Λεγεών έγραψε: ↑25 Μαρ 2021, 12:23
Αρίστος έγραψε: ↑25 Μαρ 2021, 12:17
Λεγεών έγραψε: ↑25 Μαρ 2021, 12:14
Κλαπαρχιδιές. Στο μυαλό σου έχουν ευθύνες αυτοί που δεν γουστάρεις, αλλά δεν έχουν ευθύνες αυτοί που γουστάρεις ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Κλαπαρχιδης εισαι εσυ και μαλιστα με βαρια ανηκεστο βλαβη.
Ο ΠΟΥ οχι μονο δεν πηρε προληπτικα μετρα απο τις 31 Ιανουαριου ως τις 10 Μαρτιου...
αλλα και Μαρτιο-Απριλιο συνιστουσε να μην φοραει ο κοσμος μασκα.
Ειχε μαλιστα βγαλει και αφισα ΕΝΑΝΤΙΟΝ της μασκας.
.
Ο ΠΟΥ δεν μπορεί να "πάρει προληπτικά μέτρα", διότι δεν αποτελεί κυβέρνηση, μόνο να συστήσει μέτρα αντιμετώπισης μπορεί. Οι κυβερνήσεις παίρνουν τα μέτρα.
Ο ΠΟΥ στον βαθμό που μπορούσε, από τα τέλη Ιανουαρίου, έλεγε ότι χάνεται ο έλεγχος. Δεδομένα δεν είχε, ούτε μπορούσε κανείς να γνωρίζει τι ερχόταν, στα τέλη του Ιανουαρίου 2020.
Ο ιδιος ο Τσιοδρας ειπε οτι ακολουθουν τις εντολες που δινει ο ΠΟΥ στη διαχειριση της πανδημιας και πως το ιδιο κανουν ολες οι χωρες.
Κατσε να σου ανεβασω απο το βιβλιο μου συγκεντρωτικα ολες τις κλαπαρχιδιες του ΠΟΥ απο την αρχη της πανδημιας.
Στις 5 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το επανέλαβε στις 14 Ιανουαρίου ενώ στις 15 άφησε ένα παράθυρο πως ίσως υπάρχουν αλλά ότι δεν υφίστανται ξεκάθαρες αποδείξεις. Στις 19 Ιανουαρίου πάλι είπε πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά το αμφισβήτησε στις 21 Ιανουαρίου. Στις 23 ο ΠΟΥ δήλωσε το αμίμητο, ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας".
Εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, που από τις 27 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου εκτοξεύθηκαν από 3000 στα 8000, ο ΠΟΥ στις 30 Ιανουαρίου επιτέλους ανακοινώνει μετά από συνεδρίαση του πως πρόκειται για μία παγκόσμια υγειονομική κρίση ωστόσο επισημαίνει:
"H εμπειρία έχει δείξει ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας ανθρώπων και αγαθών κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών δημόσιας υγείας ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικός".
Προσθέτει μάλιστα ότι τέτοιοι περιορισμοί "ενδέχεται να διαταράξουν τις επιχειρήσεις και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών που επλήγησαν".
Την επόμενη μέρα ο ίδιος ο ΠΟΥ δηλώνει ότι "με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες δεν συνιστά κανένα ταξιδιωτικό ή εμπορικό περιορισμό". Θυμίζω όμως ότι στη Γιουχάν είχε επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση σκληρή καραντίνα ήδη από τις 23 Ιανουαρίου.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους, παρέμενε κάθετα αρνητικός και στις αρχές Φεβρουαρίου απέναντι στη λήψη μέτρων. Μάλωνε μάλιστα τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αυστραλίας επειδή τάχα υποκινούσαν "φόβο και στιγματισμό" καθώς αρνούντουσαν να δεχτούν ταξιδιώτες από την Κίνα. Σημειωτέον ότι ο Τραμπ, που αργότερα κατηγορήθηκε από τα μμε και τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν πήρε μέτρα, είχε ανακοινώσει πρώτος μια μερική απαγόρευση πτήσεων από την Κίνα στις 31 Ιανουαρίου. Όμως ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ υποστήριζε κατηγορηματικά πως "δεν υπάρχει κανένας λόγος για μέτρα που επεμβαίνουν στα διεθνή ταξίδια και το εμπόριο χωρίς να είναι απαραίτητα".
Αυτή τη στάση του ΠΟΥ που αρνιόταν τότε τα μέτρα κατά της επιδημίας επειδή δήθεν είναι αχρείαστα και προκαλούν στιγματισμό, εκμεταλλεύθηκαν τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ, οι Δημοκρατικοί. Οι ίδιοι δηλαδή άνθρωποι που θα κατηγορήσουν θρασύτατα τον Τραμπ από τον Μάρτιο ότι άργησε να πάρει μέτρα. Η Νάνσι Πελόζι μάλιστα επισκέφθηκε την Τσάιναταουν στις 24 Φεβρουαρίου για να εκδηλώσει τη συμπαράσταση της στους Κινέζους που δήθεν έπληξε ο Τραμπ. Παρότρυνε τότε τουρίστες και τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο να μην φοβούνται να επισκεφτούν την Τσάιναταουν εξαιτίας των φόβων για τον κορονοϊό.
.
.