Σαφώς και με κάλυψες. Ειδικώς αν αντικαταστήσεις το "Αμερικανός" με το "Έλληνας" σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις των Ελλήνων.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:05
Αν ήμουν Αμερικανός, δεν θα έδινα μία για τις δολοφονίες παιδιών που κάνει ο στρατός μου στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, σε μία χώρα που μου ξεκίνησε τον πόλεμο, έχουν χαθεί χιλιάδες συμπατριώτες μου και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μου ξαμολήσουν βιολογικά όπλα.
Θα με ένοιαζε να σωθώ εγώ, οι φίλοι μου κι οι συγγενείς μου.
Το ότι σώθηκαν παραπάνω γιαπωνεζάκια με τη ρίψη της ατομικής, απλά θα ήταν ένα έξτρα συν.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
συζήτηση για χιροσίμα ανήμερα του σωτήρος
Re: συζήτηση για χιροσίμα ανήμερα του σωτήρος
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Phorum.gr user: the_black_planet
Έτσι ναι, εγώ σίγουρα έχω γνωρίσει άτομα που το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το "κουλαντριζουν", το έχουν δηλαδή κάτω από την ιδεολογία και ευτυχώςelchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:06Το διορθώνω.the_black_planet έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:04Ναι όπως στο άλλο θέμα που έλεγε ένα παλικάρι ότι όποιος πει ότι δεν έχει κάνει... σεξ επί πληρωμή είναι ψεύτης. Εντάξει μπορεί να είναι ο κανόνας αλλά υπάρχουν πάντα και άτομα που κρατάνε ιδεολογικά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:55Στο θέμα του νήματος τώρα, θα ήσασταν υπέρ της χρήσης μιας πυρηνικής κεφαλής σε ένα υποθετικό σενάριο όπου η Ελλάδα κατέχει τέτοια όπλα και δέχεται επίθεση; Η χρήση του θα τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο για τη χώρα, χωρίς να χρειαστείτε να επιστρατευτείτε και να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.
Όποιος πει όχι, είναι ψεύτης ή δεν έχει τόσο έντονο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
οχι.
υπευθυνος ειναι μονο αυτος με την ξιφολιγχη, αντε και οι ανωτεροι του. ουτε καν ολοι οι ενστολοι. στη συγκεκριμμενη φαση ομως ειναι αδυνατον να μπορεσει κανεις να ξεχωρισει αθωους απο ενοχους, και να βλαψει μονο τους δευτερους. το μονο που μπορει να κανει, ειναι να προξενησει οσο κακο χρειαζεται για να σταματησουν να σφαζονται βρεφη, και εκ του αποτελεσματος, μπορουμε να κρινουμε οτι καλως ριχτηκαν οι βομβες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- wooded glade
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα με τη Χιροσίμα.under έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:59Ναι ρε εννοειται.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:55Στο θέμα του νήματος τώρα, θα ήσασταν υπέρ της χρήσης μιας πυρηνικής κεφαλής σε ένα υποθετικό σενάριο όπου η Ελλάδα κατέχει τέτοια όπλα και δέχεται επίθεση; Η χρήση του θα τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο για τη χώρα, χωρίς να χρειαστείτε να επιστρατευτείτε και να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.
Όποιος πει όχι, είναι ψεύτης.
Ανοήτως τίθεται υπό αμφισβήτηση το strike option στην περίπτωση της Χιροσίμα. Έτσι λοιπόν λένε και οι Αμερικάνοι "θέλατε την operation Coronet, να σκοτωθούν δύο εκατομμύρια ;".
Στη Χιροσίμα το ζήτημα είναι ότι δεν δόθηκε προειδοποίηση.
Αλλά και πάλι οι διάφοροι ειρηνιστές και συνοδοιπόροι αποσιωπούν ότι και να δινόταν δεν θα είχε αποτέλεσμα.
Έτσι οι μεν Αμερικάνοι λένε καλώς έγινε, οι δε κομμουνισταί-συνοδοιπόροι λένε τα δικά τους.
Ο Τραμπ παρά την τρέλα του είπε τουλάχιστον πέρυσι ότι "είναι μιά παράξενη ιστορία".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 09 Αύγ 2018, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Το αντικαθιστώ.*ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:11Σαφώς και με κάλυψες. Ειδικώς αν αντικαταστήσεις το "Αμερικανός" με το "Έλληνας" σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις των Ελλήνων.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:05
Αν ήμουν Αμερικανός, δεν θα έδινα μία για τις δολοφονίες παιδιών που κάνει ο στρατός μου στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, σε μία χώρα που μου ξεκίνησε τον πόλεμο, έχουν χαθεί χιλιάδες συμπατριώτες μου και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μου ξαμολήσουν βιολογικά όπλα.
Το ότι σώθηκαν παραπάνω γιαπωνεζάκια με τη ρίψη της ατομικής, απλά θα ήταν ένα έξτρα συν.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
* Αν το πας στον εμφύλιο, δεν θα ρίξω πυρηνικά εντός επικράτειας σε άλλους Έλληνες, όχι.
Το "ευτυχώς" είναι σχετικό αλλά διαφωνούμε οπότε..the_black_planet έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:13Έτσι ναι, εγώ σίγουρα έχω γνωρίσει άτομα που το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το "κουλαντριζουν", το έχουν δηλαδή κάτω από την ιδεολογία και ευτυχώς

Ναι, δεν δόθηκε προειδοποίηση για αυτό το τόσο φρικτό έγκλημα. Θα είχαν παραδοθεί οι Ιάπωνες...oh wait, χρειάστηκε να ρίξουν και δεύτερη και παραλίγο να χρειαζόταν και τρίτη (αλλά δεν είχε κατασκευαστεί εκείνη τη στιγμή)wooded glade έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:15Δεν είναι όμως αυτό το θέμα με τη Χιροσίμα.
Ανοήτως τίθεται υπό αμφισβήτηση το strike option στην περίπτωση της Χιροσίμα. Έτσι λοιπόν λένε και οι Αμερικάνοι "θέλατε την operation Coronet, να σκοτωθούν δύο εκατομμύρια ;".
Στη Χιροσίμα το ζήτημα είναι ότι δεν δόθηκε προειδοποίηση.
Αλλά και πάλι οι διάφοροι ειρηνιστές και συνοδοιπόροι αποσιωπούν ότι και να δινόταν δεν θα είχε αποτέλεσμα.
Έτσι οι μεν Αμερικάνοι λένε καλώς έγινε, οι δεν κομμουνισταί-συνοδοιπόροι λένε τα δικά τους.
Ο Τραμπ παρά την τρέλα του είπε τουλάχιστον πέρυσι ότι "είναι μιά παράξενη ιστορία".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elchav την 09 Αύγ 2018, 14:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Ε, κάποιοι κουλαντρίζουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και κάποιοι άλλοι κουλαντρίζουν την ιδεολογία.the_black_planet έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:13Έτσι ναι, εγώ σίγουρα έχω γνωρίσει άτομα που το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το "κουλαντριζουν", το έχουν δηλαδή κάτω από την ιδεολογία και ευτυχώς
Αυτοσυντηρούμενη ιδεολογία.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εννοείται σε ανάλογο σκηνικό, δηλαδή όχι την ιερή Μικρά Ασία που μας ανήκει δικαιωματικά αλλά πιό κει στο Τουρκμενιστάν γιά να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο γιά 2-3 αιώνες.under έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:59Ναι ρε εννοειται.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:55Στο θέμα του νήματος τώρα, θα ήσασταν υπέρ της χρήσης μιας πυρηνικής κεφαλής σε ένα υποθετικό σενάριο όπου η Ελλάδα κατέχει τέτοια όπλα και δέχεται επίθεση; Η χρήση του θα τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο για τη χώρα, χωρίς να χρειαστείτε να επιστρατευτείτε και να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.
Αλλά και πάλι δεν θα μας έλεγα ανθρωπιστές.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Δύο κλέψανε από τους Γερμανούς, δύο ρίξανε.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Η φράση κλειδί ήταν "δέχεται επίθεση" , δηλαδή αμυντικός πόλεμος, όχι να ξαναξεκινήσουμε εκστρατεία προς την ΙνδίαΜπίστης έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:21Εννοείται σε ανάλογο σκηνικό, δηλαδή όχι την ιερή Μικρά Ασία που μας ανήκει δικαιωματικά αλλά πιό κει στο Τουρκμενιστάν γιά να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο γιά 2-3 αιώνες.under έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:59Ναι ρε εννοειται.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 13:55Στο θέμα του νήματος τώρα, θα ήσασταν υπέρ της χρήσης μιας πυρηνικής κεφαλής σε ένα υποθετικό σενάριο όπου η Ελλάδα κατέχει τέτοια όπλα και δέχεται επίθεση; Η χρήση του θα τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο για τη χώρα, χωρίς να χρειαστείτε να επιστρατευτείτε και να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.
Αλλά και πάλι δεν θα μας έλεγα ανθρωπιστές.

Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Όχι, δεν το πάω μόνον στον εμφύλιο. Ρίξε μια ματιά στο μπολνταρισμένο.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:18Το αντικαθιστώ.*ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:11Σαφώς και με κάλυψες. Ειδικώς αν αντικαταστήσεις το "Αμερικανός" με το "Έλληνας" σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις των Ελλήνων.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:05
Ελπίζω να σε κάλυψα.
* Αν τον πας στον εμφύλιο, δεν θα ρίξω πυρηνικά εντός επικράτειας σε άλλους Έλληνες, όχι.
Αναφορικά με τον εμφύλιο, σαφώς και δεν θα μπορούσες να ρίξεις πυρηνικά γιατί η επικράτεια δεν είναι άλλη χώρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε κάθε ΑΜΥΝΤΙΚΟ πόλεμο που θα συμμετείχαμε και θα ήμουν ζωντανός (κι εν δυνάμει POW-νεκρός-ανάπηρος) όχι απλά θα πάταγα το κουμπί, θα έκανα και θεματικό πάρτυ "press the button" με φίλους και ποτά και θα το πατάγαμε εκ περιτροπής.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:25Όχι, δεν το πάω μόνον στον εμφύλιο. Ρίξε μια ματιά στο μπολνταρισμένο.
Αναφορικά με τον εμφύλιο, σαφώς και δεν θα μπορούσες να ρίξεις πυρηνικά γιατί η επικράτεια δεν είναι άλλη χώρα.
Αν συζητάμε για έναν πόλεμο που δεν έχω ζήσει, απλά θα κατανοούσα την επιλογή.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- wooded glade
Πιτσοποιός είσαι.
Οι Γερμανοί ήταν ανίδεοι.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Διαπληκτίζεσαι με ένα στο δρόμο και αυτός σου τραβάει ένα χαστούκι. Εσύ τραβάς πιστόλι και καθαρίζεις αυτόν και την οικογένειά του που κάθεται στο αυτοκίνητο. Μετά θα έκανες πάρτυ "πάτα τη σκανδάλη".elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:30Σε κάθε ΑΜΥΝΤΙΚΟ πόλεμο που θα συμμετείχαμε και θα ήμουν ζωντανός (κι εν δυνάμει POW-νεκρός-ανάπηρος) όχι απλά θα πάταγα το κουμπί, θα έκανα και θεματικό πάρτυ "press the button" με φίλους και ποτά και θα το πατάγαμε εκ περιτροπής.
Κάτι τέτοιο λες
Αυτό ναι, είναι σαφής απάντηση.elchav έγραψε: ↑09 Αύγ 2018, 14:30Σε κάθε ΑΜΥΝΤΙΚΟ πόλεμο που θα συμμετείχαμε και θα ήμουν ζωντανός (κι εν δυνάμει POW-νεκρός-ανάπηρος) όχι απλά θα πάταγα το κουμπί, θα έκανα και θεματικό πάρτυ "press the button" με φίλους και ποτά και θα το πατάγαμε εκ περιτροπής.
Αν συζητάμε για έναν πόλεμο που δεν έχω ζήσει, απλά θα κατανοούσα την επιλογή.
Το τι θα έκανες στην περίπτωση που δεν είχαμε πυρηνικά, δεν χρειάζεται να το ρωτήσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτά είναι δύο διαφορετικά ερωτήματα.
Εάν οι γιάπωνες δεν ήταν σύμμαχοι των γερμανών, πάλι πάνω-κάτω το PTO θα είχε την ίδια όψη. Οι γιάπωνες είχαν ξεκινήσει την δεύτερη φάση του επεκτατικού πολέμου για την δημιουργία της αυτοκρατορίας των από το ~1931.
Απλά ο Ρούσβελτ είχε όλους τους άσσους στο μανίκι, τους έκανε οικονομικό πόλεμο και τους έθεσε ουσιαστικά το παρακάτω (τρι)δίλημμα:
Είτε θα μαζευτείτε από την Κίνα και η στρατιωτική ηγεσία θα κατεβάσει τα παντελόνια ή θα καταρρεύσει η οικονομία σας λόγω εμπάργκο ή θα γίνει πόλεμος.
Ήδη από τα 1910s αμφότεροι οι στόλοι (IJN-USN) προετοιμαζόντουσαν εντατικά για την "τελική" ναυμαχία η οποία θα έκρινε την ηγεμονία στον Ειρηνικό. Το Plan Orange όπως το ονόμαζαν στο αμερικάνικο "πεντάγωνο" ουσιαστικά πρόβλεψε την εκστρατεία (με κάποιες σημαντικές αλλαγές λόγω αεροπλανοφόρων και κατάρρευσης των Ολλανδικών Ινδιών).
Έτσι ακόμη και εάν ο Χίτλερ δεν υπήρχε καν, ο πόλεμος στον Ειρηνικό θα λάμβανε χώρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ο Ρούσβελτ ουσιαστικά με μαεστρία έδεσε κάτι που είχε σχεδιαστεί δεκαετίες πριν (πόλεμος στον Ειρηνικό) με κάτι που δεν είχε καμία ουσιαστική σχέση (πόλεμος στην Ευρώπη).Βέβαια βοήθησε και πολύ ο Χίτλερ όταν κήρυξε τον πόλεμο στις ΗΠΑ μετά το Πέρλ Χάρμπορ.

Στην τελείως θεωρητική περίπτωση που οι Γερμανοί είχαν την ικανότητα να κατασκευάσουν πυρηνικά το 1945 η αντίδραση θα ήταν πολύ διαφορετική.
Οι ναζιάριδες ακόμη και με πυρηνικά δεν είχαν την δυνατότητα να νικήσουν τον πόλεμο, όχι σε εκείνο το σημείο και ίσως όχι ακόμη και εάν είχαν κάποια όπλα έτοιμα από το 1944.
Θα τα έριχναν πιθανότατα στο Λονδίνο, λόγω ανεπάρκειας των πλατφορμών "παράδοσης' που είχαν στην διάθεση τους, και θα το έκαναν καθαρά για λόγους "εκδίκησης" και τρομοκρατίας.
Οι τακτική χρήση των στο Ανατολικό μέτωπο ίσως τους κέρδιζε κάποιες εβδομάδες ζωής, λόγω εξαιρετικής σπανιότητας των πυρηνικών, αλλά δεν το βλέπω πιθανό να τα σπαταλούσαν έτσι π.χ. πριν απειλήσουν οι σοβιετικοί το Βερολίνο.
Σε κάθε περίπτωση η χρήση των και η επίδραση μεταπολεμικά θα ήταν πολύ μικρότερη.
Ή πολύ χειρότερη, διότι πιθανότατα θα ξεκινούσε ένας Γ' ΠΠ με τους Συμμάχους να πολεμούν στο Βερολίνο (ή σε άλλες περιοχές ανάπτυξης πυρηνικών) για το ποιος θα λεηλατήσει τις εγκαταστάσεις/προσωπικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Στάλιν έκανε τα πάντα, με τακτικό στρατό και NKVD, ώστε να πέσουν στα χέρια του άθικτες οι εγκαταστάσεις και οι επιστήμονες των ναζιάριδων. Μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι θα γινόταν εάν οι αμερικάνοι ήξεραν ότι το κλειδί για τα πυρηνικά ήταν στην Γερμανία...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση οι μέρες των λιπαρών σκιών.χιροσιμα ναγκασακι
από Machine ghost » 04 Αύγ 2024, 14:42 » σε Διεθνής πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost