Επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν έχω ακίνητο,δεν έχω τίποτα.Είμαι ένας από τους ξεβράκωτους που αποκαλούν λούμπεν και καρκίνωμα τόσο εσύ όσο και η καλή κοινωνία που πίνει καφέ με κρέμα,έτσι όπως το κάνουν στα κολωνάκι,μύκονο,βπ,ριβιέρα και πάει λέγοντας.Ερμής έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 17:01Στο θέμα οτι έχουν χάσει χρήματα και έχουν πληρώσει φόρο για αυτά, είναι κάτι που το φωνάζουμε χρόνια, έτσι είναι όμως οι επενδύσεις-επιχειρήσεις δυστυχώς, πληρώνεις φόρο για χρήματα που δε πήρες. Εδω μας ζητάνε να πληρώσουμε προκαταβολικά φόρο.Heritage86 έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 16:52
Είναι πολύ μικρότερο το νούμερο.Δε γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ζουν μόνοι τους εντελώς και αποκλειστικά.Στην πραγματικότητα το νούμερο των ατόμων που δεν έχουν σπίτι είναι μικρότερο.Επαναλαμβάνω,σε περιοχές όχι πρώτης κατηγορίας είναι ξενοίκιαστα τα ακίνητα,από τα επαγγελματικά μέχρι τις κατοικίες.Δε θα πάω στο πόσοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει μισθώματα και πληρώσαν εφορία για χρήματα που δεν έλαβαν γιατί θα κλάψουνε μανούλες.
Αν νομίζεις ότι είναι καλύτερο ένα ακίνητο να κάθεται και να το χάσει κάποιος για δικούς σου λόγους,εμένα αυτό δε με βρίσκει σύμφωνο.Να πληρώσουν εφορία,να συνεισφέρουν στο κρατικό ταμείο αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτό που περιγράφουν εδώ οι αλητάμπουρες ψηφοφόροι του μητσοτάκη.
Πως να το χάσει ακριβώς; να το πάρει η τράπεζα;
Το ότι δεν έχω εγώ ακίνητο όμως,δε σημαίνει ότι θα αποκτήσω αν το χάσουν οι άλλοι.Μιλάμε για ένα περουσιακό στοιχείο το οποίο έχει κτυπηθεί με πρωτοφανή τρόπο για τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα.Πληρώνεις φόρο όταν το φτιάχνεις,πληρώνεις φόρο για να το κληρονομήσεις,πληρώνεις φόρο επειδή απλά το έχεις δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το τι γίνεται σε οποιαδήποτε χώρα στο εξωτερικό και τελικό στάδιο είναι να το χάσεις έπειτα από ταπεινωτικά τηλέφωνα από μαγαζιά που ανήκουν σε επιχειρηματίες νεοδημοκρατικού τύπου.
Ανάμεσα στο τελευταίο και στο να κρατήσει ο ιδιοκτήτης το ακίνητό του,προσωπικά στέκομαι (έστω και μέσω πληκτρολογίου) υπέρ του ιδιοκτήτη.
Πιστεύω ακράδαντα ότι, επειδή οι αλητάμπουρες που κατεβαίνανε στα πανηγύρια του ναι,στα μένουμε ευρώπη,στις εσωκομματικές της νδ,καθώς και μεγάλο μέρος δεξιών πασόκων είναι οι 9 στους 10 φοροφυγάδες που απλά βρεθήκαν σε θέση ισχύος μετά την κρίση και γαμάνε τους υπόλοιπους,πρέπει με κάποιο τρόπο-ακόμα και με το airbnb-να προφυλαχθούν όλοι όσοι βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό και λεφτά για νερό-ρεύμα-ενφια από ένα ρημάδι ακίνητο.
Δε δέχομαι ότι πρέπει ένας φουκαράς που βρήκε ένα κεραμίδι από τον πατέρα του,να πρέπει να πληρώσει τη φοροδιαφυγή όλων των αληταράδων που τα βγάλανε έξω και σφυρίζουνε κλέφτικα ψηφίζοντας μέτωπο λογικής.Επαναλαμβάνω,να βρεθεί μια φόρμουλα να δηλώσουν το εισόδημα και να πληρώσουν κάτι λογικό,όχι όμως να τους οδηγήσουμε στην αυτοκτονία ξεκάθαρα επειδή ένας παχύσαρκος πράκτορας της δεξιάς εντός του πασοκ με 50 μύρια καταθέσεις αποφάσισε ότι δε θα κάνει τίποτα για τη φοροδιαφυγή για να προστατέψει τους αλήτες που τον ψηφίζουν.
Ναι στο να μπει έλεγχος στο τι γίνεται,όχι στο να στείλουμε στα τάρταρα ανθρώπους επειδή έκαναν το αμάρτημα να θέλουν να μη χάσουν αυτό το λίγο που βρήκαν από τους γονείς τους.