Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Gherschaagk » 23 Μάιος 2021, 15:44
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 15:22
Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 15:15
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:59
Δηλαδη αγνοεις οτι σε συγκεκριμενες ηλικιακες ομαδες και εμβολιαστικα κεντρα ηταν διαθεσιμο μονο το ΑΖ? Και τι παει να πει κανεις δεν με υποχρεωνει? Δεν μιλαμε ουτε για ψεκες ουτε για αντιεμβολιαστες και σταματα να πετας συνεχεια την μπαλα στην εξεδρα. Θελει καποιος να εμβολιαστει κατα του ιου και συνεχιζεις να του προσφερεις ως μονη επιλογη για την ωρα το ΑΖ αλλιως θα παρει παραταση για ενα μηνα+.
Τι λες μωρέ;;
Μόνο εγώ άλλαξα ραντεβού σ' αυτή τη χώρα γιατί μου είπε ο παθολόγος μου να κάνω συγκεκριμένο εμβόλιο λόγω των αλλεργιών που έχω;;
Γιατί κι εγώ με ΑΖ ήμουν και το πρόβλημά μου δεν ήταν πως θα μου προκαλέσει το οτιδήποτε αλλά πως θα έπρεπε να περιμένω να κάνω την δεύτερη δόση 2,5 μήνες μετά και δεν φημίζομαι για την υπομονή μου.
Εγώ πετάω την μπάλα στην εξέδρα που τα έχετε κάνει όλα σούπα και νομίζετε πως βρήκατε τη συνταγή για τον μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ;
Δεν ξερω αν καταλαβαινεις οτι μονη σου συνηγορεις για την αποψη μου με αυτα που λες. Αλλαξες ραντεβου. Μου θυμιζεις τον μαγειρα στο Αστεριξ λεγεωναριος ''μηπως θελετε και παστουλες?''. Ναι κοπελα μου η αλλαγη ραντεβου μπορει να σημαινει απο εβδομαδες μεχρι κι ενα μηνα. Επισης απεφυγες το ΑΖ, εσυ λογω της αλλεργιας, αλλος λογω κληρονομικης θρομβοφιλιας κατα τα αλλα νταξ, δεν γαμιεται ''θα το ρισκαρουμε''.
Ναι, είδα και τα αποτελέσματα με το μοντέρνα που η κνίδωση από την πλευρά που έκανα το εμβόλιο ήταν x5 πιο έντονη από την άλλη πλευρά και ενώ υποτίθεται πως δεν ανεβάζεις πυρετό, εγώ το 38 παρά κάτι το έφτασα και ενώ έκλεισα τα 2 24ωρα και θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορώ να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, δεν μπορούσα να ξυπνήσω και πήγε ο άντρας μου και πήρε ένεση κορτιζόνης για να την έχουμε πρόχειρη μην πάθω κανένα αναφυλακτικό σοκ και του μείνω στα χέρια.
Και όχι μόνο αλλά τα συμπτώματα στη δεύτερη δόση του μοντέρνα είναι πιο έντονα λένε.
Ναι πηγές έναν μήνα παραπίσω στην πρώτη δόση αλλά τη δεύτερη την κάνεις στις 3 βδομάδες τυχερούλη και γκρινιάζεις από πάνω τη στιγμή που εγώ θα περιμένω έναν μήνα και θα περάσω ότι πέρασα αυτή τη φορά και χειρότερα που πάει να πει πως την κορτιζόνη δεν την γλυτώνω, θα πάω να την χτυπήσω για να προλάβω τα χειρότερα, και κάθεσαι εσύ και γκρινιάζεις.
Μας δουλεύεις;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
ST48410
από ST48410 » 23 Μάιος 2021, 16:47
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:08
Ποιος ειναι ο λογος να υπαρχουν 4 σκευασματα και οχι 1 ή 2 το πολυ. Ποιος ειναι ο λογος που τα κρατη που πληρωνουν αδροτατα την ερευνα αλλα και προπαραγγελνουν την παραγωγη να μην αντιμετωπισουν το εμβολιο ως δημοσιο αγαθο χωρις πατεντα και να γινει προσπαθεια της μεγιστης δυνατης παραγωγης, αντι να εξαρτωνται απο 4-5 φαρμακεμπορους? Ποιος ειναι ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται οι εγκαταστασεις της Astra για την παραγωγη ενος απο τα λιγοτερο επιβαρυντικα εμβολια?
Νομίζω ότι αυτά που ζητάς μπορεί να γίνονται σε ένα καθεστώς τύπου Κίνας αλλά για Ευρώπη μάλλον όχι χωρίς να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και χωρίς να παραβιάζεις νόμους και διατάξεις συνταγμάτων.
Ωστόσο εκτός της δυνατότητας να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη (κρατικοποίηση εταιρειών κλπ), θεωρώ πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλου ρίσκου. Καθημερινά έρχονται πληροφορίες (και σε αυτό το νήμα θα βρεις) για νέες παρενέργειες όλων των εμβολίων. Κι αν αύριο εμφανιστεί μια νέα σοβαρή παρενέργεια για τα εμβόλια που θεωρείς σήμερα ασφαλέστερα τι κάνεις; Θα έχεις εγκλωβιστεί στην στρατηγική σου και θα θέλεις πολύ περισσότερο χρόνο μετά να ξαναπαράξεις κάποιο από τα εμβόλια των οποίων την παραγωγή σταμάτησες. Και στο ενδιάμεσο θα μετράς νεκρούς.
Αν ισχύει ότι σε αυτή τη φάση (έξαρσης και πολλών θανάτων) που βρεθήκαμε φέτος και εμείς, ότι καλύτερο εμβόλιο είναι το άμεσα διαθέσιμο, πρώτος λόγος που χρησιμοποιείται το Astra είναι αυτός και μετά οι οικονομικοί, πολιτικοί κλπ λόγοι.
-
Bill Hicks
από Bill Hicks » 23 Μάιος 2021, 17:19
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:37
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:34
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:32
Δεν ειναι μονο το ποσοστο, αλλα και η μορφη επιβαρυνσης. Η θρομβωση πχ δεν ειναι ουτε φαγουρα, ουτε ζαλη, ουτε πονοκοιλος. Επισης δεν ξερεις το βαθος χρονου κι αυτο ειναι το χειροτερο.
Οκ, τότε ανέφερε το ποσοστό, τη μορφή επιβάρυνσης και το βάθος χρόνου που θεωρείς ασφαλές.
Για να καταλήξουμε κάπου, βρε παιδί μου.
Τι ερωτηση ειναι αυτη τωρα?
αφού ρε Λόρδε προφανώς δεν έχεις ιδέα και μπαίνεις με φόρα να πεις τα δικά σου, με το συμπάθειο!

I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 
-
Bill Hicks
από Bill Hicks » 23 Μάιος 2021, 17:22
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:23
Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα
το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer και να αδυνατούν να αγοράσουν το κατά 5-8 φορές ακριβότερο Pfizer οι φτωχές χώρες δεν μας περνα απ το μυαλο.
fixed
όντως
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 
-
Lord Snow
από Lord Snow » 23 Μάιος 2021, 17:30
ST48410 έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 16:47
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:08
Ποιος ειναι ο λογος να υπαρχουν 4 σκευασματα και οχι 1 ή 2 το πολυ. Ποιος ειναι ο λογος που τα κρατη που πληρωνουν αδροτατα την ερευνα αλλα και προπαραγγελνουν την παραγωγη να μην αντιμετωπισουν το εμβολιο ως δημοσιο αγαθο χωρις πατεντα και να γινει προσπαθεια της μεγιστης δυνατης παραγωγης, αντι να εξαρτωνται απο 4-5 φαρμακεμπορους? Ποιος ειναι ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται οι εγκαταστασεις της Astra για την παραγωγη ενος απο τα λιγοτερο επιβαρυντικα εμβολια?
Νομίζω ότι αυτά που ζητάς μπορεί να γίνονται σε ένα καθεστώς τύπου Κίνας αλλά για Ευρώπη μάλλον όχι χωρίς να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και χωρίς να παραβιάζεις νόμους και διατάξεις συνταγμάτων.
Ωστόσο εκτός της δυνατότητας να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη (κρατικοποίηση εταιρειών κλπ), θεωρώ πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλου ρίσκου. Καθημερινά έρχονται πληροφορίες (και σε αυτό το νήμα θα βρεις) για νέες παρενέργειες όλων των εμβολίων. Κι αν αύριο εμφανιστεί μια νέα σοβαρή παρενέργεια για τα εμβόλια που θεωρείς σήμερα ασφαλέστερα τι κάνεις; Θα έχεις εγκλωβιστεί στην στρατηγική σου και θα θέλεις πολύ περισσότερο χρόνο μετά να ξαναπαράξεις κάποιο από τα εμβόλια των οποίων την παραγωγή σταμάτησες. Και στο ενδιάμεσο θα μετράς νεκρούς.
Αν ισχύει ότι σε αυτή τη φάση (έξαρσης και πολλών θανάτων) που βρεθήκαμε φέτος και εμείς, ότι καλύτερο εμβόλιο είναι το άμεσα διαθέσιμο, πρώτος λόγος που χρησιμοποιείται το Astra είναι αυτός και μετά οι οικονομικοί, πολιτικοί κλπ λόγοι.
Θα αναφερω μονο ενα παραδειγμα. Οταν οι ΗΠΑ μπηκαν στον ΒΠΠ χρειαζονταν τεραστιες ποσοτητες απο οχηματα. Το γνωστο σε ολους μας Willys Jeep παρηχθει οχι μονο απο την εταιρεια που ειχε την πατεντα του, αλλα απο ολες σχεδον τις αμερικανικες αυτοκινητοβιομηχανιες. Δεν ελεγε η καθε εταιρεια εγω παραγω το χ δικο μου μοντελο, σε ψ χρονο. Τελος, ολοι willys.
Οσον αφορα το αν αυριο προκυψουν σοβαρες παρενεργειες για καποιο απο τα υπολοιπα εμβολια, νομιζω η λυση του να εχουμε καβατζα αλλο ενα προβληματικο δεν λυνει κατι. Ειπαμε οκ οι διαδικασιες γινονται γρηγορα, αλλα ηδη εχουμε καποια δειγματα κατα του ΑΖ, τι να κανουμε τωρα να επιμενουμε γιατι θα χασει η εταιρεια υπερκερδη αν παραξει καποιο απο τα αλλα σκευασματα του οποιου δεν εχει την πατεντα?
-
αληθεια
από αληθεια » 23 Μάιος 2021, 17:33
Μέσα σε λίγους μήνες έβγαλαν εμβόλιο. και μάλιστα το νέο φρούτο όπου παίρνουν τμήμα του RNA. Και το έχουν λανσάρει σαν πανάκεια. Απαιτούν και σεβασμό επειδή είναι επιστήμη και καλά. Καμία εμπιστοσύνη λέμε στους κομπογιαννίτες που προωθούν ότι τους λένε τ' αφεντικά τους. μία αποτυχία είναι όλο το σκηνικό όταν σου λένε ότι πρέπει να το ξανακάνεις ενώ η ανοσία είναι κάτι που μένει για χρόνια.
-
Lord Snow
από Lord Snow » 23 Μάιος 2021, 17:35
Bill Hicks έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:22
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:23
Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα
το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer και να αδυνατούν να αγοράσουν το κατά 5-8 φορές ακριβότερο Pfizer οι φτωχές χώρες δεν μας περνα απ το μυαλο.
fixed
όντως
Ρε συ Μπιλ... αληθεια τωρα? Πιστευεις οτι η επιλογη εγινε με βαση αυτα τα κριτηρια? Μιλαμε για την χωρα που επι Αβραμο πηρε αρκετα εμβολια για να εμβολιαστουν 2 Γαλλιες. Επισης υπαρχουν κι αλλα εμβολια με λιγοτερα κοστη logistics αλλα στην Ελλαδα ηρθαν αυτα για τα οποια συζηταμε.
-
Bill Hicks
από Bill Hicks » 23 Μάιος 2021, 17:41
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:35
Ρε συ Μπιλ... αληθεια τωρα? Πιστευεις οτι η επιλογη εγινε με βαση αυτα τα κριτηρια? Μιλαμε για την χωρα που επι Αβραμο πηρε αρκετα εμβολια για να εμβολιαστουν 2 Γαλλιες. Επισης υπαρχουν κι αλλα εμβολια με λιγοτερα κοστη logistics αλλα στην Ελλαδα ηρθαν αυτα για τα οποια συζηταμε.
κι όμως, το ΑΖ είναι το μοναδικό απ'τα δυτικά που διατίθεται μέσω COVAX στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
COVAX Statement on WHO Emergency Use Listing for AstraZeneca/Oxford COVID-19 Vaccine
αρχικά οι παραγγελίες στην ΕΕ έγιναν απ'όλα γιατί δεν ξέραμε ποιο θα κάτσει. είχαμε την πολυτέλεια.

-
αληθεια
από αληθεια » 23 Μάιος 2021, 17:49
ΟΚ δεν παίζουν λαδομπογιές από πίσω. Όλα είναι κρυστάλλινα. Μπιλ >> /dev/urandom μου φένεται λίγο η δουλειά.
-
foscilis
από foscilis » 23 Μάιος 2021, 17:49
Είναι το μόνο που δεν έχει τριαντα δολλάρια κερδος ανά δόση και όλως τυχαίως αυτό στο οποίο προτιμούν να μην δαπανήσουν λεφτά οι Αβραμοπουλοι επειδή η ψυχούλα τους δεν αντέχει ρίσκο 1 στις 100.000 αντί για 1.2 στις 100.000...
-
Lord Snow
από Lord Snow » 23 Μάιος 2021, 17:50
Bill Hicks έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:41
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:35
κι όμως, το ΑΖ είναι το μοναδικό απ'τα δυτικά που διατίθεται μέσω COVAX στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
COVAX Statement on WHO Emergency Use Listing for AstraZeneca/Oxford COVID-19 Vaccine
αρχικά οι παραγγελίες στην ΕΕ έγιναν απ'όλα γιατί δεν ξέραμε ποιο θα κάτσει. είχαμε την πολυτέλεια.

Ναι κι εφοσον το ΑΖ εχει δημιουργησει θορυβο, μπορουμε σε ελληνικο επιπεδο να το απορριψουμε οπως εκανα αλλες χωρες (αν θυμαμαι καλα και κατι πρωην του ανατολικου μπλοκ), αλλα το βασικοτερο ολων ειναι οτι επρεπε να τεθει το ζητημα επι ευρωπαικου ταπητος εφοσον μιλαμε για μια περιοδο κρισεις κατα την οποια εχουν γινει αναγκαιες περιστολες διακαιωματων. Δεν καταλαβαινω γιατι το δικαιωμα της χ φαρμακοβιομηχανιας στο κερδος ειναι ανωτερο απο την υγεια του πληθυσμου της ευρωπης. Να παρουν μια δικαιη αποζημιωση αλλα οχι να επιβαλλουν ορους.
-
Lord Snow
από Lord Snow » 23 Μάιος 2021, 17:54
foscilis έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:49
Είναι το μόνο που δεν έχει τριαντα δολλάρια κερδος ανά δόση και όλως τυχαίως αυτό στο οποίο προτιμούν να μην δαπανήσουν λεφτά οι Αβραμοπουλοι επειδή η ψυχούλα τους δεν αντέχει ρίσκο 1 στις 100.000 αντί για 1.2 στις 100.000...
Πασοκε, υπαρχουν διακριτες διαφορες στις παρενεργειες αφενος. Αφετερου δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τα πραγματικα οικονομικα μεγεθη και σταματα να προσποιησε οτι εισαι.
-
Bill Hicks
από Bill Hicks » 23 Μάιος 2021, 17:56
αληθεια έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:49
ΟΚ δεν παίζουν λαδομπογιές από πίσω. Όλα είναι κρυστάλλινα. Μπιλ >> /dev/urandom μου φένεται λίγο η δουλειά.
*φαίνεται
-
Bill Hicks
από Bill Hicks » 23 Μάιος 2021, 17:57
Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 17:50
Ναι κι εφοσον το ΑΖ εχει δημιουργησει θορυβο, μπορουμε σε ελληνικο επιπεδο να το απορριψουμε οπως εκανα αλλες χωρες (αν θυμαμαι καλα και κατι πρωην του ανατολικου μπλοκ), αλλα το βασικοτερο ολων ειναι οτι επρεπε να τεθει το ζητημα επι ευρωπαικου ταπητος εφοσον μιλαμε για μια περιοδο κρισεις κατα την οποια εχουν γινει αναγκαιες περιστολες διακαιωματων. Δεν καταλαβαινω γιατι το δικαιωμα της χ φαρμακοβιομηχανιας στο κερδος ειναι ανωτερο απο την υγεια του πληθυσμου της ευρωπης. Να παρουν μια δικαιη αποζημιωση αλλα οχι να επιβαλλουν ορους.
καλά.
-
-
- 73 Απαντήσεις
- 2329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
10 Νοέμ 2024, 18:29
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Νοέμ 2023, 15:18
-
-
- 113 Απαντήσεις
- 2107 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από giotis2005
02 Μάιος 2025, 15:36
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 198 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
30 Ιουν 2024, 13:02
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.