Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 31 Ιούλ 2018, 20:43

taliban έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:42
Άποψη δεν σου επιτρέπει ο θεός σου να έχεις?
Σοβαρός είμαι.
Ο κόσμος κάηκε και ο ταγός σας βγήκε να κάνει πολιτική πάνω στα πτώματα.
Ωραία η θεολογία σας....
Kαλά δεν έμεινε έτσι, βγήκαν και τον έκραξαν και από την εκκλησία. Δε σημαίνει ότι εξέφρασε τη γνώμη της "εκκλησίας" μαζικά. Υπάρχουν και αυτοί που διαφώνησαν.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 31 Ιούλ 2018, 20:45

Cecily Anne έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:43
taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Kαλά δεν έμεινε έτσι, βγήκαν και τον έκραξαν και από την εκκλησία. Δε σημαίνει ότι εξέφρασε τη γνώμη της "εκκλησίας" μαζικά. Υπάρχουν και αυτοί που διαφώνησαν.
taliban έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:34
Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:27
taliban έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:25

Οι άλλοι , οι άλλοι. Πάντα οι άλλοι.
Αμ δεν ξέρω και αν κατάλαβες για τί πράγμα μιλάω.
Κατάλαβα για ποιους μιλάς. Δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τον Αμβρόσιο ωστόσο. Και ούτε προφανώς εκφράζει το σύνολο της Εκκλησίας.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 31 Ιούλ 2018, 20:45

taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Τώρα δηλαδή, είναι λογικό αυτό που γράφεις;
Πότε θέλεις να κάνουν πολιτική όλοι της αντιπολίτευσης;
Όταν τα πτώματα θα τα έχουν φάει τα σκουλίκια και θα έχουν ξεχαστεί όλα;;;
Ή μήπως με το "πολιτική πάνω στα πτώματα", είναι μία καλή δικαιολογία για να μην ασκεί κανείς αρνητική κριτική στα καθίκια;

.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 20:46

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:33
Nandros έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:26
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:12
Θεολογία από τα Lidl στα καλύτερα της! :lol:
Αυτό ακριβώς κάνετε: Θεολογία από τα Lidl!
Πες μου τώρα ότι αποδέχεσαι 100% σαν αληθές και θεόπνευστο το βιβλίο της γένεσης (για να γελάσουμε όπως λέει η δούλη Σουβλίτσα).
Θεολογία από τα Λιντλ κάνετε όσοι θέλετε να ασκήσετε κριτική χωρίς να γνωρίζετε τα στοιχειώδη.

Σκοπός της Γένεσης είναι να διδάξει στους ανθρώπους ότι ο Θεός είναι ένας και είναι δημιουργός των Πάντων! Εκεί έγκειται η Θεοπνευστία της. Δεν έχει ως στόχο να διδάξει επιστημονικές αλήθειες. Η Γραφή δεν είναι επιστημονικό εγχειρίδιο, αν αυτό υπονοείς.
Δηλαδή ο θεός έβαλε κάποιους να γράφουν αντιεπιστημονικές μπούρδες! Λογικό για τους χαζούς που θα το πιστέψουν.
Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι είναι ανθρώπινο έργο και οι μπούρδες εξηγούνται λόγω αμορφωσιάς των γραφιάδων;

Για χιλιάδες χρόνια μας το πάσαραν σαν αδιαμφισβήτητη αλήθεια, μέχρι που αποδείχτηκε μια μπούρδα και μισή! Και τότε ξεκίνησαν οι δικοί σας τα διάφορα περίεργα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!
Πήρατε την Μυθολογία των Εβραίων, που έφτιαξαν θεό στα μέτρα τους και αυτοαποκαλέστηκαν περιούσιος λαός, και μας το πασάρετε σαν Ιστορία.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 31 Ιούλ 2018, 20:48

taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Να έχω άποπση??? άποπση???? για την Δημιουργία? Εγώ? Σοβαρά?

Για πήγαινε λίγο και διάβασε το βιβλίο του Ιώβ.

Μετά, διάβασε και για τον Προφήτη Ηλία, τον Μέγιστο Προφήτη Ηλία.
Βρες να διαβάσεις ολόκληρο το γραπτό. Και αυτό που αναφωνεί ο Προφήτης, πριν γνωρίσει τον Θεό ως "δροσερό αεράκι" (μετά τις βροντές και τις αστραπές και το κυνηγητό στην έρημο και τη σίτιση από μια χήρα...).
Μήπως εγώ Θεέ μου, καλύτερος από αυτούς είμαι? Πάρε μου την ψυχή να τελειώνω...

Ποιός το είπε αυτό?! Ο Προφήτης Ηλίας?!

Τί να πρωτοπώ μωρέ, θέλω πολλά να πω αλλά δεν ξέρω αν είμαι η κατάλληλη για να τα πω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 31 Ιούλ 2018, 21:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 31 Ιούλ 2018, 20:50

OANNHSEA έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:45
taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Τώρα δηλαδή, είναι λογικό αυτό που γράφεις;
Πότε θέλεις να κάνουν πολιτική όλοι της αντιπολίτευσης;
Όταν τα πτώματα θα τα έχουν φάει τα σκουλίκια και θα έχουν ξεχαστεί όλα;;;
Ή μήπως με το "πολιτική πάνω στα πτώματα", είναι μία καλή δικαιολογία για να μην ασκεί κανείς αρνητική κριτική στα καθίκια;
.
Να κάνουν πολιτική την επόμενη μέρα με το να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αφενός μέτρα πυροπροστασίας ατομικά σε κάθε σπίτι (καθαρισμός αυλών και τα σχετικά) αφετέρου με την εκπαίδευση εθελοντών ανά περιοχή όπου υπάρχει κίνδυνος σε κάθε εποχή.
Αυτό συνιστά πολιτική βούληση (αφού ο κόσμος μέχρι πριν τις φωτιές ήταν αμέριμνος και αδιάφορος γενικά) και όχι η αλληλοκατηγορία για πολιτικές σκοπιμότητες.

Το "πολιτική πάνω στα πτώματα" περιλαμβάνει άπαντες πολιτικά πρόσωπα και δεν το χρησιμοποιώ ως πρόσχημα για να μην κριθεί το κυβερνών κόμμα ή οποιοδήποτε άλλο.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 20:52

Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:36
Τον 19ο αιώνα? Με βάση την θρησκεία Μας?
Για τον Βολταίρο βρε, για τον Βολταίρο, ουτε γι αυτόν έχεις να πεις τίποτα?

Δούλη του Θεού Σουβλίτσα, ναι:

ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμουν· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου. βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Ναι με βάση την θρησκεία ΣΑΣ, τον χριστιανισμό, στηρίχτηκε η δουλεία και καταργήθηκε γύρω στα 1850.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω το βιογραφικό του κάθε διασήμου, αλλά διαβάζω:
Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος, διάσημος για το πνεύμα του, τις επιθέσεις του εις βάρος της Καθολικής Εκκλησίας και την υπεράσπιση της ανεξιθρησκίας, της ελευθερίας του λόγου και του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους. Θεωρείται κεντρική μορφή και ενσάρκωση του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα.

Τί σχέση έχει ο Βολταίρος; :smt017
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 20:54

Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:39
taliban έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:34
Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:27

Αμ δεν ξέρω και αν κατάλαβες για τί πράγμα μιλάω.
Κατάλαβα για ποιους μιλάς. Δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τον Αμβρόσιο ωστόσο. Και ούτε προφανώς εκφράζει το σύνολο της Εκκλησίας.
Τεσπα, αυτό για το οποίο μιλά το νήμα είναι πολύ μεγάλο θεολογικό θέμα, πολύ μεγάλο.
Σωτηριολογικό είναι. Αλλά εγώ δεν ξέρω τί να πρωτοπώ και τί να πρωτογράψω.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Εν συντομία λοιπόν η σωτηριολογική ερμηνεία για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι :
1) Μπορεί να προξενούσαν τα θύματα μεγαλύτερο κακό μελλοντικά άρα ο θεός καλώς τους πήρε μαζί του
2)Ξόφλησαν για τις αμαρτίες τους και βρήκε ο θεός την κατάλληλη στιγμή να τους πάρει
3) Του έλειπαν μερικά αγγελούδια και είπε να πάρει τα δίδυμα
4)....

Συμπλήρωσε εσύ πιθανές αιτίες (πέραν του αγνωσται αι βουλαι του κυριου)
Και ποιά είμαι εγώ να συμπληρώσω "πιθανές αιτίες", Λοττο παίζουμε? Ή θα κάνω υποδείξεις δια υποθέσεων για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημιουργία και το Αυτεξούσιο παράλληλα?
Για να σοβαρευτούμε λίγο..
Μα πως, εσύ τα ξέρεις απ' έξω κι ανακατωτά τα χριστιανικά. Στα είπε ο θεός σου μεταξύ τυρού και αχλαδιού!
.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 31 Ιούλ 2018, 20:55

By the way, και θα το πω, εφέτος πριν λίγες ημέρες, γιόρταζε ο Προφήτης Ηλίας. Εφέτος και για διάφορους και διαφορετικούς λόγους και μέσω διαφόρων συμπτώσεων (εντάξει, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιουμε τις συμπτώσεις ως δείγμα στην πνευματική ζωή πάντα, κρύβουν και πολλές παγίδες), κατάλαβα και αγάπησα τον Προφήτη Ηλία. Πριν ήμουν λίγο μακρυά και αγαπημένοι και γενικώς δεν ήξερα και πολλά, κάποια σκόρπια και βασικά.
Γιατί το λεω.
Γιατί, αυτά που λέω τα βιώνω ρε σεις με καποιον τρόπο στην ψυχή μου, δεν είναι θεολογικές ξερές γνώσεις και παπαγαλία, από θεολογικές γνώσεις εγώ είμαι χωρίς πτυχία θεολογίας και υποδεέστερη πολλών. Τους μωρούς λέει εξέλεξε..τεσπα.
Τα λέω ως μαρτυρία συνειδήσεως, τπτ παραπάνω. Ούτε για να αντιπαρατεθώ έτσι γενικώς και αορίστως με τον καθένα ούτε για να τσακώνομαι.

@ Νανδρος: για τις θέσεις του Βολταίρου σχετικά με τους δούλους, το δουλεμπόριο και τις φυλετικές διακρίσεις ψάξε να διαβάσεις ή ρώτα να μάθεις (δεν έχω τπτ πρόχειρο αυτή τη στιγμη), φαντάζομαι πως κάποιος εδώ μέσα θα γνωρίζει να αναφέρει πεντε πράγματα παραπάνω.

εντιτ: @ Νάνδρος2: ρε συ, λες και ήσουν ή ήμουν στο μυαλό σου τί θα ποστάρω :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 31 Ιούλ 2018, 20:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 20:56

Cecily Anne έγραψε:
taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Μόνο που εδώ μέσα πάρα πολλοί τον υποστήριξαν και κάτι σημαίνει αυτό!
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 20:58

Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:48
taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
Να έχω άποπση??? άποπση???? για την Δημιουργία? Εγώ? Σοβαρά?

Για πήγαινε λίγο και διάβασε το βιβλίο του Ιώβ.

Μετά, διάβασε και για τον Προφήτη Ηλία, τον Μέγιστο Προφήτη Ηλία.
Βρες να διαβάσεις ολόκληρο το γραπτό. Και αυτό που αναφωνεί ο Προφήτης, πριν γνωρίσει τον Θεό ως "δροσερό αεράκι" (μετά τις βροντές και τις αστραπές και το κυνηγητό στην έρημο και τη σίτιση από μια χήρα...).
Μήπως εγώ Θεέ μου, καλύτερους από αυτούς είμαι? Πάρε μου την ψυχή να τελειώνω...

Ποιός το είπε αυτό?! Ο Προφήτης Ηλίας?!

Τί να πρωτοπώ μωρέ, θέλω πολλά να πω αλλά δεν ξέρω αν είμαι η κατάλληλη για να τα πω.
Όντως δεν είσαι. Φέρε τους μεγάλους!
.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 31 Ιούλ 2018, 20:59

Nandros έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:56

.
Σημαίνει ότι προφανώς και για να έχει τη θέση που έχει, έχει κοινό. Σαν την πολιτική είναι. Δεν καταλαβαίνω, γιατί σου φαίνεται κάτι περίεργο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 31 Ιούλ 2018, 21:02

Και τί είμαι εγώ για να τους φέρω?
Μποτάκι των αντιχριστιανών με 0.30?

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 31 Ιούλ 2018, 21:05

Nandros έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:56
Cecily Anne έγραψε:
taliban έγραψε:
Σοβαρός είμαι.
Ωραία η θεολογία σας....
.
Έτσι νομίζεις εσύ. Από τον φανατισμό και τις παρωπίδες δεν μπορείς να διαβάσεις τι λένε, παρά διακρίνεις μόνο κόκκινες και μπλε σημαίες. Θυμίζεις ιεροεξεταστή στο Μεσαίωνα ή δικαστή στην Γερμανία του Χίτλερ. Ακριβώς όλα όσα κατηγορείς και δήθεν σε ενοχλούν, εκφράζεις με την συμπεριφορά σου και με αυτά που γράφεις.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιούλ 2018, 21:12

Σουβλίτσα έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 20:55
By the way, και θα το πω, εφέτος πριν λίγες ημέρες, γιόρταζε ο Προφήτης Ηλίας. Εφέτος και για διάφορους και διαφορετικούς λόγους και μέσω διαφόρων συμπτώσεων (εντάξει, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιουμε τις συμπτώσεις ως δείγμα στην πνευματική ζωή πάντα, κρύβουν και πολλές παγίδες), κατάλαβα και αγάπησα τον Προφήτη Ηλία. Πριν ήμουν λίγο μακρυά και αγαπημένοι και γενικώς δεν ήξερα και πολλά, κάποια σκόρπια και βασικά.
Γιατί το λεω.
Γιατί, αυτά που λέω τα βιώνω ρε σεις με καποιον τρόπο στην ψυχή μου, δεν είναι θεολογικές ξερές γνώσεις και παπαγαλία, από θεολογικές γνώσεις εγώ είμαι χωρίς πτυχία θεολογίας και υποδεέστερη πολλών. Τους μωρούς λέει εξέλεξε..τεσπα.
Τα λέω ως μαρτυρία συνειδήσεως, τπτ παραπάνω. Ούτε για να αντιπαρατεθώ έτσι γενικώς και αορίστως με τον καθένα ούτε για να τσακώνομαι.

@ Νανδρος: για τις θέσεις του Βολταίρου σχετικά με τους δούλους, το δουλεμπόριο και τις φυλετικές διακρίσεις ψάξε να διαβάσεις ή ρώτα να μάθεις (δεν έχω τπτ πρόχειρο αυτή τη στιγμη), φαντάζομαι πως κάποιος εδώ μέσα θα γνωρίζει να αναφέρει πεντε πράγματα παραπάνω.

εντιτ: @ Νάνδρος2: ρε συ, λες και ήσουν ή ήμουν στο μυαλό σου τί θα ποστάρω :D
Βρήκα αυτό:
https://en.wikipedia.org/wiki/Voltaire# ... nd_slavery
Voltaire has been accused of supporting the slave trade as per a letter attributed to him, although it has been suggested that this letter is a forgery "since no satisfying source attests to the letter's existence."
In his Philosophical Dictionary, Voltaire endorses Montesquieu's criticism of the slave trade: "Montesquieu was almost always in error with the learned, because he was not learned, but he was almost always right against the fanatics and the promoters of slavery."

Ντροπή σου, χριστιανή γυναίκα και δούλη του θεού, να διασπείρεις συκοφαντίες και να σπιλώνεις νεκρούς! :011:
.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών