(ο παράδεισος) έχει μια μέση κατάσταση, ούτε δηλαδή είναι ολότελα φθαρτός, σαν τους δικούς μας κήπους και καρπούς, οι οποίοι φθείρονται κι αναδίδουν σηπόμενοι δυσοσμίαν, ούτε πάλι βέβαια όπως κατά την μέλλουσα αφθαρσία κι αθανασία, ενώ τώρα είναι άϋλος και νοερής φύσεως σε όλα.
Ο Παράδεισος, όπως κι ο πλασθείς άνθρωπος Αδάμ, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και ίσως να μίλησαν σωστά εκείνοι που έτσι πίστεψαν. Γιατί αν είναι εντελώς όμοιος με τους υπόλοιπους κήπους, πώς ο Χριστός, σαν αρχή ανταπόδοσης της αγαθής προαιρέσεως του ληστή χάρισε σ' αυτόν τη διαμονή του στον Παράδεισο, μαζί του σαν κάτι εξαίρετο; Και ο Παύλος θαυμάζοντας την αρπαγή του έως τρίτου ουρανού, στον Παράδεισο, έλεγε ότι:"ηρπάγη εις τον παράδεισον και ήκουσεν άρρητα ρήματα, ά ουκ εξόν ανθρώπω λαλήσαι" (2Κορινθ. 12;:4)...
ερώτηση 23η "Ο παράδεισος είναι αισθητός ή νοητός, φθαρτός ή άφθαρτος;" Αναστασίου σιναΐτου.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αφού οι καρποί δεν εσήποντο, μετετρέπονταν ολόκληροι σε ωφέλιμα συστατικά, οπότε κι εχωνεύονταν πλήρως! Αν έπεφταν δε από τα δένδρα, όπως και φύλλα κλπ, μετατρέποντο σε ωφέλιμο χώμα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
jey_pap την 28 Ιαν 2021, 20:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»