Πως τον πετσόκοψες έτσιvagabondo έγραψε: ↑04 Ιούλ 2021, 10:41Αυτός που μεγάλωσε στο δάσος.
Βέβαια αυτό ισχύει και για όλα τα ζώα του δάσους, αλλά κανείς δεν είπε πως τα ζώα του δάσους είναι πιό έξυπνα από τον άνθρωπο, έστω και με σύνδρομο ντάουν.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Πως τον πετσόκοψες έτσιvagabondo έγραψε: ↑04 Ιούλ 2021, 10:41Αυτός που μεγάλωσε στο δάσος.
Βέβαια αυτό ισχύει και για όλα τα ζώα του δάσους, αλλά κανείς δεν είπε πως τα ζώα του δάσους είναι πιό έξυπνα από τον άνθρωπο, έστω και με σύνδρομο ντάουν.
Αυτό είναι και το μοναδικό ίσως σωστό ποστ σε αυτό το νήμα .Πασιφάη έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 13:17Εν τω μεταξύ να με συγχωρείτε που θα κάνω την ερώτηση που βγαίνει αβίαστα απ'τα χείλη μου και κατά συνέπεια εκφράζεται μέσω πληκτρολογίου.
Είμαι Μάνα και έχω δυο λεβέντες 26 και 24,5 χρόνων αντίστοιχα. Αν έχανα τα παιδιά μου, θα μου ήταν αδιανόητο και ανυπόφορο μέσα στο βάσανό μου να κάνω αναρτήσεις στα σόσιαλ. Για κανένα λόγο βασικά. Πού ζούμε ρε πούστη μου; Υπάρχει όντως Μάνα που έχει τέτοιο κουράγιο να αναλώνεται;
https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/ragiz ... u/1198982/
Κάνεις λάθος.
Με τον ορισμό αυτό θεωρείς κακό τον πόνο.nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 13:50Μα το χ φυσικό φαινόμενο είναι κακό υπό την έννοια του ασυνείδητου κακού που πρέπει να αποφευχθεί, ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλεί πόνο στον άνθρωπο .stavmanr έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 09:37Ενώ πιο πριν βλέπει τον καρκίνο ως κάτι "καλό" ή "ουδέτερο" επάνω του;nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 00:30
(...)
Παραδοξολογία διακρίνεις μόνο όταν ο μέσος άθεος, αφού πρώτα δεχτεί προς στιγμήν σαν δεδομένο τη χριστιανικό επιχείρημα πως τα φυσικά φαινόμενα οφείλονται στη βούληση του θεού, τότε αποδίδει στο φυσικό φαινόμενο θάνατος που έγινε σαν θέλημα θεού, κακία. (...)
Περιμένει τον θρήσκο να του μιλήσει για θεούς και διαόλους ώστε να θυμηθεί να αναγνωρίσει το κακό στον κόσμο αυτό;
Εστιάζεις στην μη ουσία και καταλαβαίνεις και άλλα αντι άλλων. "Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.stavmanr έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 20:00Με τον ορισμό αυτό θεωρείς κακό τον πόνο.nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 13:50Μα το χ φυσικό φαινόμενο είναι κακό υπό την έννοια του ασυνείδητου κακού που πρέπει να αποφευχθεί, ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλεί πόνο στον άνθρωπο .
Και πάλι αναφέρεσαι σε φυσικό φαινόμενο με την έννοια του εγγενούς κακού.
Από την άλλη, αν το παιδί σου χάσει τη ζωή του χωρίς πόνο, σε μία στιγμή, θα το θεωρείς "ουδέτερο";
Ηθελα να γραψω "να πονουν για να δεις αν σου ειναι πιστά".
Παίζει και σε γενικότερο -μη θρησκευτικό- πλαίσιο το ερώτημα.
Ειμαι ζαλισμενη καπως απο την κηδεια και δεν καταλαβαινω καλα τι μου γραφεις τωρα.
Ζαλισμένη από τη μαλακία.
Δεν εχω ορεξη ν αρπαχτω αποψε μαζι σου, αντε και παγαινε παραπερα!Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 22:42Ζαλισμένη από τη μαλακία.
Οκ, θα στο ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητό και όταν είσαι νηφάλια, μου απαντάς.
Η πολιτικές ιδεολογίες δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένες με το αν υπάρχει θεός ή όχι, ενώ όλες οι σύγχρονες ιδεολογίες ανεξαιρέτως, ομολογούν πως ο νόμος της πολιτείας είναι πιο πάνω από τον νόμο του όποιου θεού θέλουν να πιστεύουν οι υπήκοοι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 22:55Οκ, θα στο ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητό και όταν είσαι νηφάλια, μου απαντάς.
Γιατί στις άθεες ιδεολογίες επιχειρείται πάντα η μεταφορά του μεταφυσικού στοιχείου στον ηγέτη;
Αν δεν υπάρχει θεός ποιοι είναι οι άνθρωποι που τροφοδοτούνται από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο των "άλλων";
Γιατί αυτοί σίγουρα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, έτσι δεν είναι;
Ολοκλήρωσε την σκέψη σου, που θέλεις να καταλήξεις;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 22:55Οκ, θα στο ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητό και όταν είσαι νηφάλια, μου απαντάς.
Γιατί στις άθεες ιδεολογίες επιχειρείται πάντα η μεταφορά του μεταφυσικού στοιχείου στον ηγέτη;
Αν δεν υπάρχει θεός ποιοι είναι οι άνθρωποι που τροφοδοτούνται από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο των "άλλων";
Γιατί αυτοί σίγουρα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, έτσι δεν είναι;
Κι αν αυτός δεν πονά, επειδή πχ. σκότωσε το παιδί του, δεν είναι κακή η πράξη του;nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 20:57"Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.stavmanr έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 20:00Με τον ορισμό αυτό θεωρείς κακό τον πόνο.nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 13:50Μα το χ φυσικό φαινόμενο είναι κακό υπό την έννοια του ασυνείδητου κακού που πρέπει να αποφευχθεί, ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλεί πόνο στον άνθρωπο .
Και πάλι αναφέρεσαι σε φυσικό φαινόμενο με την έννοια του εγγενούς κακού.
Από την άλλη, αν το παιδί σου χάσει τη ζωή του χωρίς πόνο, σε μία στιγμή, θα το θεωρείς "ουδέτερο";
Στη χριστιανική θεολογία δεν υφίσταται κακό εκτός ηθικής πράξης.- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος από καρκίνο, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού (θελημα θεου), τότε συνειδητά ο θεός είναι κακός για τον άνθρωπο. -
Για τη χριστιανική θεολογία ο άνθρωπος είναι ον με ελεύθερη βούληση εκ κατασκευής. Ο ίδιος αποφασίζει αν θα εφαρμόσει το καλό ή το κακό.- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) δεν έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού γιατί ο θεός δεν υπάρχει, τότε συνειδητά κανείς δεν είναι κακός, και απλά τα φυσικά φαινόμενα είναι άσχημα και στενάχωρα για τον άνθρωπο. -
Κι αν αυτός πονά επειδή έφαγε κοκορα κρασατο, κοκορετσι, γαρδουμπα και γίδα βραστη, το να φάει για επιδορπιο 2 στηλες κορμο σοκολατα δεν θα είναι εξισου κακη πράξη ?stavmanr έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 23:40Κι αν αυτός δεν πονά, επειδή πχ. σκότωσε το παιδί του, δεν είναι κακή η πράξη του;nik_killthemall έγραψε: ↑10 Ιούλ 2021, 20:57"Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.
Η χριστιανική θεολογία είναι διάτρητη, και δεν είναι το σημείο αναφοράς της συζήτησης ! Από την στιγμή που δεν βρισκόμαστε στο κατηχητικό, το σημείο αναφοράς είναι η λογική.
Και πάλι το σημείο αναφοράς ΔΕΝ είναι η αναπόδεικτη δογματική της χριστιανικής θεολογίας, αλλά η λογική. Στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, οπότε "οι αποφάσεις του ανθρώπου να εφαρμοσει καλο και κακό" που γράφεις, είναι μια ακόμα προσπάθεια να αποφύγεις το θέμα και να πλατυάσεις εκτός. Ο θάνατος στα 9 από καρκίνο δεν είναι απόφαση εφαρμογής καλού / κακού από ανθρωπο.