Πρόβλημα με εμβόλιο θέλω συμβουλές.

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πρόβλημα με εμβόλιο θέλω συμβουλές.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Ιουν 2021, 23:03

ksk έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:50
Niki έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:15

Εντάξει βλέπουμε το πρόβλημα μεγάλο γιατί οι επιλογές που έχει δεν είναι ασφαλείς.
Μια και έχει τόσο χρόνο μπροστά της, αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό ας επισκεφθεί κάποιον. Θα του εκθέσει το πρόβλημα, θα κάνει όποιες εξετάσεις της ζητήσει και θα έχει μια πιο έγκυρη και υπεύθυνη γνώμη. Μπορεί να κάνει κι ένα τεστ αντισωμάτων. Οι θεωρίες τύπου "το να κολλήσω είναι πιο ασφαλές" είναι παιδιαρίσματα.
Λεει οτι εχει οικογενειακό γιατρό και της είπε να μην κανει την δεύτερη δόση...
Αν ομως δεν εμβολιαστεί πλήρως δεν μπορει να δουλέψει.
Αν και πιστεύω ότι όλο το στόρυ είναι μια υπόθεση εργασίας, έστω ότι ισχύουν αυτά που λέει.

Υποθέτω λοιπόν ότι αν δώσει τη γνωμάτευση του γιατρού της στην εταιρία, η εταιρία θα τη δεχθεί γιατί σαφώς και δεν μπορεί να την υποχρεώσει να εμβολιασθεί αν υπάρχει επιβεβαιωμένη από γιατρό επικινδυνότητα για τον χ λόγο.

Τα εμβόλια γίνονται για να προστατεύουν τους εργαζόμενους και καμμία εταιρία ή επιμελητής δεν πρόκειται να πάρει τέτοια ευθύνη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 01 Ιουν 2021, 23:04

Να μην κάνει την δεύτερη δόση. Κακός έκανε και την πρώτη. Τελικά βγάζουν πάρα πολλές παρενέργειες, δεν αξίζει
να το διακινδυνεύσει κάποιος σε αυτήν την φάση. Αν προσέχει την υγιεινή του, φοράει δηλαδή σωστά μάσκα, δεν αγγίζει
τα μάτια του, πλένει τα χέρια του με αντισηπτικό κάθε πέντε-δέκα λεπτά όταν βρίσκεται έξω, δεν θα πάθει τίποτα.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 01 Ιουν 2021, 23:05

Gherschaagk έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:45
Niki έγραψε:
01 Ιουν 2021, 21:43
Gherschaagk έγραψε:
01 Ιουν 2021, 21:39

Περαστικά στην κουμπάρα. Συμπάσχω.

Η αναφυλαξία αντιμετωπίστηκε μόνο με αντιισταμινικά χωρίς κορτιζόνη;

Να ξέρετε πάντως πως επειδή όλα είναι για τους ανθρώπους, υπάρχει η περίπτωση του αναφυλακτικού σοκ από όλα τα εμβόλια και για αυτό έχουν έτοιμο γιατρό να βαρέσει κορτιζόνη ή ό,τι άλλο χρειαστεί για να συνέλθει το άτομο.
Μόνο αντισταμινικά xozal 5 mg.
Ένα κάθε βράδυ για 5 μέρες της είπε στην αρχή αλλά στο τέλος το πήρε για δεκαπέντε.
Προσωπικά εμφανίζω κνίδωση η οποία είναι πιο ήπια από σναφυλαξία. Κανονικά πρέπει να κάνω ένεση κορτιζόνης κάθε φορά που μου συμβαίνει και μετά να παίρνω το χάπι κορτιζόνης κάθε μέρα μειώνοντας την δόση. Δεν το κάνω γιατί δεν την αντέχω και γιατί γνωρίζω πως μακροπρόθεσμα, αν και η δόση είναι μικρή θα μου κάνει ζημιά στα κόκαλα. Παίρνω το ρίσκο του αναφυλακτικού σοκ αλλά το κάνω μετά από χρόνια που δεν μου έχει τύχει κάτι χοντρό.

Xozal δεν έχω πάρει ποτέ γιατί φέρνει πολλή υπνηλία, μου έχουν πει, δεν έχω άποψη. Τα 2 αντιισταμινικά που έχω πάρει, τα παίρνω για 10 μέρες πάντα.

Δεν ξέρω τι παίζει με το xozal αλλά μέσα σε 5 μέρες εγώ δεν προλαβαίνω να συνέλθω, για αυτό και απορώ. Επίσης από εμπειρία γνωρίζω πως μπορεί να πρηστεί ο λαιμός εσωτερικά και να κλείσει η τραχεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί το άτομο να αναπνεύσει. Κανονικά πρέπει κάποιος να τσεκάρει λαιμό. Παλιά το έκανε κάθε φορά ο παθολόγος μου για να είναι σίγουρος.

Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση της δεν θα προσπαθούσα να το κολλήσω, θα ζητούσα να γίνει η δεύτερη δόση σε νοσοκομείο όπου θα υπήρχε γιατρός που θα μπορούσε να με συνεφέρει αν κάτι πήγαινε στραβά. Στην πρώτη δόση πήγα με χαρτάκι όπου είχα σημειώσει τα πάντα από αλλεργίες και εδώσα και ιστορικό και ήμουν με κνίδωση η οποία χειροτέρευε για 3 24ωρα μετά. Η κοκκινίλα στο χέρι έφυγε 12 μέρες μετά το μπόλιασμα δλδ προχθές την Κυριακή.

Πω ρε πούστη τι τράβηξες κι εσύ :011:

Σαν Στύγιο όμως κανείς ,με 24,8 και 15,2 πίεση , τριήμερη νοσηλεία, 2+2 μπουκάλες στα χέρια και καμιά δεκαριά εξετάσεις.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 01 Ιουν 2021, 23:05

Niki έγραψε:
01 Ιουν 2021, 21:30

Δεν θα μπορεί να εργαστεί.
Θα είναι συνέχεια σε άδεια άνευ αποδοχών μέχρι να κάνει την δεύτερη δόση και να περάσουν και 14 μέρες από την δεύτερη δόση.
Ο γιατρός της λέει είσαι νεαρή δεν έχεις προβλήματα υγείας η πρώτη δόση σε προστατεύει βρες κάποιον να κολλήσεις.
Αν κολλήσει και περάσουν 20 μέρες πιάνει αμέσως δουλειά.
αναφυλαξία "το ίδιο βράδυ¨, ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Εικόνα

ο γιατρός σε συνιστά να νοσήσεις για ν'αποφύγεις την 2η δόση αφού ο "επιμελητής" σ'έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο...

Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Ιουν 2021, 23:06

Niki έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:54
Niki έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:30

Είναι καλό να μαθαίνουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Ίσως βοηθήσουμε ίσως βοηθηθούμε εμείς.
Όχι, σε θέματα υγείας, δεν είναι καλό. Είναι το απόλυτο λάθος. :)
Το σοβαρό πρόβλημα είναι το θέμα υγείας αλλά παράλληλα μέσα από το πρόβλημα της βγαίνει και ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω.
Ότι ουσιαστικώς θες να συζητήσεις το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας την ιστορία μιας φίλης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 01 Ιουν 2021, 23:07

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:03
ksk έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Μια και έχει τόσο χρόνο μπροστά της, αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό ας επισκεφθεί κάποιον. Θα του εκθέσει το πρόβλημα, θα κάνει όποιες εξετάσεις της ζητήσει και θα έχει μια πιο έγκυρη και υπεύθυνη γνώμη. Μπορεί να κάνει κι ένα τεστ αντισωμάτων. Οι θεωρίες τύπου "το να κολλήσω είναι πιο ασφαλές" είναι παιδιαρίσματα.
Αν και πιστεύω ότι όλο το στόρυ είναι μια υπόθεση εργασίας, έστω ότι ισχύουν αυτά που λέει.

Υποθέτω λοιπόν ότι αν δώσει τη γνωμάτευση του γιατρού της στην εταιρία, η εταιρία θα τη δεχθεί γιατί σαφώς και δεν μπορεί να την υποχρεώσει να εμβολιασθεί αν υπάρχει επιβεβαιωμένη από γιατρό επικινδυνότητα για τον χ λόγο.

Τα εμβόλια γίνονται για να προστατεύουν τους εργαζόμενους και καμμία εταιρία ή επιμελητής δεν πρόκειται να πάρει τέτοια ευθύνη.
Κουμπάρα μου είναι είδα τις κοκκινίλες την ξέρω τόσα χρόνια .
Δεν τα μασάει δεν λέει σε μένα ψέματα ξέρω τα πάντα για αυτήν.
Όλα τα άλλα η εταιρεία δεν μπορεί κ.λ.π. είναι σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 01 Ιουν 2021, 23:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:03
ksk έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Είναι αεροσυνοδός...
Θα πρέπει να αλλάξει πόστο.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 01 Ιουν 2021, 23:18

Την παρθενική δόση να φοβάστε. Στην δεύτερη ειναι προετοιμασμένο το σώμα.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 01 Ιουν 2021, 23:19

Βασικά η κρητικοπουλα θέλει να βρει τρόπο να μην κάνει το εμβόλιο κολλώντας κορονοιο και τσαμπουνα ιστορίες για αρκούδες και για φαλακρες αεροσυνοδους...
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 01 Ιουν 2021, 23:21

nick έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:18
Παρουσίασε αλλεργία λόγω εμβολίου.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Ιουν 2021, 23:31

Gewponos90 έγραψε:
01 Ιουν 2021, 22:26
Μήπως να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή και να καταλάβουμε πως δεν ψάχνουμε ιατρικές συμβουλές μέσω ενός φόρουμ;
Τι λες φίλε;
Εγώ έχω βρει την υγειά μου στο πχώρουμ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 01 Ιουν 2021, 23:38

nick έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:18
Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 01 Ιουν 2021, 23:40

sys3x έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:31

Εγώ έχω βρει την υγειά μου στο πχώρουμ.
:+1:

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 01 Ιουν 2021, 23:41

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
01 Ιουν 2021, 21:37
Πιστεύω πως τα βγάζεις απ'την κοιλιά σου.
αυτο

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 01 Ιουν 2021, 23:43

Null έγραψε:
01 Ιουν 2021, 23:04
Να μην κάνει την δεύτερη δόση. Κακός έκανε και την πρώτη. Τελικά βγάζουν πάρα πολλές παρενέργειες, δεν αξίζει
να το διακινδυνεύσει κάποιος σε αυτήν την φάση. Αν προσέχει την υγιεινή του, φοράει δηλαδή σωστά μάσκα, δεν αγγίζει
τα μάτια του, πλένει τα χέρια του με αντισηπτικό κάθε πέντε-δέκα λεπτά όταν βρίσκεται έξω, δεν θα πάθει τίποτα.
Να φοράει και στολή κατάδυσης με μπουκάλα για μεγαλύτερη σιγουριά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών