Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Blackdog

Re: Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 15 Ιούλ 2021, 17:18

O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 16:39
Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 16:22
O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 16:17

Όχι έτσι.. :lol:

Φέρε χωρίο

.,
Ματθαίος 24/κδ΄: "34 αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται. 35 ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι."
Εγώ θα έλεγα να διάβαζες το 24ο κεφάλαιο απ' την αρχή του. Τότε θα έβλεπες ότι απαντάει στις δύο ερωτήσεις που τού τέθηκαν από τους μαθητές Του:
"Ματθ. 24,3 καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ᾿ ἰδίαν λέγοντες· εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;"
...τότε θα καταλάβαινες ότι η ερώτηση είναι διπλή.

Οπότε, το ότι καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. δηλαδή "ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται" επιβεβαιώθηκε. Δηλαδή η επιβεβαίωση τού Ιησού: "Ματθ. 24,2 ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται."
Επιβεβαιώθηκε το 70 μ.Χ.

Το άλλο σκέλος τής ερώτησης των μαθητών: "καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;" δεν ξέρουμε πότε θα επιβεβαιωθεί.

Χρειάζεσαι λίγο ψάξιμο και ίσως καταλάβεις αυτά που "μελετάς" εκεί.

.,
Στην αρχη λεει οτι θα καταστραφει ο ναος, κατοπιν περπατησαν, πηγαν αλλου και τον ρωτανε

«Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο σημάδι θα δείξει πως πλησιάζει η παρουσία σου και η συντέλεια του κόσμου;»

Αυτος λεει θα γινουν πολεμοι λιμοι καταστροφες, ψευδοπροφητες, προδοσιες κακος χαμος

Και κλεινει

33"Έτσι κι εσείς, όταν τα δείτε όλα αυτά, να καταλάβετε ότι πλησιάζει το τέλος, ότι βρίσκεται πολύ κοντά. 34Σας βεβαιώνω πως όλα αυτά θα γίνουν όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι ετούτης της γενιάς. 35Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ".

Ειναι δυνατον να τον ρωταν για την ναο και τη συντελεια και αυτος να απαντα εσχατολογικα, ολοκληρο κατεβατο, παρολα αυτα μονο για τον ναο;
Τους λεει κιολας "οταν τα δειτε" θα ειναι ζωντανοι δηλαδη, "πλησιαζει το τελος". Τι αλλο να πει;

και λεει μετα
«Ποια όμως μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει· ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνον ο Πατέρας μου"

Δηλαδη την γενια εκεινη αλλα δεν ξερει μερα και ωρα

Επειδη εμενα μου προκυπτει αβιαστα οτι χρησιμοποιει την καταστροφη του ναου για να τους μιλησει για την συντελεια, εξηγησε μου πως προκυπτει το αλλο, σαν να ειμαι ηλιθιος.

Άφαντος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άφαντος » 15 Ιούλ 2021, 17:27

Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 15:00
O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 14:33
Στοχος μου δεν ειναι συζητωντας να αποδομησω την γνωμη του αλλου, αλλα να αλλαξω την δικη μου. Δεν ξερω αν καταλαβαινομαστε...

Τι να πω για να ξελαφρωσω, τα εχω πει. Η θρησκεια ετσι οπως διαμορφωθηκε εδω και αιωνες, χρησιμευει για τον ελεγχο του πληθους. Χρησιμευε τουλαχιστον, σημερα ειναι σε αποσυνθεση. Πνευματικοτητα θα βρει μονο αυτος που την αναζητα και οχι αυτος που ψαχνει μαντρι για να χωθει μεσα.
Ναι! Έτσι είναι. Η ορθοδοξία όπου γίνεται θρησκεία είναι ακριβώς όπως τα είπες. Πνευματικοτητα θα βρει μονο αυτος που την αναζητα και οχι αυτος που ψαχνει μαντρι για να χωθει μεσα.
Συμφωνούμε.
Blackdog δεν είναι ανάγκη να καταλήξει κάπου μια κουβεντα, απλά συζητάμε για να καταλάβει ο ένας την σκεψη του άλλου.
Ορθώς εγραψε ο Ο.Ι:
"Επειδή δεν κατάλαβες τι σημαίνει Ορθοδοξία, αυτός είναι ο λόγος που την ονομάζεις "θρησκεία" ενώ στην ουσία είναι Πίστη στην αποκάλυψη τού Θεού στον Άνθρωπο."

Αν και δεν μου αρέσουν οι επαναλήψεις, και συγνώμη γι αυτό, θα επαναληφθώ συγκεντρωτικά στη σκέψη μου στα όσα έγραψα ως τωρα, στην προσπαθεια να κατανοηθούμε επί του θέματος του τοπικ, ξαναγράφοντας πως η συγκεκριμένη ανάρτηση αφορά την μερίδα εκείνων των χριστιανών που θεμελιώνουν και φανατίζουν την σκεψη τους και την καθημερινότητά τους από μια προφητεία που είπε ο τάδε Γέροντας ή Γερόντισσα (που ούτε και ξέρουμε αν πράγματι ειπώθηκαν από εκείνους έτσι) ή από κάποιο προφητικό όραμα αμφιβόλου εγκυρότητας που είδε μια μοναχή. Αφορά τους χριστιανούς που αντιλαμβάνονται την ορθοδοξία σαν θρησκεία...ψυχολογική καταφυγή στο άγνωστο, τυπικό τελετουργικό, θρησκευτικές υποχρεώσεις κ.λ.π χωρίς αυτογνωσία, χωρίς ταπείνωση, χωρίς αγάπη, χωρίς θυσία.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλεπουμε τώρα με την πανδημία.
Χάραγμα, αντίχριστος, 5G, τσιπάκια και το κακό συναπάντημα.
Χεστήκαμε δηλαδή αν κινδυνεύει ο διπλανός μας από τον ιό. Τι μας νιαζει άλλωστε, αφού νηστευουμε μέχρι λυποθυμίας και λέμε 100 φορές το Κύριε ελέησον κάθε μερα όλα οκ. Την ευνοια του Μεγάλου την εχουμε στη τσέπη. Και αυτά ισχύουν από τον πιο απλό λαϊκό μέχρι τους δεσποτάδες.
Θα έλεγα πως ξεκινούν κι απ τους δεσποτάδες.
Παίρνουμε κι εναν Σταυρό και κυνηγάμε με αυτόν τους άπιστους.
Αυτό που προέχει γι αυτούς ειναι να αντισταθούμε στον αντίχριστο και στους Μασώνους...που πολεμάνε τον Θεό μας. Λες και ο δημιουργός των τρισεκατομμυρίων γαλαξιών φοβάται τους μασώνους και τον αντίχριστο και αναλαμβάνουμε την προστασία του...
Γι αυτό αν και χριστιανός, μου είναι πολύ πιο συμπαθείς κάποιοι άθεοι που είναι τίμιοι στην αθεΐα τους, στους προβληματισμούς τους, στα ερωτήματά τους και στους συλλογισμούς τους, παρά αυτοί οι χριστιανοί.

Υπάρχουν πολλά ονόματα όπως αυτά που ανέφερε στην ανάρτησή του ο Nik killthemaii και πολλά άλλα (γνωστά ή άγνωστα) που διατηρούν την αλήθεια της ορθοδοξίας μες τους αιώνες οι οποίοι ειναι γεμάτοι από παραφθορές, παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις ακόμη κι από τους ίδιους τους χριστιανούς.
Το παρακάτω για μένα είναι το κλειδί για να ξεκλειδωθούν κάποια πράγματα.
"Η ορθοδοξία δεν είναι ποσοτικό μέγεθος αλλά ποιοτικό. Αρκεί και μόνο ένας αληθινά Αγιος και φωτισμένος άνθρωπος για να σώζεται η γνησιότητα της ορθοδοξίας, όπως αρκεί και μόνο ενας ερωτευμένος για να σώζεται ο έρωτας, ή εστω και μόνο ένας ποιητής για να σώζεται η ποίηση."
Βλέπεις...η ματαιοδοξία, ο εγωϊσμός, τα απωθημένα, οι προκαταλήψεις, τα κάθε είδους συμπλέγματα και οι αυτοδικαίωτες ατομικές γνώμες μας, δόξες μας και δοξασίες μας, κυριαρχούν στη ζωή του καθένα μας...επομένως και στα συμπεράσματά μας για κάτι, κι αυτό είναι άσχετο με το αν κάποιος είναι πιστός ή άπιστος.

Με αυτήν την έννοια ναι, οι εκκλησιαστικοί άνθρωποι αν την θεολογική αλήθεια της πίστης τους την περνούν μέσα απ τις δικές τους στρεβλώσεις ή απλά έχουν γίνει ένας θεσμός εξουσίας, η ορθοδοξία γίνεται θρησκεία και είναι όπως το είπες. Απάτη και ατιμία...και άλλα πολλά.
Από κει και πέρα το θέμα είναι που εστιάζει και προς τα που κοιτάει κάποιος...Όλα υπάρχουν.
Γνωρίζω π.χ ανθρώπους που πήγαν στο Άγιο όρος και είχαν πολύ αρνητικές εντυπώσεις...και με το δίκιο τους αν είναι έτσι όπως μου τα μετέφεραν. Γνωρίζω και κάποιους άλλους που έγινε αφορμή να αλλάξει τελείως η ζωή τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Άφαντος την 15 Ιούλ 2021, 18:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
:a108: Τελικά το φόρουμ θα έπρεπε να λέγεται Ε.Α.Α.
(Ένωση άθεων αντιολυμπιακών)
:roll::lol:

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 15 Ιούλ 2021, 18:00

Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 17:18
O I έγραψε:
Blackdog έγραψε:

Εγώ θα έλεγα να διάβαζες το 24ο κεφάλαιο απ' την αρχή του. Τότε θα έβλεπες ότι απαντάει στις δύο ερωτήσεις που τού τέθηκαν από τους μαθητές Του:
"Ματθ. 24,3 καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ᾿ ἰδίαν λέγοντες· εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;"

Οπότε, το ότι καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. δηλαδή "ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται" επιβεβαιώθηκε. Δηλαδή η επιβεβαίωση τού Ιησού: "Ματθ. 24,2 ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται."
Επιβεβαιώθηκε το 70 μ.Χ.

Το άλλο σκέλος τής ερώτησης των μαθητών: "καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;" δεν ξέρουμε πότε θα επιβεβαιωθεί.

.,
Στην αρχη λεει οτι θα καταστραφει ο ναος, κατοπιν περπατησαν, πηγαν αλλου και τον ρωτανε

«Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο σημάδι θα δείξει πως πλησιάζει η παρουσία σου και η συντέλεια του κόσμου;»

Αυτος λεει θα γινουν πολεμοι λιμοι καταστροφες, ψευδοπροφητες, προδοσιες κακος χαμος

Και κλεινει

33"Έτσι κι εσείς, όταν τα δείτε όλα αυτά, να καταλάβετε ότι πλησιάζει το τέλος, ότι βρίσκεται πολύ κοντά. 34Σας βεβαιώνω πως όλα αυτά θα γίνουν όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι ετούτης της γενιάς. 35Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ".

Ειναι δυνατον να τον ρωταν για την ναο και τη συντελεια και αυτος να απαντα εσχατολογικα, ολοκληρο κατεβατο, παρολα αυτα μονο για τον ναο;
Τους λεει κιολας "οταν τα δειτε" θα ειναι ζωντανοι δηλαδη, "πλησιαζει το τελος". Τι αλλο να πει;

και λεει μετα
«Ποια όμως μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει· ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνον ο Πατέρας μου"

Επειδη εμενα μου προκυπτει αβιαστα οτι χρησιμοποιει την καταστροφη του ναου για να τους μιλησει για την συντελεια, εξηγησε μου πως προκυπτει το αλλο, σαν να ειμαι ηλιθιος.
Από τη διπλή ερώτηση που του έκαναν οι μαθητές. άρα και ο Χριστός απαντά ταυτόχρονα και στις δύο ερωτήσεις με αφορμή την 1η ερώτηση για τον κτιστό ναό και τη 2η για τη συντέλεια των αιώνων :wink

Η απάντηση θα χρειαστεί χρόνο επειδή τέτοια ερωτήματα δεν εξηγούνται σε 2-4 γραμμές.

Όταν τον βρω τον χρόνο, θα στο αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ :102:
Όταν...

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 15 Ιούλ 2021, 18:12

Άφαντος έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 01:28
nik_killthemall έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 00:15
Άπιστος είμαι που θεωρεί θρησκεια - εκκλησία συνώνυμα της απάτης και της ατιμίας, αλλά ετούτος εδώ μιλάει αναμφιβήτητα έντιμα και φωτισμένα (όπως μια μικρή μειοψηφεία ανά τους αιώνες που υπάρχει νομοτελειακά στον κλήρο όπως Λούκαρις, Καβάσιλας, Γρηγόριος Νύσσης κλπ)

ΥΓ Βέβαια εκεί που ορθά λέει "και τι μας νοιάζει πότε θα έρθει ο αντίχριστος", μπαίνω στον πειρασμό να πω πως στα 3 από τα 4 ευαγγελια που ο χριστός περιγράφει την 2α παρουσία του, πουθενά δεν μιλάει για αντίχριστο και σατανά έτσι κι αλλιώς.
Τα ονόματα που ανέφερες όπως και πολλά άλλα (γνωστά ή άγνωστα) διατηρούν την αλήθεια της ορθοδοξίας μες τους αιώνες οι οποίοι ειναι γεμάτοι από παραφθορές, παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις ακόμη κι από τους ίδιους τους χριστιανούς.
Η ορθοδοξία δεν είναι ποσοτικό μέγεθος αλλά ποιοτικό. Αρκεί και μόνο ένας αληθινά Αγιος και φωτισμένος άνθρωπος για να σώζεται η γνησιότητα της ορθοδοξίας, όπως αρκεί και μόνο ενας ερωτευμένος για να σώζεται ο έρωτας, ή εστω και μόνο ένας ποιητής για να σώζεται η ποίηση.
Βλέπεις...η ματαιοδοξία, ο εγωϊσμός, τα απωθημένα, οι προκαταλήψεις, τα κάθε είδους συμπλέγματα και οι αυτοδικαίωτες δόξες και δοξασίες μας, κυριαρχούν κι αυτό είναι άσχετο με το αν κάποιος είναι πιστός ή άπιστος.
Με αυτήν την έννοια ναι, οι εκκλησιαστικοί άνθρωποι αν την θεολογική αλήθεια της πίστης τους την περνούν μέσα απ τις δικές τους στρεβλώσεις ή απλά έχουν γίνει ένας θεσμός εξουσίας, είναι όπως το είπες. Απάτη και ατιμία...και άλλα πολλά.
Από κει και πέρα το θέμα είναι που εστιάζει και προς τα που κοιτάει κάποιος...
:wave:
Όμορφη η τοποθέτησή σου, αλλά είναι είναι η οπτική ενός πιστού και καλά κάνεις και την έχεις. Εγώ δυστυχώς είμαι άθρησκος αγνωστικιστής, δηλ. άπιστος, δεν πιστεύω πως το περιεχόμενο του χριστιανισμού είναι αληθές γιατί η συνέχεια του διέπεται από όλες τις αδυναμίες των ανθρώπων. Ωστόσο μελετώντας αναγνωρίζω πως στις τάξεις του χριστιανισμού υπάρχουν λίγοι ειλικρινείς και έντιμοι που μιλάνε σοφά και δεν θα το αρνηθώ επειδή είμαι άπιστος στις θρησκείες.
Δυστηχώς, στη δικιά μου οπτική ο άνθρωπος δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή για να φέρει τον λόγο ενός θεού, κι όταν αυτό συμβαίνει το ταυτίζω με δόλο του ανθρώπου.
Ενιγούεη πιστοί και άπιστοι ωφελημένοι θα είμαστε αν με τα λόγια του τύπου στο βίντεο που έβαλες, συμφωνήσουμε όλοι.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 15 Ιούλ 2021, 18:22

nik_killthemall έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 18:12
Ενιγούεη πιστοί και άπιστοι ωφελημένοι θα είμαστε αν με τα λόγια του τύπου στο βίντεο που έβαλες, συμφωνήσουμε όλοι.
Αυτοί που δεν θα συμφωνήσουν με τα λόγια τού παπα-Αντύπα θα είναι συνομωσιολόγοι πάσης φύσεως, ανεξαιρέτως "πιστεύω".

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 15 Ιούλ 2021, 18:43

O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 18:00
Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 17:18
O I έγραψε:

Επιβεβαιώθηκε το 70 μ.Χ.

.,

Και κλεινει

και λεει μετα

Από τη διπλή ερώτηση που του έκαναν οι μαθητές. άρα και ο Χριστός απαντά ταυτόχρονα και στις δύο ερωτήσεις με αφορμή την 1η ερώτηση για τον κτιστό ναό και τη 2η για τη συντέλεια των αιώνων :wink

Η απάντηση θα χρειαστεί χρόνο επειδή τέτοια ερωτήματα δεν εξηγούνται σε 2-4 γραμμές.

Όταν τον βρω τον χρόνο, θα στο αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ :102:
Όταν...

.,
Ο.Ι. η εξήγηση που μόλις παρέθεσες (που είναι και η επίσημη εξήγηση του ιερατείου) στο ερώτημα του μπλαγκντογκ, είναι εξήγηση πολιτικάντη που θέλει να βγάλει το κόμμα του λάδι και όχι ειλικρινής παράθεση των στοιχείων από κάποιον μη προ-αποφασισμένο ερευνητή.

Έναν στίχο πριν, στο Κατά Ματθαίον διαβάζουμε :

"Ματθ. 24,2 ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται."

Εννοώντας προφανώς αυτό που θα γίνει κατά την Δευτέρα παρουσία του (και αυτό το δέχεται και το επίσημο ιερατείο).

Και στον επόμενο στίχο οι μαθητές τον ρωτούν προφανώς για αυτή τη δευτέρα παρουσία :

Επομένως, τα δύο ερωτήματα των μαθητών αναφέρονται ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ δηλ. στη Δευτέρα Παρουσία και όχι σε διαφορετικά πράγματα και συγκεκριμένα :
- πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία
- τι θα συμβεί σε αυτήν (τα σημεία) ώστε να είναι αντιληπτό στους μαθητές ότι αυτό που θα συμβαίνει θα είναι η Δευτέρα Παρουσία και όχι μια εκστρατεία του καίσαρα ξέρω γω !

Ό,τι λοιπόν αναφέρει στη συνέχεια ο Χριστός αφορά την Δευτέρα Παρουσία και μόνο !

Το " ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται." απαντά στο "πότε" ! Όλα τα υπόλοιπα απαντάνε στα σημεία, δηλ. στα τεκτενόμενα της Δευτέρας Παρουσίας ώστε να καταλάβουν οι μαθητές ότι πρόκειται για αυτήν.

Ο απλός άνθρωπος της εποχής εκείνης (κι όχι ο μορφωμένος και επιτηδευμένος 2000 ετών μετά που θα πολιτικολογήσει) καταλάβαινε σίγουρα ότι η Δευτέρα Παρουσία θα συμβεί στην γενιά του ! Αυτός είναι το σημείο αναφοράς ! Για αυτόν λέχθησαν πρωτίστως όσα λέχθησαν τότε. Και πράγματι πολλά απ'όσα περιγράφονται επιβεβαιώθηκαν, εκτός όμως από την Δευτέρα Παρουσία.

(Ενώ μάλιστα δεν αναφέρεται κάν αντίχριστος - σατανάς σε αυτήν.)

Προφανώς το χριστιανικό κατεστημένο δεν θα μπορούσε να δεχτεί κάτι τέτοιο, οπότε ερμηνεύει σαν πολιτικός πριν τους πολιτικούς και λίγο πολύ λέει πως όσες προβλέψεις από τον Χριστό επιβεβαιώθηκαν ήταν κυριολεκτικές, ενώ όσες δεν επιβεβαιώθηκαν (ου μη παρέλθη η γενεά αύτη) ήταν μεταφορικές και ο Ιησους εννοούσε κάτι άλλο, ότι δηλ. η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει (μετατίθεται για την βολική) αιωνιότητα.

Λογικό ! Απο ένα σημείο και μετά χριστιανισμός είναι η "πολιτική τέχνη" του να ανα-πλάθεις με όσα μέτρα και σταθμά χρειαστείς, τα ίδια κάθε φορά, λόγια των Γραφών ώστε να πέφτει πάνω τους η κάθε πραγματικότητα που ακολουθεί μετά τα λόγια, και να φαίνεται σύμφωνη με αυτά. Να φαίνεται, δεν απασχολεί το να είναι κιόλας !

Ένα απαγορευμένο ερώτημα προφανώς είναι γιατί ένας θεός για ένα τόσο σημαντικό θέμα (όσο η Δευτέρα Παρουσία) να το επικοινωνεί στους μελλοντικούς ανθρώπους μέσω αρχαίων ανθρώπων που έχουν έναν σκασμό αδυναμίες και εν προκείμενω μέσω αντίγραφων αράδων που σώθηκαν όπως όπως ανά τους αιώνες και να κάθονται 2000 χρόνια μετά οι αναγνώστες να κάνουν τους νομικούς - πολιτικούς για να το ερμηνεύσουν ? Γιατί, εν ολίγοις η πίστη στον θεό πρέπει να περάσει μέσα από τον λόγο του ανθρώπου, ε και να μην δώσει το παρόν ο θεός για να λύσει κάθε ασυνενοησία ? Κι αν περάσει θα είναι πίστη στο θεό ή πίστη στον λόγο του ανθρώπου από τον οποίο πέρασε ?

Α : Ισχυρίζομαι το χ
Β : Ο Α μου είπε να σας πω πως ισχυρίζεται το χ

Η μόνη περίσταση στον πλανήτη στην οποία η πρώτη γραμμή δεν αρκεί και εμφανίζεται μόνο η δεύτερη είναι αυτή των θρησκειών ! Σε όλες τις άλλες περιστάσεις στον πλανήτη Γη ο Β προσπερνιέται αυτόματα ως αναξιόπιστος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 15 Ιούλ 2021, 20:07, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 15 Ιούλ 2021, 18:50

Άφαντος έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 17:27
Από κει και πέρα το θέμα είναι που εστιάζει και προς τα που κοιτάει κάποιος...Όλα υπάρχουν.
Γνωρίζω π.χ ανθρώπους που πήγαν στο Άγιο όρος και είχαν πολύ αρνητικές εντυπώσεις...και με το δίκιο τους αν είναι έτσι όπως μου τα μετέφεραν. Γνωρίζω και κάποιους άλλους που έγινε αφορμή να αλλάξει τελείως η ζωή τους.
Παίρνοντας παράδειγμα από τη φύση, κάποιοι άνθρωποι ομοιάζουν με μύγες και άλλοι με μέλισσες :D

Έκαστος επικεντρώνει στο είδος τής "τροφής" του και αν έχει λογική (καλή ώρα ο από πάνω) προσπαθεί να διαστρεβλώσει κι όλας το κείμενο :wink

:wave:

.,

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Ιούλ 2021, 20:07

Blackdog έγραψε:
Ματθαίος 24/κδ΄: "34 αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται. 35 ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι."
Φιλε Blackdog μην πιστευεις τις δικαιολογιες που σου λενε.
Τρεις φορες προεβλεψε ο Ιησους οτι θα επιστρεψει στην Γη πριν το θανατο των μαθητων του/της γενιας του και τις τρεις επεσε εξω.

Εκτος απο αυτη που εγραψες υπαρχουν και οι εξης δυο.

Ματθαιος 10:23 "Ὅταν δὲ σᾶς καταδικάσουν εἰς μίαν πόλιν, τότε φεύγετε εἰς ἄλλην. Σᾶς βεβαιῶ, ὅτι δὲν θὰ προκάμετε νὰ τελειώσετε τὰς πόλεις τοῦ Ἰσραὴλ ἕως ὅτου ἔλθῃ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου."

Ματθαιος 16:27-28 "Διότι μέλλει νὰ ἔλθῃ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου μέσα εἰς τὴν δόξαν τοῦ Πατέρα του μαζὶ μὲ τοὺς ἀγγέλους του καὶ τότε θὰ ἀνταμείψῃ καθένα σύμφωνα μὲ ὅ,τι ἔκανε. 28 Σᾶς βεβαιῶ, ὅτι ὑπάρχουν μερικοὶ ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ στέκονται ἐδῶ, οἱ ὁποίοι δὲν θὰ γευθοῦν τὸν θάνατον, ἕως ὅτου ἰδοῦν τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου νὰ ἔρχεται εἰς τὴν βασιλείαν του».

Το ιδιο και στο Μαρκος 9:1 "Καὶ τοὺς ἔλεγε «Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ὅτι ὑπάρχουν μερικοί ἀπὸ αὐτοὺς, ποὺ στέκονται ἐδῶ, οἱ ὁποῖοι δὲν θὰ γευθοῦν θάνατον, ἕως ὅτου ἰδοῦν τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ νὰ ἔρχεται μὲ δύναμιν».
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Ιούλ 2021, 20:28

Ολα τα ευαγγελια γραφτηκαν τουλαχιστον τεσσερις δεκαετιες μετα τον θανατο του Ιησου, για να προσελκυσουν κοσμο στην νεα θρησκεια. Ειναι βεβαιο οτι εγινε μια τετοια συμφωνια στην Ιερουσαλημ με προτροπη του Παυλου προς τους Αποστολους, οι οποιοι Αποστολοι δεχθηκαν να καταργησουν τις προυποθεσεις για kosher φαγητα και περιτομη, μπροστα στο γενικο οφελος να κερδηθουν οι εθνικοι, αφου ειχαν χασει το παιχνιδι με τους Εβραιους.

Υ.Γ. Βεβαια ο Ιησους ειπε... Ματθαιος 5:18 "Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ἕως ὅτου παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, οὔτε ἕνα γιῶτα ἢ μικρὴ στιγμὴ δὲν θὰ καταργηθῇ ἀπὸ τὸν νόμον, μέχρις ὅτου γίνουν ὅλα."
Αλλα δεν βαριεσαι, αν ειναι να πουλησουμε θρησκεια, ολα αλλαζουν. :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alphabet την 15 Ιούλ 2021, 21:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 15 Ιούλ 2021, 20:59

Κάτι λέγαμε για συνομωσιολόγους πιο πάνω :wink

Τώρα το βλέπουμε και στη διαστρέβλωση των Ευαγγελίων :smt005:

.,

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Ιούλ 2021, 21:22

O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 20:59

.,
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι οι πρωτοι χριστιανοι ειχαν χασει το παιχνιδι για προσηλυτισμο των Εβραιων, κυριως λογω του αστειου (για αυτους) θεματος, του σταυρωμενου Μεσσια;
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι ο Παυλος ηθελε να διαδωσει τον χριστιανισμο στους εθνικους με ...ελαφρυνσεις, οι οποιες θα εκαναν ακομα πιο δυσκολο τον προσηλυτισμο των Εβραιων;
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι τσακωθηκε ο Παυλος με τους Μαθητες για αυτες τις ελαφρυνσεις;
Εχεις τελος καμμια αμφιβολια οτι ενεδωσαν οι Μαθητες και συμφωνησαν με τον Παυλο γιατι δεν ειχαν αλλη λυση, εκτος του να απευθυνθουν στους εθνικους;

O Παυλος πεθανε το 62-64 μ.χ. Τα πρωτα ευαγγελια γραφτηκαν λιγα χρονια αργοτερα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 15 Ιούλ 2021, 21:32

Alphabet έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 21:22
O I έγραψε:

.,
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι οι πρωτοι χριστιανοι ειχαν χασει το παιχνιδι για προσηλυτισμο των Εβραιων, κυριως λογω του αστειου (για αυτους) θεματος, του σταυρωμενου Μεσσια;
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι ο Παυλος ηθελε να διαδωσει τον χριστιανισμο στους εθνικους με ...ελαφρυνσεις, οι οποιες θα εκαναν ακομα πιο δυσκολο τον προσηλυτισμο των Εβραιων;
Εχεις καμμια αμφιβολια οτι τσακωθηκε ο Παυλος με τους Μαθητες για αυτες τις ελαφρυνσεις;
Εχεις τελος καμμια αμφιβολια οτι ενεδωσαν οι Μαθητες και συμφωνησαν με τον Παυλο γιατι δεν ειχαν αλλη λυση, εκτος του να απευθυνθουν στους εθνικους;

O Παυλος πεθανε το 62-64 μ.χ. Τα πρωτα ευαγγελια γραφτηκαν λιγα χρονια αργοτερα.
Κάθε συνεπής λογισμός που δεν συμφωνεί με το αυθαίρετο και απαγορρευμένο να αμφιβητηθεί δόγμα, είναι συνωμοσιολογία και διαστρέβλωση των Ευαγγελίων και η συνέπειά του προσπερνιέται χωρίς να υπάρχει ανάγκη να καταρριφθεί με επιχειρήματα.

Οι πρώτος χαράκτης της σύγχρονης πολιτικής "τέχνης" ονομάζεται θρησκευτικό ιερατείο.

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Ιούλ 2021, 21:38

nik_killthemall έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 21:32
Alphabet έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 21:22
O I έγραψε:

.,

Κάθε συνεπής λογισμός που δεν συμφωνεί με το αυθαίρετο και απαγορρευμένο να αμφιβητηθεί δόγμα, είναι συνωμοσιολογία και διαστρέβλωση των Ευαγγελίων και η συνέπειά του προσπερνιέται χωρίς να υπάρχει ανάγκη να καταρριφθεί με επιχειρήματα.

Οι πρώτος χαράκτης της σύγχρονης πολιτικής "τέχνης" ονομάζεται θρησκευτικό ιερατείο.
:+1:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 15 Ιούλ 2021, 21:56

Ναι αλλά Θεός υπάρχει. Γάμοι γίνονται ακόμα σε εκκλησίες, βαφτίζει τα παιδιά το πάνω από 90 τοις εκατό των ζευγαριών (τον 21 αιώνα) ... σας τον φοράμε άθεοι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Ιούλ 2021, 21:58

EKPLIKTIKOS έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 16:59
stavmanr έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 13:58

Αυτή είναι η δική σου ανάγνωση.
Η δική μου είναι ότι οι περισσότερες προφητικές προβλέψεις των Πατέρων είναι εσχατολογικές. Αναφέρονται σε γενικές τάσεις, ρεύματα της ζωής και την ψυχής.
Από την άλλη, πολλοί νομίζουν ότι διαθέτουν τη Θεία Φώτιση και προβαίνουν σε προβλέψεις στις οποίες ρεζιλεύονται τελείως.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι πιστεύουν οι πατέρες για τους ομοφυλοφιλους, το σεξ εκτός γάμου κ την έκτρωση :smt017
Έχει άμεση σχέση με το θέμα που συζητιέται κι αφορά τις προφητείες ή απλά σου ήρθε ουρανοκατέβατο;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών