Niki έγραψε: ↑01 Ιουν 2021, 21:43
Gherschaagk έγραψε: ↑01 Ιουν 2021, 21:39
Niki έγραψε: ↑01 Ιουν 2021, 20:33
Η κουμπάρα μου έκανε την πρώτη δόση με αστραζενεκα.
Από το ίδιο βράδυ παρουσίασε αναφυλαξία.
......
Περιμένω συμβουλές για την περίπτωση.
Περαστικά στην κουμπάρα. Συμπάσχω.
Η αναφυλαξία αντιμετωπίστηκε μόνο με αντιισταμινικά χωρίς κορτιζόνη;
Να ξέρετε πάντως πως επειδή όλα είναι για τους ανθρώπους, υπάρχει η περίπτωση του αναφυλακτικού σοκ από όλα τα εμβόλια και για αυτό έχουν έτοιμο γιατρό να βαρέσει κορτιζόνη ή ό,τι άλλο χρειαστεί για να συνέλθει το άτομο.
Μόνο αντισταμινικά xozal 5 mg.
Ένα κάθε βράδυ για 5 μέρες της είπε στην αρχή αλλά στο τέλος το πήρε για δεκαπέντε.
Προσωπικά εμφανίζω κνίδωση η οποία είναι πιο ήπια από σναφυλαξία. Κανονικά πρέπει να κάνω ένεση κορτιζόνης κάθε φορά που μου συμβαίνει και μετά να παίρνω το χάπι κορτιζόνης κάθε μέρα μειώνοντας την δόση. Δεν το κάνω γιατί δεν την αντέχω και γιατί γνωρίζω πως μακροπρόθεσμα, αν και η δόση είναι μικρή θα μου κάνει ζημιά στα κόκαλα. Παίρνω το ρίσκο του αναφυλακτικού σοκ αλλά το κάνω μετά από χρόνια που δεν μου έχει τύχει κάτι χοντρό.
Xozal δεν έχω πάρει ποτέ γιατί φέρνει πολλή υπνηλία, μου έχουν πει, δεν έχω άποψη. Τα 2 αντιισταμινικά που έχω πάρει, τα παίρνω για 10 μέρες πάντα.
Δεν ξέρω τι παίζει με το xozal αλλά μέσα σε 5 μέρες εγώ δεν προλαβαίνω να συνέλθω, για αυτό και απορώ. Επίσης από εμπειρία γνωρίζω πως μπορεί να πρηστεί ο λαιμός εσωτερικά και να κλείσει η τραχεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί το άτομο να αναπνεύσει. Κανονικά πρέπει κάποιος να τσεκάρει λαιμό. Παλιά το έκανε κάθε φορά ο παθολόγος μου για να είναι σίγουρος.
Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση της δεν θα προσπαθούσα να το κολλήσω, θα ζητούσα να γίνει η δεύτερη δόση σε νοσοκομείο όπου θα υπήρχε γιατρός που θα μπορούσε να με συνεφέρει αν κάτι πήγαινε στραβά. Στην πρώτη δόση πήγα με χαρτάκι όπου είχα σημειώσει τα πάντα από αλλεργίες και εδώσα και ιστορικό και ήμουν με κνίδωση η οποία χειροτέρευε για 3 24ωρα μετά. Η κοκκινίλα στο χέρι έφυγε 12 μέρες μετά το μπόλιασμα δλδ προχθές την Κυριακή.