Το ενδιαφέρον μου είναι επιστημονικό.lonelyrider έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:21Πρόσεχε μ αυτά γιατί περισσότερο παραπέμπουν σε φανταστικά ευαγγέλια παρά απόκρυφα.
Μετά το διάβασμά τους πιστεύεις κανείς ότι να ναι.
Μελετάω Μαρξ
Re: Μελετάω Μαρξ
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Το Μανιφέστο να το ξαναδιαβάσεις. Και μάλιστα κομμάτια του μόνο. Όχι σώνει και καλά όλο μαζί για να λέμε ότι το διαβάσαμε.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:11εισαγωγή στον μαρξισμό (γραμμένο από mandel ernest) ύστερα το κομμουνιστικό μανιφέστο και ένα μικρό βιβλιαράκι που αναφέρεται συνοπτικά στη ζωή και το έργο του και την εισαγωγή στην κριτική της πολιτικής οικονομίας
Δες μετά τα πιο εύπεπτα. μην πας σε ογκώδη και δύσκολα. Δύο που έχω να σου πω για αμέσως μετά είναι το "Μισθός τιμή κέρδος" του ίδιου και μετά το "καταγωγή της οικογένειας, του κράτους και της ατομικής ιδιοκτησίας. Αυτό είναι του Εγκελς, αλλά το ίδιο κάνει.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
AlienWay έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:30Το ενδιαφέρον μου είναι επιστημονικό.lonelyrider έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:21Πρόσεχε μ αυτά γιατί περισσότερο παραπέμπουν σε φανταστικά ευαγγέλια παρά απόκρυφα.
Θες να φλιπαρει τώρα;
-
Τον διάβασες και εσύ στα 15 σου και τον απερριψες;
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Άμα δε σε επηρεάζουν καθόλου, μαγκιά σου τότε.AlienWay έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:30Το ενδιαφέρον μου είναι επιστημονικό.lonelyrider έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:21Πρόσεχε μ αυτά γιατί περισσότερο παραπέμπουν σε φανταστικά ευαγγέλια παρά απόκρυφα.
Ενδέχεται όμως η ανάγνωσή τους να οδηγήσει σε εσφαλμένες διαπιστώσεις και συμπεράσματα.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- Sid Vicious
Μετά αν τραβήξει πολύ η καραντίνα και μελέτη του Κροουλι, έχει κοινά με τον Μαρξ
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Δεν έχω καταλάβει τι είναι τρολGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:25Κοπελιά είσαι τρολ .. Δεν εξηγείται αλλιώς (όχι δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλάς με σαύρες)
Φυσικά δεν είναι ευκολο Άγιοι το βιωσαν
Το πρόβλημα με όλα τα συστήματα είναι ότι προσπαθούν να φτιάξουν ένα κλειστό πλαίσιο αναφοράς. Ένα πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες, απαράβατους. Ένα πλαίσιο φυσικής επιστήμης του 19ου αιώνα, νομοτελειακό.
Ο άνθρωπος δεν είναι κλειστό σύστημα. Όσο και να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε κλειστά συστήματα αποτυγχάνει.
Ο άνθρωπος δεν είναι κλειστό σύστημα. Όσο και να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε κλειστά συστήματα αποτυγχάνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 27 Νοέμ 2020, 23:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Sid Vicious
Μόλις με ήρθε ιδεαρα διασκευής του παραπάνω κλασσικού άσματος με το ρεφρέν αλλαγμένο σε "διαβάζω Μαρξ Μαρξ"
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Μια χαρά διαπιστώσεις έκανα. Τιποτα το μεμτό.lonelyrider έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:34Άμα δε σε επηρεάζουν καθόλου, μαγκιά σου τότε.AlienWay έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:30Το ενδιαφέρον μου είναι επιστημονικό.lonelyrider έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:21
Πρόσεχε μ αυτά γιατί περισσότερο παραπέμπουν σε φανταστικά ευαγγέλια παρά απόκρυφα.
Ενδέχεται όμως η ανάγνωσή τους να οδηγήσει σε εσφαλμένες διαπιστώσεις και συμπεράσματα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
είχα χαθεί ένα βράδυ στην Πράγα μετά από κατανάλωση μίξης μπυρών με περπατογιάννηδες, και πάνω που έκανα ωτοστόπ σε τακσιά 3 η ώρα το πρωί, όντας ρέστος εντελώς από γκαφρά, σταματάει ένας τάριφμαν και με παίρνει, με βάζει μέσα και με ρωτάει πού μένω, του λέω εγώ το ξενοδοχείο - δέκα χιλιόμετρα μακριά - και μου λέει έλα, σε πάω τζάμπα.Sid Vicious έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:34Μετά αν τραβήξει πολύ η καραντίνα και μελέτη του Κροουλι, έχει κοινά με τον Μαρξ
στη διαδρομή έπαιζε στο ριπίτ αυτό:
από τότε αγάπησα τον θείο Άλιστερ, εκτός από τον μεγαλόψυχο Βοημό ταρίφα λάτρη του.
-
Και εγώ έχω μιλήσει με σαύρα πάντως. Και είχαμε αναπτύξει και σχέση γιατί είχα καιρό να μπω αλλά την χώρισα. Δεν βλέπω να με αγιοποιειτεbluerose έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:39Δεν έχω καταλάβει τι είναι τρολGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:25Κοπελιά είσαι τρολ .. Δεν εξηγείται αλλιώς (όχι δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλάς με σαύρες)

Ακατηχητος φουλGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:41Και εγώ έχω μιλήσει με σαύρα πάντως. Και είχαμε αναπτύξει και σχέση γιατί είχα καιρό να μπω αλλά την χώρισα. Δεν βλέπω να με αγιοποιειτεbluerose έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:39Δεν έχω καταλάβει τι είναι τρολGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:25
Κοπελιά είσαι τρολ .. Δεν εξηγείται αλλιώς (όχι δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλάς με σαύρες)
Τι να πρωτοπω
.
Ασε μήν αρχίσει νά πετάει.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είχε δίκιο ο Μαρξ. Ο εργάτης γίνεται ολοένα και φτωχότερος όσο αυξάνεται ο πλούτος που παράγει
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Απρ 2024, 12:41 » σε Οικονομία - 0 Απαντήσεις
- 660 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Απρ 2024, 12:41
-