Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 11:13

stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:07
klg έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:06
stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:02
Η συζήτηση για το αν τα μαθηματικά είναι επιστήμη (!) ξεκίνησε από τους ομοϊδεάτες σου στο νήμα. Οι ίδιοι μάλιστα μας γράφουν ότι ο επιστήμονας δεν είναι επιστήμονας.
Κι όλα αυτά προσπαθώντας να αποδείξουν ότι καθηγητής στο τμήμα Αστροφυσικής δεν είναι επιστήμονας.
Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι το φόρουμ δεν είναι φόρουμ, ότι ο υπολογιστής δεν είναι υπολογιστής κι ότι το ίντερνετ είναι ανύπαρκτο.
ΟΙ ομοΪδεάτης του είναι, σύμφωνα με τα ΦΕΚ, σου οι αρμόδιοι ώστε να απαντήσουν σε όλα αυτά που εσύ θεωρείς ανοησίες.

Εγώ ρωτάω και πάλι. Ποιά είναι η σχέση με τα μαθηματικά; Ποια είναι η σχέση σου με τη φυσική; Είσαι ή δεν είσαι δικηγόρος;
Για 100η φορά: ρακοσυλλέκτης.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σεβαστείς τον αυτοπροσδιορισμό μου.
Ένας ρακοσυλλέκτης συζητά με επιστήμονες στο φόρουμ για το ποιος είναι επιστήμονας και ποιος όχι.
Ο ρακοσυλλέκτης λέει στους επιστήμονες ότι είναι επιστήμονες και οι επιστήμονες του απαντούν ότι διαφωνούν.
Εγώ σέβομαι τον αυτοπροσδιορισμό σου και για αυτό σου απαντάω σοβαρά εδώ και τόσες σελίδες. Θα μπορούσα να σε κάνω dismiss σαν ρακοσυλλέκτη όπως θες να αυτοπροσδιορίζει και να τελείωνε εκεί το θέμα. Αλλά δεν είμαστε για να γράφουμε ως αυθεντίες αλλά να παρουσίαζουμε επιχειρήματα ανεξάρτητα αν εσύ έχεις όση σχέση με τα μαθηματικά όση έχω εγώ με την ποινική δικονομία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 09 Μαρ 2021, 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 09 Μαρ 2021, 11:14

klg έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:13
stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:07
klg έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:06

ΟΙ ομοΪδεάτης του είναι, σύμφωνα με τα ΦΕΚ, σου οι αρμόδιοι ώστε να απαντήσουν σε όλα αυτά που εσύ θεωρείς ανοησίες.

Εγώ ρωτάω και πάλι. Ποιά είναι η σχέση με τα μαθηματικά; Ποια είναι η σχέση σου με τη φυσική; Είσαι ή δεν είσαι δικηγόρος;
Για 100η φορά: ρακοσυλλέκτης.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σεβαστείς τον αυτοπροσδιορισμό μου.
Ένας ρακοσυλλέκτης συζητά με επιστήμονες στο φόρουμ για το ποιος είναι επιστήμονας και ποιος όχι.
Ο ρακοσυλλέκτης λέει στους επιστήμονες ότι είναι επιστήμονες και οι επιστήμονες του απαντούν ότι διαφωνούν.
Εγώ σέβομαι τον αυτοπροσδιορισμό σου και για αυτό σου απαντάω σοβαρά εδώ και τόσες σελίδες. Θα μπορούσα να σε κάνω dismiss σαν ρακοσυλλέκτη όπως θες να αυτοπροσδιορίζει και να τελείωνε εκεί το θέμα.
Κάνε με dismiss.
Αρκεί να μην πονέσω.

Οι ρακοσυλλέκτες δεν έχουν ίδια δικαιώματα στις απόψεις με τους επιστήμονες, άλλωστε. Είναι το πρώτο που μαθαίνει κανείς όταν παίρνει το πτυχίο του: "μη αφήνετε ρακοσυλλέκτες να συζητούν μαζί σας".
Αλλά ευτυχώς που εσύ δεν πιστεύεις σε τίτλους. Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα στη συζήτηση. :g030:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 09 Μαρ 2021, 11:25

hellegennes έγραψε:
06 Μαρ 2021, 00:29
ST48410 έγραψε:
05 Μαρ 2021, 23:04
stavmanr έγραψε:
05 Μαρ 2021, 13:45
Είναι ξεκάθαρο ότι η συζήτηση με τον hellegennes και τον klg γίνεται σε ένα άλλο επίπεδο λίγο πιο έξω από το πρακτικό ζήτημα του αν θα προσφωνήσεις επιστήμονα τον δικηγόρο ή τον καθηγητή μαθηματικών. Ως προς αυτό συμφωνώ μαζί σου ότι στην πράξη δεν γίνεται να λέμε επιστημονικός σύμβουλος και να εννοούμε μόνο κάποιον που κάνει έρευνα επαληθεύσιμη με πειράματα. Αλλά εδώ και σελίδες συζητάμε πιο αφηρημένα.
Επιστημονικός σύμβουλος μπορεί να είναι και κάποιος που δεν έχει σπουδάσει κάποια επιστήμη αλλά έχει βαθιές γνώσεις σ' αυτήν.
:lol:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 09 Μαρ 2021, 11:32

ST48410 έγραψε:
06 Μαρ 2021, 00:38
hellegennes έγραψε:
06 Μαρ 2021, 00:27
Κάποιοι εδώ μέσα, εσκεμμένα ή μη, μπερδεύουν την ταξινόμηση ενός πράγματος με την σπουδαιότητα και την αξία του ή την δυσκολία του.
Δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάποιες συνήθειες που αποκτήσαμε σε μικρή ηλικία. Η γενιά των γονέων και των παππούδων μου για την οποία η εκπαίδευση δεν ήταν δεδομένη, όταν αναφερόταν σε κάποιον ως επιστήμονα προσέδιδε αξία και σπουδαιότητα. Σαν παιδάκι το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό.
Ξέρεις ποιο είναι το αστείο σε αυτή τη συζήτηση; Ότι φερόμενοι ως πτυχιούχοι τριτοβάθμας εκπαίδευσης αρνούνται την αξία της άποψής τους σε εκείνη στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν κάποιον απέναντί τους τον οποίο δεν συμπαθούν.

Κι όταν τους λες "μα είσαι κι εσύ επιστήμονας" αντιδρούν και κλωτσούν σαν το μουλάρι ...
Δεν είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχουμε πρόβλημα να ισοπεδώσουμε τις σπουδές μας, τους τίτλους και τα δικαιώματα που κερδίσαμε με κόπο και ιδρώτα, αρκεί να ισοπεδώσουμε και τον "ιδεολογικό αντίπαλο";

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 11:35

stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:14
Οι ρακοσυλλέκτες δεν έχουν ίδια δικαιώματα στις απόψεις με τους επιστήμονες, άλλωστε. Είναι το πρώτο που μαθαίνει κανείς όταν παίρνει το πτυχίο του: "μη αφήνετε ρακοσυλλέκτες να συζητούν μαζί σας".
Αλλά ευτυχώς που εσύ δεν πιστεύεις σε τίτλους. Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα στη συζήτηση. :g030:
Σωστά, το δεύτερο πράγμα που μαθαίνει κανείς όταν παίρνει το πτυχίο του είναι ότι μπορείς να τεκμηριώσεις φιλοσοφική θέση πάνω στο intuition του stavmanr.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 11:37

stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:32
ST48410 έγραψε:
06 Μαρ 2021, 00:38
hellegennes έγραψε:
06 Μαρ 2021, 00:27
Κάποιοι εδώ μέσα, εσκεμμένα ή μη, μπερδεύουν την ταξινόμηση ενός πράγματος με την σπουδαιότητα και την αξία του ή την δυσκολία του.
Δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάποιες συνήθειες που αποκτήσαμε σε μικρή ηλικία. Η γενιά των γονέων και των παππούδων μου για την οποία η εκπαίδευση δεν ήταν δεδομένη, όταν αναφερόταν σε κάποιον ως επιστήμονα προσέδιδε αξία και σπουδαιότητα. Σαν παιδάκι το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό.
Ξέρεις ποιο είναι το αστείο σε αυτή τη συζήτηση; Ότι φερόμενοι ως πτυχιούχοι τριτοβάθμας εκπαίδευσης αρνούνται την αξία της άποψής τους σε εκείνη στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν κάποιον απέναντί τους τον οποίο δεν συμπαθούν.

Κι όταν τους λες "μα είσαι κι εσύ επιστήμονας" αντιδρούν και κλωτσούν σαν το μουλάρι ...
Δεν είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχουμε πρόβλημα να ισοπεδώσουμε τις σπουδές μας, τους τίτλους και τα δικαιώματα που κερδίσαμε με κόπο και ιδρώτα, αρκεί να ισοπεδώσουμε και τον "ιδεολογικό αντίπαλο";
Η άποψή μας δεν αποκτά αξία επειδή είμαστε πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και fyi ο Δανέζης δεν είναι "ιδεολογικό αντιπάλος", απλά είναι ένας τύπος που λέει μαλακίες που δεν έχουν σχέση με τη φυσική. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας δικές σου.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 09 Μαρ 2021, 11:43

stavmanr έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:01
stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 10:51

Μπορούμε να μείνουμε στο θέμα συζήτησης;
Έχει τόσα ανοιγμένα νήματα για τους ιούς και τις μάσκες...
Δεν ειναι για τους ιούς και τις μάσκες. Είναι για τη Γιαμαρελλου και τις μη επιστημονικές απόψεις της, κατ' αντιστοιχία με το Δανεζη και τις μη επιστημονικές απόψεις του.
Διάβασες τον τίτλο του νήματος;
Σε καλω να επιστρέψεις στο θέμα της συζήτησης απαντώντας στην ερώτηση αντι να συζητάς off topic για το αν τα μαθηματικά είναι επιστήμη.
Η συζήτηση για το αν τα μαθηματικά είναι επιστήμη (!) ξεκίνησε από τους ομοϊδεάτες σου στο νήμα. Οι ίδιοι μάλιστα μας γράφουν ότι ο επιστήμονας δεν είναι επιστήμονας.
Κι όλα αυτά προσπαθώντας να αποδείξουν ότι καθηγητής στο τμήμα Αστροφυσικής δεν είναι επιστήμονας.
Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι το φόρουμ δεν είναι φόρουμ, ότι ο υπολογιστής δεν είναι υπολογιστής κι ότι το ίντερνετ είναι ανύπαρκτο.

Όπως έγραψα, λοιπόν, παραπάνω, ο Δανέζης είναι από τους ελάχιστους συνεπείς στην επιστήμη του, από την άποψη ότι όταν γράφει για προσωπικές, φιλοσοφικές ή άλλες απόψεις το λέει ευθαρσώς. Συνηθίζει, στις διαλέξεις του, να διαχωρίζει τις επιστημονικές θεωρίες από τις φιλοσοφικές τους προεκτάσεις.
Το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις είναι ζήτημα φιλοσοφικής προσέγγισης και είναι απολύτως θεμιτό.
Το θέμα με την επιστήμη των μαθηματικών είναι λυμένο επισήμως και από παντού.
Δεν τίθεται συζήτηση για κάτι που είναι το πλέον προφανές και πασιφανές.

Ωστόσο για τον Δανέζη δεν επιχειρήθηκε μία προσπάθεια απλώς κριτικής του στο αν εγκατέλειψε μέρος της επιστήμης και αναλώνεται σε αντεπιστημονικές θεωρίες, πράγμα που χωράει συζήτηση.
Επιχειρήθηκε από κάποιον να αποδομηθεί η επιστημονική του ιδιότητα ως να μην την είχε ή δήθεν να είχε ελάχιστο έργο ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Είναι τουλάχιστον γελοία αυτή η προσπάθεια έναντι του Δανέζη από ποιους; Ας μην προσθέσω κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Χαιρετίζω την ευρύτερη προσέγγιση σου στα ζητήματα αυτά που είναι ψύχραιμη, ουσιαστική.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 09 Μαρ 2021, 11:52

Αρχέλαος έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:43
stavmanr έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Δεν ειναι για τους ιούς και τις μάσκες. Είναι για τη Γιαμαρελλου και τις μη επιστημονικές απόψεις της, κατ' αντιστοιχία με το Δανεζη και τις μη επιστημονικές απόψεις του.
Σε καλω να επιστρέψεις στο θέμα της συζήτησης απαντώντας στην ερώτηση αντι να συζητάς off topic για το αν τα μαθηματικά είναι επιστήμη.

Όπως έγραψα, λοιπόν, παραπάνω, ο Δανέζης είναι από τους ελάχιστους συνεπείς στην επιστήμη του, από την άποψη ότι όταν γράφει για προσωπικές, φιλοσοφικές ή άλλες απόψεις το λέει ευθαρσώς. Συνηθίζει, στις διαλέξεις του, να διαχωρίζει τις επιστημονικές θεωρίες από τις φιλοσοφικές τους προεκτάσεις.
Το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις είναι ζήτημα φιλοσοφικής προσέγγισης και είναι απολύτως θεμιτό.

Ωστόσο για τον Δανέζη δεν επιχειρήθηκε μία προσπάθεια απλώς κριτικής του στο αν εγκατέλειψε μέρος της επιστήμης και αναλώνεται σε αντεπιστημονικές θεωρίες, πράγμα που χωράει συζήτηση.
Επιχειρήθηκε από κάποιον να αποδομηθεί η επιστημονική του ιδιότητα ως να μην την είχε ή δήθεν να είχε ελάχιστο έργο ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Είναι τουλάχιστον γελοία αυτή η προσπάθεια έναντι του Δανέζη από ποιους; Ας μην προσθέσω κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Χαιρετίζω την ευρύτερη προσέγγιση σου στα ζητήματα αυτά που είναι ψύχραιμη, ουσιαστική.
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει ολόκληρη την συζήτηση, νομίζω ότι η αποδόμηση του Δανέζη επιχειρείται γιατί μάλλον δεν είναι σκληρός θετικιστής και φυσικαλιστής.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 11:55

Αρχέλαος έγραψε:
stavmanr έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Ε αφού είναι πασιφανές μην σας χαλάμε και το circlejerk. Tουλάχιστον ο άλλος δανεζικός φίλος παρουσίασε τα εωλά του επιχειρήματα, εδώ δεν θα κάνουμε καν προσπάθεια να επιδείξουμε το "προφανές";
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 09 Μαρ 2021, 12:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 09 Μαρ 2021, 11:55

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:52
Αρχέλαος έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει ολόκληρη την συζήτηση, νομίζω ότι η αποδόμηση του Δανέζη επιχειρείται γιατί μάλλον δεν είναι σκληρός θετικιστής και φυσικαλιστής.
Επομένως, είναι ιδεολογικό το πρόβλημα.
Αυτό εξηγώ.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 11:57

stavmanr έγραψε:
09 Μαρ 2021, 11:55
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Αρχέλαος έγραψε:

Επομένως, είναι ιδεολογικό το πρόβλημα.
Αυτό εξηγώ.
Το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό, το πρόβλημα είναι ότι ο Δανέζης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη φιλοσοφική του γνώμη από το τι εστί φυσική.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 12:02

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Κανείς δεν απαιτεί από το Δανέζη να είναι κάτι από τα δύο. To πρόβλημα είναι ότι αυτά που λέει ο Δανέζης είναι σαν εγώ να παρουσιάζω το καντόριο επείρημα ότι το άπειρο στην υπερπεπερασμή συνολοθεωρία αποτελεί τεκμήριο για την ύπαρξη του πραγματικού απείρου και vis a vis του _θεού_. Αυτό είναι κάποια , μολονότι αστόχαστη, φιλοσοφική θέση. Δεν είναι μαθηματικά. Όπως δεν είναι φυσική να υποστηρίζεις ότι η σύγχρονη αστροφυσική αποδεικνύει την αθανασία της ψυχής.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 09 Μαρ 2021, 12:05

klg έγραψε:
09 Μαρ 2021, 12:02
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Κανείς δεν απαιτεί από το Δανέζη να είναι κάτι από τα δύο. To πρόβλημα είναι ότι αυτά που λέει ο Δανέζης είναι σαν εγώ να παρουσιάζω το καντόριο επείρημα ότι το άπειρο στην υπερπεπερασμή συνολοθεωρία αποτελεί τεκμήριο για την ύπαρξη του πραγματικού και vis a vis του _θεού_. Αυτό είναι κάποια , μολονότι αστόχαστη, φιλοσοφική θέση. Δεν είναι μαθηματικά. Όπως δεν είναι φυσική να υποστηρίζεις ότι η σύγχρονη αστροφυσική αποδεικνύει την αθανασία της ψυχής.
Έχει διατυπώσει τέτοια συμπεράσματα;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 09 Μαρ 2021, 12:05

hellegennes έγραψε:
08 Μαρ 2021, 11:40
stavmanr έγραψε:
08 Μαρ 2021, 10:38
Και συνεχίζουμε με την τρίτη σε σειρά κατάθεση νόμου που αναφέρεται σε επιστήμονες:

ΥΠΕΚΥΠ 14011/245/2-4-20 :Διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών

Ευελπιστώ ότι στις πρώτες 20 αναφορές θα επανέλθεις στην πραγματικότητα.
Σε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο με φυσιολογικό μουλάρωμα, οι δύο πρώτες αναφορές είναι αρκετές.
Καλή μου μαργαρίτα, τι δεν καταλαβαίνεις από το ότι δεν υπάρχει νομικό έγγραφο που να αναφέρεται σε τίτλο επιστήμονα; Πότε θα καταλάβεις ότι οι ΚΑΔ δεν είναι τίτλοι ανθρώπων και ιδιοτήτων;
ΚΑΔ; :lol:
Πώς μπλέχτηκες πάλι ρε Χελετζέ;

Ο ΚΑΔ είναι ο κωδικός επαγγελματικής δραστηριότητας στην Εφορία.

Δεν χρειάζεται να έχεις ΚΑΔ για να είσαι επιστήμονας. Και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να έχεις ΚΑΔ.
Επιστήμονας είσαι από τη στιγμή που φέρεις τίτλο αναγνωρισμένου ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 09 Μαρ 2021, 12:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 09 Μαρ 2021, 12:09

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
09 Μαρ 2021, 12:05
klg έγραψε:
09 Μαρ 2021, 12:02
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Κανείς δεν απαιτεί από το Δανέζη να είναι κάτι από τα δύο. To πρόβλημα είναι ότι αυτά που λέει ο Δανέζης είναι σαν εγώ να παρουσιάζω το καντόριο επείρημα ότι το άπειρο στην υπερπεπερασμή συνολοθεωρία αποτελεί τεκμήριο για την ύπαρξη του πραγματικού και vis a vis του _θεού_. Αυτό είναι κάποια , μολονότι αστόχαστη, φιλοσοφική θέση. Δεν είναι μαθηματικά. Όπως δεν είναι φυσική να υποστηρίζεις ότι η σύγχρονη αστροφυσική αποδεικνύει την αθανασία της ψυχής.
Έχει διατυπώσει τέτοια συμπεράσματα;
Ε ναι
https://www.visaltis.net/2013/06/blog-post_30.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών