Στην αρχη λεει οτι θα καταστραφει ο ναος, κατοπιν περπατησαν, πηγαν αλλου και τον ρωτανεO I έγραψε: ↑15 Ιούλ 2021, 16:39Εγώ θα έλεγα να διάβαζες το 24ο κεφάλαιο απ' την αρχή του. Τότε θα έβλεπες ότι απαντάει στις δύο ερωτήσεις που τού τέθηκαν από τους μαθητές Του:
"Ματθ. 24,3 καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ᾿ ἰδίαν λέγοντες· εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;"
...τότε θα καταλάβαινες ότι η ερώτηση είναι διπλή.
Οπότε, το ότι καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. δηλαδή "ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται" επιβεβαιώθηκε. Δηλαδή η επιβεβαίωση τού Ιησού: "Ματθ. 24,2 ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται."
Επιβεβαιώθηκε το 70 μ.Χ.
Το άλλο σκέλος τής ερώτησης των μαθητών: "καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;" δεν ξέρουμε πότε θα επιβεβαιωθεί.
Χρειάζεσαι λίγο ψάξιμο και ίσως καταλάβεις αυτά που "μελετάς" εκεί.
.,
«Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο σημάδι θα δείξει πως πλησιάζει η παρουσία σου και η συντέλεια του κόσμου;»
Αυτος λεει θα γινουν πολεμοι λιμοι καταστροφες, ψευδοπροφητες, προδοσιες κακος χαμος
Και κλεινει
33"Έτσι κι εσείς, όταν τα δείτε όλα αυτά, να καταλάβετε ότι πλησιάζει το τέλος, ότι βρίσκεται πολύ κοντά. 34Σας βεβαιώνω πως όλα αυτά θα γίνουν όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι ετούτης της γενιάς. 35Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ".
Ειναι δυνατον να τον ρωταν για την ναο και τη συντελεια και αυτος να απαντα εσχατολογικα, ολοκληρο κατεβατο, παρολα αυτα μονο για τον ναο;
Τους λεει κιολας "οταν τα δειτε" θα ειναι ζωντανοι δηλαδη, "πλησιαζει το τελος". Τι αλλο να πει;
και λεει μετα
«Ποια όμως μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει· ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνον ο Πατέρας μου"
Δηλαδη την γενια εκεινη αλλα δεν ξερει μερα και ωρα
Επειδη εμενα μου προκυπτει αβιαστα οτι χρησιμοποιει την καταστροφη του ναου για να τους μιλησει για την συντελεια, εξηγησε μου πως προκυπτει το αλλο, σαν να ειμαι ηλιθιος.