Σημασία δεν έχει, κατά την γνώμη μου, τι προέγραψες εσύ ή εγώ, αλλά ποια είναι η ορθόδοξη θεολογική σκέψη. Δεν νομίζεις;jey_pap έγραψε: ↑30 Απρ 2021, 10:44Στα πρωτότυπα κείμενα (Γεν. 1:29-30, όπως προέγραψα) δεν υφίσταται ο όρος "Παράδεισος", όπως και στον πρ. Ησαΐα (11:6). Ο Ησαΐας προφητεύει για μια ειρηνική κατάσταση στη γη (κι όχι στον Παράδεισο) , παρουσιάζοντας μια άλλη σχέση θηραμάτων-θηρευτών ζώων και τίποτε παραπάνω.
Ωστόσο, ο Παράδεισος αφορά τόπο επιβράβευσης ελλόγων όντων. Ως όντα έλλογα θαρρώ πως υπονοούνται και "ζώα" πρωτοφανή για τα δεδομένα μας, όπως περιγράφονται στην Αποκάλυψη.
Και η σκέψη αυτή έχει ως εξής...
Την σκέψη αυτήν την εκφράζει η Αποστολική Διακονία, που είναι ο επίσημος Εκκλησιαστικός Οργανισμός που τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και σύμφωνα με την άποψη αυτή, υπήρξε μια περίοδος πριν την πτώση τους,Η χριστιανική θεολογική σκέψη πιστεύει ότι υπήρχε μια εποχή, σύμφωνα με την αφήγηση περί παραδείσου, που ο Αδάμ και η Εύα ζούσαν εν ειρήνη με τα ζώα μέσα στον κήπο της Εδέμ. Την αρμονία αυτή κατέστρεψε ακριβώς η δική μας αμαρτία, η αστοχία και η παράβαση των θείων εντολών.
όπου ο Αδάμ και η Εύα ζούσαν εν ειρήνη με τα ζώα μέσα στον κήπο της Εδέμ.
Το λινκ στο έδωσα, μπορείς να πας να διαβάσεις όλο το κείμενο και να δεις τι ακριβώς λέει.
Το τι λες εσύ ή εγώ ή ο κύριος Καραγκούνης, δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει το τι πρεσβεύει η επίσημη άποψη της ορθόδοξης εκκλησίας.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο γράψω, ώστε να το καταλάβεις.