Κοίταξε αυτό το "λάθος" το κάνω για να δείξω με αριθμούς με τους οποίους συμφωνείς και εσύ, ότι στην έκβαση των πραγμάτων (θάνατοι, διασωληνωμένοι, σύστημα υγείας) η ΗΛΙΚΙΑΚΗ ομάδα υψηλού κινδύνου καθορίζει τα πράγματα κατά 200 με 300 φορές ,σαν τάξη μεγέθους, περισσότερο από την ΗΛΙΚΙΑΚΗ ομάδα χαμηλού κινδύνου !Bill Hicks έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 09:51το "λάθος" που κάνεις για το συλλογικό ρίσκο είναι ότι συγκρίνεις την ομάδα ύψιστου κινδύνου με την ομάδα χαμηλότατου.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν η ομάδα χαμηλού κινδύνου τα κάνει όλα τέλεια, θα έχει συμβάλλει στην έκβαση των πραγμάτων κατά το 1/301 ! Το υπόλοιπο 300/301 εξαρτάται από την ομάδα υψηλού κινδύνου !
Αυτή η ηλικιακη διαβάθμιση δεν οφείλεται ούτε στα δικά μου τα μυαλά ούτε στα δικα σου, οφείλεται ΜΟΝΟ στον κορονοϊο !
Προφανώς σαν απόλυτο όφελος οι αριθμοί δείχνουν πως προκύπτει και ένα μικρό μεν, αλλά υπαρκτο, οφελος εμβολιασμού και για την ομάδα χαμηλού κινδύνου, καμιά αντίρρηση ! Αλλά μέχρι τώρα η ιατρική ΔΕΝ λειτουργούσε έτσι, γιαυτό σου φέρνω συνέχεια την περιπτωση με τη διάγνωση καρκινου του εντέρου που και σε αυτήν, υπάρχει όφελος απόλυτο η εξέταση να γίνεται και στα 20 και στα 30 και στα 40, αλλά όλη η ιατρική κοινότητα συστείνει η εξέταση να γίνει μετά τα 50, γιατί λαμβάνεται υπόψη ΟΧΙ το απόλυτο όφελος, αλλά το ΗΛΙΚΙΑΚΑ σχετικό οφελός, γιατί στην ιατρική όλες οι παθήσεις έχουν εξάρτηση από την ηλικία !
Η ίδια λογική επικρατεί και όταν εμβολιάζεσαι π.χ. κατά την κατάταξη σου στο στρατο, εμβολιάζεσαι όταν καταταχτείς γιατί τοτε αυξάνεται ραγδαία εκείνη η σχετική πιθανότητα, παρότι προφανώς έχεις μικρό μεν, αλλά υπαρκτό δε, απόλυτο όφελος εμβολιασμού να εμβολιαστείς με τα εμβόλια αυτά και ΠΡΙΝ όταν π.χ. είσαι φοιτητής ή μαθητής.
Αυτή η σύμβαση της ιατρικής παραβιάζεται εδώ με ένα εμβόλιο που η ίδια το χαρακτηρίζει emergency use και μάλλον επειδή θεωρεί δεδομένο πως το εμβόλιο ΔΕΝ έχει τεκμηριωμένη χρονική αποτελεσματικότητα εμβολίου για μικρόβια (π.χ. εμβόλιο για τέτανο). Ειδικά τώρα στην Ελλάδα έρχεται και ένας ακόμη παράγοντας που κάνει τα πράγματα αρκετά πιο μάταια : πως η ομάδα υψηλού κινδύνου ΔΕΝ θα εμβολιαστεί με συντριπτική πλειοψηφεία γιατί είναι περίπου 200 φορές πιο ανεύθυνη από τον 30άρη που δυσπιστεί στον εμβολιασμό ! Αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στον 30άρη
Συμφωνούμε λοιπόν πως δίπλα σε αυτό το 1/64 πρέπει να κολλήσει και μια ακομη πιθανότητα ώστε να το κάνει συγκρίσιμο με το 1 / 100 000 και πως μόνο του ΔΕΝ στέκει (βασικά παραπλανεί) !! (ΔΕΝ θα έπρεπε η επικοινωνία της επιστήμης να παραπλανεί για να πείσει).Bill Hicks έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 09:51ο υπολογισμός για το Covid TTS rate/million γίνεται σε ένα βήμα = [πιθανότητα να κολλήσεις κόβιντ]*[πιθανότητα να πάθεις θρόμβωση] πάλι σε ετήσια βάση. αυτό που υπολόγισες εσύ ειναι το ημερήσιο ρίσκο να κολλήσεις το οποίο είναι συσσωρευτικό (χονδρικά επί 365).
Θα θελα όμως να μου εξηγήσεις λίγο γιατί αυτή η πιθανότητα είναι σωρευτική για κάθε ημέρα, δηλ. για κάθε υπο θεώρηση time interval ? Αν δηλ. κάποιος συμμετάσχει 300 φορές σε ένα πείραμα τύχης και κάποιος άλλος συμμετάσχει για πρώτη φορά, τότε στην επόμενη συμμετοχή στο πείραμα, ο πρώτος θα έχει 300 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα από τον δεύτερο ?
Νομίζω, πως αυτό δείχνει πως την εκάστοτε στιγμή λήψης απόφασης : θρόμβωση από εμβολιασμό vs θρόμβωση από πιθανή νόσηση, οι πιθανότητες είναι στιγμιαίες και δεν αθροίζουν τα προηγούμενα ποσοστά τους ! Όσες φορές κι αν ρίχνω ένα ζάρι την εκατομμυριοστή φορά θα έχω πιθανότητα 1/6 να φέρω 6 και όχι 1εκ. * 1/6.
Λάβε επίσης υπόψη πως [η πιθανότητα να κολλήσεις κοβιντ] είναι ένας μέσος όρος μεταξύ αυτού που έχει 30 επαφές την ημέρα και αυτού που έχει 2-3 επαφές την ημέρα. Έχει δηλ. και αυτή μια τεράστια διαβάθμιση που αν είσαι κοντά στο κάτω της όριο στη πραγματικότητα προσπερνάς μειούμενος κατά πολύ εκείνο το 1 / 100 000.
Γιαυτόν ακριβώς το λόγο και νέοι υγειείς άνθρωποι που λόγω δουλειάς, λόγω περιοχής, λόγω οικογενειακής κατάστασης κλπων προσωπικών επιλογών, δεν διαθέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο νόσησης και επακόλουθης θρόμβωσης.
ΥΓ Άντε ρε, τι μου θύμησες τωρα, μπαν με το κιλο. Εγώ μάλλον σε μπερδεύω μ'ένα παλικάρι που προ αρχαιοτάτων χρόνων ήταν σε νιου μπιλντινγκ στο άλλο ημισφαίριο