Λοξίας έγραψε: ↑03 Ιαν 2021, 21:35
Σπύρε Καλή Χρονιά.
Ρε φίλε, θα ξανακάνουμε κύκλο πάλι...
...καλά όλα αυτά, αλλά θα σε ξαναρωτήσω: ε καί; Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Σημαίνουν πως ο Θεός έφτιαξε με τέτοιο τρόπο το ηλιακό μας σύστημα, ώστε την κατάλληλη χρονολογία να δώσει ένα σημείο για την έλευση του Χριστού; Ή σημαίνουν κάτι άλλο όλες αυτές οι "συμπτώσεις"; Σημαδεύουν κάποιο άλλο γεγονός;
Επί τέλους, πρέπει να πεις κάτι.
Εγώ θέλω να διαπιστώσω πότε γεννήθηκε ο Χριστός και αν αυτό αποτυπώνεται στις πυραμίδες και άλλα κτίσματα, τον Παρθενώνα κλπ. Το αν αυτό σημαίνει ότι ο Θεός έφτιαξε με τέτοιο τρόπο το ηλιακό μας σύστημα, ώστε την κατάλληλη χρονολογία να δώσει ένα σημείο για την έλευση του Χριστού είναι κάτι που ένας μαθηματικός, ίσως ο Αργυρόπουλος να μπορεί να κάνει μέσω στατιστικής ανάλυσης. Δεν είναι εύκολο όμως να οδηγηθείς σε ασφαλή συμπέρασμα καθώς πρέπει να πάρεις όλες τους δυνατούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάτι να συμβεί.
Σχετικά τώρα με το ζητούμενο. Όμως έχω γράψει, η γέννηση του φαίνεται να σχετίζεται με την τριπλή σύνοδο του Δία - Κρόνου το 7 πΧ. Επίσης. φαίνεται να εστιάζεται στην κοντινότερη σύνοδο από τις 3, αυτή που συνέβη μεταξύ 22ας και 23ης Σεπτεμβρίου. Επειδή οι Εβραίοι μετρούσαν την ημέρα μετά τις 6 το απόγευμα μπορούμε να πούμε ότι η σύνοδος έλαβε χώρα Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου. Η Τετάρτη είναι ημέρα του Ερμή. Αυτό είναι το ένα δεδομένο.
Γεννήθηκε ο Χριστός αυτήν την ημέρα; Δεν νομίζω. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 λόγοι και συνηγορούν στο ότι μάλλον γεννήθηκε 2 μέρες μετά.
1) Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:
Καὶ σημεῖον μέγα ὤφθη ἐν τῷ οὐρανῷ, γυνὴ περιβεβλημένη τὸν ἥλιον, καὶ ἡ σελήνη ὑποκάτω τῶν ποδῶν αὐτῆς, καὶ ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτῆς στέφανος ἀστέρων δώδεκα, καὶ ἐν γαστρὶ ἔχουσα• καὶ κράζει ὠδίνουσα καὶ βασανιζομένη τεκεῖν.
καὶ ἔτεκεν υἱόν, ἄρσεν, ὃς μέλλει ποιμαίνειν πάντα τὰ ἔθνη ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ• καὶ ἡρπάσθη τὸ τέκνον αὐτῆς πρὸς τὸν θεὸν καὶ πρὸς τὸν θρόνον αὐτοῦ.
Στις 23 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ, η Σελήνη δεν είναι κάτω από τα πόδια της γυναίκας -αστερισμός Παρθένου, αλλά αντίθετα είναι στην κοιλιά της! Θα γεννηθεί η Σελήνη; Θυμίζω ότι οι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν τον θεό Θωθ με την Σελήνη.
Ο ΘΩΘ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Κάποιοι συσχετίζουν τον Θωθ με τον Ερμή, και η 23η Σεπτεμβρίου 7 πΧ ήταν ημέρα Τετάρτη, ημέρα του Ερμή. Ο Ελληνικός θεός Ερμής κρατούσε
το Κηρύκειο (ράβδο σιδηρά).
Πότε όμως βρισκόταν η Σελήνη κάτω από τα πόδια της γυναίκας; Μετά από δύο ημέρες, στις 25 Σεπτεμβρίου η Σελήνη ήταν στον Ζυγό.
ΖΥΓΟΣ = ΥΙΟΣ = 680
Τι το ενδιαφέρον έχει η ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 7 πΧ.; Θυμίζουμε ότι έχουμε τον αριθμό 7 στο 7 πΧ και έχουμε τον έβδομο μήνα του Εβραϊκού ημερολογίου Τισρέϊ.
2) Την ημέρα 25 Σεπτεμβρίου έχουμε την φθινοπωρινή Ισημερία. Η ημέρα είναι ακριβώς ίση με τη νύχτα. Ο Ήλιος ανατέλλει στην ακριβή Ανατολική διεύθυνση και δύει στην ακριβή Δυτική διεύθυνση. Πρόκειται για κάτι που έχει κωδικοποιηθεί διπλά στην Γκίζα. Πρώτον, στην κατεύθυνση που κοιτάζει και είναι προσανατολισμένη η Σφίγγα που είναι η Ανατολή και δεύτερον στην κατεύθυνση προσανατολισμού του δρόμου της πυραμίδος του Μυκερίνου που είναι περίπου στην Ανατολή - Δύση.
3) Το νέα Σεληνιακό έτος των Εβραίων που λαμβάνει χώρα στις 1 Τισρέϊ, λαμβάνει χώρα κατά την πρώτη δύση του Ηλίου(6 η ώρα το απόγευμα) μετά από την Νέα Σελήνη που είναι πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία. Κατά την δύση του Ηλίου την ημέρα 23 Σεπτεμβρίου η Σελήνη είναι 29,2 ημερών δεν έχουμε λοιπόν ακόμα Νέα Σελήνη. Έτσι πάμε την επόμενη ημέρα και βλέπουμε ότι στην δύση του Ηλίου την ημέρα 24 Σεπτεμβρίου η Σελήνη είναι 0,9 ημερών(λογισμικό αστρονομίας Stellarium). Έτσι η πρώτη ημέρα του Εβραϊκού Σεληνιακού έτος Ρος Χασάνα (Κεφαλή του Έτους) ξεκίνησες στις 6:00 μμ, 24 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ και έληξε στις στις 6:00 μμ, 25 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ. Ο Χριστός λοιπόν γεννήθηκε την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά.
Η σάλπιγγα που αναφέρεται στην Α Προς Κορινθίου Επιστολή 15.51 είναι μία από τις σάλπιγγες που σαλπίζουν παραδοσιακά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Ρος Χασάανα (γιορτή των σαλπίγγων).

ἰδοὺ μυστήριον ὑμῖν λέγω• πάντες οὐ κοιμηθησόμεθα πάντες δὲ ἀλλαγησόμεθα, ἐν ἀτόμῳ, ἐν ῥιπῇ ὀφθαλμοῦ, ἐν τῇ ἐσχάτῃ σάλπιγγι• σαλπίσει γάρ, καὶ οἱ νεκροὶ ἐγερθήσονται ἄφθαρτοι, καὶ ἡμεῖς ἀλλαγησόμεθα.
4) Εφόσον ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ, τότε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συνέβη 9 μήνες νωρίτερα στις 25 Δεκεμβρίου του 8 πΧ. Έτσι έχουμε ταύτιση με την ημερομηνία που εορτάζουμε σήμερα τα Χριστούγεννα.
5) Στην Β΄ Επιστολή Πέτρου 1:19 διαβάζουμε:
καὶ ἔχομεν βεβαιότερον τὸν προφητικὸν λόγον, ᾧ καλῶς ποιεῖτε προσέχοντες ὡς λύχνῳ φαίνοντι ἐν αὐχμηρῷ τόπῳ, ἕως οὗ ἡμέρα διαυγάσῃ καὶ φωσφόρος ἀνατείλῃ ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν•
Η αναφορά στον φωτεινότερο πλανήτη, τον πλανήτη που φέρει το φως της Αυγής, τον Φωσφόρο(Αφροδίτη) πιθανώς να κωδικοποιεί την ημέρα της εβδομάδας που γεννήθηκε ο Χριστός, δηλαδή την Παρασκευή(ημέρα της Αφροδίτης). Εξάλλου έχουμε:
ΠΑΡΑΣΕΚΥΗ = ΖΩΗ = 815
Έτσι η ημέρα 25 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ, αν δεν κάνω λάθος είναι Παρασκευή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έγινε ημέρα Πέμπτη, ημέρα δηλαδή του Διός. Είδαμε όμως ότι έχουμε σύνοδο Διός-Κρόνου και ο Δίας είναι σύμβολο βασιλικής εξουσίας.
6) Ο αρχαιολόγος Petrie μέτρησε το αρχικό γεωμετρικό ύψος της πυραμίδος του Χέοπα και το βρήκε 146,71 μέτρα. Μαζί του συμφώνησε ως προς το μέγεθος ο επίσης αρχαιολόγος Edwards. Κάποιο άλλοι ειδικοί θεωρούν ότι το ύψος ήταν ίσο με 280 βασιλικούς πήχεις, δηλαδή 146,596 μέτρα. Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση η κλίση της πυραμίδος είναι 51,865 μοίρες ενώ στην δευτέρα 51,843°.
Αν στάθμευε κανείς ακριβές μεσημέρι στην Καινή Ιερουσαλήμ την ημέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, δηλαδή 25
η Σεπτεμβρίου του 7 πΧ, τότε κοιτάζοντας ψηλά προς τον Νότο τον Ήλιο θα έβλεπε την κορυφή νοητής πυραμίδος του Χέοπος. Με άλλα λόγια αν υπήρχε δίπλα του μία πραγματική πυραμίδα με τις διαστάσεις της πυραμίδος του Χέοπα, και αυτός ήταν έτοιμος να την ανέβει για να εισέλθει την είσοδο που βρίσκεται περίπου στον κεντρικό άξονα της Βόρειας πλευράς(βλέποντας Νότια) τότε θα έβλεπε τον Ήλιο στην κορυφή, ίσως καλύτερα στο πυραμίδιο που δεν τοποθετήθηκε ποτέ.
Έτσι το ύψος του Ηλίου είναι 51,8236°. Στο πρόγραμμα αστρονομίας έβαλα ατμοσφαιρική πίεση 1013 mbar και θερμοκρασία 18 °C. Στην πυραμίδα του Χέοπα ο Ήλιος θα ήταν συμβολικά με βάση το μέγεθος της βάσης σε ύψος 146,494 μέτρα πάνω από την βάση. Θα ετοιμάσω και θα ποστάρω εικόνα από το Stellarium.