ST48410 έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 21:15
Μάλλον σε κάποια σημεία η φωτιά κατέβηκε πολύ γρήγορα
https://www.star.gr/lifestyle/celebriti ... -poy-kahke«Όλα έγιναν με μια ταχύτητα που δεν υπάρχει, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Είχα ξαναζήσει τις φωτιές εδώ στο Πικέρμι αλλά δεν έχει καμία σχέση η ένταση, η δύναμη, η ταχύτητα και η εξάπλωση αυτής της φωτιάς. Εντωμεταξύ, όποιος γνωρίζει εκεί την περιοχή και ξέρει ότι έχει πάρα πολύ πράσινο και πολύ στενούς δρόμους και επειδή δεν έχει κάποιον προγραμματισμό για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν… αντιλαμβάνεστε τέτοιες μέρες, μες στο καλοκαίρι που όλοι έχουν έρθει για τις διακοπές τους ή κατεβαίνουν να κάνουν μπάνιο, δε μπορούσες έτσι και αλλιώς να διασχίσεις τους κεντρικούς δρόμους ή και τους παράπλευρους δρόμους γιατί είναι μια σταλιά. Περνάει ένα – ένα αυτοκίνητο. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν εντελώς αναμενόμενο όλο αυτό που έγινε με την ένταση της φωτιάς» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Μέσα σε 20 λεπτά, ίσως λέω και πολύ έγινε παρανάλωμα το σύμπαν. Το Κόκκινο Λιμανάκι δεν υπάρχει! Έχει τελειώσει ως περιοχή.
Μόλις είδα τους καπνούς και μόλις είδα ότι έχει φύγει από τον έλεγχο όλο αυτό, το μόνο που έκανα ήταν να βουτήξω δύο πράγματα, το αυτοκίνητο και να φύγω. Ο άντρας μου έμεινε πίσω, άντεξε μόνο πέντε λεπτά, προσπαθώντας να περισώσει κάτι, όμως δε μπόρεσε γιατί η ταχύτητα της φωτιάς ήταν τρομερή. Κάποια στιγμή στο δρόμο πανικοβλήθηκα και σκεφτόμουν αν με παίρνει να κατέβω κάτω, στην παραλία. Ευτυχώς που δεν το έκανα βέβαια… Πήρα την Δημοκρατίας για να βγω όσο πιο γρήγορα γινόταν στη Φλέμινγκ όπου γινόταν το αδιαχώρητο! Παιδιά ήταν κόλαση!»
Λενε οι άνθρωποι στις ειδήσεις: μία που είδαμε φωτιά να έχει ανάψει και μία που μπήκε στα σπίτια μας!
Δεν υπήρχε χρόνος -και χώρος μάλλον από ό,τι κατάλαβα- αντίδρασης, τουλάχιστον απο πλευράς πολιτών.
Εχθές, λόγω τοποθεσίας, βλέπω σε κάποια φάση τέρμα κάτω στον ορίζοντα σε ένα σημείο μια στήλη γκρίζα (γκρίζα ούτε άσπρη ούτε κόκκινη ούτε καφέ ούτε κίτρινη) από τον ουρανό να κατεβαίνει κάτω, λέω πω, έχει πιάσει βροχή εκεί πέρα (έτσι φαίνεται οταν βρέχει σε κάποιο σημείο της Αττικής).
Εντωμεταξύ ο αέρας δαιμονισμένος τέρμα.
Μέσα σε λεπτά (να ήταν δέκα, να ήταν δεκαπέντε?) έχει πιάσει ο μισός Αττικός ουρανός κι έχει γίνει καφεκιτρινόμαυρος και αντανακλά κιτρινίλα σε όλα μα όλα τα κτίρια τριγύρω.
Στην αρχή δεν καταλάβαινα τί παίζει, δεν μπορούσα να διανοηθώ οτι αυτό το αρχικό γκρι πράγμα ήταν φωτιά που εξαπλώθηκε σε αυτό το χρονικό διάστημα με αυτόν τον τρόπο.
Νόμιζα οτι κάπου έβρεχε και κάπου αλλού είχε αρπάξει φωτιά αλλά και πάλι δεν έβγαινε, δεν καταλάβαινα πού ήταν αυτή η φωτιά που ξαφνικά πάνω μου κάτω μου γύρω μου βάφτηκαν όλα μέσα στην ώχρα.
Αυτό το πράγμα, μέσα σε τόσο λίγη ώρα, δεν το είδα ποτέ. Ποτέ. Ούτε όταν είχε πιάσει φωτιά ο Υμηττός δίπλα.
Δεν ξέρω πού ήταν αυτό που αρχικά έβλεπα, δεν ξέρω από πού ξεκίνησε η φωτιά, μέσα σε δέκα-δεκαπέντε το πολύ λεπτά όμως το γαλάζιο να έχει γινει μαυροκίτρινο αυτό ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω

Βασικά δηλαδή, έτσι που τα περιγράφουν και που τα είδαμε, τόσο δυνατός ο αέρας που πήγε την φωτιά τόσο οριζόντια, λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο φλογοβόλο

Τώρα για τα υπόλοιπα...ούτε ώρα είναι ούτε τόσο απλό