Γινε Αγροτης

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Γινε Αγροτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Ιαν 2021, 15:24

Δημοκρατικός έγραψε:
02 Ιαν 2021, 12:46
stavmanr έγραψε:
02 Ιαν 2021, 11:12
Chilloutbuddy έγραψε:
02 Ιαν 2021, 08:09
Θέλει κοινή λογική και πολλή ενέργεια, δηλαδή να ασχολείσαι και να ψάχνεσαι. Είναι κάτι αγρότες-μυρμήγκια που βρίσκουν λύσεις για όλα. Και πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να αποφύγεις την παράνοια και την άγνοια που κυριαρχεί στα ελληνικά χωριά, γιατί μπορεί άνετα να σε τραβήξει μέσα. Βλέπεις ανθρώπους που κάνουν την ίδια καλλιέργεια γενιές ολόκληρες, και ψάχνοντας και μαθαίνοντας καταλαβαίνεις σιγά σιγά ότι την κάνουν λάθος, γενιές ολόκληρες, και ακούγοντας τις (επίμονες) συμβουλές τους συνειδητοποιείς ότι την κάνεις λάθος κι εσύ. Και επιμένουν στο ίδιο μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να ψάχνουν το ίντερνετ εκτός από FB. Έχεις να κάνεις με μαλάκες του στυλ νερουλάδες που κληρονόμησαν πηγή απ'τη γιαγιά τους και κρατάνε όλο το χωριό απ'τ'αρχίδια, δημάρχους-δερβέναγες που κάνουν ό,τι γουστάρουν, καλόγριες και μοναστήρια με κάτι κουφές εκτάσεις που δεν κουνάνε χιλιοστό να βοηθήσουν και ούτε μπορείς να τους μιλήσεις γιατί δεν πατάνε ποτέ, μυστήριους έμπορες που βασίζονται στην αγραμματοσύνη του κόσμου, γύφτους που στήνουν καταυλισμούς όπου γουστάρουν και απλά δεν πατάς ούτε με τανκς, ανύπαρκτες αστυνομίες, και λοιπά όμορφα. Άγρια δύση, μόνο τα όπλα λείπουν.

Ο Αινειάν έχει δίκιο με τους γεωπόνους. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι οι αγρότες βασικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, απλά κάνουν αυτό που είδαν απ'τον παππού τους, αναγκαστικά στρέφεσαι στους γεωπόνους για οδηγίες. Αλλά αυτοί είναι κατά κανόνα αγρότες ή ίδιοι ή έχουν 5 φράγκα να επενδύσουν και ψάχνουν να βγάλουν λεφτά. Αν έχουν καμμιά καλή ιδέα ή που θα την κρατήσουν για τον εαυτό τους ή θα στην πέσουν για "συνεργασία", δηλαδή βασικά να τους βάλεις συνέταιρο κοψοχρονιά με όλο το ρίσκο δικό σου. Ή που θα είναι πάρα πολύ απλά μαλάκες που πήραν ένα πτυχίο κάποτε και μετά κάψαν τον εγκέφαλό τους στο καφενείο, το οποίο είναι κι αυτό πολύ συνηθισμένο.
Εδώ, όμως, γίνεται ένα λάθος.
Η ιστορικότητα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία βασίζεται οποιαδήποτε μελέτη, είτε αυτή αφορά κατασκευή γέφυρας είτε αγροτικές εργασίες.
Όταν αφορά δε το εισόδημα από το οποίο τρέφεται η οικογένειά σου, δεν κάνεις σοβαρούς πειραματισμούς, οι οποίοι, αν αποτύχουν μία φορά, μένεις στην ψάθα μόνιμα.

Ο γεωπόνος δεν μπορεί να δίνει γενικές λύσεις στα πάντα και δεν πρέπει ποτέ να προτείνει ριζοσπαστικές λύσεις γενικού χαρακτήρα, εκτός κι αν εγγυάται ο ίδιος την παραγωγή δίνοντας "επιστρεπτέα προκαταβολή" στον αγρότη για περίπτωση αποτυχίας.
Όλες οι αλλαγές συμβαίνουν αργά στο χρόνο, ακριβώς επειδή η εμπιστοσύνη στο νέο έρχεται μέσα από διαδικασία trial and error. Η διαδικασία αυτή συνήθως γίνεται ομαδική, κι ο ένας μαθαίνει από τον άλλο να εμπιστεύεται σταδιακά νέες μεθόδους, νέες καλλιέργειες κλπ.
Το λάθος που γίνεται είναι να πιστεύεις ότι οι Έλληνες αγρότες διέπονται απο κάποια ιστορικότητα. Πέρα απο κάποιους ελάχιστους σε ημι-ερασιτεχνικού τύπου καλλιέργειες, όλοι οι υπόλοιποι έχουν ξηλώσει εδώ και 2 γενιές ότι ιστορική ποικιλία υπήρχε για να βάλουν άλλες πιο παραγωγικές, ή άκομη έχουν αλλάξει σε τελείως διαφορετικές καλλιέργειες. Όλα αυτά με τελείως διαφορετικά μέσα, λιπάσματα, μηχανήματα, κοκ.
Από τη μία ο ένας γράφει ότι σπέρνουν τα ίδια εδώ και δεκαετίες με τον ίδιο τρόπο, κι από την άλλη ο άλλος μου γράφει ότι δεν σπέρνουν τίποτα ίδιο.
Αποφασίστε για να ξέρω τελικά τί να σας πω κι εγώ βρε παιδιά...

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 02 Ιαν 2021, 16:55

Δεν είναι να αποφασίσεις τίποτα, ο καθένας κάνει κάτι διαφορετικό. Έχεις ακούσει την έκφραση σκορποχώρι; ε από κει βγήκε. Δεν υπάρχει κάποια ομοιογένεια ή προσανατολισμός στην Ελλάδα όταν λες "αγρότες".
Ούτε καν τον ορισμό του αγρότη δεν έχετε συμφωνήσει ακόμα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 02 Ιαν 2021, 16:58

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Ιαν 2021, 16:55
Δεν είναι να αποφασίσεις τίποτα, ο καθένας κάνει κάτι διαφορετικό. Έχεις ακούσει την έκφραση σκορποχώρι; ε από κει βγήκε. Δεν υπάρχει κάποια ομοιογένεια ή προσανατολισμός στην Ελλάδα όταν λες "αγρότες".
Διαφωνώ. Ως προς το κόμπλεξ κατωτερότητας και την τάση για ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως κωλόμπαρα και τυχερά παίγνια, μάλλον υπάρχει ομοιογένεια και προσανατολισμός.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 02 Ιαν 2021, 17:00

Στις αρχές του 2000 στο χωριό του πατέρα μου (700 κάτοικοι) είχε χρηματιστηριακό γραφείο δίκην ΠΡΟΠΟτζίδικου (τέτοιο δεν είχε).

Λάβετε υπόψη αυτό και μόνο. Στο πόσα κωλόμπαρα είχε η περιοχή, δεν αναφέρομαι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 02 Ιαν 2021, 17:01

Αν πεις στον Αινειάν ότι είσαι αγρότης θα σου κάνει τεστ με 15 ερωτήσεις για να σου πει αν επιτρέπεται να αποκαλείσαι.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 02 Ιαν 2021, 17:04

Δημοκρατικός έγραψε:
02 Ιαν 2021, 13:41
Απ ότι βλέπω έχουν αρκετή δουλειά τα ακτινίδια, τόσο με λιπάνσεις όσο και με κλαδέματα/training.

Χωρίς προσωπική ενασχόληση, έστω σε επίπεδο καθημερινού ελέγχου όσων απασχολούνται, δεν βλέπω να πιάνει η επένδυση.
Εγώ έχω μια για σκιά το καλοκαίρι στο σπίτι.

Κάθε 2 χρόνια μου δίνει αρκετά τελάρα ακτινίδια τα οποία δίνω σε σ/μ και γνωστούς. Φέτος πήρα 9 τελάρα καρπό.

Θέλει ένα καλό κλάδεμα Ιανουάριο-Φεβρουάριο πριν ανέβουν οι χυμοί.
Λίπασμα δεν τους ρίχνω. Σε επαγγελματική καλλιέργεια εννοείται πως ναι.

Ποτίσματα επειδή τα χώματα στραγγίζουν εύκολα τα ποτίζω κάνα 20λέπτο ανά 3-4 μέρες.

Είχα φυτέψει ένα αρσενικό και 2 θηλυκά .
Το αρσενικό είναι για το σεξ να γονιμοποιηθούν τα θηλυκά τα οποία δίνουν μόνο καρπό.

Θέλει και άλλους χειρισμούς. Πχ κόβεις καρπούς οι οποίοι είναι μαζεμένοι σε πολλά σημεία για να μεγαλώσουν τα υπόλοιπα.
Θέλουν κλάδεμα οι βέργες που φεύγουν πάνω για να μείνει ο ''θυμός'' στο φρούτο και όχι στα ''λαίμαργα'΄'.

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 02 Ιαν 2021, 17:11

Βακχυλίδης έγραψε:
02 Ιαν 2021, 12:22
Στην προκειμενη δεν μιλαμε για την καλλιεργεια καποιας νεας ποικιλιας στο φεγγαρι
Μιλαμε για καλλιεργεια πλεον ρουτινας στην Ελληνικη υπαιθρο
Η οποια επικυνδινοτητα υπαρχει στο πως θα ανταποκριθει η καλλιεργεια στην συγκεκριμενη περιοχη καθως δεν υπαρχει εκει εκτεταμενη μαζικη παραγωγη γι αυτο εχω επιλεξει την βημα προς βημα φυτευση
Αν δεν ευνοεί το κλίμα της περιοχής ότι και αν κάνεις από λίπανση κλπ ΙΣΩΣ να μην έχεις τις αναμενόμενες αποδόσεις.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 02 Ιαν 2021, 17:12

taliban έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:04
Δημοκρατικός έγραψε:
Απ ότι βλέπω έχουν αρκετή δουλειά τα ακτινίδια, τόσο με λιπάνσεις όσο και με κλαδέματα/training.

Χωρίς προσωπική ενασχόληση, έστω σε επίπεδο καθημερινού ελέγχου όσων απασχολούνται, δεν βλέπω να πιάνει η επένδυση.

Κάθε 2 χρόνια μου δίνει αρκετά τελάρα ακτινίδια τα οποία δίνω σε σ/μ και γνωστούς. Φέτος πήρα 9 τελάρα καρπό.

Ποτίσματα επειδή τα χώματα στραγγίζουν εύκολα τα ποτίζω κάνα 20λέπτο ανά 3-4 μέρες.

Το αρσενικό είναι για το σεξ να γονιμοποιηθούν τα θηλυκά τα οποία δίνουν μόνο καρπό.

Θέλει και άλλους χειρισμούς. Πχ κόβεις καρπούς οι οποίοι είναι μαζεμένοι σε πολλά σημεία για να μεγαλώσουν τα υπόλοιπα.
Θέλουν κλάδεμα οι βέργες που φεύγουν πάνω για να μείνει ο ''θυμός'' στο φρούτο και όχι στα ''λαίμαργα'΄'.
Απ ότι κατάλαβα δεν ασχολείσαι με μονοκαλλιέργεια, αλλά έχεις εισόδημα μέσω πολλών διαφορετικών αγροτικών δραστηριοτήτων.

Κατά την άποψή μου, ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται ο ΕΛ της υπαίθρου*

*αναφέρομαι σε ανθρώπους που θέλουν να ζούν στην ύπαιθρο με ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όχι γενικά για το πως θα πρέπει να είναι η αγροτική παραγωγή.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 02 Ιαν 2021, 17:16

Δημοκρατικός έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:00
Στις αρχές του 2000 στο χωριό του πατέρα μου (700 κάτοικοι) είχε χρηματιστηριακό γραφείο δίκην ΠΡΟΠΟτζίδικου (τέτοιο δεν είχε).

Σε μια κωμόπολη που τραβιόμουνα τότε (πριν το μεγάλο μπαμ τέλη '90) είχε εμφανιστεί ένας τύπος που είχε και καλά ΕΛΔΕ. Κύριος με τα όλα του, καλοντυμένος, ευγενικός, και μοίραζε κάρτες για το γραφείο του που ήταν υποτίθεται Αθήνα. Ε σιγά σιγά τσίμπησαν και αρχίσαν να τον παίρνουν τηλέφωνα, αγόρασέ μου Κλωνατέξ, πούλα Μυτιληναίο κλπ. Λεφτά δεν έπαιρνε μπροστά, όλοι είχαν πρόσωπο, του τα βάζανε αργότερα. Αλλά όλα στο μιλητό κι απ'το τηλέφωνο, αποδείξεις και χαρτιά τίποτα. Όποιος κέρδιζε και πήγαινε να πουλήσει τον έψηνε να τα βάλει αλλού (άλλο που δε θέλανε όλοι τότε). Πού και πού πλήρωνε και κανέναν για να ακούγεται. Ε τράβηξε κάτι μήνες αυτό, ξαφνικά άρχισε να μην απαντάει τηλέφωνα, και δεν τον ξαναείδανε ποτέ. Αποδείχτηκε ότι από όλες αυτές τις αγοραπωλησίες δεν είχε κάνει ούτε μία, απλά σήκωνε τηλέφωνα και έλεγε "ναι, ναι, 500 Κλωνατέξ, οκ έγινε, βάλε μου τα λεφτά μεθαύριο". Θεούλης, τον είχαν γράψει κι οι τοπικές εφημερίδες τότε.

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 02 Ιαν 2021, 17:17

Δημοκρατικός έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:12
taliban έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:04
Δημοκρατικός έγραψε:

Απ ότι κατάλαβα δεν ασχολείσαι με μονοκαλλιέργεια, αλλά έχεις εισόδημα μέσω πολλών διαφορετικών αγροτικών δραστηριοτήτων.

Κατά την άποψή μου, ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται ο ΕΛ της υπαίθρου*

*αναφέρομαι σε ανθρώπους που θέλουν να ζούν στην ύπαιθρο με ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όχι γενικά για το πως θα πρέπει να είναι η αγροτική παραγωγή.
Τώρα ετοιμάζω ένα χωράφι 5 στρέμματα το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι για να φυτεύσω καρυδιές . Όχι αυτές τις θεόρατες που είχαν παλαιά στα χωριά αλλά κάτι άλλες που είναι κοντές και κάνουν ωραίο και μεγάλο καρπό.
Στην περιοχή γίνονται δεν υπάρχει θέμα.
Θα πάω για εδαφική ανάλυση να δω αν λείπει τίποτα αλλά το θέμα είναι πως η συγκεκριμένη ράτσα είναι από Αμερική και στην Ελ. αγορά έχουν εισαχθεί τούρκικες οι οποίες δεν κάνουν τίποτα :lol:

Άντε τώρα να βρω άκρη από έμπιστο γεωπόνο να μην πουλήσει λάθος φυτά.

https://www.symagro.com/poikilia-chandler-karudia/

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 02 Ιαν 2021, 17:22

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Ιαν 2021, 08:09
Θέλει κοινή λογική και πολλή ενέργεια, δηλαδή να ασχολείσαι και να ψάχνεσαι. Είναι κάτι αγρότες-μυρμήγκια που βρίσκουν λύσεις για όλα. Και πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να αποφύγεις την παράνοια και την άγνοια που κυριαρχεί στα ελληνικά χωριά, γιατί μπορεί άνετα να σε τραβήξει μέσα. Βλέπεις ανθρώπους που κάνουν την ίδια καλλιέργεια γενιές ολόκληρες, και ψάχνοντας και μαθαίνοντας καταλαβαίνεις σιγά σιγά ότι την κάνουν λάθος, γενιές ολόκληρες, και ακούγοντας τις (επίμονες) συμβουλές τους συνειδητοποιείς ότι την κάνεις λάθος κι εσύ. Και επιμένουν στο ίδιο μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να ψάχνουν το ίντερνετ εκτός από FB. Έχεις να κάνεις με μαλάκες του στυλ νερουλάδες που κληρονόμησαν πηγή απ'τη γιαγιά τους και κρατάνε όλο το χωριό απ'τ'αρχίδια, δημάρχους-δερβέναγες που κάνουν ό,τι γουστάρουν, καλόγριες και μοναστήρια με κάτι κουφές εκτάσεις που δεν κουνάνε χιλιοστό να βοηθήσουν και ούτε μπορείς να τους μιλήσεις γιατί δεν πατάνε ποτέ, μυστήριους έμπορες που βασίζονται στην αγραμματοσύνη του κόσμου, γύφτους που στήνουν καταυλισμούς όπου γουστάρουν και απλά δεν πατάς ούτε με τανκς, ανύπαρκτες αστυνομίες, και λοιπά όμορφα. Άγρια δύση, μόνο τα όπλα λείπουν.

Ο Αινειάν έχει δίκιο με τους γεωπόνους. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι οι αγρότες βασικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, απλά κάνουν αυτό που είδαν απ'τον παππού τους, αναγκαστικά στρέφεσαι στους γεωπόνους για οδηγίες. Αλλά αυτοί είναι κατά κανόνα αγρότες ή ίδιοι ή έχουν 5 φράγκα να επενδύσουν και ψάχνουν να βγάλουν λεφτά. Αν έχουν καμμιά καλή ιδέα ή που θα την κρατήσουν για τον εαυτό τους ή θα στην πέσουν για "συνεργασία", δηλαδή βασικά να τους βάλεις συνέταιρο κοψοχρονιά με όλο το ρίσκο δικό σου. Ή που θα είναι πάρα πολύ απλά μαλάκες που πήραν ένα πτυχίο κάποτε και μετά κάψαν τον εγκέφαλό τους στο καφενείο, το οποίο είναι κι αυτό πολύ συνηθισμένο.
:smt005:
Αυτά ακόμη ισχύουν.
Έχουμε ένα τσελιβέγκα βοσκό στο χωριό ο οποίος έχει απλώσει λάστιχα , με τις πλάτες τοπικών αρχόντων, από μια πηγή και έχει αποκτήσει με το έτσι θέλω δικαίωμα στα νερά.

Θεωρεί πως θα γυρίσει ο καιρός πάλι όπως παλιά που είχαν με σειρά τα νερά και έσπευσε να κατοχυρωθεί ο manager του νερού.

Το κακό είναι πως έχει περάσει τις νοοτροπίες αυτές και στις επόμενες γενιές.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 02 Ιαν 2021, 17:31

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:16
Δημοκρατικός έγραψε:

Σε μια κωμόπολη που τραβιόμουνα τότε (πριν το μεγάλο μπαμ τέλη '90) είχε εμφανιστεί ένας τύπος που είχε και καλά ΕΛΔΕ. Κύριος με τα όλα του, καλοντυμένος, ευγενικός, και μοίραζε κάρτες για το γραφείο του που ήταν υποτίθεται Αθήνα. Ε σιγά σιγά τσίμπησαν και αρχίσαν να τον παίρνουν τηλέφωνα, αγόρασέ μου Κλωνατέξ, πούλα Μυτιληναίο κλπ. Λεφτά δεν έπαιρνε μπροστά, όλοι είχαν πρόσωπο, του τα βάζανε αργότερα. Αλλά όλα στο μιλητό κι απ'το τηλέφωνο, αποδείξεις και χαρτιά τίποτα. Όποιος κέρδιζε και πήγαινε να πουλήσει τον έψηνε να τα βάλει αλλού (άλλο που δε θέλανε όλοι τότε). Πού και πού πλήρωνε και κανέναν για να ακούγεται. Ε τράβηξε κάτι μήνες αυτό, ξαφνικά άρχισε να μην απαντάει τηλέφωνα, και δεν τον ξαναείδανε ποτέ. Αποδείχτηκε ότι από όλες αυτές τις αγοραπωλησίες δεν είχε κάνει ούτε μία, απλά σήκωνε τηλέφωνα και έλεγε "ναι, ναι, 500 Κλωνατέξ, οκ έγινε, βάλε μου τα λεφτά μεθαύριο". Θεούλης, τον είχαν γράψει κι οι τοπικές εφημερίδες τότε.
Ωραία πυραμιδοαρπακτή τους έκαναν και με κάτι σαλιγκάρια, εναλλακτικές καλλιέργειες, κοκ :003:

(νταξ το χρηματιστήριο ήταν άλλη τάξη μεγέθους)

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Ιαν 2021, 18:00

το υπερτατο τρολλαρισμα θα γινει να μπει ο ΓΓ με αλλο λογαριασμο και να ανοιξει νημα ,οι ερασιτεχνες αγροτες και ο κατακερματισμος των χωραφιων καταστρεφουν την γεωργια ,για αυτο δεν προκοβουμε.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Ιαν 2021, 18:01

Δημοκρατικός έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:31
Chilloutbuddy έγραψε:
02 Ιαν 2021, 17:16
Δημοκρατικός έγραψε:

Ωραία πυραμιδοαρπακτή τους έκαναν και με κάτι σαλιγκάρια, εναλλακτικές καλλιέργειες, κοκ :003:

(νταξ το χρηματιστήριο ήταν άλλη τάξη μεγέθους)
τεραστια απατη τα σαλιγκαρια ,ειδικα κατι κορινθιοι εφαγαν πολυ χρημα.

Βακχυλίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βακχυλίδης » 02 Ιαν 2021, 18:25

perseus έγραψε:
02 Ιαν 2021, 18:00
το υπερτατο τρολλαρισμα θα γινει να μπει ο ΓΓ με αλλο λογαριασμο και να ανοιξει νημα ,οι ερασιτεχνες αγροτες και ο κατακερματισμος των χωραφιων καταστρεφουν την γεωργια ,για αυτο δεν προκοβουμε.
Eπειδη βλεπω οτι δημιουργουνται αρκετοι ψιθυροι με το που θα μπαινω με ενα νεο nickname θα δηλωνω ποιος ειμαι
Πληρης διαφανεια και στο cloning
Για ενα καθαρο μετωπο ζουμε
Απο εκει και περα το θεμα του κατακερματισμου το εχω θιξει και στα ελαιολαδονηματα και πχ στο νημα για τον αριθμο τρακτερ σε καθε χωρα και σε πολλα αλλα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών