Οι ζαντες αλουμινιο ειναι και λιωνουν ετσι. Εσυ φαντασου τι θα παθεις αμα δεν τρεξεις εγκαιρα
Πυρκαγιες στην Αττική
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Υδράργυρος
Re: Πυρκαγιες στην Αττική
κανεις ενα γκουγκλισμα για τη θερμοκρασια τηξης του αλουμινιου, αλλο ενα για την θερμοκρασια που φτανει μια πυρκαγια, και ετοιμος.
εναλλακτικα, μπορεις να γκουγκλιζεις για τα οπλα των βριηλ που κρυβοται στην αθεατη πλευρα του φεγγαριου, το οποιο κοκκινησε προσφατα, και δεμπορει, καποια σχεση θα εχει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
H χαλεπή πεύκη δεν είναι ενδημικό είδος...
Θέλεις να μετρήσουμε πόσα είδη δέντρων δεν είναι ενδημικά είδη;
Ροδακινιά.
Ελιά - ω ναι!!!
Φυστικιά.
Αμπέλι.
Πορτοκαλιά
Μανταρινιά
Λεμονιά
Βερυκοκιά.
Χαρουπιά.
Φουντουκιά
Και μπορώ να συνεχίσω...
Για κάποιο περίεργο όμως λόγω καταλαμβάνουν εκατομμύρια στρέμματα στην Ελλάδα!!!
Αλλά το να φυτέψεις ένα σύνολο δεντρών (π.χ. 5 διαφορετικά είδη), αντί για μία μονοκαλλιέργεια η οποία είναι θανατηφόρα στα τέλος, μάλλον θέλει πολύ μυαλό που δεν έχουν οι γεωπόνοι!!!
.
Η περιοχή έχει δάση από πεύκα και το δασαρχείο θα θεωρούσε ότι τα έκοψες από το δάσος.Ασέβαστος έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 09:58μια φιλη ηθελε να χτισει σε ενα οικοπεδο, και μου ειπε να κοψω ολα τα δεντρα και παρω τα ξυλα για το τζακι μου. "εκτος απο το πευκο, απαγορευεται δια ροπαλου". ειναι δικηγορος, αν υπηρχε ευκολος, νομιμος τροπος να το κανει, θα το εκανε. ακομη και κατι σπασμενα κλαδια, μου ειπε να μην τα παρω, γιατι αν με πιασει κανεις στο δρομο να τα μεταφερω θα εχω προβλημα.
Άμα είχε η περιοχή δάση με οξιές θα σου έλεγε να μην κόψεις οξιές.
-
Κατσε μισο.
Η ελια και το αμπελι δεν ειναι ενδημικα στην Ελλαδα;
Μιλαμε για παρουσια χιλιαδων ετων στην Ελλαδα.
Ποσο σιγουρος εισαι;
Ποσο σιγουρος εισαι;
Παρουσία χιλιάδων ετών - πάνω από 6.000 - ναι, ενδημικά όχι...stergiosbik έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:08Κατσε μισο.
Ποσο σιγουρος εισαι;
Εκτός βέβαια εάν πιάνεις κάποιες θεωρίες για την εξέλιξη των ειδών...
.
μακαρι ναξεραvagabondo έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:02Ένα πεύκο είχε μόνο;Ασέβαστος έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 09:58μια φιλη ηθελε να χτισει σε ενα οικοπεδο, και μου ειπε να κοψω ολα τα δεντρα και παρω τα ξυλα για το τζακι μου. "εκτος απο το πευκο, απαγορευεται δια ροπαλου". ειναι δικηγορος, αν υπηρχε ευκολος, νομιμος τροπος να το κανει, θα το εκανε. ακομη και κατι σπασμενα κλαδια, μου ειπε να μην τα παρω, γιατι αν με πιασει κανεις στο δρομο να τα μεταφερω θα εχω προβλημα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 09:17
Επ' ευκαιρία, ας πει κάποιος που ξέρει τι διαδικασίες χρειάζεται για να κόψεις ή να κλαδέψεις τη λερναία ύδρα/πεύκο και λοιπών τεράτων. Δηλαδή τι γίνεται στην περίπτωση που το τέρας είναι εντός ή εκτός του ιδιόκτητου χώρου. Για έναρξη επιχείρησης χρειάζεσαι λιγότερα χαρτιά.
Ποια ήταν τα άλλα δέντρα που έκοψες;

To be old and wise, you must first be young and stupid.
Λες δηλαδή πως τα εκατομμύρια στρέμματα Χαλεπίου πεύκης τα φύτεψαν για κάποιον περίεργο λόγο; Δεν υπάρχει αυτοφυής;OANNHSEA έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:05H χαλεπή πεύκη δεν είναι ενδημικό είδος...
Για κάποιο περίεργο όμως λόγω καταλαμβάνουν εκατομμύρια στρέμματα στην Ελλάδα!!!
Αλλά το να φυτέψεις ένα σύνολο δεντρών (π.χ. 5 διαφορετικά είδη), αντί για μία μονοκαλλιέργεια η οποία είναι θανατηφόρα στα τέλος, μάλλον θέλει πολύ μυαλό που δεν έχουν οι γεωπόνοι!!
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Είσαι άσχετος με το θέμα.OANNHSEA έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:05H χαλεπή πεύκη δεν είναι ενδημικό είδος...
Ροδακινιά.
Ελιά - ω ναι!!!
Φυστικιά.
Αμπέλι.
Πορτοκαλιά
Μανταρινιά
Λεμονιά
Βερυκοκιά.
Χαρουπιά.
Φουντουκιά
Και μπορώ να συνεχίσω...
Αλλά το να φυτέψεις ένα σύνολο δεντρών (π.χ. 5 διαφορετικά είδη), αντί για μία μονοκαλλιέργεια η οποία είναι θανατηφόρα στα τέλος, μάλλον θέλει πολύ μυαλό που δεν έχουν οι γεωπόνοι!!!
Μιλάμε για δάση και μου λες για φιστικιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, βερικοκιές, ... που καλλιεργούνται και ΔΕΝ μπορούν να πολλαπλασιαστούν μόνα τους.
Η χαρουπιά είναι ενδημικό, αντέχει στην φωτιά και προτείνεται από τους δασολόγους για τις ζεστές περιοχές της νότιας Ελλάδας.
- nik_killthemall
οφείλεις να παραδεχτείς (και όσο πιο γρήγορα το κάνεις τόσο το καλύτερο για σένα) πως δεν ξέρεις να ερμηνεύεις τους νόμους ! Η εφημερίδα των συντακτών δεν λέει αυτό που νομίζεις, θα χρειαστεί να παρέμβει ο φόσι και να σου ερμηνεύσει την ερμηνεία των νόμων από την εφημερίδα των συντακτών η οποία θα λέει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που διαβάζεις.
αντε παλιομλκα και πρόσεχε γιατί εμένα που δε με βλέπεις έχω βγάλει και πολυτεχνείο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 28 Ιούλ 2018, 10:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
-
Ενσταση.OANNHSEA έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:11Παρουσία χιλιάδων ετών - πάνω από 6.000 - ναι, ενδημικά όχι...stergiosbik έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:08Κατσε μισο.
Ποσο σιγουρος εισαι;
Εκτός βέβαια εάν πιάνεις κάποιες θεωρίες για την εξέλιξη των ειδών...
.
Η ελια ξερω οτι υπηρχε στην Ελλαδα σε αγρια μορφη.
Στην Κρητη πρωτοξεκινησε παγκοσμιως η εξημερωση της και η συστηματικη καλλιεργεια της.
Ακομη και τωρα υπαρχουν μερη που φυτρωνουν αγριελιες.
Πως γινεται να μην ειναι ενδημικο ειδος;
Για χαρτιά και μάσα βγήκανε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Ξετσίπωτοι...
https://www.parapolitika.gr/article/gia ... u-penthous
https://www.parapolitika.gr/article/gia ... u-penthous
-
Ισως εννοει στην Αττικη και οχι σε ολη την Ελλαδα.vagabondo έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:14Λες δηλαδή πως τα εκατομμύρια στρέμματα Χαλεπίου πεύκης τα φύτεψαν για κάποιον περίεργο λόγο; Δεν υπάρχει αυτοφυής;OANNHSEA έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:05H χαλεπή πεύκη δεν είναι ενδημικό είδος...
Αλλά το να φυτέψεις ένα σύνολο δεντρών (π.χ. 5 διαφορετικά είδη), αντί για μία μονοκαλλιέργεια η οποία είναι θανατηφόρα στα τέλος, μάλλον θέλει πολύ μυαλό που δεν έχουν οι γεωπόνοι!!
Παντως σιγουρα ειναι παραξενο το οτι υπαρχουν τοσα πευκα στην Αττικη.
Το κλιμα δεν ειναι τετοιο που να ευνοει την υπαρξη τους.
Αρα μαλλον ο ανθρωπος εβαλε το χερακι του.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Ο OANNHSEA έχει δίκιο σχετικά με τα πεύκα. Είναι βόμβες δίπλα στα σπίτια. Εφόσον το κράτος αποδέχτηκε τον οικισμό στην περιοχή αυτή τα πεύκα θα έπρεπε να αντικατασταθούν με άλλα ανθεκτικότερα στη φωτιά δέντρα. Τουλάχιστον μέσα στους οικισμούς και λίγο έξω. Τα πεύκα είναι σαν προσάναμμα και φουντώνουν για πλάκα.
Το οικοσύστημα όπως έχει αποδειχτεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια προσαρμόζεται. Δεν θα πάθαινε τίποτα αν έλειπαν από τους οικισμούς τα πεύκα.
Το οικοσύστημα όπως έχει αποδειχτεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια προσαρμόζεται. Δεν θα πάθαινε τίποτα αν έλειπαν από τους οικισμούς τα πεύκα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Απ' όσο θυμάμαι από τα παλιά χρόνια το Δασαρχείο δεν σού επιτρέπει να κάψεις ούτε ...κουκουνάρι. Υπάρχουν άνθρωποι που το κτήμα τους μένει ανεκμετάλλευτο για μερικά πεύκα. Έτσι το καίνε με τις γνωστές συνέπειες. Αυτός είναι ο παραλογισμός του κράτους.Spiros252 έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 10:29Ο OANNHSEA έχει δίκιο σχετικά με τα πεύκα. Είναι βόμβες δίπλα στα σπίτια. Εφόσον το κράτος αποδέχτηκε τον οικισμό στην περιοχή αυτή τα πεύκα θα έπρεπε να αντικατασταθούν με άλλα ανθεκτικότερα στη φωτιά δέντρα. Τουλάχιστον μέσα στους οικισμούς και λίγο έξω. Τα πεύκα είναι σαν προσάναμμα και φουντώνουν για πλάκα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πράκτορες στην βορειοανατολική Αττική
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 14 Αύγ 2024, 15:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
14 Αύγ 2024, 15:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ιός του Δυτικού Νείλου - Πρώτο κρούσμα στην Αττική
από πήζον bot » 14 Αύγ 2024, 20:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 1 Απαντήσεις
- 313 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
14 Αύγ 2024, 20:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κατασκευάζονται υπόγεια πυρηνικά καταφύγια και στην Αττική - Πώς εξοπλίζονται
από βοθρατζης » 29 Νοέμ 2024, 08:43 » σε Εσωτερική Πολιτική - 52 Απαντήσεις
- 1076 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
30 Νοέμ 2024, 13:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ξέρετε κάποιον έμπιστο ουρολόγο - αφροδισιολόγος στην Αττική;
από Μαδουραίος » 14 Μάιος 2023, 12:08 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 13 Απαντήσεις
- 1287 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
15 Μάιος 2023, 22:52
-