38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 29 Ιουν 2021, 09:15

Ασέβαστος έγραψε:
28 Ιουν 2021, 14:51
stavmanr έγραψε:
28 Ιουν 2021, 14:20

Αν θα το έγραφε η Πασιφάη; Ναι.

λες λοιπον οτι η πασι ανηκει στο ειδος ανθρωπου που θα εγραφε
όποιος βιάζεται είναι "ανεύθυνος" και δεν επιλέγει σωστά.
δηλαδη ολοι οσοι βιαζονται, ειναι ανευθυνοι.ολοι.

αυτο ειναι καργα προσβλητικο για εναν ανθρωπο, χειροτερο απο μερικα γαμωσταυριδια που τρωγεσαι να μαζεψεις.
Δεν τα γράφω εγώ. Εσείς γενικεύετε επάνω στις ευθύνες του βιασμένου.
Και μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις εκ των προτέρων τον όποιο επερχόμενο τρόπο συμπεριφοράς σου.
τοσο οσο και οταν λετε για μενα οτι ριχνω ευθυνες στο 12χρονο.
Όταν κι αν ρίξεις ευθύνες στο 12χρονο, θα τα ακούσεις.
εγω ειμαι καπως σκληροπετσο τομαρι, και δεν βλεπω να σας κανω τη χαρη να ξεπεφτω σε μπινελικια, ισως αυτο επιδιωκεις, για να μαζεψω κανα μπαν και να γλυτωσεις την ξεφτιλα. οχι, εδω θα ειμαι να σε κογιοναρω.
Έχεις σοβαρό σκοπό στη ζωή σου.
για την πασι δεν μπορω να εγγυηθω, βλεπω να ανεβαζει θερμοκρασια και δε θα το γλυτωσεις το λουσιμο, και αυτη το μπανιο.
Δεν με απασχολεί κι αν κάψει φλάντζα από το ανέβασμα θερμοκρασίας.
Συζήτηση κάνουμε. Όποιος θέλει θερμαίνεται κι όποιος θέλει ψύχεται.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 29 Ιουν 2021, 09:16

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:11
Naida έγραψε:
29 Ιουν 2021, 08:13
Δηλαδή σαν να μου λες ότι οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουμε μην δώσουμε κάποιο λανθασμένο μήνυμα και το πάρει ο άλλος ως αποδοχή και του είναι δύσκολο να τιθασευσει τις ορμές του και άρα βιάσει την γυναίκα και άρα η γυναίκα θα έχει μερίδιο ευθύνης στον βιασμό της γιατί έδωσε λανθασμένο μήνυμα. Σωστά;
Σου λέει ότι ο ταυρομάχος έχει ευθύνη αν νοιώσει ξαφνικά μια παρενόχληση στο πολύτιμο του.
Το ξέρω ότι λέτε ότι το θύμα βιασμού έχει ευθύνη γιατί προκάλεσε τον βιαστή. Το έχω καταλάβει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 29 Ιουν 2021, 09:20

Winston Smith έγραψε:
28 Ιουν 2021, 21:16
Πόσες φορές θα το συζητήσετε αυτό το θέμα; Όταν λέμε ευθύνη θα πρέπει να αναφέρουμε ως προς ποιον.

Ο βιαστής έχει τη πλήρη ευθύνη και εννοούμε ευθύνη απέναντι σε τρίτους, στο θύμα, στην κοινωνία κλπ. Αυτή η ευθύνη μας αφορά.

Ευθύνη για την αυτοσυντήρησή μας έχουμε απέναντι στον εαυτό μας. Μια κοπέλα έχει ευθύνη απέναντι στον εαυτό της να προσέχει που πάει, από που περνάει και με ποιον κάνει παρέα. Βέβαια αυτού του είδους η ευθύνη δεν αφορά τρίτους, ούτε εμάς, δεν μας αφορά τι κάνει ο καθένας με τον εαυτό του και σε τι κινδύνους τον βάζει καθώς δεν βλάπτει τρίτους. Η ευθύνη που μας αφορά σαν κοινωνία είναι αυτή απέναντι σε τρίτους, δηλαδή η ευθύνη του βιαστή.

Οπότε όταν αυτά τα δύο διαφορετικά πράγματα τα βάζουμε μαζί στην ίδια πρόταση και χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις (σκέτο ευθύνη) φαίνεται στη χειρότερη σαν να εξισώνονται και στη καλύτερη σαν μετακυλίεται ένα μέρος της ευθύνης του βιαστή στο θύμα.

Επίσης, όταν κάποιος αναφέρει το "γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο;" τότε αμφισβητεί ότι ήταν περίπτωση βιασμού και δίνει πιθανότητες να μην ήταν παρά την θέλησή της. Άπαξ και δεχθούμε ότι ήταν περίπτωση βιασμού, τότε η οποιαδήποτε συζήτηση περί ευθύνης του θύματος είναι αποπροσανατολιστική.
"Ευθύνη απέναντι στον εαυτό της";
Τι διαβάζουμε ρε παιδιά;

Είναι όντως πρόβλημα αντίληψης της γλώσσας τελικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Ιουν 2021, 09:23

Naida έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:16
ΓΑΛΗ έγραψε:
Naida έγραψε:
Δηλαδή σαν να μου λες ότι οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουμε μην δώσουμε κάποιο λανθασμένο μήνυμα και το πάρει ο άλλος ως αποδοχή και του είναι δύσκολο να τιθασευσει τις ορμές του και άρα βιάσει την γυναίκα και άρα η γυναίκα θα έχει μερίδιο ευθύνης στον βιασμό της γιατί έδωσε λανθασμένο μήνυμα. Σωστά;
Σου λέει ότι ο ταυρομάχος έχει ευθύνη αν νοιώσει ξαφνικά μια παρενόχληση στο πολύτιμο του.
Το ξέρω ότι λέτε ότι το θύμα βιασμού έχει ευθύνη γιατί προκάλεσε τον βιαστή. Το έχω καταλάβει.
Το θύμα βιασμού σε κάποιες περιπτώσεις έχει ευθύνη γιατί δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα για την αυτοπροστασία του. Είναι συγχρόνως θύμα του βιαστή (του οποίου το έγκλημα παραμένει ακέραιο) και θύτης του εαυτού του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 29 Ιουν 2021, 09:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:23
Naida έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Το θύμα βιασμού σε κάποιες περιπτώσεις έχει ευθύνη γιατί δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα για την αυτοπροστασία του.
Έγιναν "κάποιες" οι περιπτώσεις.
Κερδάμε.

Έχεις ιδέα τι σημαίνει "ευθύνη";

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Ιουν 2021, 09:29

Naida έγραψε:

ναι, αλλα να δουμε πρωτα τι οριζεται ως λανθασμενο μυνημα. αν μιλαμε για ενα χαμογελο, δεν εχει μεριδιο ευθυνης. αν αρχισει να του παιρνει πιπα, και στα μισα το μετανιωσει και θελει να φυγει, ε οσο να πεις, ενα μυνημα το εχει δωσει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Ιουν 2021, 09:31

stavmanr έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:27
ΓΑΛΗ έγραψε:
Naida έγραψε:

Το θύμα βιασμού σε κάποιες περιπτώσεις έχει ευθύνη γιατί δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα για την αυτοπροστασία του.
Κερδάμε.

Ναι.

Ξέρω επίσης τι σημαίνει ενήλικος και γιατί τα ανήλικα χρειάζονται κηδεμόνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 29 Ιουν 2021, 09:32

Ναύτης έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:29
Μέρα από αυτή διαφωτιστική συζήτηση με τη Νάιδα, ποια είναι η άποψη σου για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες;
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 29 Ιουν 2021, 09:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:31
stavmanr έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Κερδάμε.

Ναι.
Και διαπίστωσες ότι κάποιος φέρει ευθύνη έναντι του εαυτού του. Κάτι σαν διχασμένη προσωπικότητα δηλαδή που το μισό φέρει ευθύνη για το άλλο μισό...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Ιουν 2021, 09:35

Prepon έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:32
Ναύτης έγραψε:
Μέρα από αυτή διαφωτιστική συζήτηση με τη Νάιδα, ποια είναι η άποψη σου για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες;
μετα απο τη συζητηση που συμμετεχει και ο σταβμαρ, ποια ειναι η αποψη σου για το δικαιωμα ψηφου στους αντρες;

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιουν 2021, 09:36

Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:

ναι, αλλα να δουμε πρωτα τι οριζεται ως λανθασμενο μυνημα. αν μιλαμε για ενα χαμογελο, δεν εχει μεριδιο ευθυνης. αν αρχισει να του παιρνει πιπα, και στα μισα το μετανιωσει και θελει να φυγει, ε οσο να πεις, ενα μυνημα το εχει δωσει.
Το όχι, είναι όχι για την Naida. Και πίπα και κωλο και μουνι να έχει δώσει, αν στην μέση της διαδικασίας πει όχι και δεν σταματήσει ο άλλος, είναι βιαστής.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Ιουν 2021, 09:38

μετά απο τόσες σεζόν αυτής της συζήτησης είναι φανερό νομίζω ότι άντρες και γυναίκες έχουμε φαντασίωση "τιμωρίας" των τσαπερδόνων, και η Δανάη είναι μαζόχας.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Ιουν 2021, 09:42

vagabondo έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:36
Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:

Το όχι, είναι όχι για την Naida. Και πίπα και κωλο και μουνι να έχει δώσει, αν στην μέση της διαδικασίας πει όχι και δεν σταματήσει ο άλλος, είναι βιαστής.
κοιτα, ισχυει.

αν δεν σταματησει, βιαστης ειναι. και μαλακας.

αλλα και μια ευθυνη, οσο να πεις, την εχει και το θυμα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Ιουν 2021, 09:44

stavmanr έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:34
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιουν 2021, 09:31
stavmanr έγραψε:

Κερδάμε.

Ναι.
Και διαπίστωσες ότι κάποιος φέρει ευθύνη έναντι του εαυτού του. Κάτι σαν διχασμένη προσωπικότητα δηλαδή που το μισό φέρει ευθύνη για το άλλο μισό...
Η ευθύνη για τον εαυτό μας, παραμένει πάντα κάτι ακέραιο και αφορά στους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας απέναντι στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Και οι βιαστές είναι κάτι τέτοιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών