Γιατί ο Θεός της αγάπης πήρε το κοριτσάκι από την αγκαλιά των γονιών της;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Re: Γιατί ο Θεός της αγάπης πήρε το κοριτσάκι από την αγκαλιά των γονιών της;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo » 10 Ιούλ 2021, 19:19

vagabondo έγραψε:
04 Ιούλ 2021, 10:41
stavmanr έγραψε:
04 Ιούλ 2021, 10:36
vagabondo έγραψε:
04 Ιούλ 2021, 10:35

Όχι, αλλά αν διαλέξω τυχαία 100 πτυχιούχους και 100 που δεν τα πήραν τα γράμματα, θα βρω περισσότερους έξυπνους στην πρώτη ομάδα απ, ότι στην δεύτερη.
Έξυπνους ως προς τί;
Πχ. αν τους αφήσεις στο δάσος, ποιος πιστεύεις ότι θα επιβιώσει ευκολότερα; Ο σπουδαγμένος ή ο άλλος που απλά μεγάλωσε στο δάσος;
Αυτός που μεγάλωσε στο δάσος.
Βέβαια αυτό ισχύει και για όλα τα ζώα του δάσους, αλλά κανείς δεν είπε πως τα ζώα του δάσους είναι πιό έξυπνα από τον άνθρωπο, έστω και με σύνδρομο ντάουν.
Πως τον πετσόκοψες έτσι :8)

Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo » 10 Ιούλ 2021, 19:28

Πασιφάη έγραψε:
05 Ιούλ 2021, 13:17
Εν τω μεταξύ να με συγχωρείτε που θα κάνω την ερώτηση που βγαίνει αβίαστα απ'τα χείλη μου και κατά συνέπεια εκφράζεται μέσω πληκτρολογίου.
Είμαι Μάνα και έχω δυο λεβέντες 26 και 24,5 χρόνων αντίστοιχα. Αν έχανα τα παιδιά μου, θα μου ήταν αδιανόητο και ανυπόφορο μέσα στο βάσανό μου να κάνω αναρτήσεις στα σόσιαλ. Για κανένα λόγο βασικά. Πού ζούμε ρε πούστη μου; Υπάρχει όντως Μάνα που έχει τέτοιο κουράγιο να αναλώνεται;

https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/ragiz ... u/1198982/
Αυτό είναι και το μοναδικό ίσως σωστό ποστ σε αυτό το νήμα .

Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo » 10 Ιούλ 2021, 19:32

Antares έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 13:39
Πολλά πράγματα δεν μπορούμε να δούμε και όμως καθορίζουν την ζωή μας και την επιστήμη της φυσικής. Δεν μπορούμε να δούμε τον χρόνο, την καμπυλότητα του χωρόχρονου, την βαρύτητα, την πέμπτη διάσταση, τα στοιχειώδη σωματίδια
Κάνεις λάθος.
Ο Ασέβαστος και το αλητάκι88 μπορούν.
Α,και ο Γιάννης.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 10 Ιούλ 2021, 20:00

nik_killthemall έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 13:50
stavmanr έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 09:37
nik_killthemall έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 00:30

(...)
Παραδοξολογία διακρίνεις μόνο όταν ο μέσος άθεος, αφού πρώτα δεχτεί προς στιγμήν σαν δεδομένο τη χριστιανικό επιχείρημα πως τα φυσικά φαινόμενα οφείλονται στη βούληση του θεού, τότε αποδίδει στο φυσικό φαινόμενο θάνατος που έγινε σαν θέλημα θεού, κακία. (...)
Ενώ πιο πριν βλέπει τον καρκίνο ως κάτι "καλό" ή "ουδέτερο" επάνω του;
Περιμένει τον θρήσκο να του μιλήσει για θεούς και διαόλους ώστε να θυμηθεί να αναγνωρίσει το κακό στον κόσμο αυτό;
Μα το χ φυσικό φαινόμενο είναι κακό υπό την έννοια του ασυνείδητου κακού που πρέπει να αποφευχθεί, ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλεί πόνο στον άνθρωπο .
Με τον ορισμό αυτό θεωρείς κακό τον πόνο.
Και πάλι αναφέρεσαι σε φυσικό φαινόμενο με την έννοια του εγγενούς κακού.

Από την άλλη, αν το παιδί σου χάσει τη ζωή του χωρίς πόνο, σε μία στιγμή, θα το θεωρείς "ουδέτερο";

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Ιούλ 2021, 20:57

stavmanr έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 20:00
nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 09:37

Ενώ πιο πριν βλέπει τον καρκίνο ως κάτι "καλό" ή "ουδέτερο" επάνω του;
Περιμένει τον θρήσκο να του μιλήσει για θεούς και διαόλους ώστε να θυμηθεί να αναγνωρίσει το κακό στον κόσμο αυτό;
Μα το χ φυσικό φαινόμενο είναι κακό υπό την έννοια του ασυνείδητου κακού που πρέπει να αποφευχθεί, ΜΟΝΟ ΑΝ προκαλεί πόνο στον άνθρωπο .

Από την άλλη, αν το παιδί σου χάσει τη ζωή του χωρίς πόνο, σε μία στιγμή, θα το θεωρείς "ουδέτερο";
Εστιάζεις στην μη ουσία και καταλαβαίνεις και άλλα αντι άλλων. "Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.

- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος από καρκίνο, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού (θελημα θεου), τότε συνειδητά ο θεός είναι κακός για τον άνθρωπο. -
- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) δεν έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού γιατί ο θεός δεν υπάρχει, τότε συνειδητά κανείς δεν είναι κακός, και απλά τα φυσικά φαινόμενα είναι άσχημα και στενάχωρα για τον άνθρωπο. -

Όσο πενηνταράκια λογικής κι αν στο κάνω, ποτέ φανατικός ενθρήσκος σαν και σένα δεν πρόκειται να παραδεχτεί το προφανές, οπότε ας το σταματήσουμε εδώ.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 » 10 Ιούλ 2021, 22:25

BigChiefWahoo έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 19:13
Αλητάκι88 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 23:40

Εσύ, θα άφηνες τα παιδιά σου να πίνουν για να δεις αν σου είναι πίστα;;;
Τι πίστα,χορού,ή στο πλέι στέισιον ;
Ηθελα να γραψω "να πονουν για να δεις αν σου ειναι πιστά".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 22:34

Αλητάκι88 έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:25
BigChiefWahoo έγραψε:
Αλητάκι88 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 23:40

Εσύ, θα άφηνες τα παιδιά σου να πίνουν για να δεις αν σου είναι πίστα;;;
Παίζει και σε γενικότερο -μη θρησκευτικό- πλαίσιο το ερώτημα.

Προτείνουν οι ηγέτες στους λαούς τους να πονέσουν για να αποδείξουν την πίστη τους;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 » 10 Ιούλ 2021, 22:38

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:34
Αλητάκι88 έγραψε:
BigChiefWahoo έγραψε:

Προτείνουν οι ηγέτες στους λαούς τους να πονέσουν για να αποδείξουν την πίστη τους;
Ειμαι ζαλισμενη καπως απο την κηδεια και δεν καταλαβαινω καλα τι μου γραφεις τωρα.

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 10 Ιούλ 2021, 22:42

Αλητάκι88 έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αλητάκι88 έγραψε:

Ειμαι ζαλισμενη καπως απο την κηδεια και δεν καταλαβαινω καλα τι μου γραφεις τωρα.
Ζαλισμένη από τη μαλακία.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 » 10 Ιούλ 2021, 22:43

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:42
Αλητάκι88 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ζαλισμένη από τη μαλακία.
Δεν εχω ορεξη ν αρπαχτω αποψε μαζι σου, αντε και παγαινε παραπερα!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 22:55

Αλητάκι88 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αλητάκι88 έγραψε:

Οκ, θα στο ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητό και όταν είσαι νηφάλια, μου απαντάς.

Γιατί στις άθεες ιδεολογίες επιχειρείται πάντα η μεταφορά του μεταφυσικού στοιχείου στον ηγέτη;

Αν δεν υπάρχει θεός ποιοι είναι οι άνθρωποι που τροφοδοτούνται από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο των "άλλων";

Γιατί αυτοί σίγουρα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, έτσι δεν είναι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Ιούλ 2021, 23:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:55
Αλητάκι88 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Οκ, θα στο ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητό και όταν είσαι νηφάλια, μου απαντάς.

Γιατί στις άθεες ιδεολογίες επιχειρείται πάντα η μεταφορά του μεταφυσικού στοιχείου στον ηγέτη;

Αν δεν υπάρχει θεός ποιοι είναι οι άνθρωποι που τροφοδοτούνται από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο των "άλλων";

Η πολιτικές ιδεολογίες δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένες με το αν υπάρχει θεός ή όχι, ενώ όλες οι σύγχρονες ιδεολογίες ανεξαιρέτως, ομολογούν πως ο νόμος της πολιτείας είναι πιο πάνω από τον νόμο του όποιου θεού θέλουν να πιστεύουν οι υπήκοοι.

Επίσης το μπολντ που γράφεις δεν έχει ισχύ θέσης, αλλά περίπτωσης και μάλιστα μικρής διάρκειας. Για πάνω από 10 αιώνες π.χ. η "πολιτική ιδεολογία" διακυβέρνησης ήταν ενθεη και το μεταφυσικό στοιχείο μαζί με τα αποδεικτικά πίστης, μεταβιβαζόταν στον αυτοκράτορα ελεω θεού.

Οπότε γιατί ξάφνου την εργολαβία την αποκτά μια άθεη κουμουνιστική ιδεολογία ενός ψωρο-αιώνα όλου κι όλου για να μας οδηγήσει σε δήθεν γενικότητα ?

Στη πραγματικότητα το ερώτημα που υποβάλλεις δεν είναι αντ-επιχείρημα σε αυτόν που αμφισβητεί την υπόθεση του θεού, αλλά επιχείρημα υπέρ του !
Γιατί πολύ απλά αποδεικνύει πως οι κάθε λογής θυσίες προς απόδειξη πίστης είναι χαρακτηριστικό και ανάγκη των ανθρώπων και όχι του θεού, όχι τουλάχιστον εκείνου του θεου που δεν επινοήθηκε από ανθρώπους.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 » 10 Ιούλ 2021, 23:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 22:55
Αλητάκι88 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ολοκλήρωσε την σκέψη σου, που θέλεις να καταλήξεις;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 10 Ιούλ 2021, 23:40

nik_killthemall έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 20:57
stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:

"Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.
Κι αν αυτός δεν πονά, επειδή πχ. σκότωσε το παιδί του, δεν είναι κακή η πράξη του;
- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος από καρκίνο, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού (θελημα θεου), τότε συνειδητά ο θεός είναι κακός για τον άνθρωπο. -
Στη χριστιανική θεολογία δεν υφίσταται κακό εκτός ηθικής πράξης.
Το να πεθάνεις δεν είναι κακό. Είναι φυσικό. Είναι θέλημα του Θεού ο οποίος έφτιαξε τα πάντα και ορίζει τα πάντα, δηλαδή και τους βιολογικούς σου περιορισμούς.
Το να σκοτώσεις με δική σου πρωτοβουλία, είναι κακό. Ο θάνατος νοείται μόνο ψυχικός, ως απώλεια της καλοσύνης.
- Αν όλα τα φυσικά φαινόμενα (θάνατος, αισθητήριο πόνου, ανθρώπινη απώλεια, σεισμοί κλπ) δεν έχουν ως αιτιο τη βούληση του θεού γιατί ο θεός δεν υπάρχει, τότε συνειδητά κανείς δεν είναι κακός, και απλά τα φυσικά φαινόμενα είναι άσχημα και στενάχωρα για τον άνθρωπο. -
Για τη χριστιανική θεολογία ο άνθρωπος είναι ον με ελεύθερη βούληση εκ κατασκευής. Ο ίδιος αποφασίζει αν θα εφαρμόσει το καλό ή το κακό.
Απεναντίας, για τη δική σου αθεϊστική ιδεολογία, ο κόσμος είναι μηχανιστικός, κι επί τούτου παραδοξολογείς όταν μιλάς για κακό. Δεν υπάρχει κάτι το κακό σε μία συσκευή που απλά δουλεύει με βάση αρχές της φυσικής και περιλαμβάνει τα πάντα. Για την μηχανιστική σου ιδεολογία, κάθε λέξη είναι απλά απόρροια μίας φυσικής δραστηριότητας χωρίς κανένα νοηματικό περιεχόμενο. Είναι σαν το τσαφ τσουφ του τρένου στις γραμμές. Δεν νοηματοδοτεί κάτι, απλά παράγεται ως αποτέλεσμα της φυσικής λειτουργίας του μηχανισμού.

Αυτό για να ξεχωρίζουμε την παραδοξολογία της αθεολογίας από τη χριστιανική θεολογία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 10 Ιούλ 2021, 23:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Ιούλ 2021, 23:49

stavmanr έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 23:40
nik_killthemall έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 20:57
stavmanr έγραψε:

"Προκαλεί πόνο" δεν εννοώ σε αυτόν που πεθαίνει (αισθητήριο πόνου), αλλά σε αυτόν που μένει πίσω και βλέπει το παιδί του να φεύγει.
Κι αν αυτός δεν πονά, επειδή πχ. σκότωσε το παιδί του, δεν είναι κακή η πράξη του;
Κι αν αυτός πονά επειδή έφαγε κοκορα κρασατο, κοκορετσι, γαρδουμπα και γίδα βραστη, το να φάει για επιδορπιο 2 στηλες κορμο σοκολατα δεν θα είναι εξισου κακη πράξη ?

ΥΓ είσαι για πολύ δούλεμα
stavmanr έγραψε:

Στη χριστιανική θεολογία δεν υφίσταται κακό εκτός ηθικής πράξης.
Το να πεθάνεις δεν είναι κακό. Είναι φυσικό.
Η χριστιανική θεολογία είναι διάτρητη, και δεν είναι το σημείο αναφοράς της συζήτησης ! Από την στιγμή που δεν βρισκόμαστε στο κατηχητικό, το σημείο αναφοράς είναι η λογική.
Στην περί θεού υπόθεση το να πεθανείς είναι θέλημα θεού, γιατί όλα στη φύση συμφωνα με αυτην την υπόθεση τα έφτιαξε ο θεός να είναι έτσι !

Επίσης, το να πεθάνεις στα 9 από καρκινο δεν είναι ιδιαίτερα φυσικό, δηλ. σύνηθες, αλλά αν όλα είναι θέλημα θεού τότε γιατί αυτό πρέπει να εξαιρεθεί ? Επειδή δεν βολεύει την διάτρητη χριστιανική θεολογία, η οποία θα πει "αγνωσται αι βουλαι" που λίγο πριν ήταν γνωστές σύμφωνα πάντα με την ίδια ?

Η αιτιολόγηση "αυτό είναι φυσικό" δεν υφίσταται, για όποιον θεωρεί πως όλα τα φυσικά στο σύμπαν φτιάχτηκαν από μια συνειδητή οντότητα - θεό ! Το να την λες τεκμηριώνει αντίφαση !
stavmanr έγραψε:
Για τη χριστιανική θεολογία ο άνθρωπος είναι ον με ελεύθερη βούληση εκ κατασκευής. Ο ίδιος αποφασίζει αν θα εφαρμόσει το καλό ή το κακό.
Και πάλι το σημείο αναφοράς ΔΕΝ είναι η αναπόδεικτη δογματική της χριστιανικής θεολογίας, αλλά η λογική. Στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, οπότε "οι αποφάσεις του ανθρώπου να εφαρμοσει καλο και κακό" που γράφεις, είναι μια ακόμα προσπάθεια να αποφύγεις το θέμα και να πλατυάσεις εκτός. Ο θάνατος στα 9 από καρκίνο δεν είναι απόφαση εφαρμογής καλού / κακού από ανθρωπο.

Και όντως, στην χωρίς θεό υπόθεση όλα είναι φυσικά φαινόμενα, όπως έλεγε ο Επίκουρος στην φύση δεν υπάρχει καλό και κακό, δίκαιο ή άδικο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ως φυσικά φαινόμενα δεν προκαλούν πόνο και στεναχώρια στον άνθρωπο, αλλά σημαίνει απλά πως δεν ευθύνεται για αυτά κάποια καλή ή κάποια κακή συνείδηση !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 11 Ιούλ 2021, 00:09, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών