Η Κούβα των λαών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Scouser
Δημοσιεύσεις: 11850
Εγγραφή: 13 Αύγ 2020, 23:18

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 16 Ιούλ 2021, 00:10

Gewponos90 έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 00:02
Scouser έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 23:52
Gewponos90 έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 19:33



Η Κούβα προφανώς και ενοχλεί την Αμερική για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Ζηκο, η Αμερική δεν δίνει δεκάρα για την Κούβα από τη λήξη του ΨΠ και μετά, δηλαδή από τη στιγμή που σταμάτησε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για κάποια αντίπαλη υπερδύναμη. Ούτε καν πετρέλαιο όπως πχ η Βενεζουέλα δεν έχει. Ειδικά ο πασοκος χαμελαιοντας Μπαιντεν δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τηρήσει αυστηρά ουδέτερη στάση για να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροαριστερών που τον οδήγησαν στην εξουσία, αλλά υπάρχει το ζήτημα των ισπανογενων ψηφοφόρων (που δεν είναι όλοι Κουβανοί) της Φλόριντα που δεν του αφήνει περιθώρια να μην πάρει έστω απρόθυμα θέση κατά των καθαρμάτων του ΚΚ Κούβας.
Jack Shephard έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 19:30


Εγώ δε σου λέω ότι ήταν λάθος, ανορθολογικό από την άποψη ότι την ακραία επιλογή που έκανε, π.χ. ο Biden δε θα την έκανε. Θες να μου πεις ότι είχαν ετοιμάσει ανάλυση σεναρίων, αναμενόμενη αντίδραση του εχθρού, επιπτώσεις στη διπλωματία και τις διεθνείς συμμαχίες, ο Trump τις έλαβε υπόψιν και αποφάσισε.

Δε ξέρω, μπορεί αλλά για τον Trump δε πιστεύω ότι ασχολήθηκε να αναλύσει τόσο πολύ το θέμα.

Μη ξεχνάς ότι το Ιράν απάντησε με δική του επίθεση και ότι ένα πολιτικό αεροσκάφος που δεν έφταιγε σε τίποτε καταρρίφθηκε από λάθος των Ιρανών.
Ο Τραμπ μπορεί να μην ήξερε καν ποιος είναι ο Σολειμανι. Ήρθαν ο αρχηγός των Joint Chiefs of Staff, ο αρχηγος της CΙΑ και ο Πομπεο και του είπαν κ. Πρόεδρε έχουμε βρει τα whereabouts αυτού του τύπου που έχει κάνει αυτό και αυτό, εισηγουμαστε το Χ, που πιστεύουμε θα έχει τα Ψ και Ζ αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν και οι Λ και Β επιλογές, παρακαλουμε διατάξτε σχετικά. Μετα ο Τραμπ έδωσε την εντολή, αλλά προηγουμένως είχε προηγηθεί ένας τόνος συλλογής πληροφοριών και ανάλυσης δεδομένων από εκατοντάδες άτομα απο διαφορετικες υπηρεσίες. Έτσι δουλεύει το πράγμα όχι μόνο για τον Τραμπ, για όλους τους Προέδρους, δεν ξυπνάνε μια μέρα και λένε "καθαρίστε τον Χ".

Καραβανα, την Αμερική την νοιάζει ακριβώς για τον λόγο που είπες. Όσο η Κούβα δεν ειναι 100 % του χεριου της, πάντα υπάρχει ο φόβος ότι θα βρεθεί άλλη δύναμη να παρκάρει εκεί τα πύρηνικα της. Και δεν είναι ανάγκη αυτή η δύναμη να ταυτίζεται ιδεολογικά μαζι της.


Εντάξει εσύ σαν ΕΛ στρατιωτικός έχεις σπουδάσει :lol: την τεχνη του πολέμου :smt005::smt005: και είσαι ειδικός, αλλά άνετα φαντάζομαι διάφορες χώρες που θα άνοιγαν πόλεμο οι ΗΠΑ να τα βρίσκουν με την Κουβα
Αυτό που γράφεις μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε χώρα της περιοχής, με κορυφαίο παράδειγμα το Μεξικό, αλλά η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να χωθεις στην Αμερική στο near abroad της. ΑΝ βέβαια αύριο μεθαύριο η Κίνα ή κάποιος άλλος δοκιμάσουν να εγκαταστήσουν στρατιωτική βάση στην Κούβα (κάτι που φυσικά δεν θα γίνει σε μια εβδομάδα), το πράγμα θα αλλάξει, αλλά προς το παρόν και εδώ και 30 χρονια, μόνο οι ισπανογενεις της Φλοριντα δίνουν ένα σκατο.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35247
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 16 Ιούλ 2021, 13:52

Jack Shephard έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 18:57
Ας κάνουμε λίγο εναλλακτική ιστορία:

αν ο Trump ήταν ακόμα πρόεδρος, θα χτύπαγε; Πιστεύω πως όχι αλλά ο τύπος αν λάβουμε υπόψιν και τι επέλεξε να κάνει με τον Soleimani (την "ακραία¨" επιλογή, να τον εκτελέσουν οι Αμερικανοί), δε λειτουργούσε ψύχραιμα και ορθολογικά.

Εμ, Joe θέλαμε, καλά να πάθουμε.
Δεν χρειάζεται εναλλακτική ιστορία.Έχουμε το παράδειγμα της Βενεζουέλας όπου έγινε εξέγερση επί Τραμπ.Ο Τραμπ ανέθεσε τον χειρισμό του ζητήματος στον Μπόλτον,γνωστό γεράκι που είχε πρωτοστατήσει στον πόλεμο του Ιράκ και φυσικά ήταν αντιτραμπικός διότι ήταν με το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο (Μπους κλπ).
Ο Μπόλτον υποσχόταν ότι θα βρει στρατηγούς στη Βενεζουέλα που θα διώξουν τον Μαδούρο.Δεν τους βρήκε.Όταν φάνηκε ότι δεν τους βρίσκει πήγε στον Τραμπ και ζήτησε να γίνει εισβολή και απολύθηκε.
Μάλιστα οι οπαδοί του Τραμπ που είναι όλοι σφοδροί αντικομμουνιστές ήσαν απόλυτα σύμφωνοι με τις ενέργειες αυτές και κατά της επέμβασης διότι είναι και απομονωτιστές.Από τη στιγμή που η Βενεζουέλα δεν αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Ο Τραμπ εξελέγη με βασική υπόσχεση να μην μπλέξει σε πολέμους και δεν έμπλεξε.Αεροπορικές επιθέσεις σε ισλαμιστές ή έναν Ιρανό δεν είναι πόλεμος κατά τη λογική αυτή διότι δεν κινδυνεύουν Αμερικανοί από αυτές.Δεν είναι ότι αγαπάνε τις άλλες χώρες όλοι αυτοί οι απομονωτιστές ,ακριβώς το αντίθετο, αλλά θεωρούν ότι βασικά ο κόσμος δεν διορθώνεται και δεν πρέπει να μπλέκουν.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Ιούλ 2021, 13:54

πατησιωτης έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 13:52
Δεν είναι ότι αγαπάνε τις άλλες χώρες όλοι αυτοί οι απομονωτιστές ,ακριβώς το αντίθετο, αλλά θεωρούν ότι βασικά ο κόσμος δεν διορθώνεται και δεν πρέπει να μπλέκουν.
Καληνύχτα Κεμάλ. :003:
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 21268
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 16 Ιούλ 2021, 16:12

ΜΠΡΑΒΟ στο ΚΚΕ


Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Ιούλ 2021, 19:26

Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στην Κούβα

Εικόνα
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 31062
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 17 Ιούλ 2021, 01:38

Наше дело правое - победа будет за нами!

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 23104
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 17 Ιούλ 2021, 02:14

dna replication έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 01:38
Γιατί εσύ την λιβανεζα για να μάθεις περί Κουβας την ακολουθείς. Αι ρε.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 17 Ιούλ 2021, 06:27

Άκουσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει τη νεολαία του να φωνάζει «έξω οι βάσεις του θανάτου» και «κάτω τα χέρια από την Κούβα» και ο… ώριμος ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει τις βάσεις και θα συμβαδίζει με την ΕΕ απαιτώντας να τερματισθεί η δικτατορία των κομμουνιστών στην Κούβα!
Παρακαλώ όχι χλευασμοί περί οπορτουνισμού και τέτοια. Αυτό είναι η πλήρης εφαρμογή του διευρυμένου δημοκρατικού μαρξισμού, της σύγχρονης υλιστικής διαλεκτικής και του πλουραλισμού των ίσων αληθειών!
Αν είστε απολιθώματα και δεν μπορείτε να καταλάβετε τον σύγχρονο κόσμο δεν έχει καμία ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ που σας έχει ξεπεράσει!!!


Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 20:06
Phorum.gr user: Jack Shephard

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 17 Ιούλ 2021, 07:41

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 19:26
Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στην Κούβα
Το ότι δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι το καθεστώς απαγορεύει τις διαδηλώσεις που ... δε φοβάται και δολοφονεί, απαγάγει και φυλακίζει όσους συμμετέχουν, κόβει τη πρόσβαση στο internet για να μη μπορεί κανείς να επικοινωνήσει και τους συκοφαντεί ως πράκτορες των ΗΠΑ σε αυτές δείχνει απλώς το λογικό χάσμα στο τρόπο σκέψης σου.

Κατά τα λοιπά: απλά, ωραία και περιεκτικά από τον θείο Joe:

Biden says Cuba is a 'failed state' and calls communism 'a universally failed system'

When asked about his views on communism, the President added: "Communism is a failed system -- a universally failed system. And I don't see socialism as a very useful substitute. But that's another story."

Και ούτε ανάσα για το δικτατορικό καθεστώς της Κούβας και άσε την Ocasio-Cortez να κλαίγεται για το εμπάργκο:

During a news conference with German Chancellor Angela Merkel, Biden said that the United States is looking into ways to possibly reinstate access to the internet in Cuba but indicated that the US is not considering reestablishing US to Cuba remittances -- the practice of Americans transferring money to their Cuban relatives -- over concerns that the regime would confiscate the funds.

Την ώρα που η δικτατορία στην Κούβα δεν έχει ούτε σύριγγες, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Κούβα αλλά:

Biden said he was ready to send Covid-19 vaccines to Cuba, but the nation has not joined the international vaccine coalition, COVAX, with whom the US is working closely.

"I'd be prepared to give significant amounts of vaccine if in fact I was assured an international organization would administer those vaccines and would do it in a way that average citizens would have access to those vaccines," he continued.

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 17 Ιούλ 2021, 08:08

Με την παραγωγή των εμβολίων (ακόμα και με την ανακοίνωση της άδειας παραγωγής τους) οι αγορές σάλεψαν. Αν η κούβα τροφοδοτήσει τις φτωχές χώρες με εμβόλια τι μερίδιο αγοράς θα έχουν τα μονοπώλια του φαρμάκου; Τα ιμπεριαλιστικά κράτη δε θα πρέπει να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους;

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 20:06
Phorum.gr user: Jack Shephard

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 17 Ιούλ 2021, 08:18

Fluffy έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 08:08
Με την παραγωγή των εμβολίων (ακόμα και με την ανακοίνωση της άδειας παραγωγής τους) οι αγορές σάλεψαν. Αν η κούβα τροφοδοτήσει τις φτωχές χώρες με εμβόλια τι μερίδιο αγοράς θα έχουν τα μονοπώλια του φαρμάκου; Τα ιμπεριαλιστικά κράτη δε θα πρέπει να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους;
Ναι, γιατί η Κούβα θα πουλάει χωρίς κέρδος (κάτι το οποίο είναι κατανοητό, φυσιολογικό). Εδώ νοικιάζει τους γιατρούς που πάνε σε άλλες χώρες, δε πάνε δωρεάν. Για να δούμε, η Κούβα θα διαθέτει το δικό της εμβόλια πιο φτηνά από την AZ;

Επίσης για τη λέξη τροφοδοσία: δε ξέρω πως έχεις στο μυαλό σου ότι παράγονται τα αγαθά, στον πραγματικό κόσμο πρέπει να υπάρχουν υποδομές. Η Κούβα έφτιαξε εμβόλιο αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσα εμβόλια μπορεί να παράξει. Λογικά θα πάει με διμερείς συμφωνίες παραγωγής. Αλλά δεν έχουν όλες οι χώρες τεχνογνωσία και χρήματα να κάνουν αυτές τις επενδύσεις. Θα περάσουν μήνες αν όχι χρόνος μέχρι τα κουβανικά εμβόλια να φτάσουν σε ικανούς αριθμούς σε άλλες χώρες. Στο μεταξύ οι εταιρείες έχουν πλημμυρίσει τη παγκόσμια αγορά με εμβόλια και οι παραγωγικές δυνατότητες τους εκτοξεύονται συνεχώς ενώ τα κόστη τους δε θα μπορεί να τα ανταγωνιστεί η Κούβα.

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 17 Ιούλ 2021, 08:20

Jack Shephard έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 08:18
Fluffy έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 08:08
Με την παραγωγή των εμβολίων (ακόμα και με την ανακοίνωση της άδειας παραγωγής τους) οι αγορές σάλεψαν. Αν η κούβα τροφοδοτήσει τις φτωχές χώρες με εμβόλια τι μερίδιο αγοράς θα έχουν τα μονοπώλια του φαρμάκου; Τα ιμπεριαλιστικά κράτη δε θα πρέπει να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους;
Ναι, γιατί η Κούβα θα πουλάει χωρίς κέρδος (κάτι το οποίο είναι κατανοητό, φυσιολογικό). Εδώ νοικιάζει τους γιατρούς που πάνε σε άλλες χώρες, δε πάνε δωρεάν. Για να δούμε, η Κούβα θα διαθέτει το δικό της εμβόλια πιο φτηνά από την AZ;

Επίσης για τη λέξη τροφοδοσία: δε ξέρω πως έχεις στο μυαλό σου ότι παράγονται τα αγαθά, στον πραγματικό κόσμο πρέπει να υπάρχουν υποδομές. Η Κούβα έφτιαξε εμβόλιο αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσα εμβόλια μπορεί να παράξει. Λογικά θα πάει με διμερείς συμφωνίες παραγωγής. Αλλά δεν έχουν όλες οι χώρες τεχνογνωσία και χρήματα να κάνουν αυτές τις επενδύσεις. Θα περάσουν μήνες αν όχι χρόνος μέχρι τα κουβανικά εμβόλια να φτάσουν σε ικανούς αριθμούς σε άλλες χώρες. Στο μεταξύ οι εταιρείες έχουν πλημμυρίσει τη παγκόσμια αγορά με εμβόλια και οι παραγωγικές δυνατότητες τους εκτοξεύονται συνεχώς ενώ τα κόστη τους δε θα μπορεί να τα ανταγωνιστεί η Κούβα.
Όλα καλά λοιπόν.


Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 17 Ιούλ 2021, 08:26

Moya said the announcement was “excellent news for Cuba, but also a reason for hope for the region,” where there is a vaccine shortage. PAHO’s director, Carissa Etienne, has urged countries that have the capacity to produce vaccines, such as Mexico, Argentina, Brazil and Cuba, “to work together, coordinate efforts, participate in sharing technology, putting solidarity and Pan-Americanism first.”

Πηγή el pais, 1 ιουλιου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fluffy την 17 Ιούλ 2021, 08:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 20:06
Phorum.gr user: Jack Shephard

Re: Η Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 17 Ιούλ 2021, 08:27

Fluffy έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 08:20
Όλα καλά λοιπόν.
Με το καλά εκφράζεις την αισιοδοξία σου ότι η Κούβα θα μπορέσει να σταθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό στην αγορά εμβολίων; Μένει να το δούμε. Θα έχει δύσκολο έργο.

Και επιπλέον, οι πολύ φτωχές χώρες παίρνουν δωρεάν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είτε από προγράμματα του ΟΗΕ είτε από δωρεές των κακών εταιρειών. Οπότε βλακεία έγραψες πάλι με την ξύλινη γλώσσα και τον ξύλινο τρόπο σκέψης σου.

Πάντως είμεθα υπέρ των εμβολίων και αναμένουμε την υποβολή φακέλου της Κούβας για έγκριση του εμβολίου της από τον ΕΜΑ. Να έχουμε μια ακόμα επιλογή στην Ευρώπη για τον χειμώνα που έρχεται.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών