Η χωρα πρεπει μα γεμισει με πολυεθνικες , προχτες!!!
Έτσι. Πρέπει να καταφερθεί ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ στους αντιπαραγωγικούς ντόπιους δουλέμπορες τσέπης
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Πες μου ένα outloook κάποιου οίκου για την Ελλάδα που να απεδείχθη ορθό.
Δεν είναι τόσο εύκολο το γκουγκλαρισμα απ'ότι βλέπω. Δε βρίσκεις εύκολα παλιές προβλέψεις. Αν θες ψάξε εσύ και φτιάξε μου ένα εξελακι. Οι στήλες θα ήθελα να είναι τα έτη και οι γραμμές να είναι οι προβλέψεις των οίκων (η πρώτη γραμμή θα είναι η πραγματική μεταβολή του ΑΕΠ). Μόλις το κάνεις share θα μαρκάρω με πράσινο τα πιο σωστά κελιά.
Δεν σκοπεύω να μπω στον κόπο για να αποδείξω ότι οι προβλέψεις είναι λανθασμένες. Εσύ δείχνεις να στηρίζεσαι σ' αυτές χωρίς να τις έχεις παρακολουθήσει στο παρελθόν. Πάντως είναι άμεσα διαθέσιμο πάρα πολύ υλικό προηγούμενων ετών, αν ενδιαφέρεσαι να διαπιστώσεις αν η εντύπωση που έχεις για τις προβλέψεις των οίκων δικαιώνουν την αυτόματη και αυθόρμητη -μη βασισμένη σε δεδομένα- πίστη σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πες μου ένα outloook κάποιου οίκου για την Ελλάδα που να απεδείχθη ορθό.
Δεν είναι τόσο εύκολο το γκουγκλαρισμα απ'ότι βλέπω. Δε βρίσκεις εύκολα παλιές προβλέψεις. Αν θες ψάξε εσύ και φτιάξε μου ένα εξελακι. Οι στήλες θα ήθελα να είναι τα έτη και οι γραμμές να είναι οι προβλέψεις των οίκων (η πρώτη γραμμή θα είναι η πραγματική μεταβολή του ΑΕΠ). Μόλις το κάνεις share θα μαρκάρω με πράσινο τα πιο σωστά κελιά.
Δεν σκοπεύω να μπω στον κόπο για να αποδείξω ότι οι προβλέψεις είναι λανθασμένες. Εσύ δείχνεις να στηρίζεσαι σ' αυτές χωρίς να τις έχεις παρακολουθήσει στο παρελθόν. Πάντως είναι άμεσα διαθέσιμο πάρα πολύ υλικό προηγούμενων ετών, αν ενδιαφέρεσαι να διαπιστώσεις αν η εντύπωση που έχεις για τις προβλέψεις των οίκων δικαιώνουν την αυτόματη και αυθόρμητη -μη βασισμένη σε δεδομένα- πίστη σου.
Διαθέσιμο μπορεί αλλά όχι εύκολα. Εγώ απλά λέω καλύτερα από τον αφουγκρασμο της αγοράς. Όχι σωστά.
Προκύπτει από το ότι μαζεύονται δυο φίλοι και κάνουν περιουσία βγάζοντας έναν αλγόριθμο. Σε ποιο μαρξιστικό εγχειρίδιο περιγράφεται αυτό;
Μόλις βρεις την καπιταλιστική επιχείρηση που έχει δύο μετόχους που είναι ταυτόχρονα και οι μόνοι υπάλληλοι και κυριαρχεί, θα σου πω σε ποιο εγχειρίδιο περιγράφεται.
Εγώ είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν συσσωρευμένες καταθέσεις, έργα θα γίνουν, η τηλεργασια ξεκλείδωσε άνοδο της παραγωγικότητας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δούμε τίμια ανάπτυξη για λίγο. Ο απολογισμός βέβαια θα γίνει όταν έρθει η επόμενη κρίση.
η τίμια ανάπτυξη τι είναι; Ο καπιταλισμός με το ανθρώπινο πρόσωπο;
π.χ. πόσα νέα νοσοκομεια και σχολεια θα φτιαχτούν; πόσοι γιατροι και δασκαλοι θα προσληφθούν;
πόσο θα μειωθεί ο εργασιμος χρόνος του εργαζομενου με αυξημενο μισθό; δηλαδή το ξεκλειδωμα της ανοδου της παραγωγικοτητας πως θα αποτυπωθεί στον κόσμο της εργασίας; Φανταζομαι, αφου θα παραγουμε περισσότερο, θα αυξηθει ο μισθός και θα μειωθεί το ωράριο; έτσι δεν είναι;
Εγώ δεν υπερασπίζομαι κανένα καπιταλισμό. Αλλά είναι κακές οι αναλύσεις ότι ο εργαζόμενος δεν κερδίζει ποτέ από την άνοδο της παραγωγικότητας. Φυσικά και κερδίζει μερικές φορές, απλά οι καπιταλιστές κερδίζουν περισσότερο. ΕΙΔΙΚΑ όταν ζει στον πρώτο κόσμο είναι αστειότητες ότι δεν κερδίζει τίποτα.
Πόσες εργατοώρες χρειάζονται /τμ κατοικίας σήμερα και πόσες το 80; Μήπως έπεσε η παραγωγικότητα;
Εγώ είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν συσσωρευμένες καταθέσεις, έργα θα γίνουν, η τηλεργασια ξεκλείδωσε άνοδο της παραγωγικότητας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δούμε τίμια ανάπτυξη για λίγο. Ο απολογισμός βέβαια θα γίνει όταν έρθει η επόμενη κρίση.
η τίμια ανάπτυξη τι είναι; Ο καπιταλισμός με το ανθρώπινο πρόσωπο;
π.χ. πόσα νέα νοσοκομεια και σχολεια θα φτιαχτούν; πόσοι γιατροι και δασκαλοι θα προσληφθούν;
πόσο θα μειωθεί ο εργασιμος χρόνος του εργαζομενου με αυξημενο μισθό; δηλαδή το ξεκλειδωμα της ανοδου της παραγωγικοτητας πως θα αποτυπωθεί στον κόσμο της εργασίας; Φανταζομαι, αφου θα παραγουμε περισσότερο, θα αυξηθει ο μισθός και θα μειωθεί το ωράριο; έτσι δεν είναι;
Εγώ δεν υπερασπίζομαι κανένα καπιταλισμό. Αλλά είναι κακές οι αναλύσεις ότι ο εργαζόμενος δεν κερδίζει ποτέ από την άνοδο της παραγωγικότητας. Φυσικά και κερδίζει μερικές φορές, απλά οι καπιταλιστές κερδίζουν περισσότερο. ΕΙΔΙΚΑ όταν ζει στον πρώτο κόσμο είναι αστειότητες ότι δεν κερδίζει τίποτα.
Κερδίζουν περισσότερα επειδή συνήθως βάζουν το κεφάλαιο ρισκάροντας να το χάσουν καθώς και προσωπική εργασία που δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα πληρωθεί στο τέλος.
Προκύπτει από το ότι μαζεύονται δυο φίλοι και κάνουν περιουσία βγάζοντας έναν αλγόριθμο. Σε ποιο μαρξιστικό εγχειρίδιο περιγράφεται αυτό;
Μόλις βρεις την καπιταλιστική επιχείρηση που έχει δύο μετόχους που είναι ταυτόχρονα και οι μόνοι υπάλληλοι και κυριαρχεί, θα σου πω σε ποιο εγχειρίδιο περιγράφεται.
Γιατί πρέπει να κυριαρχεί; Οι μέτοχοι των εταιρειών που δεν κυριαρχούν δεν κάνουν περιουσίες;
Δεν ενδιαφερόμαστε όλοι να γίνουμε ιδιοκτήτες πολυεθνικών. Βασικά σχεδόν κανένας.
Ότι αυτό που με ενδιαφέρει σαν εργοδότη είναι η μείωση του εργατικού κόστους. Ποτέ δεν με απασχόλησε έστω και λίγο.
Τι σύστημα είναι φτιαγμένο για να σε τρώει όμως. Ή και να μη σε φάει, θα μείνεις στο μέγεθος που είσαι. Αδιάφορος στη μεγάλη εικόνα (όχι ότι πρέπει να σε απασχολεί αυτό προσωπικά). Αν παρόλα αυτά ανεβαινες τάξη μεγέθους, θα έρχονταν άλλοι μέτοχοι, θα διόριζαν CEO υπάλληλο και μάντεψε με τι κριτήρια θα αξιολογείται αυτός.
Στα πολύ μεγάλα σαλόνια, μπορεί. Πιο κάτω όμως συνήθως δεν έχει σημασία. Εμενα δεν με ενδιαφέρει να γίνω μεγιστάνας.
Γενικά, είναι μύθος τα περί κοινωνικής κινητικότητας και ευκαιριών. Αν γεννηθείς πλούσιος παραμένεις πλούσιος και αν γεννηθείς φτωχός παραμένεις φτωχός στη συντριπτική πλεοψηφία των περιπτώσεων.
Πόσες εργατοώρες χρειάζονται /τμ κατοικίας σήμερα και πόσες το 80; Μήπως έπεσε η παραγωγικότητα;
Dude αυτό είναι το #1 παράπονο μου. Το πρόβλημα είναι ότι η κατοικία δεν είναι απλό αγαθό. Θεωρείται και "παραγωγικό" asset οπότε η τιμή του φέρεται διαφορετικά από τα άλλα αγαθά, τα οποία κοιτάς για να βρεις την αγοραστική δύναμη.
Κερδίζουν περισσότερα επειδή συνήθως βάζουν το κεφάλαιο ρισκάροντας να το χάσουν καθώς και προσωπική εργασία που δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα πληρωθεί στο τέλος.
Τώρα είμαστε στη φάση που αναρωτιώμαστε αν ισχύει. Αυτό που λες είναι μια αιτιολόγηση που δεν μας ενδιαφέρει επί του παρόντος. Και πάλι βέβαια από την απάντηση σου δε νομίζω ότι έχεις κατανοήσει τι λέμε γιατί δε συζητάμε αν ο καπιταλιστής θα βγάλει περισσότερα λεφτά σε απόλυτο νούμερο.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.