκας.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 17 Ιούλ 2018, 17:53

Beria έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:44
zteo έγραψε:
Beria έγραψε:

Τι περιορισμούς έχει;

Θα έπαιρναν μια αμιγώς καπιταλιστική πλατφόρμα και θα της έβαζαν ρυθμίσεις κεντρικής οικονομίας;
Φυσικα και το καταλαβαινω οτι υπαρχει αντιφαση.Εσυ καταλαβαινεις ομως οτι εαν φορολογησεις με 22% ολες τις μισθωσεις οτι σε 2-3 χρονια το 90% των κατοικιων θα ανηκει σε 4-5 εταιρειες real estate απο αυτες οχι 22% αλλα ουτε 0,2% φορο δεν θα παρει το κρατος.Ασε που τα ενοικια θα ξεκινουν απο 600-700 ευρω σε μια χωρα που ο μεσος μισθος ειναι 400-600 ευρω.Η εχεις την αυταπατη οτι δεν θα κανουν δικια τους πλατφορμα να τα δινουν σε τουριστες.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Ιούλ 2018, 17:55

zteo έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:53
Beria έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 17:44
zteo έγραψε:

Φυσικα και το καταλαβαινω οτι υπαρχει αντιφαση.Εσυ καταλαβαινεις ομως οτι εαν φορολογησεις με 22% ολες τις μισθωσεις οτι σε 2-3 χρονια το 90% των κατοικιων θα ανηκει σε 4-5 εταιρειες real estate απο αυτες οχι 22% αλλα ουτε 0,2% φορο δεν θα παρει το κρατος.Ασε που τα ενοικια θα ξεκινουν απο 600-700 ευρω σε μια χωρα που ο μεσος μισθος ειναι 400-600 ευρω.Η εχεις την αυταπατη οτι δεν θα κανουν δικια τους πλατφορμα να τα δινουν σε τουριστες.
Δεν διαφωνώ περί του ύψους της φορολόγησης, αλλά το Airbnb είναι δικιά τους πλατφόρμα :)
gassim έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών