break έγραψε: ↑15 Ιουν 2021, 20:46
stavmanr έγραψε: ↑15 Ιουν 2021, 16:23
Δεν υπάρχουν τέτοιοι ορισμοί. Όπως και δεν υπάρχει ορισμός του ανθρώπου, της ύπαρξης, του σύμπαντος ή της ύλης.
Κάποια πράγματα σε αυτό τον κόσμο είναι απλά περιγραφικά και εξελίσσονται μαζί με τις γνώσεις μας.
Η αβεβαιότητα σου για το τι σημαίνει το να είσαι γυναίκα που προβάλεις τώρα όμως δεν συμβαδίζει με την ένταση και σιγουριά που υπερασπιζόσουν προηγουμένως κάποιες αμφιλεγόμενες περιπτώσεις. Γιατί σίγουρα αν δεν ξέρεις καν τον ορισμό της λέξης η πιθανότητα υπάρχει να την έχεις χρησιμοποιήσει λάθος και κάποια άτομα που νομίζες ότι είναι γυναίκες τελικά να μην είναι.
Κάπου τα μπερδεύεις.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ορισμός ενός πράγματος δεν σημαίνει κι ότι δεν υπάρχει περιγραφή του.
Η σύγχρονη περιγραφή για το φύλο του ανθρώπου δεν εξαρτάται μόνο από τη βιολογική του κατάσταση. Εξαρτάται κι από την συμπεριφορά του, την προσωπικότητά του, την ψυχοσύνθεσή του κλπ.
Αλλά δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Νομίζω ότι η σιγουριά σου πηγάζει από το γεγονός ότι αυτά τα άτομα δηλώνουν γυναίκες και αυτό για σένα αρκεί. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται για να εμπίπτουν στον ορισμό.
Όπως έγραψα παραπάνω, έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.
Εντούτοις, επειδή ο αυτοπροσδιορισμός πολλές φορές παράγει άλλου τύπου προβλήματα κι από μόνος του δεν αρκεί στην έννομη ζωή του τόπου, καθώς υπάρχει επικάλυψη ή αναίρεση ή διεκδίκηση συγκεκριμένων παροχών, η διαδικασία της ταυτοποίησης ενός προσώπου ως νομικά "γυναίκα" ή νομικά "άντρας" περνά από συγκεκριμένες διαδικασίες στις οποίες καταγράφεται η υγιής και ειλικρινής, ή αντίθετα η μη υγιής ή ανειλικρινής δήλωση φύλου.
Οπότε αν αυτό ισχύει, που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έτσι έχουν τα πράγματα, για σένα υπάρχει ένας ορισμός και αυτός είναι ότι γυναίκα είναι οποιοδήποτε άτομο δηλώνει πως είναι γυναίκα. Απλώς δεν θες το παραδεχτείς γιατί καταλαβαίνεις πόσο ανεπαρκής και μη πειστική ακούγεται μία τέτοια διατύπωση.
Κάτι καταλαβαίνεις λάθος.
Καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του. Εφόσον, μάλιστα, η πολυμελής και πολυειδικευμένη επιστημονική επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει υγιής και ειλικρινής δήλωση φύλου, ορθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των γυναικών.
Δεν βλέπω το πρόβλημα.