relativer777 έγραψε: ↑14 Δεκ 2020, 18:16
Φίλε μου αυτό που δεν ξέρεις εσύ, υπάρχουν κάποιοι,που το γνωρίζουν πολύ καλά.
Αυτό φίλε μου, είναι μια αλήθεια που έχει εφαρμογή σε όλον τον πληθυσμό της Γης! Δεν είναι κάτι πρωτότυπο!
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που δεν ξέρει κάποιος άλλος.
Μετά τον κλινικό μου θάνατο από εγχείρηση στην Γερμανία, όταν επέστρεψα στην ζωή, είχα πλέον την απόδειξη του μεγάλου. Είναι το μόνο πραγματικό στα σύμπαντα. Τα σύμπαντα είναι όλα εικονικά. Το κάθε συμβάν σε αυτά είναι μοναδικό. Ο θάνατος κάποιου είναι μόνο σαρκικός το πνεύμα είναι αθάνατο έχει όμως την ιδιότητα όταν αποχωριστεί από το σώμα. Δεν ξανά επιστρέφει ποτέ για να ζήσει δεύτερη φορά η τρίτη όσες νομίζουν κάποιοι Η υλική ζωή είναι μοναδική δεν επαναλαμβάνεται τίποτα στο σύμπαν δεν επαναλαμβάνεται σε κανένα από τα σύμπαντα τα πάντα είναι μοναδικά.
Όπως έχουμε πει, οι προσωπικές εμπειρίες μεταφυσικού τύπου, δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτε και ούτε μπορούν να αποδειχθούν οι ίδιες.
Αυτό δεν είναι κάποια μομφή για εσένα ή κάποιον άλλον. Αλλά έτσι είναι.
Δεν έχω σκοπό να αμφισβητήσω την προσωπική σου εμπειρία, ούτε και να σε λοιδωρήσω.
Αλλά γνωρίζεις, ή οφείλεις να γνωρίζεις, πως έχουν υπάρξει πάμπολλες "μαρτυρίες" μεταφυσικού τύπου (παρόμοιες με την δική σου), που αναφέρονται στον "μεγάλο", αλλά έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο και, κυρίως, εξηγήσεις για τον Κόσμο και την Δημιουργία.
Και όχι μόνον στον χριστιανικό κόσμο, αλλά σε όλους του θρησκευτικούς "κόσμους". Η μεταφυσική εμπειρία του "μεγαλου" που έχει ένας ινδουϊστής, είναι εντελώς διαφορετική από την δική σου. Και η μεταφυσική εμπειρία ενός μουσουλμάνου, διαφέρει και από τις δύο.
Κανείς σας δεν έχει τρόπο να αποδείξει την δική του ως την μόνη και αληθινή.
Αν ήταν έτσι, φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πως όλοι θα είμαστε πιστοί της μίας και μοναδικής αλήθειας...
Εσύ απλά εκφράζεις το τι νομίζεις Και εγώ εκφράζω το τι γνωρίζω Δεν πειράζει διάλογος γίνεται.

Σκέφτηκες μήπως πως πιθανόν εγώ να εκφράζω το τι γνωρίζω και εσύ απλά εκφράζεις το τι νομίζεις;
Μην μιλάς ex cathedra. Στο θέμα αυτό, δεν έχεις τα εχέγγυα για κατι τέτοιο. Οι προσωπικές μεταφυσικές σου εμπειρίες, δεν είναι τεκμήρια. Πιστεύεις, δεν γνωρίζεις. Μπορεί να σου φαίνονται πολύ αληθινά αυτά που πιστεύεις, αλλά δεν έχεις τρόπο να τα τεκμηριώσεις ως αληθή.
Διάλογος δεν μπορεί να γίνει όταν ο ένας έχει ανέβει στην έδρα και προσπαθεί να πείσει πως μια προσωπική μεταφυσική εμπειρία του, οφείλει να γίνει αποδεκτή ως πραγματικότητα.