Το "ας τολμήσουν" δεν υπονοεί ότι έχει δίκιο ή το ότι δεν είναι αιρετικός αν θες.under έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 13:33Ας τολμησουν να τον κατηγορησουν ως αιρετικο.Θα γελασουν και οι πετρες.ritzeri έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 13:26Από τη στιγμή που διαφωνούν δύο Πατέρες, πρέπει κάποιος να είναι αιρετικός κατά την άποψη σου;
Δλδ αν δεν είναι ο Αμβρόσιος αιρετικός, είναι όσοι διαφωνούν μαζί του;
Στην ουσία του ερωτήματος, δεν έχω τις γνώσεις για να σου πω αν θα έπρεπε να κατηγοριοποιηθεί ως αιρετικός.
Η γνώμη μου όμως, επαναλαμβάνω δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι πως από τη στιγμή που μιλάμε για δόγμα ο Αμβρόσιος κι όσοι ξεφεύγουν από τη "γραμμή" για την επίσημη εκκλησία θα έπρεπε να θεωρουνται αιρετικοι
Αυτοι που διαφωνουν μαζι του κανουν επικοινωνιακη διαχειριση.
Ξαναβαζω κατι που εγραψε ο Αμβρσιος για να καταλαβεις τι ακριβως λεει :
Ο Χριστός μας, προκειμένου νά μας οδηγήσει στην μετάνοια και στην αγκαλιά Του, μας παρέχει μηνύματα για την επιστροφή μας με τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα! Μας αφήνει να γίνουμε έρμαια και θύματα των φυσικών καταστροφών, μήπως και συνέλθουμε! Αλλοιώς η καταστροφή του κόσμου θα είναι το αποτέλεσμα! «Αγαπούληδες του Θεού», Αδελφοί Ιεράρχες, μας ακούτε;
Στο μονο που διαφωνω μαζι του ειναι οτι δειχνει ως υπευθυνο για την εξαχρειωση μας τον Τσιπρα.
Κανει εν μερει λαθος.
Ο Τσιπρας ειναι προιον της εξαχρειωσης μας ο οποιος ομως με τη σειρα του την εντεινει.
Ίσως υπονοεί κάποιον συσχετισμό δυνάμεων στην εκκλησία;
Στο κείμενο που παρεθεσες, έχω διαφωνίες, αλλά δεν θα ήθελα να το αναλύσω περισσοτερο