nik_killthemall έγραψε: ↑25 Ιούλ 2018, 11:39υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης γιατί αυτή δεν εκλέχτηκε χτες αλλά εδώ και 3 (3,5 βασικά) χρόνια. Σε αυτά τα 3 χρόνια μόνο ο σύριζα έχει δώσει 9 παρατάσεις στον νόμο κατεδάφισης αυθαιρέτων π.χ. ενώ όπως φαίνεται δεν έχει κάνει και τίποτα για να αλλάξουν όλες αυτές οι δυσκίνητες προϋπάρχουσες δομές.Gherschaagk έγραψε: ↑25 Ιούλ 2018, 11:30
άρα φταίει η κυβέρνηση που δεν έχουν γίνει περισσότερες καταστροφές που να καταδεικνύουν πως είμαστε ηλίθιοι που απαιτούμε να κάνουμε τη μαλακία να χτίσουμε το αυθαίρετο-λυόμενο και μετά δεν μένει χώρος να περάσει δρόμος πχ. και μετά δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής από την κόλαση και για αυτό φταίνε όσοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. τις μαλακίες των προηγούμενων δεν τις συνυπολογίζουμε. οκ....
Εγώ μπορεί να είμαι απατεώνας και να θέλω να χτίσω πάνω σε ρέμα ή να έχτισα σε ρέμα πρόπερσι, εσυ σαν κυβέρνηση όμως εδώ και 3 χρόνια τι κάνεις ? θα μου το κατεδαφίσεις πάραυτα ή θα μου δώσεις 9 παρατάσεις και θα μου επιτρέψεις με λάδωμα να χτίσω άλλο ένα ?
Το κακό με το να κυβερνάς 3 χρόνια είναι πως αν δεν έχεις γκρεμίσει με κάθε κόστος τη προϋπάρχουσα σαπίλα τότε έχεις δώσει διαπιστευτήρια πως είσαι εδώ ΜΟΝΟ για να την διαιωνίσεις και επομένως πως δεν μπορείς να διαχωριστείς από τους προηγούμενους αφού επιτελείτε το ίδιο έργο !
ΔΕΝ ηταν αυθαιρετα στο Ματι κλπ. Ουτε στη Μανδρα. Ειναι μια χαρα κεντρικος σχεδιασμος. Απλως του '30 και του '50.
Σημερα ξερουμε πολυ περισσοτερα πραγματα, οι συνθηκες εχουν αλλαξει (κλιμα πληθυσμος χρησεις) αλλα οι υποδομες, οι διαδικασιες, οι πολιτικες παραμενουν στο 1950. Τα λιγα καινουρια πραγματα που γινονται συνηθως ειναι προς τη λαθος κατευθυνση.
Εδω η μαλακω η λυση της για τις πλημμυρες ειναι να μετατρεψει ολοκληρο το ποταμιο συστημα της Αν. Αττικης σε τσιμεντενιους και πλαστικους αγωγους με χρηματικο κοστος κατι εκατονταδες εκατομμυρια. Λογικη 1900 και πισω. Ή η στρατικοποιηση της δασοπυροσβεσης απο τα τελη των 90s ενω ειναι συνθετο τεχνικο εργο με εμφαση στην προληψη. Ή τα φετφα των δασικων υπηρεσιων που αναλογως την ανωμαλια μπορει και να απαγορευουν ακομα και να καθαριζεις ξεροχορτα απο τον κηπο σου επειδη... το περιβαλλον.
Τα αυθαιρετα παρεμπιπτοντως (ενταξει δε λεμε για χοντρα καφριλικια) ειναι αποτελεσμα της ιδιας λογικης. Καποτε καποιος μαλακας αποφασισε οτι το 1923 ειναι καποιου ειδους χρυσο οροσημο και απαγορευεται να αλλαξουν τα ορια των οικισμων εκεινης της χρονιας χωρις 20 χρονια διαδικασια (η οποια παντως δεν περιλαμβανει κατασκευη δικτυων αποχετευσης, χωρων πρασινου, σταθμευσης, προνοια για εκκενωση, βιοκλιματικες παραμετρους κι ολα τα αλλα που εχουμε μαθει απο το 1923 οτι πιθανον να χρειαζονται σε μια πολη). Ομως το 1923 ειχαμε 6 εκατομμυρια πληθυσμο και το 1/3 σε σκηνες και προσφυγικα. Σιγουρη συνταγη για να γεμισεις αυθαιρετα ΚΑΙ να γινουν μη λειτουργικοι οι οικισμοι του 1923 αφου λειτουργουν στο πολλαπλασιο της χωρητικοτητας τους.