Apple, wtf?

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Apple, wtf?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 27 Νοέμ 2020, 11:40

sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 11:37
Βγήκανε πάρα πολλά reviews klg τις τελευταίες μέρες, τηρουμένων των αναλογιών στον πραγματικό κόσμο δεν τα πάει απλά καλά.
Such as?
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 27 Νοέμ 2020, 11:50

bedouin024 έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 15:03
sys3x έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 13:16
Έχει καταφέρει να κάνει πιο relevant από ποτέ τα δύο ίσως πιο άχρηστα προϊόντα της, το air και το Mac mini, κυρίως το air. Το Mac mini με ψήνει ήδη απίστευτα χωρίς να το χρειάζομαι καν.
Ακόμη κι εσύ έχεις εντυπωσιασθεί φίλε sys3x. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους ο Πσι και ο klg να ζεσταίνονται μπροστά στις σόμπες.
Μα το θέμα μας είναι αυτό, ότι για τη δουλειά που κάνουμε και ο arm σόμπα θα είναι.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 27 Νοέμ 2020, 12:32

klg έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 11:29
Εγώ δεν είπα τίποτα από όλα αυτά όμως. Είπα ότι υπάρχει ένας κλάδος που αν μπορούσε να τους αλλάξει τα φώτα θα το έκανε, όχι ότι τα αγοράζει με την ελπίδα να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο στο απώτερο μέλλον.

ο κλαδος που υποννοεις παει πχ. στο bangood και αγοραζει απο κει οτι γουσταρει απο custom λαπτοπ, δε καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να παρει Apple και γιατι εβαλες εξαρχης την Apple και τα MBP στην εξισωση μιας κατηγοριας χρηστων που θελει να πειραματιζεται με customιες

klg έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 11:40
sys3x έγραψε:
Βγήκανε πάρα πολλά reviews klg τις τελευταίες μέρες, τηρουμένων των αναλογιών στον πραγματικό κόσμο δεν τα πάει απλά καλά.
Such as?

αν εκανες πως δεν ειδες τα video reviews στις προηγουμενες σελιδες δες αυτο:

στο 3ο λεπτο του video:
στο Cinebench o Μ1 οχι μονο διαλυει τον i7 αλλα καιει μολις 12 Watt για να φτασει στο ιδιο αποτελεσμα που ο i7 χρησιμοποιει 75 Watts!

και μαλιστα αθορυβα οταν ο ανεμιστηρας του i7 κανει σβουρες!

ολοι οι επαγγελματιες video και ηχου εκσπερματιζουν με τα reviews βλεποντας το αθορυβο περιβαλλον που απαιτειται για στην εργασια τους

για να φτασει τη καταναλωση του i7 θα χρειαζοντουσαν 6 Μ1 chipsets! αναλογισου λοιπον αν εβαζε 6 τετοια σε ενα iMac εν σειρα..
:wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 27 Νοέμ 2020, 12:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 27 Νοέμ 2020, 12:39

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 27 Νοέμ 2020, 12:45

ναι βρε αγορι, ειναι single core το geekbench μονο που εθελοτυφλεις και στις 2 ντουζινες με τα υπολοιπα synthetic benchmarks, ενω υπαρχουν apps που ακομα χρησιμοποιουν ενα core

δες το παραπανω βιντεο που παρεθεσα και θα καταλαβεις, -αν θες να καταλαβεις- :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 27 Νοέμ 2020, 12:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 12:46

klg έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 11:40
sys3x έγραψε:
Such as?
Απόδοση σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και ήχου, μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν αλλά είναι εκεί, ήδη, από την πρώτη γενιά.
Έχει ήδη τρομερό προβάδισμα και θα μας αρμέξει άσχημα, το κακό είναι ότι σε αυτό το επίπεδο δύσκολα θα βγει κάτι να την κοντράρει στα ίσια άμεσα κι ακόμη πιο δύσκολα μακροπρόθεσμα.
Με την ελευθερία που σου δίνει η risc v ίσως να δούμε κάτι στο μέλλον αλλά κι αυτό δύσκολα διότι εκτός των άλλων έχει ήδη τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών η απλ, αρχικά θα παίξουν πιστεύω πιο εξειδικευμένα πράγματα αλλά στο general computing νομίζω τον ήπιαμε ήδη ασχέτως αν το έχουμε καταλάβει. Αν μέσα σε χρόνο dt μπει δυναμικά και στο χώρο του gaming δε άστα να πάνε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 12:55

omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 12:32
Αν αυτά που δείχνει το video επαληθεύονται νομίζω ότι είναι εντυπωσιακά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 12:57

Είναι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 13:04

sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 12:57
Είναι.
Εγώ τους βλέπω ότι για πλάκα θα σαρώσουν την αγορά των home studios και του ημιεπαγγελματία που επεξεργάζεται φωτογραφία και video. Δηλαδή το μόνο εμπόδιο θα είναι τα υπάρχοντα προγράμματα που έχει επενδύσει κάποιος και hardware που πιθανόν δεν είναι συμβατό με mac.

Τώρα στα βαριά projects δεν ξέρω. Εκεί κάποιος μπορεί να θέλει την ελευθερία που του προσφέρει το PC και να αλλάζει components όπως και όποτε γουστάρει χωρίς να έχει το Βεληγκέκα πάνω από το κεφάλι του. Αν πάει τόσο καλά η apple όσο δείχνει αυτό το video προβλέπω να σηκώνουν ακόμα παραπάνω τη μύτη τους. Θα πουλάνε και mousepad με κάνα 500άρικο αν δεν αντιδράσει ο ανταγωνισμός.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 27 Νοέμ 2020, 13:20

ST48410 έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:04
sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 12:57
Είναι.
Εγώ τους βλέπω ότι για πλάκα θα σαρώσουν την αγορά των home studios και του ημιεπαγγελματία που επεξεργάζεται φωτογραφία και video. Δηλαδή το μόνο εμπόδιο θα είναι τα υπάρχοντα προγράμματα που έχει επενδύσει κάποιος και hardware που πιθανόν δεν είναι συμβατό με mac.

Τώρα στα βαριά projects δεν ξέρω. Εκεί κάποιος μπορεί να θέλει την ελευθερία που του προσφέρει το PC και να αλλάζει components όπως και όποτε γουστάρει χωρίς να έχει το Βεληγκέκα πάνω από το κεφάλι του. Αν πάει τόσο καλά η apple όσο δείχνει αυτό το video προβλέπω να σηκώνουν ακόμα παραπάνω τη μύτη τους. Θα πουλάνε και mousepad με κάνα 500άρικο αν δεν αντιδράσει ο ανταγωνισμός.

βασικα η Apple εξοικονομει αρκετο χρημα πουλωντας custom arm που κατασκευαζει πλεον η ιδια αφου πληρωνει μονο τα waffers που παιρνει απο την TSMC, ενω πριν αγοραζε ετοιμα τα τσιπακια απο την Intel

οι επαγγελματιες δεν εχουν κανενα προβλημα να αναβαθμιζουν ακομα και καθε χρονο πουλωντας ολοκληρο το μηχανημα με καινουριο, με τη προυποθεση οτι κανει γρηγοροτερα τη δουλεια τους αφου το κοστος της αποσβεσης ειναι υποθεση λιγων εργατοωρων

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 13:25

omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:20
οι επαγγελματιες δεν εχουν κανενα προβλημα να αναβαθμιζουν ακομα και καθε χρονο πουλωντας ολοκληρο το μηχανημα με καινουριο, με τη προυποθεση οτι κανει γρηγοροτερα τη δουλεια τους αφου το κοστος της αποσβεσης ειναι υποθεση λιγων εργατοωρων
Καλά δεν είναι τόσο απλό. Κάποιες κάρτες ήχου κάνουν χιλιάρικα. Κάποια προγράμματα κατοστάρικα το καθένα και μαζί με τα extra ακόμα παραπάνω. Ζόρι είναι και να μάθεις ένα νέο περιβάλλον και να το φέρεις στα μέτρα σου για να λειτουργείς αποδοτικά. Ωστόσο τέτοια απόδοση δεν περνάει απαρατήρητη. Και η αθόρυβη λειτουργία εξαιρετικά σημαντική και ουσιώδης σε κάποια projects.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 27 Νοέμ 2020, 13:32

ST48410 έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:25
omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:20
Καλά δεν είναι τόσο απλό. Κάποιες κάρτες ήχου κάνουν χιλιάρικα. Κάποια προγράμματα κατοστάρικα το καθένα και μαζί με τα extra ακόμα παραπάνω. Ζόρι είναι και να μάθεις ένα νέο περιβάλλον και να το φέρεις στα μέτρα σου για να λειτουργείς αποδοτικά. Ωστόσο τέτοια απόδοση δεν περνάει απαρατήρητη. Και η αθόρυβη λειτουργία εξαιρετικά σημαντική και ουσιώδης σε κάποια projects.

αναφερομαι σε οσους ηδη εργαζονται σε Mac και δε θα εχουν προβλημα ασυμβατοτητας, δεν υπονοησα οτι ολοι οι απανταχου επαγγελματιες θα θαμπωθουν απο τις επιδοσεις και θα τρεξουν να παρουν Mac

ενα render studio για παραδειγμα δεν εχει κανενα προβλημα να σκασει 10.000 χιλιαρικα σε εξοπλισμο ακομα κι αν αυτος θα εχει ενα ποσοστο μολις 20-30% καλυτερων επιδοσεων γιατι αυτο σημαινει οτι στον ιδιο χρονο θα βγουν πολυ περισσοτερες δουλειες μεσα σε ενα χρονο με τη προυποθεση παντα οτι ερχονται δουλειες η μια πισω απο την αλλη

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 13:40

omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:32
ενα render studio για παραδειγμα δεν εχει κανενα προβλημα να σκασει 10.000 χιλιαρικα σε εξοπλισμο ακομα κι αν αυτος θα εχει ενα μολις 20-30% καλυτερων επιδοσεων γιατι αυτο σημαινει οτι στον ιδιο χρονο θα βγουν πολυ περισσοτερες δουλειες μεσα σε ενα χρονο με τη προυποθεση παντα οτι ερχονται δουλειες η μια πισω απο την αλλη
Το καταλαβαίνω αυτό. Εκεί δεν ξέρω πόσο θα τους εμποδίσει το γεγονός ότι δεν μπορείς να βάλεις χέρι μέσα και να αναβαθμίσεις πολλά πολλά. Αλλά πόσα render studios έχουμε στην Ελλάδα; Εγώ περιμένω να κάνει θραύση σε ανεξάρτητους με ταινίες μικρού μήκους, οικιακές μουσικές παραγωγές κλπ. Θα δούμε. Ενδιαφέροντες καιροί πάντως.

Αυτούς που βλέπω να στεναχωρεί πολύ, είναι όσους επένδυσαν 2-3 χιλιάρικα σε apple συσκευή πριν μερικούς μήνες.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 27 Νοέμ 2020, 13:44

ST48410 έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:40
omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:32
ενα render studio για παραδειγμα δεν εχει κανενα προβλημα να σκασει 10.000 χιλιαρικα σε εξοπλισμο ακομα κι αν αυτος θα εχει ενα μολις 20-30% καλυτερων επιδοσεων γιατι αυτο σημαινει οτι στον ιδιο χρονο θα βγουν πολυ περισσοτερες δουλειες μεσα σε ενα χρονο με τη προυποθεση παντα οτι ερχονται δουλειες η μια πισω απο την αλλη
Το καταλαβαίνω αυτό. Εκεί δεν ξέρω πόσο θα τους εμποδίσει το γεγονός ότι δεν μπορείς να βάλεις χέρι μέσα και να αναβαθμίσεις πολλά πολλά. Αλλά πόσα render studios έχουμε στην Ελλάδα; Εγώ περιμένω να κάνει θραύση σε ανεξάρτητους με ταινίες μικρού μήκους, οικιακές μουσικές παραγωγές κλπ. Θα δούμε. Ενδιαφέροντες καιροί πάντως.

Αυτούς που βλέπω να στεναχωρεί πολύ, είναι όσους επένδυσαν 2-3 χιλιάρικα σε apple συσκευή πριν μερικούς μήνες.

ενα παραδειγμα εδωσα, υπαρχουν και αυτονομοι freelancers που κανουν την ιδια δουλεια,

αλλο παραδειγμα τα εκατομμυρια των youtubers απο χομπιστες μεχρι επαγγελματιες που ανεβαζουν καθημερινα επεξεργασμενα βιντεο στα καναλια τους

αυτοι που επενδυσαν καλως εκαναν και επενδυσαν αν επρεπε να γινει τωρα η δουλεια τους με ενα σταθερο, αξιοπιστο και γρηγορο μηχανημα και δεν ειχαν χρονο να περιμενουν μεχρι του χρονου, σε 1-2 χρονια θα το "μεταποιησουν"

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 13:59

omg kai 3 lol έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:44
... σε 1-2 χρονια θα το "μεταποιησουν"
Θα πέσεις πολύ κλάμα όπως καταλαβαίνεις. Ποιος θα πάει τώρα να αγοράσει μεταχειρισμένο mac;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών