Apple, wtf?

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Apple, wtf?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Νοέμ 2020, 04:56

klg έγραψε:
24 Νοέμ 2020, 04:30
Πάντως σίγουρα το τελευταίο που θα κάνει ο arm είναι να καταλήξει σε apple laptop στα χέρια σου.
Βασικά vnc session σε nexus 5x υπερκάλυπτει τις ανάγκες σου, οπότε τι συζητάμε τώρα.
βρε χαζός είσαι, μου λες οτι δεν θα το πάρω γιατί, τι σημασία εχει; συζητάμε τι μπορεί να πάρει ο κάθε ένας, ή αν τα κατάφερε η απλε;

τεσπα, αυτά

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 24 Νοέμ 2020, 12:07

klg έγραψε:
Έλα ρε μοντερ, για εξηγησέ μας πώς θα κάνεις static translation ενός x86_64 binary με indirect branches ή που είναι jitted ή που κάνει load δυναμικά libraries στο runtime;

και αυτος ειναι ο μεσος χρηστης που απευθυνεται η Apple? :smt005:

αμφιβαλλω αν το 99% των χρηστων εδω μεσα καταλαβαν τι τσαμπουνας

εισαι σε κατασταση αρνησης ακομα.. :giggle:

αυτο ο Ψης μια χαρα το καταλαβε παντως το οποιο υποψιν παιζει αθορυβα με παθητικη ψυξη: :lol:
Dirt Rally 50 fps average με Ultra settings σε 2560 × 1440 και μεσω Rozetta emulation
αντε γεια
:wave:

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Νοέμ 2020, 12:23

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 09:03
klg έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 08:46
23 Νοέμ 2020, 08:45
Πάνω που είχα γίνει γουιοντικός λόγω του ουράνιου όφις 365 και του υπερελλάνιου γιουνιφάιντ ιντερφέις, θα με κάνετε να ξανακυλίσω στην απλ ρε ρεμάλια :a040:
Εγώ προσωπικά προτιμώ το surface που έχεις από οποιαδήποτε παρόμοια μαλακία της Apple.
Η αναζήτηση του Μέιλ κάνει γύρους από αυτή του Άουτλουκ, αλλά πάουντ-φορ-πάουντ, για επαγγελματική χρήση, θα συμφωνήσω προς το παρόν
εξαρτάται απο το επάγγελμα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 24 Νοέμ 2020, 12:27

enaon έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 08:59
αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα βολεύει τους πάντες, θα κουνηθεί ο δεινόσαυρος λιγο.
Δεν είχα ποτέ apple αλλά θεωρώ την εξέλιξη θετική ελπίζοντας κι εγώ το παραπάνω. Αν και οι πρόσφατες επιτυχίες της AMD έδειξαν ότι ο δεινόσαυρος έχει μουδιάσει κάπως από το καθισιό.

Άβαταρ μέλους
bedouin024
Phorum.gr user: beduin024

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bedouin024 » 24 Νοέμ 2020, 19:44

Dwarven Blacksmith έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 21:08
Δε συγκλονίζομαι από το λάπτοπ για να το αγοράσω ο ίδιος, αλλά ως αντιαπλικός γενικά νομίζω η Απλ αξίζει μπράβο σε αυτή την περίπτωση.

Καταρχάς καινοτόμησε όντως, δεν ξανάβγαλε το ίδιο προϊον για 10η φορά με λιγότερες θύρες. Δηλαδή αν δεν πούμε μπράβο τώρα, πότε;
Είμαι εκσάιτιντ για το γενικότερο ντισράπτ στην x86 αρχιτεκτονική.
Ακόμη και ο Νάνος έχει εντυπωσιασθεί. Σε λίγο θα δούμε και τον Πσι και τον Ελληγενή να γίνονται Απλικοί.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 25 Νοέμ 2020, 13:06

omg kai 3 lol έγραψε:
24 Νοέμ 2020, 12:07
klg έγραψε:
Έλα ρε μοντερ, για εξηγησέ μας πώς θα κάνεις static translation ενός x86_64 binary με indirect branches ή που είναι jitted ή που κάνει load δυναμικά libraries στο runtime;

αμφιβαλλω αν το 99% των χρηστων εδω μεσα καταλαβαν τι τσαμπουνας

εισαι σε κατασταση αρνησης ακομα.. :giggle:

αυτο ο Ψης μια χαρα το καταλαβε παντως το οποιο υποψιν παιζει αθορυβα με παθητικη ψυξη: :lol:
Dirt Rally 50 fps average με Ultra settings σε 2560 × 1440 και μεσω Rozetta emulation
αντε γεια
:wave:
Που είπα εγώ ποιος είναι ο μέσος χρήστης στον οποίο απευθύνεται η Apple; Εγώ γράφω το δικό μου perspective σε σχέση με την Apple, δεν είπα σε κάποιον μέσο χρήση της Apple, να παρατήσει τις Apple πίπες, για να βγάλει τα μάτια με linux ή commodity laptops ή δεν ξέρω και εγώ τι. Γενικά όπως θα έχεις παρατηρήσει εδώ μέσα, δεν συστήνω το linux σαν εναλλακτική σε κάτι όταν φτάνει εκεί η συζήτηση. Έτσι και αλλιώς αυτοί που θα τρέξουν linux σε μια σοβαρή προσέγγιση, δεν περιμενούν εμένα να τους πω τι θα κάνουν.

Το να έχεις όμως ένα laptop που στην ελλάδα τότε το κόστος για τα specs του ξεπέρναγε τα 5k και να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει επειδή πρέπει να πολεμήσεις το macOS, ε εντάξει ακόμα και εμένα μου φαίνεται extreme. Μιλάμε για hardware που δεν απευθύνεται έτσι και αλλιώς στο μέσο χρήστη που εννοείς εσύ.

Τέλος αυτό που έγραψα απευθυνόταν σε κάποιον που έγραψε κάτι σχετικό, δεν ήταν ερώτηση προς κάθε κατεύθυνση, δεν περίμενα εσύ να μου απαντήσεις και βασικά δεν ξέρω καν γιατί το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 25 Νοέμ 2020, 16:17

klg έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 13:06
Που είπα εγώ ποιος είναι ο μέσος χρήστης στον οποίο απευθύνεται η Apple; Εγώ γράφω το δικό μου perspective σε σχέση με την Apple, δεν είπα σε κάποιον μέσο χρήση της Apple, να παρατήσει τις Apple πίπες, για να βγάλει τα μάτια με linux ή commodity laptops ή δεν ξέρω και εγώ τι. Γενικά όπως θα έχεις παρατηρήσει εδώ μέσα, δεν συστήνω το linux σαν εναλλακτική σε κάτι όταν φτάνει εκεί η συζήτηση. Έτσι και αλλιώς αυτοί που θα τρέξουν linux σε μια σοβαρή προσέγγιση, δεν περιμενούν εμένα να τους πω τι θα κάνουν.

Το να έχεις όμως ένα laptop που στην ελλάδα τότε το κόστος για τα specs του ξεπέρναγε τα 5k και να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει επειδή πρέπει να πολεμήσεις το macOS, ε εντάξει ακόμα και εμένα μου φαίνεται extreme. Μιλάμε για hardware που δεν απευθύνεται έτσι και αλλιώς στο μέσο χρήστη που εννοείς εσύ.

Τέλος αυτό που έγραψα απευθυνόταν σε κάποιον που έγραψε κάτι σχετικό, δεν ήταν ερώτηση προς κάθε κατεύθυνση, δεν περίμενα εσύ να μου απαντήσεις και βασικά δεν ξέρω καν γιατί το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα.

δηλαδη μας λες οτι μεταξυ δυο Macbook των 1200 ευρω και των 5000 ευρω που και τα δυο τρεχουν MacOs το δευτερο επειδη ειναι ακριβοτερο η Apple πρεπει να σαφηνει να παρακαμπτεις το λειτουργικο του; :smt005:

ο μεσος χρηστης δε θα παρει ενα λαπτοπ πανω απο 3.000 αλλα εγω τουλαχιστον δε ξερω κανενα επαγγελματια που σκαει πανω απο 3 χιλιαρικα σε μηχανημα και με το που βγαλει τη ζελατινα παει να του αλλαξει τα πρεκια
οι ιδεοληψιες τυπου "επειδη τα σκαω θα κανω κι οτι γουσταρω" ειναι καρφωμενες μονο στο μυαλο σου

στη τελικη ολα αυτα που γραφεις απο τη πρωτη σελιδα ειναι εκτος θεματος, αφου δε γραφεις ουτε απαντας σε σχεδον τιποτα για τον Μ1, απλα κανεις γενικο ranting κατα Apple
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 25 Νοέμ 2020, 16:24, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 25 Νοέμ 2020, 16:19

bedouin024 έγραψε:
24 Νοέμ 2020, 19:44
Dwarven Blacksmith έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 21:08
Δε συγκλονίζομαι από το λάπτοπ για να το αγοράσω ο ίδιος, αλλά ως αντιαπλικός γενικά νομίζω η Απλ αξίζει μπράβο σε αυτή την περίπτωση.

Καταρχάς καινοτόμησε όντως, δεν ξανάβγαλε το ίδιο προϊον για 10η φορά με λιγότερες θύρες. Δηλαδή αν δεν πούμε μπράβο τώρα, πότε;
Είμαι εκσάιτιντ για το γενικότερο ντισράπτ στην x86 αρχιτεκτονική.
Ακόμη και ο Νάνος έχει εντυπωσιασθεί. Σε λίγο θα δούμε και τον Πσι και τον Ελληγενή να γίνονται Απλικοί.
Εννοείται φίλε , πάω να σκάσω 3Χ τα λεφτά , σε κλειστό οικοσύστημα και να κάνω ότι πει ο ευεργέτης apple 😍
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 25 Νοέμ 2020, 16:24

omg kai 3 lol έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 12:44
sys3x έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 12:31
23 Νοέμ 2020, 12:25
Εδώ ο άλλος θέλει να παλεύει με κατσαβιδάκια και γειώσεις για να αλλάζει τσιπάκια, έλα μονή στον τόπο σου
Ναι πίνκυ, γιατί μερικοί πήγανε στο πολυτεχνείο και γίνανε μηχανικοί, όχι πρωτοκολλατζούδες.

kudos λοιπον την Αpple που δε χρειαζεται πλεον να εισαι αποφοιτος ΙΕΚ Κορελκο-ΕΜΠ για να διαχειριζεσαι ενα λαπτοπ :lol:
Τι σχέση εχουν αυτα τα δυο που τα εβαλες στην ιδια γραμή;

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 25 Νοέμ 2020, 16:25

Έλα τώρα με τους κατσαβιδοφορείς
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 25 Νοέμ 2020, 16:26

nick έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 16:24
omg kai 3 lol έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 12:44
sys3x έγραψε:

Ναι πίνκυ, γιατί μερικοί πήγανε στο πολυτεχνείο και γίνανε μηχανικοί, όχι πρωτοκολλατζούδες.

kudos λοιπον την Αpple που δε χρειαζεται πλεον να εισαι αποφοιτος ΙΕΚ Κορελκο-ΕΜΠ για να διαχειριζεσαι ενα λαπτοπ :lol:
Τι σχέση εχουν αυτα τα δυο που τα εβαλες στην ιδια γραμή;

οση σχεση ειχε και το προηγουμενο σχολιο μεσα στο κουοουτ

προφανως εισαι εκτος πνευματος:
enaon έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 23:00
sys3x έγραψε:
23 Νοέμ 2020, 12:25
Εδώ ο άλλος θέλει να παλεύει με κατσαβιδάκια και γειώσεις για να αλλάζει τσιπάκια, έλα μονή στον τόπο σου
Τεχνικοί σε ντισκοτέκ, όχι μηχανικοί. :003:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Νοέμ 2020, 16:41

omg kai 3 lol έγραψε:
Τα γράφει γιατί δεν του άρεσε το "μετάφραση", ήθελε "προσομοίωση" για να μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται να συμβαίνει.
Rosetta can translate most Intel-based apps, including apps that contain just-in-time (JIT) compilers.
https://developer.apple.com/documentati ... nvironment
https://en.wikipedia.org/wiki/QuickTransit

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 25 Νοέμ 2020, 21:24

enaon έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 16:41
omg kai 3 lol έγραψε:
Τα γράφει γιατί δεν του άρεσε το "μετάφραση", ήθελε "προσομοίωση" για να μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται να συμβαίνει.
Rosetta can translate most Intel-based apps, including apps that contain just-in-time (JIT) compilers.
https://developer.apple.com/documentati ... nvironment
https://en.wikipedia.org/wiki/QuickTransit
Ναι γιατί είναι μαλακία, όχι γιατί δεν μου άρεσε. Δεν μπορείς να κάνεις AOT translation από x86 σε ARM χωρίς κάποιο συνδυασμό με user mode emulation.
omg kai 3 lol έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 16:17
klg έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 13:06

δηλαδη μας λες οτι μεταξυ δυο Macbook των 1200 ευρω και των 5000 ευρω που και τα δυο τρεχουν MacOs το δευτερο επειδη ειναι ακριβοτερο η Apple πρεπει να σαφηνει να παρακαμπτεις το λειτουργικο του; :smt005:

ο μεσος χρηστης δε θα παρει ενα λαπτοπ πανω απο 3.000 αλλα εγω τουλαχιστον δε ξερω κανενα επαγγελματια που σκαει πανω απο 3 χιλιαρικα σε μηχανημα και με το που βγαλει τη ζελατινα παει να του αλλαξει τα πρεκια
οι ιδεοληψιες τυπου "επειδη τα σκαω θα κανω κι οτι γουσταρω" ειναι καρφωμενες μονο στο μυαλο σου

στη τελικη ολα αυτα που γραφεις απο τη πρωτη σελιδα ειναι εκτος θεματος, αφου δε γραφεις ουτε απαντας σε σχεδον τιποτα για τον Μ1, απλα κανεις γενικο ranting κατα Apple
Εντάξει εσύ δεν ξέρεις, εγώ ξέρω έναν ολόκληρο κλάδο που θα το έκανε. Εγώ προσωπικά εαν μπορούσα θα έβαζα με το καλημέρα gentoo + LTO layer και KVM, γενικότερα θα του γάμαγα το σπίτι.

Θες να σου πω και για τον Μ1; Οκ.

Ας μιλήσουμε γιατί κάτι που αφορά την επαγγελματική χρήση που θα έκανες εσύ. Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσες κάνουν utilize κάποιο AVX extension στους x86 επεξεργαστές, ώστε να έχουν όσο καλύτερο performance είναι εφικτό. Το rossetta 2 δεν υποστηρίζει κανένα AVX, οπότε κατα πάσα πιθανότητα αυτή τη στιγμή θα έχεις massive performance regressions σε αυτές τις εφαρμογές (που δεν έχουν κάνει port σε arm). Θα πρέπει λοιπόν να δούμε εάν τα αντίστοιχα extensions του ARM μπορούν να σου δώσουν on-par performance στα workloads που συζητάμε, ωστέ να μην είναι γτπκ η φασή όταν με το καλό (και αν) τα κάνουν port.

Οπότε επανέρχομαι σε αυτό που γράφω εξαρχής για τον Μ1 (το οποίο και conveniently αγνοείς). Ας δούμε πρώτα πώς συμπεριφέρεται σε πραγματικά workloads, γιατί αμφιβάλλω εαν τα benchmarks του anandtech έχουν κάποια τέτοια σύγκριση και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχολούν τους enthusiastic youtubers.

Αλλιώς εντάξει, γιούπι παιδιά, θα βλέπουμε netflix σε laptop της Apple, με μπαταρία που κρατάει 22 ώρες !!!!!!!!!!11111
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Νοέμ 2020, 21:56

klg έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 21:24
Δεν μπορείς να κάνεις AOT translation από x86 σε ARM χωρίς κάποιο συνδυασμό με user mode emulation.
ναι έτσι είναι καλυτερα, κάνει και εξομοίωση κάπου, θα μάθουμε σιγά σιγά, μάλλον και ο μ1 προβλέπει την χρήση της ροσέτας. Αλλά είναι μεταφραστής κυρίως, και ο λόγος που ηρθε στην κουβέντα είναι γιατι οι επιδόσεις είναι πολύ καλές για προσομοιωτή.

Άβαταρ μέλους
bedouin024
Phorum.gr user: beduin024

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bedouin024 » 26 Νοέμ 2020, 00:12

Και ο άλλος Λίνος έχει εντυπωσιασθεί με το Μ1! Εξέφρασε όμως και μια πικρία που η Απλ δε συνεργάζεται μαζί του.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών