Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Ιούλ 2018, 00:37

enaon έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:32
dna replication έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:28
enaon έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:22
1300 λίτρα την ώρα.
με πόση πίεση? 1 ατμόσφαιρα? η βρυση π.χ. έχει 4ατμ
ναι πολύ πιο κάτω από την βρύση, 1 ίσως, ίσως πιο κάτω σε 20 μέτρα λάστιχο. Πάλι πάντως, είναι χρήσιμο να υπάρχει νομίζω για την ώρα που δεν θα έχει νερό η βρύση, αν έχει είναι άχρηστο.
Στην περιοχή μου από παλιά είχε διακοπές το νερό του Δήμου και γι αυτό υπάρχουν οι 2 δεξαμενές που γεμίζουν και παρέχουν νερό, μέσω πιεστικών, σε 2 σπίτια. Η πίεση τους δεν αρκεί για την δουλειά που θέλω.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 25 Ιούλ 2018, 00:37

enaon έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:32
dna replication έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:28
enaon έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:22
1300 λίτρα την ώρα.
με πόση πίεση? 1 ατμόσφαιρα? η βρυση π.χ. έχει 4ατμ
ναι πολύ πιο κάτω από την βρύση, 1 ίσως, ίσως πιο κάτω σε 20 μέτρα λάστιχο. Πάλι πάντως, είναι χρήσιμο να υπάρχει νομίζω για την ώρα που δεν θα έχει νερό η βρύση, αν έχει είναι άχρηστο.
Δε σβηνεις φωτια με τετοια παροχη. Θες 6-8 bar πιεση τουλαχιστον

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 25 Ιούλ 2018, 00:48

Ρε παιδιά εγώ αυτή τη φάση με τους αγνοούμενους δεν την έχω καταλάβει.
Είναι δυνατόν να είναι κάποιος ζωντανός και να μην έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο με τους δικούς του έπειτα από τόσες ώρες;

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 25 Ιούλ 2018, 00:51

ST48410 έγραψε:
24 Ιούλ 2018, 21:15
Μάλλον σε κάποια σημεία η φωτιά κατέβηκε πολύ γρήγορα

https://www.star.gr/lifestyle/celebriti ... -poy-kahke

«Όλα έγιναν με μια ταχύτητα που δεν υπάρχει, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Είχα ξαναζήσει τις φωτιές εδώ στο Πικέρμι αλλά δεν έχει καμία σχέση η ένταση, η δύναμη, η ταχύτητα και η εξάπλωση αυτής της φωτιάς. Εντωμεταξύ, όποιος γνωρίζει εκεί την περιοχή και ξέρει ότι έχει πάρα πολύ πράσινο και πολύ στενούς δρόμους και επειδή δεν έχει κάποιον προγραμματισμό για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν… αντιλαμβάνεστε τέτοιες μέρες, μες στο καλοκαίρι που όλοι έχουν έρθει για τις διακοπές τους ή κατεβαίνουν να κάνουν μπάνιο, δε μπορούσες έτσι και αλλιώς να διασχίσεις τους κεντρικούς δρόμους ή και τους παράπλευρους δρόμους γιατί είναι μια σταλιά. Περνάει ένα – ένα αυτοκίνητο. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν εντελώς αναμενόμενο όλο αυτό που έγινε με την ένταση της φωτιάς» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μέσα σε 20 λεπτά, ίσως λέω και πολύ έγινε παρανάλωμα το σύμπαν. Το Κόκκινο Λιμανάκι δεν υπάρχει! Έχει τελειώσει ως περιοχή.
Μόλις είδα τους καπνούς και μόλις είδα ότι έχει φύγει από τον έλεγχο όλο αυτό, το μόνο που έκανα ήταν να βουτήξω δύο πράγματα, το αυτοκίνητο και να φύγω. Ο άντρας μου έμεινε πίσω, άντεξε μόνο πέντε λεπτά, προσπαθώντας να περισώσει κάτι, όμως δε μπόρεσε γιατί η ταχύτητα της φωτιάς ήταν τρομερή. Κάποια στιγμή στο δρόμο πανικοβλήθηκα και σκεφτόμουν αν με παίρνει να κατέβω κάτω, στην παραλία. Ευτυχώς που δεν το έκανα βέβαια… Πήρα την Δημοκρατίας για να βγω όσο πιο γρήγορα γινόταν στη Φλέμινγκ όπου γινόταν το αδιαχώρητο! Παιδιά ήταν κόλαση!»

Λενε οι άνθρωποι στις ειδήσεις: μία που είδαμε φωτιά να έχει ανάψει και μία που μπήκε στα σπίτια μας!
Δεν υπήρχε χρόνος -και χώρος μάλλον από ό,τι κατάλαβα- αντίδρασης, τουλάχιστον απο πλευράς πολιτών.

Εχθές, λόγω τοποθεσίας, βλέπω σε κάποια φάση τέρμα κάτω στον ορίζοντα σε ένα σημείο μια στήλη γκρίζα (γκρίζα ούτε άσπρη ούτε κόκκινη ούτε καφέ ούτε κίτρινη) από τον ουρανό να κατεβαίνει κάτω, λέω πω, έχει πιάσει βροχή εκεί πέρα (έτσι φαίνεται οταν βρέχει σε κάποιο σημείο της Αττικής).
Εντωμεταξύ ο αέρας δαιμονισμένος τέρμα.
Μέσα σε λεπτά (να ήταν δέκα, να ήταν δεκαπέντε?) έχει πιάσει ο μισός Αττικός ουρανός κι έχει γίνει καφεκιτρινόμαυρος και αντανακλά κιτρινίλα σε όλα μα όλα τα κτίρια τριγύρω.
Στην αρχή δεν καταλάβαινα τί παίζει, δεν μπορούσα να διανοηθώ οτι αυτό το αρχικό γκρι πράγμα ήταν φωτιά που εξαπλώθηκε σε αυτό το χρονικό διάστημα με αυτόν τον τρόπο.
Νόμιζα οτι κάπου έβρεχε και κάπου αλλού είχε αρπάξει φωτιά αλλά και πάλι δεν έβγαινε, δεν καταλάβαινα πού ήταν αυτή η φωτιά που ξαφνικά πάνω μου κάτω μου γύρω μου βάφτηκαν όλα μέσα στην ώχρα.

Αυτό το πράγμα, μέσα σε τόσο λίγη ώρα, δεν το είδα ποτέ. Ποτέ. Ούτε όταν είχε πιάσει φωτιά ο Υμηττός δίπλα.

Δεν ξέρω πού ήταν αυτό που αρχικά έβλεπα, δεν ξέρω από πού ξεκίνησε η φωτιά, μέσα σε δέκα-δεκαπέντε το πολύ λεπτά όμως το γαλάζιο να έχει γινει μαυροκίτρινο αυτό ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω :-?

Βασικά δηλαδή, έτσι που τα περιγράφουν και που τα είδαμε, τόσο δυνατός ο αέρας που πήγε την φωτιά τόσο οριζόντια, λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο φλογοβόλο :-?

Τώρα για τα υπόλοιπα...ούτε ώρα είναι ούτε τόσο απλό
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 25 Ιούλ 2018, 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 25 Ιούλ 2018, 00:52

bizeli έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:48
Είναι δυνατόν να είναι κάποιος ζωντανός και να μην έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο με τους δικούς του έπειτα από τόσες ώρες;
Τραυματισμένος, εγκλωβισμένος.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 25 Ιούλ 2018, 00:59

Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:52
bizeli έγραψε:
Και το να δημοσιοποιήσεις την εικόνα του σε στυλ σίλβερ αλέρτ πού βοηθάει;

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 25 Ιούλ 2018, 01:06

Athina__P έγραψε:
24 Ιούλ 2018, 21:49
Yochanan έγραψε:
24 Ιούλ 2018, 21:45
ST48410 έγραψε:
24 Ιούλ 2018, 21:41

Μπορεί να πανικοβλήθηκε, μπορεί να είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορεί απλώς να ήταν ένας ακόμα αδιάφορος και απαίδευτος συμπολίτης μας. Μια φορά έχω ζήσει φωτιά από κοντά και υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ψύχραιμα.
Παιδια δεν ξερω τι λινκ λετε αλλα σε τετοιες συνθήκες και με αυτους τους δρομους το μποτιλιαρισμα ειναι το μονο σιγουρο. Θέλω να πω δεν χρειάζεται να ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους και εδώ.
Ε, δες πρώτα το βίντεο και εσύ και τα ξεναλέμε, αν ειναι νορμάλ αυτό που θα δεις ως μποτιλιάρισμα.
δωσε λινκ
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Ιούλ 2018, 01:08

bizeli έγραψε:
Χαχαχαχα! Ναι βρε Μπιζελι! Την ιδια απορια ειχα και εγω, αλλα σου λεει οτι θα βρισκεται πουθενα εγκλωβισμενος και τραυματισμενος η λιποθυμος. Ομως η αληθεια ειναι πιστευω οτι η συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι νεκροι, δεν εγινε και πολεμος να τους εχουν απαγαγει. Τα θυματα θα ειναι πολυ περισσοτερα
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 25 Ιούλ 2018, 01:10

bizeli έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:59
Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 00:52
bizeli έγραψε:
Και το να δημοσιοποιήσεις την εικόνα του σε στυλ σίλβερ αλέρτ πού βοηθάει;
Δεν ξέρω. Βάλανε σίλβερ αλέρτ; Ίσως για την περίπτωση αμνησίας.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Ιούλ 2018, 01:14

paul25 έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 01:08
bizeli έγραψε:
Χαχαχαχα! Ναι βρε Μπιζελι! Την ιδια απορια ειχα και εγω, αλλα σου λεει οτι θα βρισκεται πουθενα εγκλωβισμενος και τραυματισμενος η λιποθυμος. Ομως η αληθεια ειναι πιστευω οτι η συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι νεκροι, δεν εγινε και πολεμος να τους εχουν απαγαγει. Τα θυματα θα ειναι πολυ περισσοτερα
Δε μπορεις να χαρακτηρισεις καποιον νεκρο χωρις πτωμα ή αξιοπιστη μαρτυρια οτι σκοτωθηκε.

Υπαρχει ομως μια πιθανοτητα να ειναι μη ταυτοποιημενοι τραυματιες, ή εγκλωβισμενοι ή σε κατασταση σοκ. Και παλι στις αρχες θα καταληξουν αργα ή γρηγορα, δεν ειναι δα και εμπολεμη ζωνη οσο κι αν μοιαζει.

Κατα τη γνωμη μου η βαση σε στυλ αμπερ αλερτ δεν εξυπηρετει σε κατι ουσιαστικο αλλα δεν ειμαι ειδικος και μπορει να κανω λαθος.

Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 25 Ιούλ 2018, 01:16

Για Αλεποχώρι μάθαμε τίποτα;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιούλ 2018, 01:17

Lugozzi έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 01:06

δωσε λινκ
Μάλλον το πρώτο βίντεο εδώ:

https://www.protothema.gr/greece/articl ... 6-thumata/

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιούλ 2018, 01:18

foscilis έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 01:14

Κατα τη γνωμη μου η βαση σε στυλ αμπερ αλερτ δεν εξυπηρετει σε κατι ουσιαστικο αλλα δεν ειμαι ειδικος και μπορει να κανω λαθος.
Αυτό που φαντάζομαι είναι να συγκεντρώσουν γενικές πληροφορίες του στυλ τον είδαμε μαζί μας στην θάλασσα την τάδε ώρα

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Ιούλ 2018, 01:20

Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 01:10

Δε νομιζω πως βαλανε αμπερ αλερτ, μαλλον εννοει το site με τις φωτο των αγνοουμενων.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 25 Ιούλ 2018, 01:21

Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 01:10
Ε ναι έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα με τις φωτογραφίες όλων των αγνοούμενων ή βγαίνουν στα κανάλια και κάνουν έκκληση άμα γνωρίζει κάποιος κάτι.
Δλδ τι να γνωρίζουμε ακριβώς; Υπάρχει περίπτωση να τους πετύχουμε κάπου στο άσχετο να περπατάει και να του πούμε "σε ψάχνουν";
Άμα ήταν ζωντανός θα έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο.
Άμα είναι εγκλωβισμένος ή τραυματισμένος υποτίθεται ότι ψάχνουν συνεργεία στην περιοχή για αυτές τις περιπτώσεις. Άμα βρουν κάποιον θα τους ειδοποιήσουν οι αρχές.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών