independent44 έγραψε: ↑28 Φεβ 2021, 22:48
OANNHSEA έγραψε: ↑28 Φεβ 2021, 08:41
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
Θα το αποφύγω μέχρι το τελευτίο δευτερόλεπτο που θα μπορέσω
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!



.